Dodaj do ulubionych

Jak składać życzenia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:24
Po przeczytaniu takiego tekstu już wiem na pewno, jak składać życzenia
świąteczn. Wy też, prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosss Re: Jak składać życzenia IP: 217.153.68.* 22.12.06, 09:26
      taaak, to bardzo pomocny i konkretny artykuł. Oby więcej takich w Gazecie!
    • mich1309 Najlepsze życzenia to oklepane życzenia 22.12.06, 10:13
      Najlepiej składać stereotypowe, oklepane życzenia typu: Wesołych Świąt,
      wszystkiego najlepszego, szczęśliwego Nowego Roku itp.
      Nie warto silić się na orginalność, bo składanie życzeń bożonarodzeniowych
      (pozostałych też) ma charakter rytualny. To taki obyczaj, który ma na celu
      podtrzymywanie więzi społecznych, a nie ekspresję własnych i rzeczywistych
      intencji wobec osoby, której życzenia składamy.
      • Gość: scrooge Re: Najlepsze życzenia to oklepane życzenia IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.12.06, 12:30
        Społeczny rytuał to są życzenia w sklepie, na ulicy, etc. Najbardziej spersonalizowane są chyba życzenia dla znajomych - bo z kolei najbliższym nie trzeba mówić, czego im życzymy.

Wesołych Świąt, forumowicze!
      • donia231 Re: Najlepsze życzenia to oklepane życzenia 26.12.06, 23:29
        i poniekad to racja.., a moze cos nietypowego?
        video.google.pl/videoplay?docid=673069479290029615&q=szowinistyczne+%C5%9Bwi%C4%99ta
    • gs-arts.net Gratuluje Krola Polski..Jezusa.... 22.12.06, 12:42
      no i wesolych swiat
      • Gość: wot charaszo Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 18:06
        czyli unia personalna z Izraelem?
    • Gość: gonia Re: Jak składać życzenia IP: *.jmdi.pl 22.12.06, 14:14
      tak, beznadziejny artykuł.
      w ogóle o niczym, a na pewno już nie o tym, jak składać życzenia...

cieplutkich świąt ;)
    • Gość: krzys Dla mnie życzenia SMS-em to buractwo czystej wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 14:16
      Zwłaszcza , ze wpisuje się życzenia raz a potem automat wysyła do wszystkich z
      książki telefonicznej. Do takich osob nie wysyłam juz życzeń.
      • Gość: Znajomy bez przesady-nie każdy zaraz chrzestny czy babcia IP: *.nsm.pl 25.12.06, 00:42
        bez przesady-nie każdy zaraz chrzestny czy babcia
    • Gość: Jonek Jak składać życzenia IP: *.e-wro.net.pl 22.12.06, 14:23
      Tytuł sugerował, że będzie tw tym artykule jak składać życzenia, jak dobierać
      słowa itd. I co? I nic. Ten artykuł jest o niczym, takie lanie wody jak na
      wypracowaniu z polskiego.
    • Gość: damianaldo Jak składać życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:48
      Ja to składam każdemu po 5 razy.
      Ale za każdym razem inny sposób
      Składam życzenia przez:
      -komunikator
      -SMS
      -przez grono (grono.net)
      -przez stronę którą zrobiłem ( wesolychswiat.oz.pl )
      -osobiście

Myśle że nikt nie czuje sie urażony, a wręcz może sie czuć zadoolony,
      widząc że ktoś naprawde o nim/niej pamięta.
      • Gość: QuaD Re: Jak składać życzenia IP: *.lanet.net.pl 22.12.06, 17:56
        Do kitu artykuł, tytuł wskazuje na to, że dowiemy się, jak składać życzenia
        świąteczne, a czytamy jedynie papkę o niczym. Słaaabo.
    • Gość: ziuta Jak składać życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 18:05
      nie bardzo właśnie!
    • Gość: hahh0 Re: i wszystko jasne =] IP: *.toya.net.pl 22.12.06, 18:10
      dobre ziomek ^^ pozdrawiam Cie !
    • Gość: Krakowski Żak Jak składać życzenia IP: 62.233.163.* 22.12.06, 20:25
      miernota dziennikarska a wielkie tytuły artykułów. to samo z waszą "galerią
      zdjęć" - cztery foty na krzyż i kaplica. poprawcie sie albo nie oszukujcie
      internautów. pozdrawiam czytelników
    • Gość: małgośka Re: Jak składać życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:25
      No pewnie że tak. Trzeba wysłać sms lub maila, bo lepsze takie życzenia niż
      żadne. ;)
    • Gość: anka Re: Jak składać życzenia IP: *.chello.pl 22.12.06, 23:39
      a ja dziś składałam życzenia całej klasie i każdemu składałam z osobna i czego
      innego życzyłam. myślę, że otrzymanie takich życzeń jest dużo milsze, bo widać,
      że osoba składająca życzenia musiała o tej drugiej chwilę pomyśleć. i wcale nie
      uważam, że to ryzykowne - nawet jak kogoś za dobrze się nie zna, to ZAWSZE się
      wymyśli coś wyjątkowego :)
    • Gość: mac gazeto! Wesołych Świąt! IP: 151.92.83.* 22.12.06, 23:51
      Zróbcie już sobie wolne i proszę - nie piszcie już artykułów.
      • mniklas5 Re: zyczen 23.12.06, 07:43
        mieszkam w normalnym kraju (USA)gdzie Amerykanie ktorzy wiedza jak sie zachowac
        przysylaja zyczenia poczta, jedynie niektorzy polacy z czworakow wsylaja emaile
        • Gość: 007 Re: zyczen IP: *.utaonline.at 26.12.06, 23:11
          mniklas5, nie przesadzaj - nie taki znowu normalny. Obejrzyj sobie np. "Mr.
          Wash" jesli nie widziales lub cokolwiek Jima Jarmusha. Nie trzeba nawet sie
          starac aby znalezc w US cos co przebije "polskie czworaki."
    • Gość: pisklę Jak składać życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 14:05
      W wigilijną noc zwierzęta podobno przemawiają ludzkim głosem.
      Nigdy jeszcze takiego nie widziałem, ale wciąż mam nadzieję,
      że chociaż jeden polityk przemówi, czego sobie i rodakom życzę.
      Wesołych świąt!
      • Gość: rt Re: Jak składać życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:43
        Życze Wam zdrowych i wesołych świąt Drodzy forumowicze.
        Podzielmy się tradycyjnie jajeczkiem ;)
        • Gość: prof. Miodek Re: Jak składać życzenia IP: *.leed.cable.ntl.com 24.12.06, 12:48
          zdecydowanie poprawniejsza forma byloby "forowicze". Taki sam przypadek mamy z
          rzeczownikiem liceum.
          liceum - licea. Licealista, licealisci a nie liceumalista, liceumalisci, czyli:
          forum - fora, forowicz, forowicze.
          Z drugiej strony jezyk tworza ludzie, wiec jak bedziemy to wymawiac/pisac tak
          pozostanie i w tym przypadku, przyszle pokolenia beda uczyc sie, ze to wyjatek
          (kolejny juz w polszczyznie) od reguly albo przejda trudny proces naprawy jezyka.

WESOŁYCH ŚWIĄT
          • Gość: aöc Re: Jak składać życzenia IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 00:55
            jestem bliski stwierdzenia ze to naprawde prof. Miodek napisal :) ale nie nawet
            w swieta nie jestem tak naiwny, gratuluje znajomosci polszczyzny kolego!
    • Gość: nigga Jak składać życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 23:15
      spodziewalem sie czegos wiecej
    • Gość: Andrzej Re: Jak składać życzenia IP: *.chello.pl 25.12.06, 11:46
      ja tam składam gotowe życzenia, nie mam głowy do układania ich, ale oczywiście
      dobieram je umiejętnie
      • Gość: qvaqva_incognito Re: Jak składać życzenia IP: *.utaonline.at 25.12.06, 21:38
        Ale dno ten artukul! Te pismaki chyba nie maja kwalifikacji (lapanka
        uliczna?!) - maja nas za kompletmnych matolow! Co za zarozumiale i araganckie
        lajno!
    • Gość: gwiazdka Jak Ks. Twardowski nie - wszystkiego najlepszego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:01
      Nie wszystkiego najlepszego, bo nie wszystko w życiu musi być dobrze. Bo jak za
      dobrze, to nie dobrze.
    • Gość: Gwaizdka bis Jak wszystko ma być dobrze , to nie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:02
      • Gość: rt Re: Jak wszystko ma być dobrze , to nie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:10
        Twoja koncepcja jest przepojona nienawiścią.
        Życzę Ci Miłości i Spokoju.
        • fy47 Re: Jak wszystko ma być dobrze , to nie dobrze 26.12.06, 23:30
          Alleluja!
    • Gość: Zakrystian Wesolego kielicha z ksiedzem po koledzie! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:01
    • Gość: Pijus XVI Przyjemnego uwalenia sie pod sledzika! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:02
    • Gość: Rolmopsik Sledzika i lagodnego pawika! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:07
    • Gość: Pantoflarz Zeby stara przemowila ludzkim glosem! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:10
    • Gość: Palestynczyk Przybiezeli do Betlejem zolnierze! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:19
    • Gość: Pukalski Zeby pod jemiola puknac babe gola! IP: 152.75.60.* 27.12.06, 02:23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka