Dodaj do ulubionych

Spadające małpki

31.12.14, 08:41
https://www.gryplanszowe.pl/pic/zdjecia/miniaturki/spad_malp_102114_150x200.jpg

Według producenta gra dla 2-5 graczy od 5 lata. Według mnie i 3 latek może się powoli wkręcać w tą grę. Zasady proste- rzucamy kolorową kostką i zależnie od tego jaki kolor wypadnie, taki patyczek wyciągamy, powodując tym samym spadanie małpek. Wszystkie które nie zdążą się po drodze zatrzymać i spadną na ziemię zabieramy dla siebie. Wygrywa ta osoba, która małpek ma najmniej.
Typowa gra zręcznościowa, ale przy tym jedna z nielicznych którą naprawdę lubią dorośli. Oj ile razy mój brat pożyczał ją od nas na imprezy przy piwku ze znajomymiwink A i nawet u bezdzietnych znajomych ją spotykam. Moim zdaniem pozycja obowiązkowa i sprawdzony pomysł na prezent. Takie ładniejsze bierkiwink
Obserwuj wątek
    • maskot_1 Re: Spadające małpki 31.12.14, 09:24
      Mamy i lubimy smile (trochę inne pudełko, ale zawartość taka sama, też Mattel).
      "jedna z nielicznych którą naprawdę lubią dorośli." - o tak, jak już mamy grać w plastikowe 3D, to tylko w Małpki
      • tu_nia Re: Spadające małpki 02.01.15, 21:22
        a moje dziecko 7l nie lubi bo kilka razy przegrala a poniewaz nie lubi gry w ktore widzi ze przegrywa tzn ze spda jej wiecej malpek to gra poszla w odstawke
        • azyli Re: Spadające małpki 08.01.15, 09:48
          Z młodszymi fanami zwierzatek lefiej sprawdzał sie u nas wariant, kto zbierze najwiecej małpek smile
          U nas dzieciarnia juz wyrosła z tej gry, chyba musze zrobic przeglad i pozbyć sie czesci tytułów dla młodszych dzieci.
          • kajka271 Re: Spadające małpki 08.01.15, 14:22
            U nas najchętniej grają w to 2-3latki... żaden dorosły nawet na nia nie spojrzał. Fajna gra, ale dla dzieci smile
    • laemmchen79 Re: Spadające małpki 04.01.15, 02:37
      Dzięki za opis, gra na liście do kupienia już od jakiegoś czasu i czuję, że chętnie stanę się kolejną ofiarą finansową tego forumsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka