Dodaj do ulubionych

Japonki wiecznie młode i szczupłe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:05
nie to co Polki większość po dwudziestce, a 95% po slubie wyglądem przypomina
wieloryby...
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.c153.petrotel.pl 24.02.06, 11:13
      nie pasuje ci to jedz do Japonii, proste. poza tym chciałam przypomniec, ze
      polki maja miano najładniejszych kobiet. ale oczywiscie zawsze lepsze to co
      daleko :P
      • typson Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 13:47
        chyba najladniejszych w polsce
        • cracovian Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 17:15
          Na serio Typson... Ladna Polka to mit, ktory Polacy, ktorzy nie byli i nie
          widzieli podtrzymuja. Chyba, ze do Niemiec i do Austrii tylko jezdza ;-)
          • Gość: elibre Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 212.140.128.* 24.02.06, 18:42
            wezcie sie ruszcie za granice i sie przekonajcie! Polki, obok innych Slowianek,
            Brazylijek, Japonek i paru innych nacji, sa naj najpiekniejsze! Bylem w USA -
            widzialem, masakra. Francja - oj :(, Wegry - tu juz lepiej ale ciagle daleko,
            obecnie Anglia - masakra, czasem jakies cudo przejdzie, o Niemczech, Austrii,
            Holandii to nawet nie wspominam. Dobrze, ze sobie jedna Polke ze soba zabralem
            hehehe ;-D
            • Gość: Miś Puszyste czy otyle? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 24.02.06, 19:17
              Mieszkajac 20 lat w Stanach trace troche kontakt z jezykiem polskim. Widze,
              zwrot "otyla" lub "majaca nadwage" zostal zastapiony przez "puszysta". Kiedys
              ptaki puszyly piora i byly puszyste. Zgaduje, ze teraz wzrosl odsetek kobiet,
              ktore jedza wiecej i ruszaja sie mniej. W efekcie coraz wiecej ma coraz wieksza
              nadwage. Poniewaz ich odsetek w Polsce wzrosl wiec demokratycznie wypieraja z
              jezyka uzywanego przez gazety negatywne zwroty odnoszace sie do otylosci. Czy
              to prawda?
              • Gość: kwiatek Re: Puszyste czy otyle? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 24.02.06, 20:15
                Misiu - oryginalne imie .Puszystosc zawsze byla w slowniku mowy salonowej i
                potocznej. Coz daleko od kraju zapomina sie o delikatnosci zwrotow
                jezykowych.Struktura obcych jezykow nauczyla Cie zwrotow odwaznych i
                prostych,jakich prosto z mostu.Pozdrowienia dla Misia,ktory napewno jest
                puszysty i mily ,a nie gruby i okropny .Puszysta / idz do muzeum ,pelno kobiet -
                puszystych i pieknych ,choc Picaso lubial anorektykow /.Po 20 latach
                mieszkania w Stanach nie staciles kontaktu z jezykiem polskim tylko bardziej
                stales sie twardy. Choc ja po 24 latach otym nie zapomnialam ,ze nasz jezyk
                ojczysty jest piekny ,czuly ,ale tez chasami okrutny.
                • Gość: gostek Re: Puszyste czy otyle? IP: *.res.east.verizon.net 25.02.06, 00:52
                  O co Ci właściwie chodzi?
                • Gość: Miś Zdrowie i grzechy glowne IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 25.02.06, 01:51
                  Gość portalu: kwiatek napisał(a):
                  > Pozdrowienia dla Misia, ktory napewno jest puszysty i mily ...

Dziekuje za pozdrowienia i pozdrawiam nawzajem. Waze 162 lbs czyli 74 kg co
                  przy wzroscie 173 cm sklania mnie abym za duzo nie jadl i codziennie ruszal
                  sie. Ostatnio wiec godzine chodze wieczorem ze znajoma Chinka (nie jest
                  ona "puszysta").

W Stanach ponad 50% ludzi ma nadwage i wiele stara sie jej pozbyc glownie ze
                  wzgledu na zdrowie. Moze i do Polski przyjdzie moda na zdrowszy tryb zycia?

Czytajac GW widze, ze kosciol katolicki dotyka niemal wszystkich dziedzin zycia
                  w Polsce. Prawodawstwo jest zgodne coraz bardziej z zaleceniami Watykanu.
                  Kiedys uczono mnie na lekcjach religii 7 grzechow glownych. Dwa z nich to
                  obzarstwo i lenistwo. Gdyby 90% Polakow, ktorzy sa katolikami pamietalo o tych
                  dwu przykazaniach to nie byloby dyskusji czy kobiety sa puszyste czy otyle i
                  czy mezczyzni sa od nich chudsi czy tlustsi. Ludzie zachowujacy umiar w
                  jedzeniu i nie majacy awersji do wysilku fizycznego nie maja nadwagi.

Ciekawe, ze Japonczycy wsrod ktorych jest tylko 0.7% chrzescian bardziej
                  unikaja grzechow glownych niz katolicy. Moze katolicy maja zwyczaj co innego
                  mowic, a co innego robic?
                  • Gość: kajus Re: Zdrowie i grzechy glowne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 07:48
                    grzechem jest nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu, więc zarówno jedzenie za dużo,
                    jaki i za mało.
                    • Gość: Hans AZJATKI MNIAMMM :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 09:37
                  • Gość: basiahm wierzysz w mity! IP: *.61-45-40.ppp.wakwak.ne.jp 25.02.06, 18:31
                    Co za bzdury! Japonczycy to tak naprawde bezwzgledny i bezduszny narod.
                    Swietnie sie jedynie maskuja i na zewnatrz sa "bez zarzutu". Zdrady na okraglo,
                    bicie zon i dzieci, wredota i grupowe dokuczanie w szkolach, odreagowywanie
                    stresow na rodzinie a do tego- cudowne statystyki o niklej przestepczosci , co
                    jest najwieksza bzdura, w jaka wierzy caly swiat. Po prostu- Japonczycy nie
                    maja normalnie funkcjonujacej policji i dlatego tam nie jest przyjete, zeby
                    meldowac cokolwiek na policji. Mozna stawac na glowie, a i tak w wiekszosci
                    przypadkow nie przyjma zgloszenia, a sladu po wizycie na posterunku tez nie
                    bedzie. Dla zwolennikow szczuplych Japonek (moim zdaniem czesto skrywajacych
                    pod plaszczykiem usmiechu i uprzejmosci wredote i egoizm)
                    dedykuje "zachecajacy" tekst z dzisiejszych wiadomosci:

CRIME
                    Kanagawa woman gets 4 years for strangling 7-year-old son
                    Saturday, February 25, 2006 at 04:00 EST

KAWASAKI — The Kawasaki branch of the Yokohama District Court sentenced a 39-
                    year-old woman on Friday to four years in prison for strangling to death her 7-
                    year-old son in 2004 after a quarrel over his reluctance to go to a cram
                    school.

Judge Kenji Katoya, explaining the light term, said that Chiaki Onodera turned
                    herself in after the crime and that she should get out of prison early as she
                    still has an 11-year-old daughter. The woman strangled her son Sosuke, a second-
                    grade student in elementary school, with a belt at their home after getting
                    upset because he told her he did not want to go to the cram school on April 6,
                    2004, according to the ruling.

• Gość: Zen-on Re: wierzysz w mity! IP: *.bbtec.net 28.02.06, 16:36
                      Rany ależ głupot nawaliłaś w kilkunastu wierszach i to o kraju, w którym przebywasz. Dwie rady - poczytaj roczniki statystyczne, porównaj Japonię z innymi krajami (np. www.nationmaster.com). Nie czytaj za dużo anglojęzycznej prasy dla nieprzystosowanych do obcych kultur cudzoziemców.
                      Nie działająca normalnie policja w Japonii i nie zgłaszanie władzom przestępstw? Zaparkuj samochód tak, żeby blokował komuś wyjazd z bramy - policja będzie w przeciągu poł godziny i będą wiedzieć, gdzie Cie szukać. Przecież tu nawet małe dzieci odnoszą znaleziska na posterunek, nie mówiąc o telefonach na 110 z byle problemem.
              • mgla_jedwabna Re: Puszyste czy otyle? 25.02.06, 19:55
                "puszysty" to kiedys bylo okreslenie salonowe a wraz z nastaniem politycznej
                poprawnosci stalo sie eufemizmem w duchu tejze. Jesli chcesz sobie odswiezyc
                polszczyzne, lepiej nie rob tego na forach internetowych...jesli tylko w tym
                celu je czytasz :)
          • Gość: jola Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.Red-83-40-8.dynamicIP.rima-tde.net 24.02.06, 19:10
            to zapraszam do poludniowej hiszpanii, rozmiar 38 to "chudzielec", za to rozm.
            44 to "szczupla"... do tego wszystkie wygladaja jak kserokopie.
            • saikokila Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 20:01
              Gość portalu: jola napisał(a):

> to zapraszam do poludniowej hiszpanii, rozmiar 38 to "chudzielec", za to rozm.
              > 44 to "szczupla"... do tego wszystkie wygladaja jak kserokopie.

Znaczy się blade?
      • Gość: LMB Polemizowałbym IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 14:30
        > polki maja miano najładniejszych kobiet.

Może we własnych oczach. Polki są ładne, ale za duża część jest pozbawiona
        choćby fragmentu skromności, przez co ubierają się w stylu włoskim: spódniczka z
        hafcikiem, do tego buciki z kwiatkami i wyszywany sweterek. Wszystkiego za dużo.
        Na razie moim zdaniem najładniejsze dziewczyny/kobiety widziałem we francuskiej
        części Szwajcarii. Ładne, ale nie ubrane jak w różowej dzielnicy.
    • Gość: anai Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 192.121.45.* 24.02.06, 11:14
      Ty chyba nie wiesz co mowisz. Polki sa bardzo piekne i szczuple. Jedz do innych
      krajow to zobaczysz wieloryby...
    • Gość: kal78 Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.bbtec.net 24.02.06, 11:15
      No i co z tego? Polacy i tak wola tluste baby!
      • Gość: Kajja tłuste? i baby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:03
        tłuste baby? sic. mówisz za siebie? co znaczy tłuste? i do tego baby?! Nie każda
        jest "równą babką": 60 x 60 x 60. Doucz się trochę. Nie każdą stać na drogie
        żarcie, a w tanim jest mnóstwo tłuszczu i cukru, nie każda ma w genach wybiegowe
        wymiary, a niejedna niedoczynność tarczycy po wybuchu w Czarnobylu (dlaczego to
        ważne? doczytaj sobie) Niejedna przechodzi dziennie kilka kilometrów do pracy,
        jeździ na nartach, rowerze, łyżwach i waga jej nie drgnie - w dół oczywiście,
        niejedna ma taką pracę, że tylko siedzi, a z nerwów coś sobie podgryza, niejedna
        jest szczupła jak osa, ale wredna, niemiła i zaozumiała. Douczcie się biologii -
        po rozpoczęciu współżycia przybywa tłuszczu w organizmie, zmienia się figura
        (jak bardzo - ekstremalny przykład - Włoszki), często zmienia sie po urodzeniu
        dziecka.
        A że mamy teraz kult szczupłości? Cóż w baroku świadectwem wysokiego statusu
        społecznego, zamożności była tusza. Dziś chudość. Czasem przeraźliwa.

w środowisku naturalnum, lansowana obecnie figura nie zapewniła by przeżycia.
        Prędzej już niestety figura z baroku.

• Gość: non omnis moriar a co jest normą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:06
          dobre pytanie? Ale najlepiej zarabia się na niedościgłych wzorcach
          • Gość: Kajja Re: a co jest normą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:07
            Ciekawe. Wsród Japończyków jest jeden z najwyższych na świecie odsetek samobójstw
        • Gość: madrzejsza. Kajja ty.Głupia ? IP: 80.50.167.* 25.02.06, 11:56
          Skąd czerpiesz przekonanie, ze w "tanim żarciu" jest dużo tłuszczu i cukru ?
          Z tanich produktów można też skomponować dobrą, nietuczącą, zdrową dietę.
          Spokojnie mozesz jeść marchew ( najlepiej surową - zaoszczędzisz na gazie,
          prądzie, zyskasz na zdrowiu ) buraczki, ziemniaczki, strączkowe, uznane za
          bardzo zdrowe - fasola strasznie droga nie jest, pozinnaś udźwignąć koszty
          zakupu. Mięsa nie zaleca się obecnie zbyt wiele. A może jabłka 1,2 zł do 1,6 zł
          za kilogram to dla ciebie, tez zbyt drogo ? A i cebula jest tania :)
          Co ty bredzisz o niedoczynności tarczycy, to wg. ciebie w Polsce tego nie mozna
          leczyć ? Leki, o ile wiem istnieją, dostępne w każdej aptece.
          Jeśli ktoś codziennie chodzi pieszo, to dobrze, co ty bredzisz o codziennym
          jezdżeniu na nartach, ( W Polsce ciągły sezon ? no może na igielicie, jeśli
          stać kogoś na sztuczny tor do zjazdów narciarskich CODZIENNIE w ciągu roku, to
          stać go też na pełnowartościowe jedzenie, nie na żarcie. Jeśli codziennie
          jeździsz na roweerze ( też przez cały rok ) to jesteś lepsza niz mój syn, on
          przy 26 stopniach mrozu nie jeździł, ale on szczuply. A i na łyżwach też te
          twoje znajome Polki jeżdża codzienie ? to uważam, że stać je na dobre jedzenie.
          Ja ostatni raz jeździlam latem na sztucznym lodowisku i uważam, że było drogo.
          Twoje wyobrażenie o pracy też jest szcególne.
          Praca polega na tym, że "się tylko siedzi, a z nerwów coś sobie podgryza" ?
          Ty kiedyś pracowalaś ??????????????????

KOCHANA SAMA DOUCZ SIĘ BIOLOGII. PO rozpoczęciu współżycia przybywa tłuszczu w
          organiźmie ???? Skad masz takie wiadomności. HI.hi.hi
          WG tego utrata dziewictwa oznacza natychmiastowy przyrost masy ciała , he,he
          FIGURA ZMIENIA SIĘ PO URODZENIU DZIECKA ? TO AKURAT ROZUMIEM, JAK BYŁAM W CIAZY
          TO MIAŁAM UNIESIONY ( PRZEZ CIĘŻARNĄ MACICĘ BRZUCH ), KTÓRY NATYCHMIAST PO
          PORODZIE WRÓCIŁ DO DAWNEJ , CZYTAJ PŁASKIEJ FORMY.
          Dawno nie czytałam takich głupot, jak twoje przekonania.
          Dziękuję dostrarczyłaś mi pewnej formy rozrywki.
          Wg ciebie nadwaga to jest coś co spada na kobietę jak lawina, czyli poradzić
          sobie z tym nie można: bo Czronobyl, bo praca, bo dzieci, bo żarcie, bo
          współżycie Hi,Hi.Hi Napisz coś jeszcze, bo to śmieszne było.

• viki333 Mąrdzejsza??????? Chyba NIE 25.02.06, 12:24
            Kto Cie nazwał mądrzejszą??? Zrozumiałą może powinno być. A Ja znam własnie
            dziewczyny, którym po urodzeniu dziecka nie wrócił do dawnej, czytaj płaskiej
            formy brzuch i co ??? i tylko dlatego ma taka gęś jak Ty mówić, że są otyłe
            alebo że Ty jesteś od nich lepsza bo Ci brzuszek wrócił do dawnej formy???? Są
            ludzie otyli z powodu zaniedbania własnego, a są i tacy których uwarunkowania
            genetyczne czy jakieś choroby nie pozwalają, żeby być tzw. wieszakiem... Trochę
            pokory "mądrzejsza"
            • Gość: niepokorna do viki333 IP: 80.50.167.* 25.02.06, 17:03
              Nie napisałam nic złego o otyłych. Odniosłam sie do mądrości przedstawionych
              przez kajja.
              Zarozumiała to jest Kajja nawołując do nauki biologii, która daje taką wiedzę
              jaką sama posiada.
              Napisałam do "kajja", ze pisze głupoty. Wg mnie:
              - niedoczynnośc tarczycy jest chorobą znaną wieki wcześniej, nim odnotowano
              wybuch w Czarobylu
              - nie wierzę w to co napisała kajja, ze po rozpoczęciu współżycia płciowego
              rośnie zawartośc tłuszczu w organiźmie
              - nie wierzę, że po rozpoczeciu wspólżycia płciowego zmienia się figura ( no ,
              chyba, że współżycie zaowocuje maleństwem )
              - nie napisałam, że jestem lepsza z powodu brzucha, czy wagi, nie napisałam ,
              że jestem lepsza.
              - dostrzegam róznicę między byciem "wieszakiem", a posiadaniem prawidłowej masy
              ciała.
          • mgla_jedwabna Re: Kajja ty.Głupia ? 25.02.06, 20:04
            to w Stanach tak jest, ze w tanim zarciu jest mnostwo tluszczu i cukru, a
            drogie jest "organic" czyli takie jablka jak u nas za 1,50 za kg. Takie opinie
            zachodnich dietetykow przedrukowuja potem polskojezyczne pismidla dla kobiet
            (ze swoich zachodnich odpowiednikow- czytamy potem w takim pisemku "jak
            twierdzi dr Brown z XXX Clinic w Maryland...") bez uwzglednienia tego, ze w
            Polsce jest inaczej. Potem czytaja to takie leniuchy z nadwaga i wola powtarzac
            jak papugi zamiast isc na spacer chociazby.
    • Gość: daffy Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.icpnet.pl 24.02.06, 11:36
      zapomniałeś chyba o fakcie, że w przeciwieństwie do europejek, japonki są
      płaskie jak deski, z resztą jak więszkość azjatek. szczupłą deskę do prasowania
      to ja mogę w ikei dostać
      • Gość: Brom Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.server.ntli.net 24.02.06, 19:48
        Japonki szczupłe??? Fakt, że wielorybów tam nie uświadczysz, ale do szczupłości
        to jeszcze im bardzo daleko. Radzę się przyjrzeć.
      • Gość: Magdzia Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.autocom.pl 24.02.06, 20:10
        A ja jestem szczupla, wysoka i nie mam duzego biustu!Nie odkryles daffy niczego
        nowego. Biust sklada sie w 90% z tkanki tluszczowej wiec automatycznie grupsze
        panie maja wiekszy biust a Polki raczej naleza do kobitek nisko zawieszonych
        stad u nas nie brakuje dupiatych i cycatych( i nic do takich pań nie mam zeby
        nie bylo ;) A nawiazujac do wypowiedzi daffiego to faceta z tak glupim
        podejsciem do kobiet mozna niestety w Polsce znalezc na kazdym kroku. Panowie
        typu 'wyzej sram niz dupe mam' naleza do tych ktorzy nie potrafia sie ubrac,
        umyc i zainteresowac rozmowa.
        • morszuk Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 22:15
          A ja mam sadło przy którym równanie
          §Mors*Hipopotam*!Niedźwiedzia§
          wysiada.
          A i tak swojej pani się podobam.
      • Gość: Cody Japan Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:15
        nie byles w Japonii to sie nie wypowiadaj :P
    • ewelyn4 Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 11:45
      Przyjrzyj się raczej sobie i wielu facetom. Kiedy się ostatnio kąpałeś?A jak
      tam z zapaszkiem pod pachami? A brzuszek czasami nie obwisły? A pryszcze na
      twarzy opanowane? Faceci spójrzcie na siebie krytycznym okiem!!!!A potem
      oceniajcie kobiety.
      • Gość: JOLA Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.prv / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:51
        masz racje faceci umieja tylko wymagac a na siebie nie patrza
        • jestem_z_miasta Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 12:17
          Witam serdecznie
          jak sądzę głównie Panie. Kobiety i mężczyzn zawsze należy dzielić na te osoby,
          które dbaja o siebie i te, którym nie zależy na tym. Kraj pochodzenia nie ma
          tutaj nic do rzeczy. Są piękne Polki i piękne Japonki... i wiele innych kobiet
          wśród wszystkich narodowości. Podobnie z facetami - są zadbani (ale bez przesady
          typu metroseksualni), ale też wielu mężczyzn zwłaszcza po ślubie zaczyna
          totalnie olewać swój wygląd. Jako doświadczony małżonek, sam pamiętam ten okres
          stabilizacji i późnych obiadków, zakończony ponad 15 kg nadwagą. Dobrze,że coraz
          częściej mówi się o zdrowym stylu życia, gdzie rodzaj diety odgrywa ważną rolę.
          Tutaj możemy się uczyć od Japończyków. Mniej mięska, więcej warzyw i ryb, a
          wyjdzie nam na zdrowie, czego sobie i wszystkim uczestnikom formum życzę:-)
          • mgla_jedwabna Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 25.02.06, 20:11
            a w ogole to figura Japonek jest uzasadniona rasa i genetyka, nie tylko dieta
            (wiekszosc Japonczykow je na zmiane jedzenie japonskie z zachodnim, fast foodow
            tez tam nie brakuje). One po prostu tak maja ze sa szczuplejsze, nizsze,
            bardziej plaskie w biuscie, maja geste i sztywne wlosy i tak dalej. Dostaja to
            w pakiecie genetycznym razem ze skosnymi oczami i czarnym kolorem wlosow ;)
        • Gość: symp czyli... IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 24.02.06, 12:20
          Jeżeli mimo 39 lat jestem szczupły, umyty, pachnący, z zadbanymi zębami i
          dobrze ubrany to mogę wymagać, żeby moja Pani była szczupła, umyta, pachnąca, z
          zadbanymi zębami?
          • wesolemiasteczko Re: czyli... 24.02.06, 13:10
            a nie masz pomysłu na inne wymagania przypadkiem???
            • Gość: por Re: czyli... IP: *.res.east.verizon.net 25.02.06, 00:55
              no, musi lubić ten numer z pilotką i porem
        • Gość: drobny Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.toya.net.pl 24.02.06, 23:56
          no zupelnie jak w dowcipie ... " a u was murzynow biją "
          kobiety, troche szaccunku do siebie samych, argumentow brakuje? prawda w oczy kole?
          zagadać (a raczej zagdakać) tylko potraficie?
      • Gość: Magdzia Popieram!! IP: *.autocom.pl 24.02.06, 20:12
        Macie racje dziewczyny!
    • Gość: xyz Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.w83-196.abo.wanadoo.fr 24.02.06, 12:31
      taa, a przy okazji największy odsetek samobójstw (co nie dziwi skoro tyle
      pracują i nawet przyjemności jedzenia sobie odmawiają)...
      co mi z tego że mogę dożyć 85 lat skoro w wieku 35 zafunduję sobie małe sepuku
      • jestem_z_miasta Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 12:45
        Co prawda to prawda. W życiu wszystko sobie trzeba dawkować, tak samo jedzenie
        jak i pracę. Zauważyłem jednak dziwną zbieżnośc pomiędzy ilością pracy a
        otyłością. Im więcej się pracuje (co oznacza nieregularne posiłki), tym więcej
        się tyje - nie dotyczy pracowników fizycznych.
      • Gość: hh Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.richmond.edu 24.02.06, 14:55
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> taa, a przy okazji największy odsetek samobójstw

Jeśli chodzi o kobiety, to rzeczywiście Japonia jest w ścisłej czołówce. Ale
        wśród mężczyzn zdecydowanie przodują takie kraje, jak Litwa, Łotwa, Estonia,
        Rosja, Białoruś.

> co mi z tego że mogę dożyć 85 lat skoro w wieku 35 zafunduję sobie małe sepuku

Średnia życia uwzględnia oczywiście też samobójstwa.
      • Gość: CodyJapan Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:29
        to problem o wiele bardziej skomplikowany... a ze ciezko pracuja? co w tym
        zlego? przynajmniej cos osiagneli, nie nazekaja ciagle ze im zle i ze im sie
        nalezy. a tez maja powazne problemy bo dynamiczne Chiny pod bokiem i system
        stroszke skostnialy i niewydolny. w efekcie wzrost gospodarczy od wiecej niz 10
        lat prawie nie istnieje, pojawilo sie bezrobocie... wielu nie portafi sobie
        poradzic z utrata pracy i jedynym honorowym rozwiazaniem wydaje sie dla nich
        samobojstwo. poza tym jest masa innych przypadkow takiej "honorowej" smierci. my
        tego nie zrozumiemy, inna kultura poprostu... natomiast jesli chodzi o duza
        liczbe samobojstw wsrod mlodziezy to problem wydaje sie miec inne podloze niz
        slynne japonskie pieklo egzaminacyjne.
    • Gość: ju Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:56
      czesc Andy, poślubie schudłam 15 kg i wyglądam dużo lepiej i młodziej niż
      przed, więc nie uogólniaj że ślub to początek końca:) pozdrawiam
    • Gość: pepegi Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.crowley.pl 24.02.06, 12:56
      po prostu dostosowuja sie do swoich mezów
    • ewelyn4 Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 13:01
      Oczywiście, że zadbany mężczyzna może oczekiwać, że jego kobieta( żona ,
      dziewczyna, konkubina) będzie również dbała o siebie.( i vice wersa) Tylko, co
      się stanie, gdy np. ona zachoruje a konsekwencją tego będzie otyłość. Albo gdy
      przejdzie mastektonię? Wtedy wyrzuci ją na śmietnik czy wymieni bez skrupułów
      na nowszy model?
    • Gość: wesolemiasteczko Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.bph.pl 24.02.06, 13:06
      Panowie nie pozostają w tyle - powiedziałbym, iż przodują w otyłości,
      niechlujstwie wyglądu etc.
    • Gość: ogier kto nie spułkował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:07
      z Japoneczką ten nie ma o niczym zielonego pojęcia. Nadróbcie braki!!
      • Gość: k Re: kto nie spułkował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 18:50
        to Ty nadsrob braki, w ortografii...
      • morszuk Re: kto nie spułkował 24.02.06, 22:20
        Gość portalu: ogier napisał(a):

> z Japoneczką ten nie ma o niczym zielonego pojęcia. Nadróbcie braki!!

Dobra, tylko mi wytłumacz co to jest "spułkowanie"
        Chyba nie mówisz o "spółkowaniu", czyli współżyciu?
      • Gość: CodyJapan Re: kto nie spułkował IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:31
        a ty masz pojecie? ;)
    • wesolemiasteczko Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 13:07
      no! ale panowie sa lepsi - bardziej otyli, niechujstwo zaś w wyglądzie -
      powiedziałbym, mistrzostwo świata!
    • Gość: zasmucony Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 202.129.12.* 24.02.06, 13:09
      Gość portalu: andy napisał(a):

> nie to co Polki większość po dwudziestce, a 95% po slubie wyglądem przypomina
      > wieloryby...

Albo steczkowską....
      • Gość: asd Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:20
        jakby ktos z Krakowa chcial sie przekonac co do Japonek:
        krakow.gumtree.pl/krakow/47/3782947.html
        • Gość: :-) Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.futuro.pl / *.naskarpie.futuro.pl 24.02.06, 14:24
          ja to bym się i chciał przekonać, ale ona straszy "who is serious about getting married to..."

:-)
    • elizariusz ale komunały 24.02.06, 13:20
      To pokolenie które lata dzieciństwa i młodości przypadało
      na lata 30-50.
      Lata wojny i powojenne (nędza)wpłyneły na przyzwaczajenia gastronomiczne.
      Zobaczymy jak wygladaja Japońki urodzone po 1960r;-))))

• Gość: basiahm Re: ale komunały IP: *.61-45-40.ppp.wakwak.ne.jp 24.02.06, 17:42
        Masz racje! Ta pani z Nowego Yorku to juz tu dawno nie byla... Tokyo alarmuje
        wlasnie, ze ogrom dzieci ma nadwage! Widzi sie tez duzo mlodych kraglych
        dziewczat. Problem w tym, ze glodne dzieci obzeraja sie smieciami, kiedy musza
        w pospiechu gonic do szkol " po szkole" (na korki). Powrot do domu okolo 22ej,
        wiec czesto dopiero wtedy moga zjesc kolacje, jesli matka pracuje (obiad o
        12ej )
        • Gość: CodyJapan Re: ale komunały IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:41
          czesciowo prawda. tylko ze jesli "Tokyo alarmuje ze ogrom dzieci ma nadwage" w
          praktyce znaczy to ze problem rzeczywiscie sie pojawia ale jak to u japonczykow
          skala jest przejaskrawiona. Poza tym, skoro kolejne pokolenia japonczykow sa
          coraz wyzsze to i wiecej waza... Osobiscie nie zauwazam az tak duzej liczby
          otylych, na pewno jest ich procentowo o wiele mniej niz w innych krajach. za to
          po wyladowaniu w Londynie czy zwlaszcza we Frankfurcie zawsze zadaje sobie
          pytanie "skad u licha nagle tyle grubasow" ;) A co do edukacji - poziom
          nauczania w szkolach srednich bardzo sie obnizyl ostatnio (w wyniku podobnych
          reform jakie u nas sie obecnie przeprowadza), kolejny fakt jest taki ze
          wiekszosc uczniow spi na lekcjach w efekcie musza chodzic na korki zeby dostac
          sie na panstwowy uniwerek (kosztuje ze 2-5 razy mniej niz przywatny). Krotko
          mowiac - ucza sie moze tyle co i u nas tylko ze jest to troszke rozciagniete w
          czasie w ciagu doby ;)
    • arahat1 dobrze ze nie zbudowano druga japonie u nas!!! 24.02.06, 13:40
      byloby chudych panienek co nie maira....
    • ssselena Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 13:57

> wieloryby...

a faceci to co sami szczupli i wysportowani jakos nie zauwazylam....:P
      • Gość: szczuply Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.acn.waw.pl 24.02.06, 14:59
        Przieciez robiono badania otylosci w naszym spoleczenstwie. Wyniki jednoznacznie
        wskazywaly, ze czesciej cierpia na nia kobiety, co przeciez widac. Jesli chodzi
        o zadbanie to tez wydaje sie oczywiste, ze mezczyzni wypadaja tutaj gorzej. Sam
        swego czasu mialem nadwage i gdy tylko to spostrzeglem to zrzucilem 15 kg. Moj
        kolega natamiast zrzucil niemal 30 . Wystarczylo mniej jesc. Co do pieknosci
        Polek to jest ok, niemniej zdecydowanie piekniejsze wydaja mi sie Francuzki.
        • ewelyn4 Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 15:10
          Oczywiście nikt nie zaprzecza, że wiele kobiet ma problemy z nadwagą. Drodzy
          mężczyźni, przypominam, że większość tych problemów pojawia się w okresie ciąży
          i następującym po nim okresem karmienia.A mężczyźni, no cóż........ , oni nie
          wydają potomstwa, a ich problemy z nadwagą prawie zawsze(wykluczam choroby)
          wiążą się z łakomstwem!!
          • morszuk Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 22:24
            Jakim łakomstwem?
            Obżarstwem!
            Znam z autopsji.

Smacznego!
        • Gość: xxx Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 87.206.239.* 24.02.06, 17:29
          Za to we Francji Polki mają niezłe wzięcie:)
          Ja też zawsze sądziłam, że Francuzki są piękne, ale filmy spaczają percepcję;)
          Wiele z nich wygląda jak typowe (w moim niegdyś przekonaniu) Angielki:)))
          Przy czym trzeba im przyznać - zarówno Francuzkom jak i Francuzom, że są
          generalnie szczuplejsi niż Polacy.
      • Gość: bart_canada Polacy sa generalnie brzydkim narodem IP: *.ed.shawcable.net 24.02.06, 21:19
        i choc rzeczywiscie Polki sa bardziej przystojne od mezczyzn (wiekszosc z nich
        to tragedia: grubi, lysiejacy albo obcieci na zero, nie mowiac juz o higienie),
        to nie sa bynajmniej najpiekniejsze jak to wmawia propaganda. Glownym problemem
        Polek, juz pomijajac nadwage i nieuprawianie sportow jest ponuractwo. W zeszlym
        roku bylem na imprezie gdzie bylo pare dziewczyn prosto z Polski i po prostu
        zenada. Ubrane w jakies ciemne szmaty, zero usmiechu, wszystko biora na serio i
        to dramatyzowanie. Ok, moze bylo to efektem kompleksow za granica, ale jak
        pamietam, moje ex-dziewczyny w Polsce zachowywaly sie podobnie. Czeszki, nawet
        Rosjanki sa duzo bardziej wyluzowane i usmiechniete, chill out!
        • Gość: annalee Re: Polacy sa generalnie brzydkim narodem IP: *.hsd1.ma.comcast.net 24.02.06, 22:14
          NO ,stary jakbys cale zycie od swojej katolickiej mamy slyszal ,ze grunt to
          umartwiac sie i czekac z seksem do slubu ,pewnie tez bys byl slabo chill out.W
          polaczeniu z brakiem kasy na podrozowanie i konfrontacje z innymi kulturami-
          mamy co mamy.A co do otylosci Polek - to chyba autor postu o"wielorybach" ma
          oczy w zadzie albo Amerykanki ogladal tylko w filmach z Hollywood-wake up jerk
          (to do pana od "wielorybow")
          Pozdrawiam
          • Gość: Yogi Fajny komentarz, Annlee IP: *.ipt.aol.com 24.02.06, 22:36
            rzeczywiscie, bylem w Stanach i potwierdzam - same grubaski, szupłą i do tego w
            miarę ładną znaleźć b.trudno, po powrocie do Polski, juz jak jechalem z
            lotniska, po prostu znalazlem sie w innym swiecie - na ulicy same szczuple
            dziewczyny!!!
          • Gość: bart_canada Re: Polacy sa generalnie brzydkim narodem IP: *.ed.shawcable.net 24.02.06, 23:24
            Fakt, katolickie wychowanie robi swoje:) A co do tuszy to USA bije wszystkie
            rekordy, Kanada nieco lepsza ale niewiele. Tu Polki nie maja co wpadac w
            kompleksy, ale nieco usmiechu na codzien nie zaszkodzi. pozdr.
        • Gość: Magdzia Re: Polacy sa generalnie brzydkim narodem IP: *.autocom.pl 24.02.06, 23:23
          Zgadzam sie z Toba ale to ponuractwo nie dotyczy tylko kobiet. W Polsce ludzie
          nie maja latwo wiec wykrzesac z siebie radosci zycia jest bardzo trudne. Mam
          podobny problem z tym ze jesli jestem w towarzystwie to wszelkie troski
          odkladam na bok i gotowe.Wyobraz sobie ze jestem na studiach i czesc moich
          rowiesnikow na propozycje wyjscia do knajpy zeby sie wyszalec reaguje skwaszona
          mina.. skoro oni maja takie podejscie to ciezko sie dziwic ludziom starszym
    • Gość: agak77 Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 24.02.06, 15:09
      proponuje zebys wyjechal z kraju i troche sie porozgladal po swiecie, mysle ze
      szybko bys zmienil zdanie.
    • anima Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 17:30

> wieloryby...

natomiast wiekszosc mezczyzn, zwlaszcza po 30. jest szczuplych, wysportowanych,
      tryskajacych zdrowiem i energia. tja....
      spojrzcie na siebie, zanim zaczniecie krytykowac.
    • Gość: marian Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.dyn.optonline.net 24.02.06, 19:20
      Gdybysmy jedli tyle co przeciety Japonczyk i uprawiali te same cwiczenia
      gymnastyczne, kazdy z nas mialby wylgad Japonczyka. Nie potrzebne by byly zadne
      diety. Taka jest moja obserwacja po 30 miesiacach pobytu w kraju "kwitnacej
      wisni." Bez cudow.
      • Gość: wiedzmaPL Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.sympatico.ca 24.02.06, 21:19
        Nie znam Japonek za to poznalam wiele Chinek i te ktore urodzily sie w Chinach
        sa rzeczywiscie szczuple, niskie i plaskie. Te natomiast ktore urodzily sie juz
        w Kanadzie sa rozne. Wiekszosc lekko otyla strasznie pryszczate i bez gustu
        jesli chodzi o styl ubierania sie.
        Jesli w sklepie widze zadbana kobiete to na 99% jest to Polka.
        Wiekszosc Kanadyjek jest otyla, z kapiacym makijazem i czesto odslonietym
        wielkim walkiem tluszczu na brzuchu. Niestety to samo dotyczy dzieci Polakow
        urodzonych tutaj na obczyznie. Sliczne sa dziewczyny z Kolumbi ale tylko do
        pewnego wieku pozniej mozna zobaczyc jak sie rozrastaja w tylku i brzydna. Taka
        ich uroda. Ogolnie stwierdzam ze z przyjemnoscia spogladam na ulice gdy jestem w
        Polsce. Zadbane i sliczne kobiety, wiekszosc. Nie to co tutaj toczace sie opony
        czasami to wyglada to tak jakby mialy posladki z przodu i tylu. Tylu grubasow o
        monstualnych wymiarach nie widzilam w zadnym innym kraju oprocz Kanady i USA.
        Pozdrawiam
        • Gość: Polka Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.02.06, 01:11
          a ja tylko zartobliwie skopiuje A. Rosiewicza:)
          Są Japonki bardzo grzeczne, ciche, ciemnookie,
          Wschodnie gejsze niedzisiejsze, skośne, niewysokie,
          Może dałbym się Japonce nawet zauroczyć,
          Ale jak tu takiej Chince spojrzeć prosto w oczy???

smacznego deseru, Grubaski;)
      • Gość: CodyJapan Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:45
        to dziwne bo ja zawsze zauwazam ze oni pochlaniaja niesamowite ilosci jedzenia.
        moze maja jakas inna przemiane materii czy cos ...
    • Gość: azjata Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:31
      tylko tylko azjatki... szczupłe... piękne... inna kultura i mentalność :)
      mówię o Tajkach, Kmerkach i Koreankach
    • ak813 Jak Polki wam nie pasuja to spieprzajcie do Japoni 25.02.06, 11:03
    • Gość: Karolina Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:04
      Pamiętajcie, że Europejki pochodzą od tęgich neandertalczyków i sa babami ci się
      zowie - do tańca i do różańca
    • Gość: Butch Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:37
      Nie to co chuck Norris
    • Gość: tom Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.provider.pl / *.provider.pl 25.02.06, 19:31
      Trochę prawdy w tym jest, część kobiet nie dba o siebie tak jak przed ślubem (
      zresztą nierzadko z powodu wielu obowiązków, bo mężuś taki uczynny przed slubem
      ani kiwnie palcem). Ale spójrzmy też na panów - wysportowanych dwudzistolatków,
      którzy po kilku latach zamieniają się w łysiejące barbapapy z
      wydatnym "mięśniem piwnym"....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka