Dodaj do ulubionych

Polska kiełbasa podbija Jersey

IP: *.CNet2.Gawex.PL 06.04.06, 10:08
oby tylko nie zostali wyrolowani.
Obserwuj wątek
    • Gość: :O) co zastyd... IP: 170.65.192.* 06.04.06, 10:22
      30 tys ludzi z tego 5 tys roboli z polski. Juz sobie wyobrazam jak tam
      angielski pan traktuje polaka. Paranoja!!!!!!!
      • Gość: jacek Re: co zastyd... IP: *.compi.net.pl 06.04.06, 10:28
        ciekawe jaka jest kara na Jersey za firmanctwo ...
        • Gość: asasas Re: co zastyd... IP: *.umcs.lublin.pl 06.04.06, 11:39
          Gość portalu: jacek napisał(a):

> ciekawe jaka jest kara na Jersey za firmanctwo ...

To jest wspolnik, misiu.
          • Gość: jacek Re: co zastyd... IP: *.compi.net.pl 06.04.06, 12:44
            nie to żebym się czepiał, ale czy na świetnej uczelni , jaką niewątpliwie jest UMCS, studiujesz akurat prawo ?
          • Gość: m Re: co zastyd... IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:48
            jaki wspólnik??
            Wyłożył kasę, firma zarejestrowana na niego, jak zechce to Polaków się
            pozbędzie przy pierwszej lepszej okazji.
        • Gość: parambol co za pier...lenie IP: *.devs.futuro.pl 06.04.06, 13:46
          "brytyjskie są nafaszerowane konserwantami i nie mają smaku" - od dawna już nie
          widziałem w Polsce jakiejkolwiek wędliny, która nie byłaby konserwowana
          (popatrzcie uważnie na opakowania czołowych producentów) lub dziwnie różowa
          (efekt nasączenia związkami siarki).
          Smutna (i trudna do przełknięcia) prawda jest taka: polskie żarcie to gó.. do
          sześcianu - z jednym tylko wyjątkiem: chleb. Cała reszta - jogurty, mleko,
          dżemy, czekolady, wędliny i sery - na zachodzie jest o niebo lepsza i da się
          znaleźć produkty organiczne (o co u nas trudno). Anglia i Jersey nie są żadnym
          wyjątkiem
          • Gość: parambol Re: co za pier...lenie IP: *.devs.futuro.pl 06.04.06, 13:50
            jeszcze dodam, że to, co wyrabiają producenci piwa i soków w produkowaniu
            odpadów i wciskaniu nam, że to najlepsze produkty na świecie, przekracza już
            wszelkie granice. W warszawie jest np. j e d e n sklep, w którym można kupić
            prawdziwy sok pomarańczowy (nie podam gdzie, żeby nie było kryptoreklamy - sok
            jest hiszpański w butelce)
            • Gość: m Re: co za pier...lenie IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:52
              każdy kto pamięta smak trudno dostępnych wędlin za komuny i na pocz. lat 90-
              tych (już nie trudno dostępnych) wie, że teraz to jedno wielkie g.no i wszystko
              ma podobny smak.
              (to o pocz. lat 90-tych dodałem, żeby zaś jakiś oszołom natchniony - jak to
              zwykle bywa - nie wyskoczył, że jak trudno dostępne to lepiej smakuje, a tak
              wogóle to teraz wszystko jest lepsze).
            • Gość: Ajgor Re: co za pier...lenie IP: 81.26.13.* 06.04.06, 15:00
              Bredzisz głupoty az przykro czytać. Ty chyba nigdy nie jadleś niczego w
              Wielkiej Brytanii. To są po prostu ładnie opakowane śmieci i nic więcej.
              Ochyda. Co do wędlin to wszędzie na Zachodzie są one bez smaku. Jedynie
              regionalne produkty sa naprawdę pyszne a cała reszta jest obrzydliwa.
              • Gość: trelemo Re: co za pier...lenie IP: 62.189.241.* 06.04.06, 15:15
                dokladnie. Lokalne produkty sa pyszne. Ale w Morissons, Tesco, ASDA czy nawet
                Sainsbury jest kompletny chlam. Cos lepszego mozna trafic w M&S lub Waitrose.
                Za to na malych targach i etnicznych sklepikach sa rzeczy, ktorych w Polsce nie
                bedzie za 120 lat ;)
      • Gość: nnn Re: co zastyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:37
        Gość portalu: :O) napisał(a):

> 30 tys ludzi z tego 5 tys roboli z polski. Juz sobie wyobrazam jak tam
        > angielski pan traktuje polaka. Paranoja!!!!!!!

Tak jak sobie na to zasłuży. Jak pisze POLAK i POLSKA z małej litery to myślę,
        że traktują go mało poważnie

• Gość: lucases Re: co zastyd... IP: 62.189.241.* 06.04.06, 11:11
        nie wiem czego sie wstydzisz misiu? Ze uczciwie pracuja w miejscu, ktore daje
        im prace i niskie podatki? Znam tez na Jersey 2 menadzerow hoteli i 3 szefow
        kuchni. Pensje maja w okolicach 60-40 tysiecy rocznie...
        Natomiast moi angielscy panowie traktuja mnie dobrze. W przeciwienstwie do
        polskich panow pensje przelewaja mi bez opoznien, nie krzycza, dotrzymuja slowa
        w kwestii podwyzek i awansu. O uczciwej pensji za moja prace nawet nie wspomne.
        A po 8 godzinach gapienia sie w monitor ide do domu a nie zostaje na kolejne 2
        bezplatne nadgodziny.

polecz sobie kompleksy ;)
        • Gość: topimek Re: co zastyd... IP: *.dsV.agh.edu.pl 06.04.06, 12:30
          Mówisz do zaślepionego pieniacza który nie czyta tego co piszesz, a jeśli nawet
          czyta to nie rozumie.

Ja tam jestem dumny że Polskie mięso i Polskie receptury sa lepsze niż te
          Zachodnioeuropejskie. I jestem dumny z Polaków którzy potrafią pracować uczciwie.

Nie wstyd mi za buractwo uważające się za najlepszych na świecie. Trzeba znać
          swoją wartość, ani się przeceniać, ani niedoceniać.
          Mówić jasno co jest dobre a co złe w naszym narodzie, nazywać rzecyz po imieniu
          choćby bolały.

wiecie że metka z napisem "Made in Poland" zaczyna być traktowana w Niemczech
          jako gwarant dobrego stosunku ceny do jakości. Polska kiełbasa też może zdobyć
          rynek angielski. Nawet może podbić stoły Anglików z czasem, bo MA SMAK. W
          zachodniej Europie wiele osób zapomniało już co to znaczy smak prawdziwej
          kiełbasy, a nie chemii.
          • pesceazzurro Re: co zastyd... 09.04.06, 22:11
            Aplauz dla POLSKIEJ KIEŁBASY, bo jest najlepsza na świecie i żadne
            frankfurterki, salami i parówki jej nie podskoczą:)
      • Gość: Balcer Re: co zastyd... IP: *.nfb.pl / *.devs.futuro.pl 06.04.06, 13:03
        Ja bym się wstydził pisać tak niegramatycznie i nieortograficznie.
      • balbriggan Re: co zastyd... 06.04.06, 13:41
        Wszyscy któży wyjężdżają z kochanej ojczyzny nie są wstanie znieść tego
        jak "poski pan" traktuje nie robola tylko często wykształconego pracownika.Nie
        jedziemy tułać się po świecie z dobrobyt mój drogi, wiec nie komentuj. Jeżeli
        brak ci odwagi zrobić to samo.
        I Jeszcze jedno nie zawsza jesteśmy robolami.Nie wydaje mię żeby w kraju
        wszyscy pracowali na kierowniczych stanowiskach .Bo jeśli tak jest to dopiero
        paranoja, ale u nas wszystko możliwe.
        O Takich pieniadzach jakie zarabiam jaki położna, w Polsce nawet nie mogłam
        mażyć. A teraż stac mnie na kupno domu w Dublinie, a moja curka nie musi
        ogłądać wystaw z rozmażonym wzrokiem,kupno butów nie rujnuje budżetu
        rodzinnego.WIĘC NIC MI NIE MÓW O ZŁYM TRAKTOWANIU!!!Bo to w Polsce za
        ukończenie studiów wyższych "Pan" dołożył mi łaskawie 50zł.
      • Gość: anglopol Re: co zastyd... IP: 212.9.10.* 06.04.06, 14:35
        88,000 ludzi (w tym tez okolo 8,000 Portugalczykow)-i juz wiele w bankach,
        biznesach finansowych i adwokatach pracoja-nie tyko robole to mycia garkow!
        Come here and see for yourself! You will be welcome! 5000-yes 5 tysiecy -Poles
        can't be wrong!
      • Gość: anglopol Re: co zastyd... IP: 212.9.10.* 06.04.06, 14:40
        A po Angielsku mowia lepiej niz Portugalczycy- i lepiej niz ja po Polsku!. Ci
        co w Wloskich reastauracjach pracoja to tez mowia po Wlosku-madrzy ludzie ci
        Polacy! I to jeszcze zad w Jersey placi Polakom by sie uczyli i zdawali
        egzaminy Angielskiego na kollegium w St.Helier. Try it!!
      • Gość: szwet14 Re: co zastyd... IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 06.04.06, 15:59
        Jaki "angielski pan"? W ktorym wieku pan zyjesz i myslisz? To jest dopiero
        paranoja.
      • Gość: kralik11 Re: co zastyd... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.04.06, 16:14
        Gość portalu: :O) napisał(a):

> 30 tys ludzi z tego 5 tys roboli z polski. Juz sobie wyobrazam jak tam
        > angielski pan traktuje polaka. Paranoja!!!!!!!

Paranoja jestes ty, "angielski pan" jak to okreslasz, traktuje polaka na rowni
        z soba i innymi, anglicy sa bardzo przyjaznie nastawieni do nas i lubia nas,
        zyje w UK juz naprawde bardzo dlugo i nigdy nie spotkalem sie z przypadkiem
        zlego traktowania pracownika z Polski przez angielskiego pracodawce, ale ty o
        tym nie wiesz, bo nigdy poza swoje podworko lebka nie wystawiles a najwiecej
        masz do powiedzenia, zal mi cie ;)
    • Gość: Adi26 Firma W UK IP: 165.204.78.* 06.04.06, 10:43
      Taa...Ja wczoraj zalozylem dzialanosc gospodarcza w UK. Zajelo mi to 20 min - 2
      formularze, 1 zdjecie ID i ZERO kosztow. Oczywiscie wszystko zalatwione z 1
      urzednikiem umowionym na spotkanie. Pozdrawiam wszystkich przedsiebiorcow w
      Polsce - powinni wam pomniki stawiac w kazdej gminie - za trud i meke zeby to
      bagno polskie osuszyc!! :/
      • Gość: zadowolonaMaria Re: Firma W UK IP: 212.9.9.* 06.04.06, 11:18
        Na Jersey jest 88,000 mieszkancow w tym okolo 8,000 Portugalczykow i 5,000
        Polakow i bardzo dobrze nas traktoja tutejsi. Jestem Portugalka a maz Polakiem.
        W 3 lata tu joz zaoszczedzilismy 30,000 funtow po zaplaceniu podatkow,
        mieszkania i wszystkiego!! To jest 180,000 zlotych i mamy zamiar wracac do
        Polski z zalozyc dobry klub czy restauracje. Polecam Polakom bardzo tu
        pracowac.Zarobki minimum 6 funtow na godzine a fachowcy jak meza brat-dobry
        stolarz- zarabia 12 funtow na godzine!Siostra jego juz dostala prace w banku
        HSBC i zarabia £20,000 funtow na rok plus dodatki.
        pozdrawiamy, Maria
        • Gość: Radek Re: Firma W UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:34
          I sama to wszystko po polsku napisałaś? Jeśli tak, to gratuluję, bo polski ze
          swoją gramatyką łatwym językiem do nauki zdecydowanie nie jest. :-)
          • Gość: zadowolonaMaria Re: Firma W UK IP: 212.9.10.* 06.04.06, 14:08
            Dzieki-napisalam z pomaca kolezanki Rosjanki bo maz jest w pracy!
    • Gość: jolka BRAWA!!! IP: 87.207.204.* 06.04.06, 11:08
      za przedsiebiorczosc, za kreatywnosc i za lamanie stereotypu, ze nam Polakom
      nic w zyciu nie wychodzi. i ze kombinujemy. Polak potrafi-w dodatku legalnie! i
      jeszcze Polske promuje ;)
    • Gość: swiniak KILKA ŚWIŃ IP: *.de.ibm.com 06.04.06, 11:51
      >dokupili jeszcze kilka świń i osprzęt do wędzenia. Dziś produkują tygodniowo
      ponad 200 kg wędlin.

hehe i ciagle z tych samych kilku świń
      • Gość: topimek Re: KILKA ŚWIŃ IP: *.dsV.agh.edu.pl 06.04.06, 12:37
        Oczywiście, maszyn nie remontują bo sie nie psują. A tak w ogóle to perpetum
        mobile wiec energii do nich też nie dostarczają.
    • Gość: nocoty Re: Polska kiełbasa podbija Jersey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:04
      Tylko czy ta kielbasa bedzie rownie dobra co krajowa:]?Brawa za kreatywnosc.
    • Gość: dids Moje gratulacje! W koncu ktos bierze 4 litery w IP: *.oysterinfo.com 06.04.06, 12:08
      troki, zamiast maszerowac na Warszawe i drzec sie o pieniadze za picie piwa pod
      sklepem.
    • Gość: swinks_UK Ile?? 5000 Polaków...? Zera się pomyliły.. IP: *.server.ntli.net 06.04.06, 12:44
      Bywam na Jersey z racji kontaków służbowych kilka razy w roku. Mieszkańcy to
      anglojęzyczni lub francuscy Brytyjczycy. W hotelach emigranci z Indii,
      Pakistanu, Afryki, ale samych Polaków może maks 200 (a i to sam nie wiem czy
      przesadzam). Gdzieżby ich pomieścili skoro samo St. Helier ma klka tysięcy
      mieszkańców. Zanim się napisze jakieś głupoty, to może się zastanowić chwilę...
      • pia.ed Ile? 5000 Polaków...? Zera się pomyliły 06.04.06, 12:57
        Ja tez bylam zaskoczona...
        W Malmö, ktore ma 250 000 mieszkancow, jest ca 6 000 Polakow.

A przeciez Malmö jest tradycyjnie skupiskiem Polakow,
        bo tu osiedlili sie po wojnie, potem w 68 roku, no i w koncu po 13 grudnia.

No i ta bliskosc do Polski, mozliwosc zatrzymania sie u urzadzonej juz rodziny,
        mozliwosc znalezienia partnera wsrod tutejszej Polonii.
        Tego wszystkiego brak wyspie Jersej.

Nie rozumiem wiec jak na tej wyspie, gdzie przeciez do niedawna
        byly surowe rystrykcje w przyjmowania do pracy,
        nagle osiedlilo sie tylu Polakow!
        • Gość: anglopol Re: Ile? 5000 Polaków...? Zera się pom IP: 212.9.10.* 06.04.06, 14:27
          Tyle jest bo bardzo dobrze pracoja i Jersey coraz wiecej ich sprowadza. Zobacz
          artykul w Gazecie-"Jersey-Wyspa Skarbow (Treasure Island) dla Polakow. Co- nikt
          na TV tego nie oglasza? Zal!
      • Gość: anglopol Re: Ile?? 5000 Polaków...? Zera się pomyliły.. IP: 212.9.10.* 06.04.06, 14:23
        Do swinks_UK.Sam(a) glupoty piszesz az zal czytac!
        If you don't know what you are talking about, then it's best to keep your
        uninformed comments to yourself!! The permanent population of Jersey-as
        measured at the last census- is approx. 88,000 and of St.Helier - 29,000. You
        must have been staying in some weird places to see only Indians, Africans, etc.
        Perhaps you mistook St.Helier in Jersey for St.Helier in south London as that
        certainly has a large Asian and African population. The number of Polish people
        in Jersey (that’s in the British Channel Islands) varies between 5,000 and
        3,000 between summer and winter seasons. If you want to learn something useful
        instead of spouting rubbish then contact the Jersey States Immigration Dept.-
        use Google to find it- and they will fill you in-hopefully! Keep studying and
        coming here and pop into the Polish Restaurant called "Sami Swoi" or the St.
        Thomas' church Polish club and talk to some real Polish people. There is still
        time to learn! Regards.
      • Gość: o90 Re: Ile?? 5000 Polaków...? Zera się pomyliły.. IP: 87.244.66.* 06.04.06, 14:38
        zamiast chlac na umor podczas kontaktow handlowych to popatrz na trzezwo co sie
        dziej na Jersey

Polakow jest duzo duzo duzo wiecej niz 5000 tys

naiwniak.....
        • yavorius Re: Ile?? 5000 Polaków...? Zera się pomyliły.. 06.04.06, 14:47
          Gość portalu: o90 napisał(a):
          > Polakow jest duzo duzo duzo wiecej niz 5000 tys

Dużo dużo dużo więcej niż 5 milionów?
    • Gość: MKS Brawo za pomysł IP: *.de.abb.com / 129.35.204.* 06.04.06, 12:53
      Wygląda na to, że wędzone kiełbasy wg polskich receptur to już tylko na Jersey
      mozna kupić. To co serwują nam nasi handlowcy to jakaś moczona w Bóg wie czym
      padlina a nie kiełaby jakie pamiętam z dzieciństwa.
    • old.european Podbija? HAHA !! 06.04.06, 12:56
      200 kg tygodniowo to raptem na Polaka 4 (cztery) gramy tygodniowo, czyli
      a "docelowo" AZ 20 gramow tygodniowo czyli niecale trzy gramy dziennie.

A na mieszkanca Jersey to AZ 0,6 grama tygodniowo :-))))))
    • Gość: mickey.mouse Re: Polska kiełbasa podbija Jersey IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.04.06, 13:23
      Oby tylko nie zostali wyrolowani? Juz zostali wyrolowani. Polacy maja to do
      siebie, ze jak potrafia zrobic kielbase, to juz potyrafia zrobic biznes.
      Tymczasem oni dali sie wyrolowac juz w na wstepie.
      • Gość: mickey.mouse Re: Polska kiełbasa podbija Jersey II IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.04.06, 13:32
        Przepraszam - powinno byc, ze sadza iz juz potrsafia zrobic biznes. Zero wiedzy
        o podatkach, o prawie w ktorym przyjdzie im dzialac, i co najwazniejsze, brak
        bladego pojecia o biznesie - wazne, ze potrafia krecic kawal flaka.

No i wychodza takie kwiatki. Z takim sposobem prowadzenia biznesu, nigdy nie
        zrobimy marki naszej gospodarce. To zenujace.
    • Gość: Zei Re: Polska kiełbasa podbija Jersey IP: *.hsd1.nj.comcast.net 06.04.06, 13:42
      POlska kiełbasa podbija nie tylko rynki europejskie. W Ameryce jest bardziej
      popularna niż hamburgery czy hot dogi. W sezonie zwłaszcza letnim polskie
      sklepy są oblegane nie tylko przez polskich Klientów ale i Amerykanów / różnych
      narodowości/. Zatem fajnie. Mamy coś na plus.
      • Gość: ja Re: Polska kiełbasa podbija Jersey IP: 128.249.70.* 07.04.06, 07:00
        z ta popularnoscia to nie przesadzajmy. amerykanie sami produkuja cos co nazywa sie 'polska kielbasa', ktora jest fatalna. swoja droga w houston mieszka 20 tys polakow a kielbacha sprowadzana jest z chicago.
    • Gość: Alibaba Re: Polska kiełbasa podbija Jersey IP: *.clarendongroup.com 06.04.06, 14:31
      'Dziś produkują tygodniowo ponad 200 kg wędlin' - Przeciez oni dopiero co
      kupili te maszyny!
    • Gość: o90 ktos juz jadl w Sami Swoi ? jakie tam jedzenie IP: 87.244.66.* 06.04.06, 14:40
      podobno porcyjki symboliczne ?
      • Gość: maggie [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 06.04.06, 15:23
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wk Re: ktos juz jadl w Sami Swoi ? jakie tam jedzeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:13
        kiełbaski polskie są najsmaczniejsze, tylko niektóre firmy produkują buble
        niesmaczne.
      • Gość: Wladek Re: ktos juz jadl w Sami Swoi ? jakie tam jedzeni IP: 82.112.155.* 07.04.06, 22:55
        Jadlem tam schabowego z kapusta, barszcz czerwony z uszkami i sprobowalem
        pierogow. Palce lizac. Ostatnio tak dobre polskie jedzenie jadlem w Patio
        nalezace do Mariotta w Warszawie. Pozdrowienia dla Marty i jej faceta za pomysl
        i jego realizacje.
    • Gość: juel Re: Polska kiełbasa podbija Jersey IP: *.chello.pl 07.04.06, 00:13
      Wcale się nie dziwę. Gorące brawa dla naszych wyrobów za to, że są o wiele,
      wiele lepsze od tych zachodnich, genetycznie zmodyfikowanych.
      • Gość: bull Re: Polska kiełbasa podbija Jersey IP: *.upc-d.chello.nl 08.04.06, 21:38
        Polska kielbasa naprawde jest przesmaczna! mieszkam za granica,
        i tez tesknie za polskimi wedlinami,szczegolnie za kielbasa krakowska.
    • Gość: marian Re: Polska kiełbasa podbija Jersey IP: 213.133.214.* 28.04.06, 12:29
      hm, populacja Jersey to 90- 100tys. a nie 50. A Polakow faktycznie jest cos ok
      5 tys.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka