mrug 09.10.06, 20:50 Uwielbiam wątpliwej jakości twórczość publikowaną w internecie (serwer wszystko zniesie)...;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrug Ala Fidowicz 09.10.06, 20:51 I wiersz inspirowany akcesją naszego kraju do Unii. Otworzyła się brama Granatowa, z gwiazdami Orzeł w koronie poleciał ku niej Na nim teraz kończy się granica. Sztuczne ognie, dzwony bijące Hymny i nadzieja i płacz obok siebie: Co to znaczy? Wschód stał się Zachodem Kraniec - środkiem. A herbata bez cukru Jest tak samo gorzka Trawa jak wcześniej zielona Bóg tak samo wielki Psy szczekają jak dawniej I dziecięcy śmiech - Taki sam, jak przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Usprawiedliwie troszkę autorkę... 09.10.06, 20:55 Jeszcze nieletnia (ale już niedługo...) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: Usprawiedliwie troszkę autorkę... 09.10.06, 21:00 ... nie zrozumiałeś Mruguś ... a nie wiesz kiedy będzie już letnia ... Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Usprawiedliwie troszkę autorkę... 09.10.06, 21:02 Całkiem możliwe, że już jest... Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Autor nieznany 09.10.06, 21:03 Poeta niewątpliwie zafascynowany upadającym murem berlińskim... spojrzałem spod gruzu ideologicznie zwichrowany osobnik dekadencji patriota idiota półsierota przemian zgnilizna okupacyjnej stopy stanąłem na wysokości zadania a odpierdolcie się wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Inkwizytor 09.10.06, 21:10 Młodociany (?) piromam. Choć przeniesienie frazy "wie kogo" znamionuje duży potencjał "warsztatowy"...;) będę namaszczał co kurwa sobie myślisz zapłoną stosy niech tańczą w rytm buchających płomieni tak nieważne święci czy nie nikt nie jest bez winy płoną jak pochodnie czas oczyszczenia powiadasz machiavellizm masz rację bo to twoje drugie ja zechciej tylko spojrzeć a ujrzysz piekło słyszysz wyją to spowiedź w imię ojca syna i chuj wie kogo Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: Inkwizytor 09.10.06, 21:15 ...nie ... dość ... ten potencjał zle wpływa na mą potencje (zaczynam się zastanawiać czym tak niewrazliwy , ciemny czy tempy (Tempuś to nic do Ciebie to przypadek semantyczny) ... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Inkwizytor 09.10.06, 22:53 wy sie nie znacie! Toc to piekne jest i jakie prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
chamae Re: Inkwizytor 09.10.06, 22:59 piękne - to sie może nie znam, ale prawdziwe?! lol Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Inkwizytor 09.10.06, 22:59 No jak nie?! Ten 'chuj' o tym dobitnie świadczy!;) Odpowiedz Link Zgłoś
chamae Re: Inkwizytor 09.10.06, 23:03 przyznam w tym momencie dłoń mi się zatrzęsła a łza samotna spłynęła po upudrowanym policzku Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Inkwizytor 09.10.06, 23:05 chamae napisała: > a łza samotna spłynęła po upudrowanym policzku Żlobiąc szlachetny wąwóz bolesnego doznania? Odpowiedz Link Zgłoś
chamae Re: Inkwizytor 09.10.06, 23:10 niczem osinowy kołek tuż przed inwazją w pierś wapira Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Inkwizytor 09.10.06, 23:12 O tak, kostium fantastyczny jako przykrywka dla naszych pragnień i lęków:> Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Piotr Rubik 30.10.06, 16:47 Zainspirowała mnie dzisiejsza Wyborcza... "...To co mam To co się zdarzyło nam... Całe Tatry wzdłuż i wszerz Tęcza wstążki, kiedy deszcz..." "...Choć nie masz dłoni, która policzek jak ogień pali. dłoni chłopaka, po którym został w komodzie szalik. Choć nie masz dłoni jak ta co w sercu klawiszem stuka. To Twojej dłoni przecież dłoń moja od zawsze szuka..." Odpowiedz Link Zgłoś
ma.lady Re: Piotr Rubik 30.10.06, 17:18 ja znalazlam kiedys cos takiego, niewiadomego dla mnie pochodzenia: "On gmera w twojej Duszy Jak Muzyk - co trąca dla próby Klawisze - nim Muzyką spadnie - Stopniowo ogłuszać lubi - Przygotowuje twą kruchą Naturę - na Cios z Eteru - Słabszym Młotem - słyszalnym wpierw z dala - Potem bliżej - i Wtedy dopiero - Tak wolno, że Dech zdąży zamrzeć - Mózg kipiący - ostygnąć - przez powietrze Spuści - Jeden - monarszy - Piorun - Który Duszę z nagiej skóry obedrze - Gdy Wiatr bierze Las w swoje Łapy - Wszechświat trwa nieruchomo - bezwietrznie " Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Piotr Rubik 30.10.06, 17:22 Zafascynowała mnie ta dusza obdarta z nagiej skóry...;)Znaczy, są też dusze z włochatą skórą? Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: Piotr Rubik 30.10.06, 19:58 ..opierzonej ??. może normalnie ubranej ... w dzinsy ... ... tak mi przyszło do głowy co by może muzykę komponować do tej literatury ... .. może w jakim idolu by my wygrali ..?? Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Piotr Rubik 30.10.06, 22:15 > "On gmera w twojej Duszy > Jak Muzyk - co trąca dla próby > Klawisze - nim Muzyką spadnie - > Stopniowo ogłuszać lubi - > Przygotowuje twą kruchą > Naturę - na Cios z Eteru - > Słabszym Młotem - słyszalnym wpierw z dala - > Potem bliżej - i Wtedy dopiero - > Tak wolno, że Dech zdąży zamrzeć - > Mózg kipiący - ostygnąć - przez powietrze > Spuści - Jeden - monarszy - Piorun - > Który Duszę z nagiej skóry obedrze - > > Gdy Wiatr bierze Las w swoje Łapy - > Wszechświat trwa nieruchomo - bezwietrznie " to Norwid, bez dwu zdań /ostatnich, bo to Leśmian Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Piotr Rubik 01.12.06, 21:48 Wrześnie z krzakami czarnych jeżyn Wrześnie jak niemy płacz psałterza... Wrześnie z krzakami czarnych jeżyn Wrześnie jak niemy płacz psałterza... Wrześnie jak niemy płacz Jak niemy płacz Jak niemy płacz Jak niemy Dojrzałej śliwy pień podparty Wrzesień i w Moskwie Bonaparte Bawiące szablą się bachory Wrzesień i Polski dwa rozbiory Bukiet piwonii dla dziewczyny Wrzesień z Hitlerem i Stalinem Światowy szyk Zakopanego Wrześniowy pogrzeb Witkacego Wrześnie ... Morderczy upał na ulicach Wrzesień i cyklon B w Auschwitzu Pszczoły, co w sadzie słodko brzęczą Zamach na olimpiadę w Niemczech Horyzont z kwiecia wrzosowego Wrzesień i cela Wyszyńskiego Stolik herbata i gazeta Wrześniowy przewrót Pinocheta Wrześnie ... Lasy, co kosze grzybów dają Wrzesień Dagestan i Basajew Ciężarne cierpkim jabłkiem sady Wrzesień z początkiem Intifady Babcia, co odebrała rentę Wrzesień i trupy w World Trade Center Chrupkie pieczywo na śniadanie Wrzesień i z kosą śmierć w Biesłanie Wrześnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Piotr Rubik 01.12.06, 22:31 No pewnie, że to Mistrz. "Wali przed sklepem lump do baku Wrześniowe bomby dwie w Iraku" Odpowiedz Link Zgłoś