Gość: i wszystko jasne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:24 Po przeczytaniu takiego tekstu już wiem na pewno, jak składać życzenia świąteczn. Wy też, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktosss Re: Jak składać życzenia IP: 217.153.68.* 22.12.06, 09:26 taaak, to bardzo pomocny i konkretny artykuł. Oby więcej takich w Gazecie! Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Najlepsze życzenia to oklepane życzenia 22.12.06, 10:13 Najlepiej składać stereotypowe, oklepane życzenia typu: Wesołych Świąt, wszystkiego najlepszego, szczęśliwego Nowego Roku itp. Nie warto silić się na orginalność, bo składanie życzeń bożonarodzeniowych (pozostałych też) ma charakter rytualny. To taki obyczaj, który ma na celu podtrzymywanie więzi społecznych, a nie ekspresję własnych i rzeczywistych intencji wobec osoby, której życzenia składamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scrooge Re: Najlepsze życzenia to oklepane życzenia IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.12.06, 12:30 Społeczny rytuał to są życzenia w sklepie, na ulicy, etc. Najbardziej spersonalizowane są chyba życzenia dla znajomych - bo z kolei najbliższym nie trzeba mówić, czego im życzymy. Wesołych Świąt, forumowicze! Odpowiedz Link Zgłoś
donia231 Re: Najlepsze życzenia to oklepane życzenia 26.12.06, 23:29 i poniekad to racja.., a moze cos nietypowego? video.google.pl/videoplay?docid=673069479290029615&q=szowinistyczne+%C5%9Bwi%C4%99ta Odpowiedz Link Zgłoś
gs-arts.net Gratuluje Krola Polski..Jezusa.... 22.12.06, 12:42 no i wesolych swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wot charaszo Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 18:06 czyli unia personalna z Izraelem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Jak składać życzenia IP: *.jmdi.pl 22.12.06, 14:14 tak, beznadziejny artykuł. w ogóle o niczym, a na pewno już nie o tym, jak składać życzenia... cieplutkich świąt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Dla mnie życzenia SMS-em to buractwo czystej wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 14:16 Zwłaszcza , ze wpisuje się życzenia raz a potem automat wysyła do wszystkich z książki telefonicznej. Do takich osob nie wysyłam juz życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy bez przesady-nie każdy zaraz chrzestny czy babcia IP: *.nsm.pl 25.12.06, 00:42 bez przesady-nie każdy zaraz chrzestny czy babcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Jak składać życzenia IP: *.e-wro.net.pl 22.12.06, 14:23 Tytuł sugerował, że będzie tw tym artykule jak składać życzenia, jak dobierać słowa itd. I co? I nic. Ten artykuł jest o niczym, takie lanie wody jak na wypracowaniu z polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damianaldo Jak składać życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:48 Ja to składam każdemu po 5 razy. Ale za każdym razem inny sposób Składam życzenia przez: -komunikator -SMS -przez grono (grono.net) -przez stronę którą zrobiłem ( wesolychswiat.oz.pl ) -osobiście Myśle że nikt nie czuje sie urażony, a wręcz może sie czuć zadoolony, widząc że ktoś naprawde o nim/niej pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QuaD Re: Jak składać życzenia IP: *.lanet.net.pl 22.12.06, 17:56 Do kitu artykuł, tytuł wskazuje na to, że dowiemy się, jak składać życzenia świąteczne, a czytamy jedynie papkę o niczym. Słaaabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Jak składać życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 18:05 nie bardzo właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahh0 Re: i wszystko jasne =] IP: *.toya.net.pl 22.12.06, 18:10 dobre ziomek ^^ pozdrawiam Cie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowski Żak Jak składać życzenia IP: 62.233.163.* 22.12.06, 20:25 miernota dziennikarska a wielkie tytuły artykułów. to samo z waszą "galerią zdjęć" - cztery foty na krzyż i kaplica. poprawcie sie albo nie oszukujcie internautów. pozdrawiam czytelników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgośka Re: Jak składać życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:25 No pewnie że tak. Trzeba wysłać sms lub maila, bo lepsze takie życzenia niż żadne. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Jak składać życzenia IP: *.chello.pl 22.12.06, 23:39 a ja dziś składałam życzenia całej klasie i każdemu składałam z osobna i czego innego życzyłam. myślę, że otrzymanie takich życzeń jest dużo milsze, bo widać, że osoba składająca życzenia musiała o tej drugiej chwilę pomyśleć. i wcale nie uważam, że to ryzykowne - nawet jak kogoś za dobrze się nie zna, to ZAWSZE się wymyśli coś wyjątkowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac gazeto! Wesołych Świąt! IP: 151.92.83.* 22.12.06, 23:51 Zróbcie już sobie wolne i proszę - nie piszcie już artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: zyczen 23.12.06, 07:43 mieszkam w normalnym kraju (USA)gdzie Amerykanie ktorzy wiedza jak sie zachowac przysylaja zyczenia poczta, jedynie niektorzy polacy z czworakow wsylaja emaile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: zyczen IP: *.utaonline.at 26.12.06, 23:11 mniklas5, nie przesadzaj - nie taki znowu normalny. Obejrzyj sobie np. "Mr. Wash" jesli nie widziales lub cokolwiek Jima Jarmusha. Nie trzeba nawet sie starac aby znalezc w US cos co przebije "polskie czworaki." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisklę Jak składać życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 14:05 W wigilijną noc zwierzęta podobno przemawiają ludzkim głosem. Nigdy jeszcze takiego nie widziałem, ale wciąż mam nadzieję, że chociaż jeden polityk przemówi, czego sobie i rodakom życzę. Wesołych świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Jak składać życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:43 Życze Wam zdrowych i wesołych świąt Drodzy forumowicze. Podzielmy się tradycyjnie jajeczkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Miodek Re: Jak składać życzenia IP: *.leed.cable.ntl.com 24.12.06, 12:48 zdecydowanie poprawniejsza forma byloby "forowicze". Taki sam przypadek mamy z rzeczownikiem liceum. liceum - licea. Licealista, licealisci a nie liceumalista, liceumalisci, czyli: forum - fora, forowicz, forowicze. Z drugiej strony jezyk tworza ludzie, wiec jak bedziemy to wymawiac/pisac tak pozostanie i w tym przypadku, przyszle pokolenia beda uczyc sie, ze to wyjatek (kolejny juz w polszczyznie) od reguly albo przejda trudny proces naprawy jezyka. WESOŁYCH ŚWIĄT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aöc Re: Jak składać życzenia IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 00:55 jestem bliski stwierdzenia ze to naprawde prof. Miodek napisal :) ale nie nawet w swieta nie jestem tak naiwny, gratuluje znajomosci polszczyzny kolego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigga Jak składać życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 23:15 spodziewalem sie czegos wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak składać życzenia IP: *.chello.pl 25.12.06, 11:46 ja tam składam gotowe życzenia, nie mam głowy do układania ich, ale oczywiście dobieram je umiejętnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qvaqva_incognito Re: Jak składać życzenia IP: *.utaonline.at 25.12.06, 21:38 Ale dno ten artukul! Te pismaki chyba nie maja kwalifikacji (lapanka uliczna?!) - maja nas za kompletmnych matolow! Co za zarozumiale i araganckie lajno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Jak Ks. Twardowski nie - wszystkiego najlepszego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:01 Nie wszystkiego najlepszego, bo nie wszystko w życiu musi być dobrze. Bo jak za dobrze, to nie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwaizdka bis Jak wszystko ma być dobrze , to nie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Jak wszystko ma być dobrze , to nie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:10 Twoja koncepcja jest przepojona nienawiścią. Życzę Ci Miłości i Spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakrystian Wesolego kielicha z ksiedzem po koledzie! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijus XVI Przyjemnego uwalenia sie pod sledzika! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pantoflarz Zeby stara przemowila ludzkim glosem! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palestynczyk Przybiezeli do Betlejem zolnierze! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pukalski Zeby pod jemiola puknac babe gola! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:23 Odpowiedz Link Zgłoś