Gość: andy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:05 nie to co Polki większość po dwudziestce, a 95% po slubie wyglądem przypomina wieloryby... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.c153.petrotel.pl 24.02.06, 11:13 nie pasuje ci to jedz do Japonii, proste. poza tym chciałam przypomniec, ze polki maja miano najładniejszych kobiet. ale oczywiscie zawsze lepsze to co daleko :P Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 13:47 chyba najladniejszych w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 17:15 Na serio Typson... Ladna Polka to mit, ktory Polacy, ktorzy nie byli i nie widzieli podtrzymuja. Chyba, ze do Niemiec i do Austrii tylko jezdza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 212.140.128.* 24.02.06, 18:42 wezcie sie ruszcie za granice i sie przekonajcie! Polki, obok innych Slowianek, Brazylijek, Japonek i paru innych nacji, sa naj najpiekniejsze! Bylem w USA - widzialem, masakra. Francja - oj :(, Wegry - tu juz lepiej ale ciagle daleko, obecnie Anglia - masakra, czasem jakies cudo przejdzie, o Niemczech, Austrii, Holandii to nawet nie wspominam. Dobrze, ze sobie jedna Polke ze soba zabralem hehehe ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Puszyste czy otyle? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 24.02.06, 19:17 Mieszkajac 20 lat w Stanach trace troche kontakt z jezykiem polskim. Widze, zwrot "otyla" lub "majaca nadwage" zostal zastapiony przez "puszysta". Kiedys ptaki puszyly piora i byly puszyste. Zgaduje, ze teraz wzrosl odsetek kobiet, ktore jedza wiecej i ruszaja sie mniej. W efekcie coraz wiecej ma coraz wieksza nadwage. Poniewaz ich odsetek w Polsce wzrosl wiec demokratycznie wypieraja z jezyka uzywanego przez gazety negatywne zwroty odnoszace sie do otylosci. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: Puszyste czy otyle? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 24.02.06, 20:15 Misiu - oryginalne imie .Puszystosc zawsze byla w slowniku mowy salonowej i potocznej. Coz daleko od kraju zapomina sie o delikatnosci zwrotow jezykowych.Struktura obcych jezykow nauczyla Cie zwrotow odwaznych i prostych,jakich prosto z mostu.Pozdrowienia dla Misia,ktory napewno jest puszysty i mily ,a nie gruby i okropny .Puszysta / idz do muzeum ,pelno kobiet - puszystych i pieknych ,choc Picaso lubial anorektykow /.Po 20 latach mieszkania w Stanach nie staciles kontaktu z jezykiem polskim tylko bardziej stales sie twardy. Choc ja po 24 latach otym nie zapomnialam ,ze nasz jezyk ojczysty jest piekny ,czuly ,ale tez chasami okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Puszyste czy otyle? IP: *.res.east.verizon.net 25.02.06, 00:52 O co Ci właściwie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Zdrowie i grzechy glowne IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 25.02.06, 01:51 Gość portalu: kwiatek napisał(a): > Pozdrowienia dla Misia, ktory napewno jest puszysty i mily ... Dziekuje za pozdrowienia i pozdrawiam nawzajem. Waze 162 lbs czyli 74 kg co przy wzroscie 173 cm sklania mnie abym za duzo nie jadl i codziennie ruszal sie. Ostatnio wiec godzine chodze wieczorem ze znajoma Chinka (nie jest ona "puszysta"). W Stanach ponad 50% ludzi ma nadwage i wiele stara sie jej pozbyc glownie ze wzgledu na zdrowie. Moze i do Polski przyjdzie moda na zdrowszy tryb zycia? Czytajac GW widze, ze kosciol katolicki dotyka niemal wszystkich dziedzin zycia w Polsce. Prawodawstwo jest zgodne coraz bardziej z zaleceniami Watykanu. Kiedys uczono mnie na lekcjach religii 7 grzechow glownych. Dwa z nich to obzarstwo i lenistwo. Gdyby 90% Polakow, ktorzy sa katolikami pamietalo o tych dwu przykazaniach to nie byloby dyskusji czy kobiety sa puszyste czy otyle i czy mezczyzni sa od nich chudsi czy tlustsi. Ludzie zachowujacy umiar w jedzeniu i nie majacy awersji do wysilku fizycznego nie maja nadwagi. Ciekawe, ze Japonczycy wsrod ktorych jest tylko 0.7% chrzescian bardziej unikaja grzechow glownych niz katolicy. Moze katolicy maja zwyczaj co innego mowic, a co innego robic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajus Re: Zdrowie i grzechy glowne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 07:48 grzechem jest nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu, więc zarówno jedzenie za dużo, jaki i za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiahm wierzysz w mity! IP: *.61-45-40.ppp.wakwak.ne.jp 25.02.06, 18:31 Co za bzdury! Japonczycy to tak naprawde bezwzgledny i bezduszny narod. Swietnie sie jedynie maskuja i na zewnatrz sa "bez zarzutu". Zdrady na okraglo, bicie zon i dzieci, wredota i grupowe dokuczanie w szkolach, odreagowywanie stresow na rodzinie a do tego- cudowne statystyki o niklej przestepczosci , co jest najwieksza bzdura, w jaka wierzy caly swiat. Po prostu- Japonczycy nie maja normalnie funkcjonujacej policji i dlatego tam nie jest przyjete, zeby meldowac cokolwiek na policji. Mozna stawac na glowie, a i tak w wiekszosci przypadkow nie przyjma zgloszenia, a sladu po wizycie na posterunku tez nie bedzie. Dla zwolennikow szczuplych Japonek (moim zdaniem czesto skrywajacych pod plaszczykiem usmiechu i uprzejmosci wredote i egoizm) dedykuje "zachecajacy" tekst z dzisiejszych wiadomosci: CRIME Kanagawa woman gets 4 years for strangling 7-year-old son Saturday, February 25, 2006 at 04:00 EST KAWASAKI — The Kawasaki branch of the Yokohama District Court sentenced a 39- year-old woman on Friday to four years in prison for strangling to death her 7- year-old son in 2004 after a quarrel over his reluctance to go to a cram school. Judge Kenji Katoya, explaining the light term, said that Chiaki Onodera turned herself in after the crime and that she should get out of prison early as she still has an 11-year-old daughter. The woman strangled her son Sosuke, a second- grade student in elementary school, with a belt at their home after getting upset because he told her he did not want to go to the cram school on April 6, 2004, according to the ruling. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen-on Re: wierzysz w mity! IP: *.bbtec.net 28.02.06, 16:36 Rany ależ głupot nawaliłaś w kilkunastu wierszach i to o kraju, w którym przebywasz. Dwie rady - poczytaj roczniki statystyczne, porównaj Japonię z innymi krajami (np. www.nationmaster.com). Nie czytaj za dużo anglojęzycznej prasy dla nieprzystosowanych do obcych kultur cudzoziemców. Nie działająca normalnie policja w Japonii i nie zgłaszanie władzom przestępstw? Zaparkuj samochód tak, żeby blokował komuś wyjazd z bramy - policja będzie w przeciągu poł godziny i będą wiedzieć, gdzie Cie szukać. Przecież tu nawet małe dzieci odnoszą znaleziska na posterunek, nie mówiąc o telefonach na 110 z byle problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Puszyste czy otyle? 25.02.06, 19:55 "puszysty" to kiedys bylo okreslenie salonowe a wraz z nastaniem politycznej poprawnosci stalo sie eufemizmem w duchu tejze. Jesli chcesz sobie odswiezyc polszczyzne, lepiej nie rob tego na forach internetowych...jesli tylko w tym celu je czytasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.Red-83-40-8.dynamicIP.rima-tde.net 24.02.06, 19:10 to zapraszam do poludniowej hiszpanii, rozmiar 38 to "chudzielec", za to rozm. 44 to "szczupla"... do tego wszystkie wygladaja jak kserokopie. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 20:01 Gość portalu: jola napisał(a): > to zapraszam do poludniowej hiszpanii, rozmiar 38 to "chudzielec", za to rozm. > 44 to "szczupla"... do tego wszystkie wygladaja jak kserokopie. Znaczy się blade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Polemizowałbym IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 14:30 > polki maja miano najładniejszych kobiet. Może we własnych oczach. Polki są ładne, ale za duża część jest pozbawiona choćby fragmentu skromności, przez co ubierają się w stylu włoskim: spódniczka z hafcikiem, do tego buciki z kwiatkami i wyszywany sweterek. Wszystkiego za dużo. Na razie moim zdaniem najładniejsze dziewczyny/kobiety widziałem we francuskiej części Szwajcarii. Ładne, ale nie ubrane jak w różowej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anai Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 192.121.45.* 24.02.06, 11:14 Ty chyba nie wiesz co mowisz. Polki sa bardzo piekne i szczuple. Jedz do innych krajow to zobaczysz wieloryby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal78 Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.bbtec.net 24.02.06, 11:15 No i co z tego? Polacy i tak wola tluste baby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajja tłuste? i baby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:03 tłuste baby? sic. mówisz za siebie? co znaczy tłuste? i do tego baby?! Nie każda jest "równą babką": 60 x 60 x 60. Doucz się trochę. Nie każdą stać na drogie żarcie, a w tanim jest mnóstwo tłuszczu i cukru, nie każda ma w genach wybiegowe wymiary, a niejedna niedoczynność tarczycy po wybuchu w Czarnobylu (dlaczego to ważne? doczytaj sobie) Niejedna przechodzi dziennie kilka kilometrów do pracy, jeździ na nartach, rowerze, łyżwach i waga jej nie drgnie - w dół oczywiście, niejedna ma taką pracę, że tylko siedzi, a z nerwów coś sobie podgryza, niejedna jest szczupła jak osa, ale wredna, niemiła i zaozumiała. Douczcie się biologii - po rozpoczęciu współżycia przybywa tłuszczu w organizmie, zmienia się figura (jak bardzo - ekstremalny przykład - Włoszki), często zmienia sie po urodzeniu dziecka. A że mamy teraz kult szczupłości? Cóż w baroku świadectwem wysokiego statusu społecznego, zamożności była tusza. Dziś chudość. Czasem przeraźliwa. w środowisku naturalnum, lansowana obecnie figura nie zapewniła by przeżycia. Prędzej już niestety figura z baroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non omnis moriar a co jest normą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:06 dobre pytanie? Ale najlepiej zarabia się na niedościgłych wzorcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajja Re: a co jest normą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:07 Ciekawe. Wsród Japończyków jest jeden z najwyższych na świecie odsetek samobójstw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madrzejsza. Kajja ty.Głupia ? IP: 80.50.167.* 25.02.06, 11:56 Skąd czerpiesz przekonanie, ze w "tanim żarciu" jest dużo tłuszczu i cukru ? Z tanich produktów można też skomponować dobrą, nietuczącą, zdrową dietę. Spokojnie mozesz jeść marchew ( najlepiej surową - zaoszczędzisz na gazie, prądzie, zyskasz na zdrowiu ) buraczki, ziemniaczki, strączkowe, uznane za bardzo zdrowe - fasola strasznie droga nie jest, pozinnaś udźwignąć koszty zakupu. Mięsa nie zaleca się obecnie zbyt wiele. A może jabłka 1,2 zł do 1,6 zł za kilogram to dla ciebie, tez zbyt drogo ? A i cebula jest tania :) Co ty bredzisz o niedoczynności tarczycy, to wg. ciebie w Polsce tego nie mozna leczyć ? Leki, o ile wiem istnieją, dostępne w każdej aptece. Jeśli ktoś codziennie chodzi pieszo, to dobrze, co ty bredzisz o codziennym jezdżeniu na nartach, ( W Polsce ciągły sezon ? no może na igielicie, jeśli stać kogoś na sztuczny tor do zjazdów narciarskich CODZIENNIE w ciągu roku, to stać go też na pełnowartościowe jedzenie, nie na żarcie. Jeśli codziennie jeździsz na roweerze ( też przez cały rok ) to jesteś lepsza niz mój syn, on przy 26 stopniach mrozu nie jeździł, ale on szczuply. A i na łyżwach też te twoje znajome Polki jeżdża codzienie ? to uważam, że stać je na dobre jedzenie. Ja ostatni raz jeździlam latem na sztucznym lodowisku i uważam, że było drogo. Twoje wyobrażenie o pracy też jest szcególne. Praca polega na tym, że "się tylko siedzi, a z nerwów coś sobie podgryza" ? Ty kiedyś pracowalaś ?????????????????? KOCHANA SAMA DOUCZ SIĘ BIOLOGII. PO rozpoczęciu współżycia przybywa tłuszczu w organiźmie ???? Skad masz takie wiadomności. HI.hi.hi WG tego utrata dziewictwa oznacza natychmiastowy przyrost masy ciała , he,he FIGURA ZMIENIA SIĘ PO URODZENIU DZIECKA ? TO AKURAT ROZUMIEM, JAK BYŁAM W CIAZY TO MIAŁAM UNIESIONY ( PRZEZ CIĘŻARNĄ MACICĘ BRZUCH ), KTÓRY NATYCHMIAST PO PORODZIE WRÓCIŁ DO DAWNEJ , CZYTAJ PŁASKIEJ FORMY. Dawno nie czytałam takich głupot, jak twoje przekonania. Dziękuję dostrarczyłaś mi pewnej formy rozrywki. Wg ciebie nadwaga to jest coś co spada na kobietę jak lawina, czyli poradzić sobie z tym nie można: bo Czronobyl, bo praca, bo dzieci, bo żarcie, bo współżycie Hi,Hi.Hi Napisz coś jeszcze, bo to śmieszne było. Odpowiedz Link Zgłoś
viki333 Mąrdzejsza??????? Chyba NIE 25.02.06, 12:24 Kto Cie nazwał mądrzejszą??? Zrozumiałą może powinno być. A Ja znam własnie dziewczyny, którym po urodzeniu dziecka nie wrócił do dawnej, czytaj płaskiej formy brzuch i co ??? i tylko dlatego ma taka gęś jak Ty mówić, że są otyłe alebo że Ty jesteś od nich lepsza bo Ci brzuszek wrócił do dawnej formy???? Są ludzie otyli z powodu zaniedbania własnego, a są i tacy których uwarunkowania genetyczne czy jakieś choroby nie pozwalają, żeby być tzw. wieszakiem... Trochę pokory "mądrzejsza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepokorna do viki333 IP: 80.50.167.* 25.02.06, 17:03 Nie napisałam nic złego o otyłych. Odniosłam sie do mądrości przedstawionych przez kajja. Zarozumiała to jest Kajja nawołując do nauki biologii, która daje taką wiedzę jaką sama posiada. Napisałam do "kajja", ze pisze głupoty. Wg mnie: - niedoczynnośc tarczycy jest chorobą znaną wieki wcześniej, nim odnotowano wybuch w Czarobylu - nie wierzę w to co napisała kajja, ze po rozpoczęciu współżycia płciowego rośnie zawartośc tłuszczu w organiźmie - nie wierzę, że po rozpoczeciu wspólżycia płciowego zmienia się figura ( no , chyba, że współżycie zaowocuje maleństwem ) - nie napisałam, że jestem lepsza z powodu brzucha, czy wagi, nie napisałam , że jestem lepsza. - dostrzegam róznicę między byciem "wieszakiem", a posiadaniem prawidłowej masy ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Kajja ty.Głupia ? 25.02.06, 20:04 to w Stanach tak jest, ze w tanim zarciu jest mnostwo tluszczu i cukru, a drogie jest "organic" czyli takie jablka jak u nas za 1,50 za kg. Takie opinie zachodnich dietetykow przedrukowuja potem polskojezyczne pismidla dla kobiet (ze swoich zachodnich odpowiednikow- czytamy potem w takim pisemku "jak twierdzi dr Brown z XXX Clinic w Maryland...") bez uwzglednienia tego, ze w Polsce jest inaczej. Potem czytaja to takie leniuchy z nadwaga i wola powtarzac jak papugi zamiast isc na spacer chociazby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daffy Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.icpnet.pl 24.02.06, 11:36 zapomniałeś chyba o fakcie, że w przeciwieństwie do europejek, japonki są płaskie jak deski, z resztą jak więszkość azjatek. szczupłą deskę do prasowania to ja mogę w ikei dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brom Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.server.ntli.net 24.02.06, 19:48 Japonki szczupłe??? Fakt, że wielorybów tam nie uświadczysz, ale do szczupłości to jeszcze im bardzo daleko. Radzę się przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzia Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.autocom.pl 24.02.06, 20:10 A ja jestem szczupla, wysoka i nie mam duzego biustu!Nie odkryles daffy niczego nowego. Biust sklada sie w 90% z tkanki tluszczowej wiec automatycznie grupsze panie maja wiekszy biust a Polki raczej naleza do kobitek nisko zawieszonych stad u nas nie brakuje dupiatych i cycatych( i nic do takich pań nie mam zeby nie bylo ;) A nawiazujac do wypowiedzi daffiego to faceta z tak glupim podejsciem do kobiet mozna niestety w Polsce znalezc na kazdym kroku. Panowie typu 'wyzej sram niz dupe mam' naleza do tych ktorzy nie potrafia sie ubrac, umyc i zainteresowac rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 22:15 A ja mam sadło przy którym równanie §Mors*Hipopotam*!Niedźwiedzia§ wysiada. A i tak swojej pani się podobam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cody Japan Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:15 nie byles w Japonii to sie nie wypowiadaj :P Odpowiedz Link Zgłoś
ewelyn4 Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 11:45 Przyjrzyj się raczej sobie i wielu facetom. Kiedy się ostatnio kąpałeś?A jak tam z zapaszkiem pod pachami? A brzuszek czasami nie obwisły? A pryszcze na twarzy opanowane? Faceci spójrzcie na siebie krytycznym okiem!!!!A potem oceniajcie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.prv / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:51 masz racje faceci umieja tylko wymagac a na siebie nie patrza Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_z_miasta Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 12:17 Witam serdecznie jak sądzę głównie Panie. Kobiety i mężczyzn zawsze należy dzielić na te osoby, które dbaja o siebie i te, którym nie zależy na tym. Kraj pochodzenia nie ma tutaj nic do rzeczy. Są piękne Polki i piękne Japonki... i wiele innych kobiet wśród wszystkich narodowości. Podobnie z facetami - są zadbani (ale bez przesady typu metroseksualni), ale też wielu mężczyzn zwłaszcza po ślubie zaczyna totalnie olewać swój wygląd. Jako doświadczony małżonek, sam pamiętam ten okres stabilizacji i późnych obiadków, zakończony ponad 15 kg nadwagą. Dobrze,że coraz częściej mówi się o zdrowym stylu życia, gdzie rodzaj diety odgrywa ważną rolę. Tutaj możemy się uczyć od Japończyków. Mniej mięska, więcej warzyw i ryb, a wyjdzie nam na zdrowie, czego sobie i wszystkim uczestnikom formum życzę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 25.02.06, 20:11 a w ogole to figura Japonek jest uzasadniona rasa i genetyka, nie tylko dieta (wiekszosc Japonczykow je na zmiane jedzenie japonskie z zachodnim, fast foodow tez tam nie brakuje). One po prostu tak maja ze sa szczuplejsze, nizsze, bardziej plaskie w biuscie, maja geste i sztywne wlosy i tak dalej. Dostaja to w pakiecie genetycznym razem ze skosnymi oczami i czarnym kolorem wlosow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symp czyli... IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 24.02.06, 12:20 Jeżeli mimo 39 lat jestem szczupły, umyty, pachnący, z zadbanymi zębami i dobrze ubrany to mogę wymagać, żeby moja Pani była szczupła, umyta, pachnąca, z zadbanymi zębami? Odpowiedz Link Zgłoś
wesolemiasteczko Re: czyli... 24.02.06, 13:10 a nie masz pomysłu na inne wymagania przypadkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: por Re: czyli... IP: *.res.east.verizon.net 25.02.06, 00:55 no, musi lubić ten numer z pilotką i porem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drobny Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.toya.net.pl 24.02.06, 23:56 no zupelnie jak w dowcipie ... " a u was murzynow biją " kobiety, troche szaccunku do siebie samych, argumentow brakuje? prawda w oczy kole? zagadać (a raczej zagdakać) tylko potraficie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzia Popieram!! IP: *.autocom.pl 24.02.06, 20:12 Macie racje dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.w83-196.abo.wanadoo.fr 24.02.06, 12:31 taa, a przy okazji największy odsetek samobójstw (co nie dziwi skoro tyle pracują i nawet przyjemności jedzenia sobie odmawiają)... co mi z tego że mogę dożyć 85 lat skoro w wieku 35 zafunduję sobie małe sepuku Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_z_miasta Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 12:45 Co prawda to prawda. W życiu wszystko sobie trzeba dawkować, tak samo jedzenie jak i pracę. Zauważyłem jednak dziwną zbieżnośc pomiędzy ilością pracy a otyłością. Im więcej się pracuje (co oznacza nieregularne posiłki), tym więcej się tyje - nie dotyczy pracowników fizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.richmond.edu 24.02.06, 14:55 Gość portalu: xyz napisał(a): > taa, a przy okazji największy odsetek samobójstw Jeśli chodzi o kobiety, to rzeczywiście Japonia jest w ścisłej czołówce. Ale wśród mężczyzn zdecydowanie przodują takie kraje, jak Litwa, Łotwa, Estonia, Rosja, Białoruś. > co mi z tego że mogę dożyć 85 lat skoro w wieku 35 zafunduję sobie małe sepuku Średnia życia uwzględnia oczywiście też samobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CodyJapan Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:29 to problem o wiele bardziej skomplikowany... a ze ciezko pracuja? co w tym zlego? przynajmniej cos osiagneli, nie nazekaja ciagle ze im zle i ze im sie nalezy. a tez maja powazne problemy bo dynamiczne Chiny pod bokiem i system stroszke skostnialy i niewydolny. w efekcie wzrost gospodarczy od wiecej niz 10 lat prawie nie istnieje, pojawilo sie bezrobocie... wielu nie portafi sobie poradzic z utrata pracy i jedynym honorowym rozwiazaniem wydaje sie dla nich samobojstwo. poza tym jest masa innych przypadkow takiej "honorowej" smierci. my tego nie zrozumiemy, inna kultura poprostu... natomiast jesli chodzi o duza liczbe samobojstw wsrod mlodziezy to problem wydaje sie miec inne podloze niz slynne japonskie pieklo egzaminacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:56 czesc Andy, poślubie schudłam 15 kg i wyglądam dużo lepiej i młodziej niż przed, więc nie uogólniaj że ślub to początek końca:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepegi Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.crowley.pl 24.02.06, 12:56 po prostu dostosowuja sie do swoich mezów Odpowiedz Link Zgłoś
ewelyn4 Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 13:01 Oczywiście, że zadbany mężczyzna może oczekiwać, że jego kobieta( żona , dziewczyna, konkubina) będzie również dbała o siebie.( i vice wersa) Tylko, co się stanie, gdy np. ona zachoruje a konsekwencją tego będzie otyłość. Albo gdy przejdzie mastektonię? Wtedy wyrzuci ją na śmietnik czy wymieni bez skrupułów na nowszy model? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesolemiasteczko Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.bph.pl 24.02.06, 13:06 Panowie nie pozostają w tyle - powiedziałbym, iż przodują w otyłości, niechlujstwie wyglądu etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogier kto nie spułkował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:07 z Japoneczką ten nie ma o niczym zielonego pojęcia. Nadróbcie braki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: kto nie spułkował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 18:50 to Ty nadsrob braki, w ortografii... Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: kto nie spułkował 24.02.06, 22:20 Gość portalu: ogier napisał(a): > z Japoneczką ten nie ma o niczym zielonego pojęcia. Nadróbcie braki!! Dobra, tylko mi wytłumacz co to jest "spułkowanie" Chyba nie mówisz o "spółkowaniu", czyli współżyciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CodyJapan Re: kto nie spułkował IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:31 a ty masz pojecie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wesolemiasteczko Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 13:07 no! ale panowie sa lepsi - bardziej otyli, niechujstwo zaś w wyglądzie - powiedziałbym, mistrzostwo świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 202.129.12.* 24.02.06, 13:09 Gość portalu: andy napisał(a): > nie to co Polki większość po dwudziestce, a 95% po slubie wyglądem przypomina > wieloryby... Albo steczkowską.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:20 jakby ktos z Krakowa chcial sie przekonac co do Japonek: krakow.gumtree.pl/krakow/47/3782947.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.futuro.pl / *.naskarpie.futuro.pl 24.02.06, 14:24 ja to bym się i chciał przekonać, ale ona straszy "who is serious about getting married to..." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
elizariusz ale komunały 24.02.06, 13:20 To pokolenie które lata dzieciństwa i młodości przypadało na lata 30-50. Lata wojny i powojenne (nędza)wpłyneły na przyzwaczajenia gastronomiczne. Zobaczymy jak wygladaja Japońki urodzone po 1960r;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiahm Re: ale komunały IP: *.61-45-40.ppp.wakwak.ne.jp 24.02.06, 17:42 Masz racje! Ta pani z Nowego Yorku to juz tu dawno nie byla... Tokyo alarmuje wlasnie, ze ogrom dzieci ma nadwage! Widzi sie tez duzo mlodych kraglych dziewczat. Problem w tym, ze glodne dzieci obzeraja sie smieciami, kiedy musza w pospiechu gonic do szkol " po szkole" (na korki). Powrot do domu okolo 22ej, wiec czesto dopiero wtedy moga zjesc kolacje, jesli matka pracuje (obiad o 12ej ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CodyJapan Re: ale komunały IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:41 czesciowo prawda. tylko ze jesli "Tokyo alarmuje ze ogrom dzieci ma nadwage" w praktyce znaczy to ze problem rzeczywiscie sie pojawia ale jak to u japonczykow skala jest przejaskrawiona. Poza tym, skoro kolejne pokolenia japonczykow sa coraz wyzsze to i wiecej waza... Osobiscie nie zauwazam az tak duzej liczby otylych, na pewno jest ich procentowo o wiele mniej niz w innych krajach. za to po wyladowaniu w Londynie czy zwlaszcza we Frankfurcie zawsze zadaje sobie pytanie "skad u licha nagle tyle grubasow" ;) A co do edukacji - poziom nauczania w szkolach srednich bardzo sie obnizyl ostatnio (w wyniku podobnych reform jakie u nas sie obecnie przeprowadza), kolejny fakt jest taki ze wiekszosc uczniow spi na lekcjach w efekcie musza chodzic na korki zeby dostac sie na panstwowy uniwerek (kosztuje ze 2-5 razy mniej niz przywatny). Krotko mowiac - ucza sie moze tyle co i u nas tylko ze jest to troszke rozciagniete w czasie w ciagu doby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 dobrze ze nie zbudowano druga japonie u nas!!! 24.02.06, 13:40 byloby chudych panienek co nie maira.... Odpowiedz Link Zgłoś
ssselena Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 13:57 Gość portalu: andy napisał(a): > nie to co Polki większość po dwudziestce, a 95% po slubie wyglądem przypomina > wieloryby... a faceci to co sami szczupli i wysportowani jakos nie zauwazylam....:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczuply Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.acn.waw.pl 24.02.06, 14:59 Przieciez robiono badania otylosci w naszym spoleczenstwie. Wyniki jednoznacznie wskazywaly, ze czesciej cierpia na nia kobiety, co przeciez widac. Jesli chodzi o zadbanie to tez wydaje sie oczywiste, ze mezczyzni wypadaja tutaj gorzej. Sam swego czasu mialem nadwage i gdy tylko to spostrzeglem to zrzucilem 15 kg. Moj kolega natamiast zrzucil niemal 30 . Wystarczylo mniej jesc. Co do pieknosci Polek to jest ok, niemniej zdecydowanie piekniejsze wydaja mi sie Francuzki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelyn4 Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 15:10 Oczywiście nikt nie zaprzecza, że wiele kobiet ma problemy z nadwagą. Drodzy mężczyźni, przypominam, że większość tych problemów pojawia się w okresie ciąży i następującym po nim okresem karmienia.A mężczyźni, no cóż........ , oni nie wydają potomstwa, a ich problemy z nadwagą prawie zawsze(wykluczam choroby) wiążą się z łakomstwem!! Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 22:24 Jakim łakomstwem? Obżarstwem! Znam z autopsji. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 87.206.239.* 24.02.06, 17:29 Za to we Francji Polki mają niezłe wzięcie:) Ja też zawsze sądziłam, że Francuzki są piękne, ale filmy spaczają percepcję;) Wiele z nich wygląda jak typowe (w moim niegdyś przekonaniu) Angielki:))) Przy czym trzeba im przyznać - zarówno Francuzkom jak i Francuzom, że są generalnie szczuplejsi niż Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart_canada Polacy sa generalnie brzydkim narodem IP: *.ed.shawcable.net 24.02.06, 21:19 i choc rzeczywiscie Polki sa bardziej przystojne od mezczyzn (wiekszosc z nich to tragedia: grubi, lysiejacy albo obcieci na zero, nie mowiac juz o higienie), to nie sa bynajmniej najpiekniejsze jak to wmawia propaganda. Glownym problemem Polek, juz pomijajac nadwage i nieuprawianie sportow jest ponuractwo. W zeszlym roku bylem na imprezie gdzie bylo pare dziewczyn prosto z Polski i po prostu zenada. Ubrane w jakies ciemne szmaty, zero usmiechu, wszystko biora na serio i to dramatyzowanie. Ok, moze bylo to efektem kompleksow za granica, ale jak pamietam, moje ex-dziewczyny w Polsce zachowywaly sie podobnie. Czeszki, nawet Rosjanki sa duzo bardziej wyluzowane i usmiechniete, chill out! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annalee Re: Polacy sa generalnie brzydkim narodem IP: *.hsd1.ma.comcast.net 24.02.06, 22:14 NO ,stary jakbys cale zycie od swojej katolickiej mamy slyszal ,ze grunt to umartwiac sie i czekac z seksem do slubu ,pewnie tez bys byl slabo chill out.W polaczeniu z brakiem kasy na podrozowanie i konfrontacje z innymi kulturami- mamy co mamy.A co do otylosci Polek - to chyba autor postu o"wielorybach" ma oczy w zadzie albo Amerykanki ogladal tylko w filmach z Hollywood-wake up jerk (to do pana od "wielorybow") Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Fajny komentarz, Annlee IP: *.ipt.aol.com 24.02.06, 22:36 rzeczywiscie, bylem w Stanach i potwierdzam - same grubaski, szupłą i do tego w miarę ładną znaleźć b.trudno, po powrocie do Polski, juz jak jechalem z lotniska, po prostu znalazlem sie w innym swiecie - na ulicy same szczuple dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart_canada Re: Polacy sa generalnie brzydkim narodem IP: *.ed.shawcable.net 24.02.06, 23:24 Fakt, katolickie wychowanie robi swoje:) A co do tuszy to USA bije wszystkie rekordy, Kanada nieco lepsza ale niewiele. Tu Polki nie maja co wpadac w kompleksy, ale nieco usmiechu na codzien nie zaszkodzi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzia Re: Polacy sa generalnie brzydkim narodem IP: *.autocom.pl 24.02.06, 23:23 Zgadzam sie z Toba ale to ponuractwo nie dotyczy tylko kobiet. W Polsce ludzie nie maja latwo wiec wykrzesac z siebie radosci zycia jest bardzo trudne. Mam podobny problem z tym ze jesli jestem w towarzystwie to wszelkie troski odkladam na bok i gotowe.Wyobraz sobie ze jestem na studiach i czesc moich rowiesnikow na propozycje wyjscia do knajpy zeby sie wyszalec reaguje skwaszona mina.. skoro oni maja takie podejscie to ciezko sie dziwic ludziom starszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agak77 Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 24.02.06, 15:09 proponuje zebys wyjechal z kraju i troche sie porozgladal po swiecie, mysle ze szybko bys zmienil zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anima Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe 24.02.06, 17:30 Gość portalu: andy napisał(a): > nie to co Polki większość po dwudziestce, a 95% po slubie wyglądem przypomina > wieloryby... natomiast wiekszosc mezczyzn, zwlaszcza po 30. jest szczuplych, wysportowanych, tryskajacych zdrowiem i energia. tja.... spojrzcie na siebie, zanim zaczniecie krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.dyn.optonline.net 24.02.06, 19:20 Gdybysmy jedli tyle co przeciety Japonczyk i uprawiali te same cwiczenia gymnastyczne, kazdy z nas mialby wylgad Japonczyka. Nie potrzebne by byly zadne diety. Taka jest moja obserwacja po 30 miesiacach pobytu w kraju "kwitnacej wisni." Bez cudow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzmaPL Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.sympatico.ca 24.02.06, 21:19 Nie znam Japonek za to poznalam wiele Chinek i te ktore urodzily sie w Chinach sa rzeczywiscie szczuple, niskie i plaskie. Te natomiast ktore urodzily sie juz w Kanadzie sa rozne. Wiekszosc lekko otyla strasznie pryszczate i bez gustu jesli chodzi o styl ubierania sie. Jesli w sklepie widze zadbana kobiete to na 99% jest to Polka. Wiekszosc Kanadyjek jest otyla, z kapiacym makijazem i czesto odslonietym wielkim walkiem tluszczu na brzuchu. Niestety to samo dotyczy dzieci Polakow urodzonych tutaj na obczyznie. Sliczne sa dziewczyny z Kolumbi ale tylko do pewnego wieku pozniej mozna zobaczyc jak sie rozrastaja w tylku i brzydna. Taka ich uroda. Ogolnie stwierdzam ze z przyjemnoscia spogladam na ulice gdy jestem w Polsce. Zadbane i sliczne kobiety, wiekszosc. Nie to co tutaj toczace sie opony czasami to wyglada to tak jakby mialy posladki z przodu i tylu. Tylu grubasow o monstualnych wymiarach nie widzilam w zadnym innym kraju oprocz Kanady i USA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.02.06, 01:11 a ja tylko zartobliwie skopiuje A. Rosiewicza:) Są Japonki bardzo grzeczne, ciche, ciemnookie, Wschodnie gejsze niedzisiejsze, skośne, niewysokie, Może dałbym się Japonce nawet zauroczyć, Ale jak tu takiej Chince spojrzeć prosto w oczy??? smacznego deseru, Grubaski;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CodyJapan Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 25.02.06, 03:45 to dziwne bo ja zawsze zauwazam ze oni pochlaniaja niesamowite ilosci jedzenia. moze maja jakas inna przemiane materii czy cos ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azjata Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:31 tylko tylko azjatki... szczupłe... piękne... inna kultura i mentalność :) mówię o Tajkach, Kmerkach i Koreankach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:04 Pamiętajcie, że Europejki pochodzą od tęgich neandertalczyków i sa babami ci się zowie - do tańca i do różańca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butch Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:37 Nie to co chuck Norris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Japonki wiecznie młode i szczupłe IP: *.provider.pl / *.provider.pl 25.02.06, 19:31 Trochę prawdy w tym jest, część kobiet nie dba o siebie tak jak przed ślubem ( zresztą nierzadko z powodu wielu obowiązków, bo mężuś taki uczynny przed slubem ani kiwnie palcem). Ale spójrzmy też na panów - wysportowanych dwudzistolatków, którzy po kilku latach zamieniają się w łysiejące barbapapy z wydatnym "mięśniem piwnym".... Odpowiedz Link Zgłoś