immanuela 05.12.06, 09:04 ... i proszę uprzejmie, coby mi otrzęsin nie urządzać, bo bojaźliwa z natury jestem. Przyrzekam natomiast, że wynurzywszy się latem, podczas kanikuły z jeziora Śniardwy, otrząsnę się sama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ab_extra Re: ja tu nowa... 05.12.06, 09:34 Pódzie pani do sekretariatu, ja tu tylko przychodze zamiatać. Jak by mi dali nadgodziny, to może i bym szyby umył, bo ostatnio ścierke widziały jak Dostojny Gość z gospodarsko wizyto w '78 był. No, ale księgowa nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: ja tu nowa... 05.12.06, 10:49 ja natomiast nawlekam nitke, a moze igle. Ale klaniam sie w sam raz! czy beda paczki w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: ja tu nowa... 05.12.06, 11:10 Paczki bedo: Szynka po staropolsku 1 kg rolada schabowa 1 kg wędzonka krotoszyńska 1 kg kiełbasa francuska 1 kg kiełbaski piastowskie 1 kg kiełbasa surowa 1/5 kg kiełbasa mysliwska sucha 1/5 kg kiełbasa krakowska parzona 1/5 kg Dla dziciów: bombonierka świąteczna 190 g mieszanka teatralna do wieszania na choince 250 g Talony do Biedronki dla związkowów Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: ja tu nowa... 05.12.06, 11:20 a dla weglotarianow? to samo tylko z soi? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 11:21 Dla weglotarianow to, ta, no, o: szpageta karbonara. Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: ja tu nowa... 05.12.06, 11:27 postuluje o zwiekszenie ilosci cukrow w paczce! moge sie rolady zrzec na ten przyklad w zamian za princepolo Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: ja tu nowa... 05.12.06, 11:43 Pani sie zapisze do związków, to za talony kupi. Soje tysz Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: ja tu nowa... 05.12.06, 11:48 bym sie zapisala ale, na skladki nie ma, u mnie sie w domu nie przelewa panie extra. ja tu na etacie nie jestem, na dochodne tylko Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 11:51 Jak w Walmarcie jakim. Grzybas, ty majla winienas miec miec od mnie, khem. Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: ja tu nowa... 05.12.06, 11:56 fczoraj dostalam, taki o blendah ortokrawicznych, to ten? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 12:08 Zeby to tylko o bledach ort. Ale ten ten:-) Mnei sie najbardziej podobal "oryginalny cztyrtyk [ tetraptyk )". „Żyd Dobrobytu” oraz "piękny haft galopującej rodziny końskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: ja tu nowa... 05.12.06, 12:25 tylko kawalek przeczytalam,ale uderzylo mnie ze jednak meszczyzna a nie menszyzna. czyli nauka w las nie idzie calkowicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 05.12.06, 12:45 W sekretariacie pedzieli, że bez otrzęsin nie da rady. Prikaz z góry. Natomiast dostałam 10 rolek papieru toaletowego na sznurku! HA! Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: ja tu nowa... 05.12.06, 12:56 W sprawie otrzęsin przyjmuje behapowiec od 12 do 14 w środy i piątki. przyjść z obiegówkom, po trzęsieniu podbije Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 05.12.06, 15:13 się boję jak cholera. Bardzo boli? Może wpierw pod osiką posiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 15:20 Eee nie, potrojne barchany wlozyc i sweter z grubej wleny pod kufajke. Nie wlkadac obuwia zdrowotengo tylko walonki. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 05.12.06, 15:27 sama nazwa walonki w połączeniu z otrzęsinami, mię o dreszcz przyprawia. Pomoże kto? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 15:35 Dobra, ja pani wypisze lewe zwolnienie, ze pani musi w otrzesiny do Obrony Cywilnej, jako noszowa. Z wojskiem to KO sie boi zadzierac, bo od nich siatke maskujaca na potancowki pozyczajo. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 05.12.06, 15:45 te siatke, co to jom ostatnio w remizie widziałam? Panie Brezly, takam wdzieczna za to zwolnienie, że chyba o Panu odę napiszę. O ile mnie natchnie, rzecz jasna. Ale czy mię będzie do twarzy z noszami? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 15:56 > Ale czy mię będzie do twarzy z noszami? Eee, no, bedziemy maskowac. Wizazystki tera sa na wyposazeniu armii, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 05.12.06, 16:03 uch, ulżyło mi, aż idę coś zjeść. Chcesz Waćpan krokieta? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 16:10 Dziekuje, ja sie miedzy posilkami staram odchudzac, ale kawy sie mozemy napic, to zawsze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 05.12.06, 16:23 kawę to ja piję ze śmietanką, bo się jeszcze nie muszę odchudzać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 16:27 Ja tez nie musze (juz) ale brzmi dobrze. Chude mleko, takie ze mu zebra widac do kawy. Hmm, czy doczekamy sie jakies polskojezczynej sieci kawiarni o nawzie "Kawy way" albo czegos podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 05.12.06, 16:32 > "Kawy way" albo czegos podobnego. się mi się jeszcze Wyka przypomniał. Kazimierz. On też z tego grodu co Szymborska. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 05.12.06, 18:00 On sie musi co nieco w grobie przewracac, jak patrzy co sie ze wspolczesna poliszizna dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 05.12.06, 19:20 nooo, jakby zobaczył jak dziewiarze se sobom gadajom, to by sie chyba nie tylko przewrocil, ale by jeszcze nas po nocach straszył, łomatko! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa/Zyd sygnowany 05.12.06, 14:06 "Żyd na płótnie sygnowany dla kolekcjonera" "Żyd liczący pieniądze wraz z ramą" Odpowiedz Link Zgłoś
istna Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 15:00 "wielka wyprzedaż odzieży używanej w dniach 4-8 XII." Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 15:23 Ale sie wypierze i bedzie jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 15:35 A kiedyś był tam sklepik, w którym kupowałam pączki i biszkoptowe języczki z kremem budyniowym. Nieużywane, zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 15:41 A bo to sie wie czy nieuzywane... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 16:28 Moze uzupelniali. Pamietasz te scene z "Misia", 2kochan dolej tu troche wody, bo dzisiaj taka oklapnieta jestem". Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 18:06 :-D) musi un był klyent w krawacie..mniej awanturujący sie... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 20:52 A, wlasnie misieprzypomnialo: na Mikolajki mamy dostac: panowie dziewiarze: po flakonie Przemyslawki, a panie dziewiarki po zeliwnej maszynce do miesa na naped reczny, z nakladka do wyciskania ciasteczek kruchych, www.kasik-sklep.5o.pl/product_info.php?cPath=90&products_id=507 bo kartek na mieso przed swietami ma nie byc. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 21:53 ja tam żadnych zwolnień lewych tolerować nie będę i panią Immanuelową, nawet jeśli ona z tych Kantów jest, z przyjemnością pootrząsam. Szykuj się Waćpanna na atrakcje wszelakie i kpem będę, jesli Pannie porządnie nie złoję skóry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 23:30 mateuszwierzbicki napisał: > ja tam żadnych zwolnień lewych tolerować nie będę i panią Immanuelową, nawet > jeśli ona z tych Kantów jest, z przyjemnością pootrząsam. Szykuj się Waćpanna > na atrakcje wszelakie i kpem będę, jesli Pannie porządnie nie złoję skóry ;) wiedziałam, że nie będzie letko. BREEEZLY RATUJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 22:14 Rajstopy byly na dzien kobiet. Zielone, siatkowe, zeby dziur nie bylo widac przy robotach w ogrodku za portiernia. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Przypomniałeś mitem.. 05.12.06, 23:28 Pani Mirafiori, a Pani z tej słynnej rodziny kFiatów Polskich? Bo jak tak, to ja się Pani przyznam, problem mam. Oczko mię poszło w ostatnich rajstopach, a do repasacji kolejka aż w Bracką skręca. I jak ja mam na Święta tak bez rajstop? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przypomniałeś mitem.. 06.12.06, 07:34 Nic nie boj, Immuska, my mamy na te Mateusze swoje sposoby:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Przypomniałeś mitem.. 06.12.06, 09:11 wiedziałam Brezly, że można na Ciebie polegać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przypomniałeś mitem.. 06.12.06, 09:28 Viki, tajemnica sluzbowa.:-) Immanuela, to rzeczywiscie brzmi dziewiarsko. Kiedys em uslyszal "mozecie, towrzyzsz Gierek, sobie na nas, lodzkich wlokniarkach, polegac". Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Przypomniałeś mitem.. 06.12.06, 09:38 ponoć Lepper i Łyżwiński też polegają na swoich posłankach Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przypomniałeś mitem.. 06.12.06, 09:42 Eeeehhh, ja pamietam ten smiech radosny ze "jak mozna zgwalcicic prostytutke, yhyhyh". Ale to juz rozsadza ramy dziewiarskosci, taka literowka typu "lesepperyzm". Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Przypomniałeś mitem.. 06.12.06, 10:01 w Przekroju było takie: don't pepper jak Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przypomniałeś mitem.. 06.12.06, 10:07 Aha, ja kiedys zmienilem pepper na Lepper tu: Well it was 20 years ago today, Sargent Pepper taught a band to play, They've been going in and out of style, But there garenteed to raise a smile, So may I intorduce to you, The act you've known for all these years, Sargent Peppers Lonely hearts club band! We're Sargent peppers Lonely hearts club band, we hope you will enjoy the show, We're Sargent peppers Lonely hearts club band, sit back and let everything go, We're Sargent peppers Lonely, Sargent Peppers Lonely, Sargent Peppers lonely hearts culb band! It wonderful to be here, its certanly a thrill, You're such a lovely audiance we'd like to take you home with us we'd love to take you home! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Przypomniałeś mitem.. 06.12.06, 10:10 Ty Brezly, Ty normalnie zdolny jesteś :-D Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: ja tu nowa... 06.12.06, 20:47 immanuela napisała: > ... i proszę uprzejmie, coby mi otrzęsin nie urządzać, bo bojaźliwa z natury > jestem. Przyrzekam natomiast, że wynurzywszy się latem, podczas kanikuły z > jeziora Śniardwy, otrząsnę się sama. dziendobry! ja za overlockiem siedze i licze bele co a czasem na para pecie, pani zajrzy kiedy dopalacza, bo my se tam przy przebieraniu pakuł do owijania rur w bawełne o tympadole (znaczy o kotłowini)nawijamy Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 06.12.06, 20:58 a co trza przynieś Pani Szubadowa? Kawe w termosie? Bo termos se ostatnio w Pewexie za bony kupiłam. A kremówki mogom być? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: ja tu nowa... 06.12.06, 23:13 Pani daje! W kotlowni nic sie nie zmarnuje! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja tu nowa... 07.12.06, 07:12 Wyscie tam ten artykul przeczytali, ja wiem i teraz tam montujecie jakiegos bizneplana, w tej kotlowni co? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3777674.html Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 07.12.06, 11:24 a dużo rur macie w tej kotłowni Pani Szubadowa? Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: ja tu nowa... 11.12.06, 18:21 niech Panna nie zmienia dygresjami głównego tematu :) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ja tu nowa... 11.12.06, 18:57 Do otrzęsin kto tu rwie się Mówiąc: "Pannę my potrzęsim!" Temu dzisiaj w Czarnolesie Sam kardynał zrobi kęsim. Odpowiedz Link Zgłoś