Dodaj do ulubionych

Pies ma prawo do alimentów

IP: *.chello.pl 19.08.06, 17:20
A co, pies to niby nie człowiek? Niech wie, że nie zabraknie mu pieniędzy na
jedzenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: henryczek Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.strefa.com / *.com 19.08.06, 18:14
      no ładnie ,ja obecnie od ojca mam zasądzone 180 zł, ale ja jestem tylko człowiekiem mieszkającym w Polsce:]
      • Gość: Darek Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 18:38
        No sam widzisz, że warto być psem ;)
    • Gość: Darek Pies ma prawo do alimentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 18:37
      I bardzo dobrze. Pies też musi mieć na swoje żarcie. Podziwiam upór tej
      kobiety, o ile był w dobrej wierze i pies faktycznie dostanie miesięcznie
      żarcia za conajmniej tyle, ile przyznał sąd. U nasz szybko takich wyroków nie
      będzie. Marzy mi się jedynie, aby kara za (za)bicie, np. psa była traktowana
      tak jak za (za)bicie człowieka. W końcu to nie zabawka. Na razie człowiek,
      który dopuszcza się bestalskiego traktowania dostaje 6...24 m-ce "w zawiasach".
      Coś się powinno w tej materii wreszcie zmienić.
      • Gość: aqa Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 19:34
        A jakiej wysokości alimenty zasądzą na dwa skalary i glonojada?
      • e.i.g Re: Pies ma prawo do alimentów 19.08.06, 21:30
        Poziom cywilizacyjny narodow poznaje sie po ich stosunku do zwierzat. To na jakim poziomie my
        jestesmy?
        • Gość: zyrafa46 Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.aster.pl 19.08.06, 21:35
          > Poziom cywilizacyjny narodow poznaje sie po ich stosunku do zwierzat. To na
          jak
          > im poziomie my
          > jestesmy?

tak poważnie? To niestety na różnym poziomie. Na szczęscie wielu ma dobry
          stosunek do naszych BRACI MNIEJSZYCH.
          Żyra
        • Gość: az Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.trw.com 19.08.06, 23:45
          Jak tak dalej pojdzie, to za zadeptanie pajaka dostanie czlowiek ze 2 latka...
    • romek67 Pies ma prawo do alimentów 19.08.06, 21:14
      Do czasu uzyskania pełnoletności czy skończenia nauki??
      • Gość: zy Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.aster.pl 19.08.06, 21:28
        A jeśli sie oba zwierzaki rozmnożą przed ukończeniem studiów i 25 lat?
        Oj, marnie to wszystko widzę.
        Żyra
    • henryk5pio Pies ma prawo do alimentów 20.08.06, 09:23
      Idiotyzm...
    • Gość: siemfkurzyuem jeeeeezu IP: 213.199.198.* 20.08.06, 09:26
      to jest plucie w twarz umierającym z głodu dzieciom z Afryki
      • Gość: killer Re: jeeeeezu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 07:14
        To niech ich rodzice zaczną pracować na roli i niech te dzieci wyżywią.Ale
        murzyn woli umierać a nie pracować.
    • Gość: siemfkurzyuem dżizas IP: 213.199.198.* 20.08.06, 09:30
      a i jakby chciał ktoś wiedzieć to przez 15 lat miałem zasądzone alimenty w wys.
      6zł(!), później się zrzekłem bo tatuś wylewu dostał i nie stać go na leki
      chociaż ma 2 mieszkania warte po 100 tyś pln każde
    • Gość: miszon głupota nie zna granic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 15:41
      To jakaś totalna kpina.
      następnym razem może tak alimenty na karaluchy i muchy domowe? No co, w końcu
      mucha to też człowiek!
    • Gość: nomina Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.local.pl / 217.153.178.* 20.08.06, 20:47
      A co! W końcu dlaczego ma mu się obniżyć standard życia po rozwodzie
      właścicieli?
    • Gość: eeeee Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.bioc.cam.ac.uk 20.08.06, 21:19
      a czy jak ja sie rozwiode z zona i mnie sie dostanie samochod to zona powinna
      mi dawac na benzyne?
      • Gość: rt Re: Pies ma prawo do alimentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:42
        nie, na piwo, to też paliwo ;)
    • Gość: fru niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę IP: *.magma-net.pl 20.08.06, 22:40
      polski sąd też wydałby taki wyrok. jeśli ktoś się umawia, zę się rozwodzi i
      ustala, że będzie płacił alimenty (raty za DVD ... cokolwiek) to jeśli
      przestanie to robić to każdy sąd w cywilizowanym kraju przyzna mu razję, bo nie
      jest tu ważne, że ktoś ma zasądzone alimenty na psa, tylko, że nie wywiązuje się
      z umowy cywilnej z drugim człowiekiem. pies nie jest istotny.
      • Gość: 4nogi Re: niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:48
        pies jest istotny, istoto. a kto chciał tego psa? skoro pies jest z nią tzn.
        jest jej (gdyby lubił jego, to on by go zabrał). prosta sprawa
        • Gość: fru Re: niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę IP: *.magma-net.pl 20.08.06, 23:09
          mylisz dwie sprawy. NIE chodzi mi o to czyj jest pies. tylko NIE ZGADZAM się z
          tym, że autor notatki twierdzi, że pies ma prawo do alimentów. NIE MA! ci ludzie
          tak się umówili, a sąd potwierdził, zę skoro się umówili to trzeba płacić.
          przykład kupuję z żoną samochód na raty. rozwodzimy się z mojej winy i umawiamy
          się, że ona zatrzyma mieszkanie, a ja będę płacił 30% z każdej raty. pod dwóch
          latach odmawiam płacenia i ona idzie do sądu. reszta idzie dalej, jak z tym
          psem, czyli dostaję nakaz sądowy. jeszcze raz: PIES NIE MA PRAWA DO ALIMENTÓW,
          pies ma prawo być karmiony i kochany
    • Gość: ania21t Pies ma prawo do alimentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:52
      ...a czy złota rybka też dostanie alimenty?....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka