Dodaj do ulubionych

interkar opinie

28.09.17, 15:44
Szukam opinii o dostawcy internetu z pomorza, a konkretnie firmie Interkar. Jeśli dobrze skojarzyłem fakty, to w kwestii internetu światłowodowego, firma Interkar współpracuje z innym regionalnym dostawcą internetu, a mianowicie TVS Kaszebe. I o ile o firmie Interkar można znaleźć jeszcze jakieś opinie w Internecie (niestety, głównie dotyczące radiówki, która mnie w ogóle nie interesuje), to już opinii na temat drugiego dostawcy, tj. TVS Kaszebe, opinii jest jak na lekarstwo. Jeśli więc mieliście do czynienia z jedną, lub drugą firmą, ale w kontekście internetu na światłowodach właśnie, to będę wdzięczny za jakieś opinie na ten temat. Interesuje mnie przede wszystkim jakość łącza, częstość awarii, pingi, i obsługa klienta. Sprawa dosyć pilna, więc jeśli coś macie o piszcie w wątku, albo jeszcze lepiej na priv.
Obserwuj wątek
    • patrykh3 Re: interkar opinie 11.10.17, 14:31
      od dłuższego czasu mam radiówkę w interkarze, bo tylko taka opcja jest u mnie dostępna na razie. różnie to bywało z jakością internetu przez te wszystkie lata, no ale przynajmniej działało bezproblemowo, awarie stosunkowo rzadkie, szybki serwis, co w przypadku radiówek nie jest wcale takie oczywiste. jak ktoś potrzebuje neta do pracy, przeglądania stron, youtuba, i tak dalej, to radiówka w interkar spokojnie mu wystarczy. światłowody mają podciągnąć podobno do końca tego roku, i o ile się nie mylę, to właśnie we współpracy z firmą tvs kaszebe będzie robione. już coś tam dłubią w okolicznej miejscowości, więc mam nadzieję, że to nie tylko czcze obietnice z tym podłączeniem neta. no bo światłowody, to wiadomo przecież - najwyższa możliwa jakość internetu. z tego co wiem od znajomego co mieszka na blokach w redzie, ti pingi mają niskie, transfer kosmiczny, praktycznie zero awarii, i w ogóle elegancko. jak tylko będzie dostępny światłowód w rozsądnej cenie u nas, może interkar zrobi jakąś promocję dla stałych klientów, to od razu się przerzucam.
    • taki.owaki Re: interkar opinie 17.10.17, 12:28
      Nie wiem jak radiówka w Interkarze działa, bo nie korzystałem nigdy. Ale internet na światłowodach od nich, śmiga pierwsza klasa. A piszę to mając porównanie z internetem od Ups, Vectry, ale i też internetem dostarczanym przez ogólnopolskie sieci komórkowych. Bo pod względem stabilności, oraz prędkości przesyłu danych, internet światłowodowy po prostu zjada konkurencję na śniadanie. Przy czym ceny są porównywalne, a często wychodzi nawet i taniej. Tak więc niezależnie czy będzie to Interkar, czy TVS Kaszebe, czy jeszcze ktoś inny - jeśli jesteś bardziej wymagającym użytkownikiem internetu, to tylko i wyłącznie bierz pod uwagę światłowód. Tyle w temacie.
    • patrykpulcek Re: interkar opinie 23.10.17, 13:48
      damianb0 napisał(a):

> Szukam opinii o dostawcy internetu z pomorza, a konkretnie firmie [b]Interkar[/
      > b]. Jeśli dobrze skojarzyłem fakty, to w kwestii internetu światłowodowego, fir
      > ma Interkar współpracuje z innym regionalnym dostawcą internetu, a mianowicie [
      > b]TVS Kaszebe[/b].

W Redzie internet Interkara, na światłowodach od TVS Kaszebe śmiga elegancko. Nie wiem jak z radiówką, bo nie miałem nigdy do czynienia,
    • moherowymoher1 Re: interkar opinie 27.10.17, 14:02
      Ja korzystam z radiówki od interkar z redy, już ze 3 lata jak nie lepiej, bo na moim czarnówkowskim zadupiu raczej nie bardzo mogę sobie pozwolić na coś innego. Ale za to mam kilku w pobliżu kilku innych operatorów do wyboru, wiec tez mam z czym porównywać. Akurat dla mnie najkorzystniejsza była oferta interkar z redy, tym bardziej, że mieli też najkrótszy czas oczekiwania na instalacje internetu (jakoś 2 dni z tego co pamiętam) i jedna z niższych, o ile nie najniższa opłatę aktywacyjną. Nadajniki można powiedzieć, że mam w przez okno w odległości jakichś 3 kilometrów i to bez żadnych niepożądanych obiektów po drodze, żadnych drzew czy wież. Generalnie bez niczego co mogłoby zakłócać sygnał, dookoła łyse pole. Dlatego internet śmiga u mnie elegancko, chociaż wiem, że z ogólnie radiówką mogą bywać problemy.
    • dawidg3 Re: interkar opinie 02.11.17, 15:43
      U mnie tez radiówka, w sumie od początku bo wiadomo, mala miescina, średnio u nas z kablami, a o światłowodach to już w ogóle zapomnij. Mieli poprowadzić ale marnie to widzę, wiec większość mieszkańców jedzie na radiowce, innej opcji nie ma zabardzo. Moim providerem jest interkar.pl z redy właśnie, z tego co wiem obsługują większość mniejszych miejscowości w obrębie pomorskiego. Mam neta 20 mb/s, nie zawsze tyle jest, ale spokojnie pozwala na sprawne obsłużenie kilku kompow w domu, które zwłaszcza wieczorem chodzą jednocześnie. Pingi są na znośnym poziomie w okolicach 15 – 20, także nie ma tragedii, nie zauważyłem tez jakis dramatycznych skokow pingow, no chyba, że w zależności pogody. Da radę nawet pograć w gierki, ale czasami lagi są, ale zazwyczaj w normie (piszę tu o LOLu). Co do rachunkow się nie wypowiem bo się tym nie zajmuje, starzy płacą. Tak więc jak na radiówkę, jest dobrze.
      • akunesku Re: interkar opinie 15.11.18, 16:12
        Zobacz sobie Dawidzie, chyba w Interkar wzięli sobie twoją opinię do serca: www.interkar.pl/index.php?id=opinie ;)
    • miriam_be Re: Interkar Reda opinie 10.11.17, 13:41
      Witam, zdecydowałam się na Internet z Interkaru, głównie ze względu na przestarzałą sieć kabli w mojej okolicy. Przepustowość tych sieci jest tak słaba, że równie dobrze mógłbym mieć Internet na dyskietce ;/ także Internet radiowy od Interkar z Redy, to póki co jedyna opcja (poza diabelnie drogim LTE). Mam paru lokalnych dostawców, ale brałam pod uwagę też tych ogólnopolskich providerow, i ostatecznie najkorzystniejsza do moich potrzeb, jest właśnie oferta Interkaru. W domu chodzą często dwa lapki, głównie do przeglądania czeluści Internetu i od czasu do czasu ściągnięcia jakiegoś filmu. Trochę się bałam zakłóceń związanych ze złymi warunkami atmosferycznymi, ale już kilka burz za nami i internet co prawda wtedy mulił, ale po wszystkim wrócił do normy.
    • winietkaa Re: interkar opinie 21.11.17, 14:16
      Internet od Interkara śmiga u mnie elegancko od ponad roku. Praktycznie zero awarii, prędkość nie spada poniżej umówionych 30 mb/s. W Redzie i okolicach lepszej opcji na ten moment nie znajdziesz.
    • jakob122 Re: interkar opinie 08.12.17, 12:47
      Ja wybrałem właśnie internet od Interkara. Korzystam z pakietu 5 mb/s, czyli chyba najniższy pakiet z oferty Interkara, cenowo bardzo dobry, a taka prędkość mi wystarczy. Mieszkam sam, nie gram w gry, więc nie potrzebuje jakiś super prędkości i cudów na kiju, tylko żeby się nie zrywał w kluczowych momentach przy przeglądaniu stronek WWW, no i ogólnie płynnie działał. Zależało mi też na braku limitów co Interkar ma (ściągam filmy przez torrenty), a lokalna konkurencja nie miała.
    • nataniel34 Re: interkar opinie 12.01.18, 13:53
      stosunkowo krótko korzystam ze światłowodu od interkar / tvs kaszebe, bo gdzieś od wakacji, ale w sumie na forach niewiele o nich opinii, więc dorzucę i swoją, może akurat ktoś szuka J to tak: światłowód doprowadzony jest do domku jednorodzinnego, jesteśmy póki co jedyni w okolicy, z tego co wiem, ale to się zapewne wkrótce zmieni , jak się fama rozejdzie :D pominę kwestię kosztów i abonamentu, instalacji czy ogólnie kontaktu z interkar / tvs kaszebe i tego jak to się załatwia, bo tym się zupełnie nie zajmuję. wszystko ogarniał mój ojciec, jednak znając go już bym wiedział jakby coś było słabe czy niesolidne, tak jak zresztą wszyscy w okolicy :D z tego co wiem oferta interkar / tvs kaszebe jest normalnie dostępna u nich na stronie, więc kto ciekaw może sobie wygooglowac :)
      moje wrażenia od strony technicznej: prędkość 500Mbit/s wywala z kapci, pingi na poziomie 7/8, świetny upload. zapomniałem czym są lagi, pora dnia czy burza stulecia za oknem w ogóle niczym nie przeszkadzają. czasem kompa łączę na kablu od interkar / tvs kaszebe czasem przez wi fi i nie zauważyłem znaczącej różnicy w prędkości, chociaż teoretycznie niby na wi fi powinna być nieco mniejsza. szczerze, nie miałem lepszego internetu jeszcze, mimo, że przerobiliśmy już kilku ładnych providerów, od wielkich firm po prywatnych dystrybutorów.
    • betka43 Re: interkar opinie 25.07.22, 19:40
      My jesteśmy świeżo po założeniu światłowodu od interkar, kierując się między innymi Waszymi opiniami na temat tego providera. Faktycznie opinii jest jak na lekarstwo, ale te, które można znaleźć zachęcają więc zaryzykowaliśmy. Tym bardziej, że w porównaniu z cenami Internetu od innych dostawców interkar wypada nader korzystnie, zwłaszcza biorąc pod uwagę innych operatorów – idąc swoją drogą tym tropem, uznaliśmy, że gorzej pod względem jakości raczej nie będzie.Tymczasem szczerze nas zaskoczyła jakoś światłowodu od interkar i ogólnie całokształtu – jeśli można tak powiedzieć. Szybkie terminy instalacji, Panowie punktualni i kulturalni (a różnie z nimi bywa) no i internet, który śmiga a nie chodzi. Ok., może moja opinia o interkar nie jest aż tak miarodajna, jak niektóre powyższe, bo mamy ten światłowód dopiero od dwóch tygodni, ale widać różnicę „gołym okiem". Na stałe podpięte cztery telefony, przez większość dnia dwa lapki, generalnie sprzętów jest sporo. I w żaden sposób nie wpływa to na prędkość Internetu – mam na myśli, że nie wiesza się i nie zacina, strony i filmy ładują się ekspresowo. Nie wiem co więcej można dodać – korzystaliśmy już z usług kilku dostawców o ogólnopolskim zasięgu, po to by trafić na małą, lokalną firmę, która robi naprawdę dobrą robotę.
    • paulinadyk Re: interkar opinie 27.03.23, 12:30
      Nie wiem czy jeszcze opinie o interar są potrzebne, bo widzę, że wątek trochę ucichł, ale po ostatniej awarii u sąsiadów (którzy są podpięci pod zupełnie innego providera) stwierdziłam, że napisze parę słów o naszym, żeby poszło w świat. U nas (okolice Redy właśnie) podział jest mniej więcej po równo – połowa ma standardowego, dużego gracza który ogłasza się w telewizji, połowa ma właśnie światłowód od Interkar i cóż – nie ma wątpliwości kto wychodzi na tym lepiej (yummi) U nas awarie czy przerwy w Internecie zdarzają się naprawdę raz od wielkiego dzwonu, osobiście przypominam sobie może z jedną taką sytuację, ale zasadniczo problem został rozwiązany w bardzo krótkim czasie i bez łaski – sąsiedzi za to wydzwaniają na infolinie i w razie czego mają karę za bezpodstawne wezwanie serwisanta (yummi) w Interkar nie ma takich rzecz (teeth) może dlatego, że ich światłowód działa bez zarzutu. W każdym razie, łopatatologicznie – mamy najwyższą ofertę, internet śmiga szybko, nie ma problemu z ładowaniem się stron czy większych plików, nawet jak z sieci korzystają jednocześnie wszyscy domownicy (sztuk 5). Mąż kiedyś bawił się w sprawdzanie prędkości czy tam pingów i twierdził, że pierwszy raz spotyka się z tym, żeby prędkość była na deklarowanym poziomie a nie poniżej. Z tego co słyszałam Interkar połączył się teraz chyba z Orange, więc będzie miał większy zasięg – być może zatem ta opinia o interkar przyda się komuś kto będzie rozważał przerzucenie się na światłowód od nich.
    • karinkaa27 Re: interkar opinie 28.06.23, 09:49
      To i ja dorzucę swoją opinię o interkar, bo faktycznie zgadzam się ze wszystkim, co pisze przedmówca – miałam okazję testować różnych dostawców internetu i niewielki Interkar wygrywa w przedbiegach z tymi, którzy szumnie ogłaszają się w telewizji. Korzystam z oferty Interkar już kilka lat, wcześniej w zasadzie nie braliśmy co było i zawsze kończyło się to irytacją, a to internet zamulał, a to długo się ładowało, a to awaria. Dlatego jak tylko Interkar się u nas pojawił to część mieszkańców od razu przeszła do nich (po sprawdzeniu opinii o Interkar w Internecie), a niedługo po nich zaczęli dołączać kolejni. A to mówi chyba samo za siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka