naturella 16.10.02, 14:11 Dajcie przykłady najdziwniejszych imion, z którymi się spotkaliście! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: naim Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.telan.pl 16.10.02, 22:29 Imię - Nadzieja. nazwisko - Pociupana. (Z Krakowskiego) Imie - Glori. nazwisko - Szen-won-tyrkin- hajn. (Szczecin) Rodzeństwo (blizniacy) w szkole (brat uczył)-Winetou i siostra Apanaczi. Słowo honoru! (też Szczecin) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 09:43 Leżąc na porodówce spotkałam kobietkę, która nazwała swojego nowonarodzonego synka Omelan:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Najbardziej odjechane imiona 17.10.02, 10:44 Miałam znajomą, którą nazwała syna Aaron. A moja koleżanka z kolei szykuje się, żeby nazwać swoją córkę Oksana. Odpowiedz Link Zgłoś
netmenka Re: Najbardziej odjechane imiona 11.12.02, 15:03 Mam w pracy styczność z dużą ilością klientów-jeden z nich pokazuje mi dowód- na co ja patrzę a tam imie "HERONIM" uśmiechnęłam się pod nosem i pytam się gościa "W urzędzie chyba się pomylili i zapomnieli dopisać "I"? Na co on :"Nie... ojciec był pijany, jak podawał" ;-) No i tak zostało .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adoosia :o) Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 18:36 Hmmm... - Tycjan - Ondrosz :o))))))) PS.To oczywiscie meskie imionka ;oP Odpowiedz Link Zgłoś
bnsk Re: Najbardziej odjechane imiona 17.10.02, 21:50 Honorata takie dość dziwne i jeszcze np monitor i bonawentura Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: Najbardziej odjechane imiona 19.10.02, 15:38 Pracuję z dziećmi.W mojej grupie jest chłopiec o imieniu Sokrates a w grupie kolegi - Roger.Trafiali do nas również wychowankowie tacy jak: Eneasz i Dydona (rodzeństwo), Wirginia , Larysa i Amanda. Odpowiedz Link Zgłoś
ryzymalp Re: Najbardziej odjechane imiona 19.10.02, 16:05 Amanda. A ta koleżankę co nazwała syna Aaron to chyba znam. Barnaba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józia Re: Najbardziej odjechane imiona IP: 212.75.99.* 23.10.02, 15:26 Dangola - całkiem biała :) Dzierbołek - obecnie koło pięćdziesiątki. Bernadetta (na nazwisko Chrząszcz - zgadnijcie dlaczego zapamiętałam!) Odpowiedz Link Zgłoś
mariooolka Re: Najbardziej odjechane imiona 27.01.03, 14:35 Gość portalu: Józia napisał(a): > Dangola - całkiem biała :) > Dzierbołek - obecnie koło pięćdziesiątki. > Bernadetta (na nazwisko Chrząszcz - zgadnijcie dlaczego zapamiętałam!) ja chodzilam ze wspomniana Bernadetta do szkoly podstawowej przez moment.. jej mama miala na imie Regina, tez ladnie.. a moja babcia miala na imie Kunegunda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza22 Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 20:04 znałem kiedyś Inezę.panna byla tak pojechana jak jej imie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotko9m Re: Najbardziej odjechane imiona 23.10.02, 20:49 moja kuzynka wziela sobie do bierzmowania Konstancja, jej babcia ma na imie Leokadia, imiona staroswieckie obecnie coraz rzadziej spotykane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luba Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.02, 12:16 A ja znam Aretuzę, Ondrasza i Alana...też niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
siona Re: Najbardziej odjechane imiona 24.10.02, 14:48 Chodziłam do jednej klasy z Taidą i Gdaną, a poza tym znam : Hilarię, Lubę, Neonilę i Nikandrę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Najbardziej odjechane imiona IP: 62.233.163.* 24.10.02, 18:25 panna Mimoza z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.pl 25.10.02, 20:19 Nadża - nie wiem tylko czy tak się pisze ale to było imię ślicznej czteroletniej dziewczynki. Rodzeństwo - Mieszko i Gniewko (szczególnie ten Gniewko jest zabawny) No i hicior ostatnich miesięcy - Delfina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.acn.waw.pl 26.10.02, 21:18 prosze sie nie smiac z gniewka!:) jak bede miala synka (kiedys) to wlasnie tak go nazwe:) z wielu (nudnych) opowiesci pewnej pani znam imie Dobrochna, dziwne nie? ale dzisiaj przypadkiem trafilam na BAR w polsacie a tam Dobrusia... sliczne zdrobnienie, duuuzo lepiej brzmi:) moja szwagierka (150cm) miala sie nazywac Olimpia... Bogu dzieki tylko miala:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annna Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.dialog.net.pl / *.lubin.dialog.net.pl 27.10.02, 00:09 A co powiecie na imie Oswald Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: Najbardziej odjechane imiona 27.10.02, 23:57 Gość portalu: ml napisał(a): > Rodzeństwo - Mieszko i Gniewko (szczególnie ten Gniewko jest zabawny) jeśli masz na myśli pewnego Gniewomira R-K , byłego kandydata na prezydenta Krakowa, to zaręczam Ci, że masz rację! Ale zabawny to chyba nienajlepsze określenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsmyczacz Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.proxy.aol.com 27.10.02, 01:28 Moj kolega mial w grupie na studiach ( AM w Katowicach), kolesia, ktory nazywal sie Tomir Lachur Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: Najbardziej odjechane imiona 27.10.02, 08:25 i jeszcze Eligiusz Wełyczko, na AWF w Poznaniu , parę lat temu.Zdrobniale - ENOL. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi469 Re: Najbardziej odjechane imiona 27.10.02, 15:02 Moja siostra chce nazwać córkę Rachela, jak dla mnie to kojarzy mi sie to tylko z dowcipami o Salci i Rachel, co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.toya.net.pl 27.10.02, 18:50 Moja chrzesnica ma na drugie Dwojra...Dzieki Bogu,ze na drugie,bo kolejnosc miala byc odwrotna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: Najbardziej odjechane imiona IP: 195.112.95.* 28.10.02, 10:57 Zylia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atka Re: Najbardziej odjechane imiona IP: Proxy:* / 10.1.228.* 28.10.02, 14:53 hej :) z mojej podstawowki - Roland zdrobniale Rolek z liceum - Flora ze studiow - Idalia, Gaweł pozdr. atka Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Najbardziej odjechane imiona 28.10.02, 21:50 Pius,zdrobniale Piesiu na niego wolali...( rodzice byli ponoc normalni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.02, 22:02 Mam sąsiadki, siostry w wieku nastoletnim, ale nie bliźniaczki: Dobrochna i Radochna. A chłopiec Fabian. Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Najbardziej odjechane imiona 29.10.02, 15:29 Znajomy znajomej ma takie oto imiona: Juliusz Simplicjusz Cezar (przy czym, przedstawia sie zawsze wszystkimi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erika Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.10.02, 12:48 na ircu spotkałam Erisquelta.....chlopaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porron Re: Najbardziej odjechane imiona IP: proxy / 157.25.84.* 30.10.02, 13:49 Andżelika - wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird77 Re: Najbardziej odjechane imiona 30.10.02, 14:34 zaklina - wiocha totalna isaura - wiadomo kiedy sie mniejwiecej urodzila- koszmar zyta -przerabane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etna Re: Najbardziej odjechane imiona IP: proxy / *.gov.pl 30.10.02, 15:28 Znam pewną Paraskę i Fadię ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.hfp.com.pl 30.10.02, 16:08 autentyk- dzidosław żuberek Odpowiedz Link Zgłoś
yosemite Re: Najbardziej odjechane imiona 30.10.02, 18:30 blazej (moj sasiad z dziecinstwa), scholastyka (kolezanka z liceum tak miala na drugie, na pierwsze michalina) oraz judyta. moze nie sa to imiona dziwaczne, ale na pewno rzadkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Najbardziej odjechane imiona IP: proxy / *.lublin.mm.pl 30.10.02, 22:52 Dodam jeszcze: Malina ( chodziła ze mna do podstawówki), Eligiusz ( Elek),Gracjan ( Gracuś)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koczownik Re: Najbardziej odjechane imiona IP: 217.153.26.* 15.11.02, 15:29 moj szwagier Eligiusz- zmienil sobie imie na Lidek, tez fajnie ale hit nad hitami dla mnie to Polikarp- znam gościa, no i January a zdrobniale Styczuś!!! niekiepskie __ _ _ _ _ _ the rest is silence Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaAga Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.speed.planet.nl 12.11.02, 22:28 Moja tesciowa pracowala z kobita ktora byla fanka Lenina i synowi dala na imie Rewo a corce Łucja (razem: Rewołucja po ros.). Znam tez dziewczyne, ktora ma na imie Warna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewawa Re: Najbardziej odjechane imiona IP: 217.153.33.* 13.11.02, 14:43 Znajoma znajomej dała na imie synom KOSMA I DAMIAN. Słyszałam o imionach nadawanych w b. ZSRR: np: MUNDIAL. Podobno tego typu wynalazków było tam niemało. Może ktos je zna? Odpowiedz Link Zgłoś
madziac Re: Najbardziej odjechane imiona 15.11.02, 21:20 A mnie w podstawówce uczyła pani Melania. Nauczyciele wołali na nią zdrobniale: MELA :-) Poza tym imię męskie (z niemieckiego pewnie): Mamert Odpowiedz Link Zgłoś
aagniecha Re: Najbardziej odjechane imiona 16.11.02, 20:03 Linh Dina Gracjana Nina Matylda Angelika Sandra IzabeLLa (koniecznie przez dwa "L") Mira Marika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gt Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.02, 16:50 Inana,Randia,Elma,Michalina,Jonasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Najbardziej odjechane imiona IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.12.02, 18:06 Na moim kierunku jest SERAFINA SZKORBUTOWICZ, inna dziewczyna ma na nazwisko PISDA- pisze się przez S, ale wiadomo jak się czyta, na szczęście ma na imię Agnieszka:) Odpowiedz Link Zgłoś