Gość: jezus, krol polski IP: 195.150.233.* 08.01.07, 16:03 ee tam pie..cie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafikzabki Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego 08.01.07, 17:43 ta w TV na co drugim kanale o 20.00 pełno idiotycznych przerażjacych seriali i kosmitach zaójstwach itp... one nie są szkodliwe ale filmy Gibsona są.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:47 bylem na tym filmie.Powiem jedno DNO zero wspolnego z prawdziwa historia Gibson wracaj do szkoly i sie doucz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 08.01.07, 20:01 To nie jest film dokumentalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.icpnet.pl 08.01.07, 21:07 co nie zmienia faktu, ze jest po prostu gó..any. taki klasyczny "zły film". ale strasznie przereklamowany, gibsonowi się chybya już w głowie poprzerwacało, podobniejak niektórym recenztentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzymoneta Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: 10.40.68.* 09.01.07, 07:16 gó..any to ty jestes. film jest rewelacyjny, a ty zajmij sie ogladaneim m jak milosc baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.wro.vectranet.pl 08.01.07, 18:16 Nie wydaje mi sie zeby Apocalypto bylo odpowiednim filmem dla dzieci. Chociaz jesli wlaczyc telewizje i obejrzec co tam pokazuja to w zasadzie bez roznicy. Swoja droga strasznie nudny film. Bylo tam z 5 scen ktore byly mocniejsze jesli ktos cos takiego lubi to ma 5 min ciekawego filmu. Reszta to bieganie po lesie z maczugami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.aster.pl 08.01.07, 19:25 Ten film powinien byc w ogóle zakazany! Gibson to chory człowiek, takiego epatowania okrucieństwem i cierpieniem chyba jeszcze w kinie nie widziałem. Jeżeli Włosi dopuszczają dzieci do jego oglądania świadczy to o kompletnym zidioceniu instytucji tego państwa. Poza wszystkim film bardzo słaby, dwie godziny ganiania po lesie, gdzie tu mowa o jakimś upadku cywilizacji? Serdecznie odradzam wydawanie pieniędzy na taką "rozrywkę", bo o sztuce nie można w tym przypadku w ogóle się zająknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania26 Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:02 Jestem dużą dziewczynką, ale film był dla mnie zbyt brutalny. Nie dziwię się, że pojawiają się głosy, że dzieci nie powinny go oglądać. Niektórzy już dawno dorośli z trudem dotrwali do końca patrząc na sceny ociekające krwią, brrrrr... Na samo wspomnienie niedobrze mi się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.server.ntli.net 08.01.07, 21:52 Zgadzam sie ze film byl brutalny, nie orientuje sie szczegolowo w historii ale tez jak juz ktos wspomnial to nie byl film dokumentalny. Jesli ktos jednak widzial w nim tylko krew a nie widzial przeslanek o zagladzie cywilizacji ani tez nie widzial milosci napedzajacej glownego bochatera to chyba nie powinien byl kupowac takiej duzej torby popcornu bo zdecydowanie zaslaniala mu ekran.. zdecydowanie Apocalipto nie jest dla dzieci, u mnie w kinie jest od 18 lat chyba wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar W Faszyzmie juz tak jest ze jak nie ma zakazu 08.01.07, 21:17 to ludzie panikuja. Ludziska juz sa tak urobione ze sami nie wiedza co jest dobre a co zle i domagaja sie odgornych zakazow i nakazow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: W Faszyzmie juz tak jest ze jak nie ma zakazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:50 w filmie jest duzo krwi ale nie wiem czy trzeba az takie zakazy wprowadzac, w sumie co nam do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin76 Re: W Faszyzmie juz tak jest ze jak nie ma zakazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:08 A mi się film strasznie podobał i jakoś nie trząsłem portkami z powodu krwi na ekranie, nie wnikałem też w zgodność historyczną detali jak krytycy, bo nim nie jestem.Jest to po prostu brutalny ale dobrze skonstruowany film o kulturze Indian z Jukatanu.Ta cywilizacja po prostu była ociekająca krwią więc film też nieco tą krwią tryska...Ale warto zobaczyć jak się ma skończone 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiy Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:42 Nie rozumiem tych narzekających na przemoc - czego się spodziewali idąc na ten film? Sądziłam, że ludzkie ofiary są powszechnie znaną specyfiką kultur prekolumbijskich, wręcz stereotypem... Wcale nie było jakichś szczególnie mocnych widoków typu anatomiczne szczegóły, najazdy kamery. "Pasja" jest bardziej okrutna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okoji Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 23:24 Mi sie nei podobal. Film zmarnowanej sznasy. Czemu nie ma opcji - kiepski film?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja film jest ekstra IP: *.nycmny.east.verizon.net 08.01.07, 23:44 ale sa rozne gusta jak wiadomo.Przynajmniej czuje ze nie zmarnowalem kasy.Dziwne ze zarobil mniej niz kolejny 'Rocky'.Polecam..a ze krew sie leje..bez przesady..'masakra pila mechaniczna w teksasie' czy jak to tam jest o wiele gorsze;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciepielewski S Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: 195.28.182.* 09.01.07, 08:27 Ot jeszcze jeden gniot nic nie wnoszący do kinematografii.Przemocy tyle co w średnim filmie akcji (Indiana Jones Rambo czy Terminator)Krwi mniej niż w słabym horrorze,fabuła cieńka jak 1 kisiel na 100 litrów wody.Aktorzy mierni brakowało tylko aby przybijali sobie piątkę i wykrzykiwali "o shitt".Ale w końcu chodzi o kasę publiczna debata o brutalności zawsze napędzi maluczkich na sale kinowe(sam wydałem na bilet)Swiat kultury nic by nie stracił gdyby ten filn nigdy nie powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciepielewski S Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: 195.28.182.* 09.01.07, 08:27 Ot jeszcze jeden gniot nic nie wnoszący do kinematografii.Przemocy tyle co w średnim filmie akcji (Indiana Jones Rambo czy Terminator)Krwi mniej niż w słabym horrorze,fabuła cieńka jak 1 kisiel na 100 litrów wody.Aktorzy mierni brakowało tylko aby przybijali sobie piątkę i wykrzykiwali "o shitt".Ale w końcu chodzi o kasę publiczna debata o brutalności zawsze napędzi maluczkich na sale kinowe(sam wydałem na bilet)Swiat kultury nic by nie stracił gdyby ten filn nigdy nie powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy widz Re: Włochy: 'Apocalypto' dla każdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:23 byłam na filmie w niedzielę, uważam, że straciłam kase i czas. Film mówi zupełnie o niczym, powalił mnie na łopatki wielki, komputerowy "kotek" :)) Dwie godziny biegania po lesie - swoją drogą skąd oni czerpali tyle siły, bez jedzenia i picia :)) Film bez treści zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe "Rienzi wnieść sprawę do sądu..." IP: *.chello.pl 09.01.07, 09:46 Gazeta nie czytac chyba notatek prasowych innych agencji i wklejac je bezmyslnie z bykami, ze glowa bolec Odpowiedz Link Zgłoś