Gość: Strzelec IP: *.chello.pl 22.04.03, 23:33 Kto widział w święta Koncert chyba z Wrocławia, solisci + orkiestra i chór?? Miałam wrażenie, że słucham kompozycji w rytmie gospels. A gdzie nasze staropolskie wielkanocne hymny?? Ma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzulw Re: Polskie Gospels 05.06.03, 08:26 Gość portalu: Strzelec napisał(a): > Kto widział w święta Koncert chyba z Wrocławia, solisci + orkiestra i chór?? > Miałam wrażenie, że słucham kompozycji w rytmie gospels. > A gdzie nasze staropolskie wielkanocne hymny?? > > Ma a w które Swięta ? Bo jesli z 2002 r to chyba o "to" Tobie chodziło Missa Gospel's Włodzimierza Szomańskiego soliści: Ewa Uryga, Olga Szomańska, Marek Bałata. + Spirituals Singers Band + Chór Uniwersytetu Wrocławskigo GAUDIUM + Akademicki Chór Politechniki Wrocławskiej + Orkiestra Filharmonii Wrocławskiej im. W. Lutosławskiego + Włodzimierz Szomański (dyrygent) Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Polskie Gospels 05.06.03, 08:34 no tak ...zapomniałem :) to było w Kościele Matki Bożej Królowej Pokoju we Wrocławiu Koncert/nagranie dla programu 2 Telewizji "MISSA GOSPEL'S" Włodzimierza Szomańskiego a tu jeden z utworów: Kochaj i rób co chcesz udostępniony przez Chór Uniwersytetu Wrocławskigo GAUDIUM Odpowiedz Link Zgłoś