Dodaj do ulubionych

Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom...

IP: *.novartis.com 04.07.07, 13:10
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lalalala Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:14
      zdałam tegoroczną mature i ciesze sie ze ten pan juz mnie niczym zaskoczy( na
      maturze z polaka powiedzenie słowa "fińczyk" wiązałoby sie z utrata punktów a
      zeby ja zdac trzeba mieć 30 proc. jak dobrze ze jest amnestia .......)
      • konread Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 14:40
        Bo do wpadek bez konsekwencji mają u nas tylko prawo urzędnicy i politycy;) Ale
        niestety mniej wykształconemu elektoratowi widać takie zachowania sie podobaj,
        skoro takich przedstawicieli sobie wybierają - podobnie sie do niego
        wysławiających;)
    • Gość: Włodek Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom... IP: 192.193.245.* 04.07.07, 13:24
      A ja proponuje serie naglupsze rzeczy w zyciu Redaktora Naczelnego Gazety
      Wyborczej - Adama Michnika.
      To bedzie sie z czego posmiac...
      Aha i wazne... Prosze o rownie kretynskie tendencyjne ujecia foto jak
      Ministra Giertycha...
      Pozdrawiam
      • grako17 Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 13:31
        A co ma pienik do wiatraka?
      • grako17 Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 13:32
        A co ma piernik do wiatraka?
        • Gość: adam Pomiem tak "Uczył Marcin Marcina a sam głupi IP: *.novartis.com 04.07.07, 13:49
          jak..." lub też "Przyganiał kocioł garowi"
      • Gość: uczeń Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:11
        Nie da się tak,bo p.Michnik nie jest kretynem no i do tego nie jest Zombi.
      • lol76 Michnik nie jest ministrem edukacji... 04.07.07, 14:18
        Michnik nie jest ministrem edukacji, jest naczelnym GW - tak wiec poki spolka
        nei ma nic przeciwko - on moze sobie gadac co mu sie podoba, nawet najwieksze
        glupoty. Giertych jest ministrem edukacji w RP i jego zadaniem jest NIE gadanie
        glupot i NIE robienie gaf!!!

Jezeli jeszcze glupku nie rozumiesz roznicy - to ta zasadnicza jest nastepujaca:
        - TEN PIERWSZY NIE JEST UTRZYMYWANY ZA PINIADZE PODATNIKOW TYLKO UTRZYMUJE SIE
        ZE SPREZDAZY SWOJE GAZETY - TAK WIEC JAK CI SIE WYBORCZA NEI PODOBA, TO NIE
        ROZUMIEM CO TY ROBISZ NA TYM FORUM???

- TEN DRUGI JEST UTRZMYWANY Z PINIEDZY PODATNIKOW I ODPOIWADA PRZEDE MNA I TOBA
        I WSZYSTKIMI LUDZMI W KRAJU.

Nie wiem czy jestes te roznice w stanie pojac.

Wracajac do meritum - Giertych nie jest dobrym ministrem. Dobry minister (nie
        intersujemnei tutaj partia, moze sobie byc z SLD/PIS/PO/UPR itd itd) powinien
        miec wiedze, maniery i klase. Jest wielu ktorzy by sie na tym stanowisku
        sprawdzili.
        • Gość: Pytający Re: Michnik nie jest ministrem edukacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:50
          Nie wiem co to są piniądze?. Zapomniałeś, że Adaś jest utrzymywany z pieniędzy
          pochodzących z kantów jego nacji.
          • leszlong Re: Michnik nie jest ministrem edukacji... 04.07.07, 21:02
            @pytający: Zapomniałeś, że Giertych sam jest umaczany w sprawę WBR oraz ostatnio
            przekrętów z budżetu państwa (nielegalne przepływy, fikcyjne ekspertyzy itp.).
            Jako pracodawca Giertycha mam prawo wymagać, by był godzien miana ministra.
            Jeśliby pełnił funkcję ministra nieodpłatnie, nic mnie do tego. Ale to są moje
            pieniądze i moje prawo do oceny.
        • Gość: Ogr Re: Michnik nie jest ministrem edukacji... IP: *.crowley.pl 04.07.07, 21:17
          A czy można krytykować Michnika za rzetelność tekstów zamieszczanych w jego
          gazecie? Czy ten REDAKTOR NACZELNY odpowiada za nie? Czy mogę wytykać brak
          rzetelności dziennikarskiej? Manipulowanie? Stronniczość? Brak obiektywizmu?
          Szukanie łososia w menu? Dlaczego twierdzisz, że można krytykować Giertycha, a
          nie można Michnika?
          • Gość: Czapel Re: Michnik nie jest ministrem edukacji... IP: *.net.autocom.pl 05.07.07, 08:21
            Dlatego ze Wyborczej mozesz nie czytac a do szkoly chodzic trzeba, i to powinno
            wystarczyc do tego zeby tego kretyna kazdy szanujacy sie czlowiek krytykowac
            mogl, a nawet powinien bo kazdy kiedys moze miec dzieci;)
      • Gość: sssssss Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.gazownia.pl 04.07.07, 14:53
        Ale On ma idiotyczny wygląd i pomóc może tylko operacja. Musi wziąść udział w
        programie ,,CHCĘ BYĆ PIĘKNY'' o ile taki powstanie .
        • Gość: Polonista Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:53
          A ty musisz wziąć udział w wakacyjnym kursie języka polskiego. Może się
          dowiesz, że nie pisze się "wziąść" tylko "wziąć".
    • Gość: Ogr Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.crowley.pl 04.07.07, 14:03
      Dlaczego nie napiszecie o 'wszystkich wpadkach Michnika'? Albo chociaż Tuska?
      • Gość: Jasnowidz Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:55
        Sprawa jest bardzo prosta, bo jest ich tak dużo, że nikt nie ma tyle siły aby
        temu podołać.
      • stedo Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 21:46
        Gość portalu: Ogr napisał(a):

> Dlaczego nie napiszecie o 'wszystkich wpadkach Michnika'? Albo chociaż Tuska?

Jak ci się Michnik nie podoba to go nie czytaj.Tusk jak narazie nie jest
        urzędnikiem państwowym, tylko posłem więc ma mniejszy wpływ na moje życie.Gdyby
        gadał jakieś idiotyzmy/jak masz jakiś prykład to podaj/ to najwyżej można by
        się pośmiać i nie głosować na niego. Natomiast to wielkie, głupie jest nie
        tylko preziem LePRy ale i ministrem odpowiedzialnym za kształcenie młodzieży,
        więc jego ignorancja i zadufanie jest o wiele niebezpieczniejsze.

• Gość: Ogr Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.crowley.pl 04.07.07, 23:10
          Wytłumacz proszę, dlaczego wolno krytykować ministra edukacji, a nie wolno
          krytykować redaktora naczelnego jednej z gazet.
    • Gość: gazeta.pl Michnik jest nie wiele lepszy od Giertycha! IP: *.aster.pl 04.07.07, 14:04
      Przyganiał kocioł garnkowi!
    • Gość: magda Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:08
      Oj chciałbyś być TAKIM jąkałą,nic z tego nie dała Bozia rozumku.Fajnie-to po
      chrześcijańsku i w imię Boże,co?Kretyństwo absolutne!!!!!!!!!!!Odrażający typ
      jesteś.
    • Gość: cis mol Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.petrus.com.pl 04.07.07, 14:14
      jak widac pelno tu oddelegowanych inaczej myslacych i szczekajacych pisiakow z
      rodowodem adolfa znanego jako firer czy jak mu tam , pozdrawiam wszystkich
      pokrakow z lpr a moze z pgr u.
    • facelift Pani sztuczna szczęka - do sądu 04.07.07, 14:16
      Drugi filmik pokazuje jak wspaniale jacy ludzie popierają LPR. Nie ważne, że są
      śmieszni, groteskowi i głupi, ważne, że z taką łatwością przychodzi im
      obrażanie innych, nawet przed kamerami. Pani ze straganu powinna ją podać do
      sądu za obrazę.
    • tegiede Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. 04.07.07, 14:50
      ok...niech romanek sobie gada tak do lustra,do okna,do swojego pitbulla,ale na
      konferencji to ten prostak MOJE[i nie tylko]imię zbeształ.
      już dawno powinno odbyć sie referendum czy nie uśpić co durniejszych z
      [nie]wybranych ministrów.
    • Gość: Filolog Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.kalisz.mm.pl 04.07.07, 15:29
      P. minister duka po angielsku jak uczeń z gimnazjum. Ponadto proponuję
      przeszkolić i przeegzaminować wszystkich dziennikarzy z "Quo Vadis" i powieści
      Dobraczyńskiego.Jak może pisać i troszczyć się o duszę narodu ktoś, kto nie zna
      tych dzieł?
      A swoją drogą nie wiem, czy Sienkiewicz nie obraziłby się za stawianie go w
      jednym szeregu z Dobraczyńskim!
      • Gość: lena Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.aster.pl 04.07.07, 20:56
        >Ponadto proponuję przeszkolić i przeegzaminować wszystkich dziennikarzy z "Quo
        Vadis" i powieści Dobraczyńskiego.

Pełna rozmowa między panem ministrem a dziennikarką wyglądała mniej więcej tak:
        - To niech pani wymieni bohaterów "Quo Vadis".
        - Nie podejmę tej gry.
        - Nie potrafi pani wymienić ani jednego?
        - Nie podejmę tej gry.
        - To niech pani chociaż wymieni jakiegoś bohatera "Ferdydurke".
        - Jeśli pan naprawdę jest ciekaw, to wymieniam ich w swoim artykule... (i tu
        podane gdzie i kiedy artykuł się pojawił).
        Niestety w filmiku na stronie nie słychać wypowiedzi dziennikarki, więc gdy pan
        G. mówi "Nie potrafi pani wymienić?", automatycznie dopowiadamy sobie, że
        dziennikarka rzeczywiście nie wie. Z powodu jakości filmiku prowokacja pana
        ministra zadzałała tu tak, jak miała, podczas gdy w rzeczywistości dość się
        ośmieszył. (Ten sam film puszczano w ostatnim "Szkle kontaktowym", stąd wiem,
        co mówiła dziennikarka.)
        • Gość: Ogr Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.crowley.pl 04.07.07, 21:10
          Sory ale co to za 'gra' wymienić bohaterów 'Quo Vadis'? Gdyby to dziennikarzyna
          wybiórczej pytała Giertycha, a on by nie odpowiedział, następnego dnia na
          pierwszej stronie wybiórczej mielibyśmy tytuł 'MINISTER EDUKACJI NIE CZYTAŁ 'QUO
          VADIS?' z jak zawsze rozkosznym znakiem zapytania. Może nie?
          • Gość: MEfi. Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.sttb.pl 04.07.07, 21:48
            co do znaku zapytania, to powieść sienkiewicza MA znak zapytania na końcu :)
            "QUO VADIS?"
            • Gość: Ogr Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.crowley.pl 04.07.07, 23:15
              Chyba nie chcesz powiedzieć, że wybiórcza popełnia błąd, wymieniając ten tytuł
              bez znaku zapytania. Mylić to się może Giertych czy Kaczyński, ale nie wybiórcza.

"W projekcie znalazły się, jak zapowiadał wicepremier minister edukacji Roman
              Giertych, cztery powieści Henryka Sienkiewicza. W podstawówce lekturą będzie "W
              pustyni i w puszczy, w gimnazjum "Krzyżacy", w szkołach ponadgimnazjalnych
              "Potop" i "Quo Vadis"."

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,4282793.html
          • stedo Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 23:59
            Gość portalu: Ogr napisał(a):

> Sory ale co to za 'gra' wymienić bohaterów 'Quo Vadis'?
            No o to chodzi, co to za gra!! On po prostu chciał się popisać że taki
            oczytany,hi, hii.
        • stedo Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 23:57
          Gość portalu: lena napisał(a):

> Niestety w filmiku na stronie nie słychać wypowiedzi dziennikarki, więc gdy
          pan G. mówi "Nie potrafi pani wymienić?", automatycznie dopowiadamy sobie, że
          > dziennikarka rzeczywiście nie wie. Z powodu jakości filmiku prowokacja pana
          > ministra zadzałała tu tak, jak miała, podczas gdy w rzeczywistości dość się
          > ośmieszył..)

Oglądałam konferencję "na żywo".Tak, pokazał swój infantylizm dokładnie.Chciał
          wciągnąć dziennikarkę w "przechwalanki" jak głupi Jasio na podwórku - zyg, zyg
          ja wiem kto miał Asa w elementarzu a ty nie wiesz.No powiedz, jak wiesz, no
          powiedz.Wielkie, głupie i do tego nie wie że jest głupie.Zenada.
    • prosolidarny1 Prymitywne zachowania czlowieka 04.07.07, 15:35
      Jakie wpadki? To po prostu czesto zachowania prymitywne. Gdyby w ubieglym roku
      odbyly sie przyspieszone wybory, ten czlowiek juz by nie istnial na scenie
      politycznej! On dobrze o tym wie! :)
    • k.kedzierska Adik... 04.07.07, 15:43
      Gość portalu: Adik napisał(a):

> Zajmijcie się lepiej swoim śmiesznym i strasznym jąkałą.

Adik jesteś głupim i żałosnym małym człowieczkiem. Tak cię śmieszą wady
      wymowy?tylko to potrafisz skrytykowac?żenada
    • Gość: yolarz jaki to jezyk nie angielski? IP: *.mysmart.ie 04.07.07, 15:51
      pierwszy raz widzialam owe wystapienie w jezyku obcym. pytanie tylko jaki to
      jezyk. gdyz z pewnoscia nie angielski. w kazdym razie chcialam romusiowi
      podziekowac. mialam ubaw po pachy i moi anglojezyczni znajomi tym bardziej.
      jeden chcial mnie nawet adoptowac i dac obywatelstwo irlandzie abym nie musiala
      sie wiecej wstydzic. brawo romek... nastepnym razem sprobuj w kabaretonie.
      • Gość: jq adik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.07.07, 16:10
        Adik do budy i tam ujadac !!!
        • Gość: Adik Do budy to możesz wpychać IP: *.novartis.com 05.07.07, 09:43
          Palestyńczyków w siebie w kraju. Ja jestem Polakiem i mieszkam w Polsce i żaden
          skundlony michnikolub nie będzie mi mówił co mam robić.
      • Gość: Pytający Re: jaki to jezyk nie angielski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 17:00
        Gdzie leży Irlanda, która nadaje takie obywatelstwo.
    • Gość: poprawka Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.abhsia.telus.net 04.07.07, 16:14
      Rili. Ju hef tu beliwe as.
      powinno brzmiec:
      Rili. Ju hef tu beliwe ass.
      LG
    • Gość: chuva Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:37
      wery gud inglisz. rili rili.
      congratulejszons for polish minister of edukejszon...gud dżob
    • mastaof Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 16:39
      Adik, mimo ze jąkała, to przynajmniej inteligentny. Nie to co ty.
    • Gość: Analityk Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:41
      Świetny post. Gratulacje.
      • piotrus508 Romus jest dobrym faszysta 04.07.07, 17:46
        Romus jest goot faszysta zawsze jak go widze i slysze to jednak mysle ze
        ewolucja miala miejsce a on jest brakujacym ogniwem .
        • Gość: mac Re: Romus jest dobrym faszysta IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 04.07.07, 18:28
          to prawda on jest faszysta to niebezpiecznny czlowiek i nie nadajacy sie do
          polityki.
    • Gość: pol Kto następnym celem gazety IP: *.zetosa.com.pl 04.07.07, 18:10
      po Lepperze i Giertychu ?
      • Gość: gitz Re: Kto następnym celem gazety IP: *.teoc.pl 04.07.07, 18:49
        Pamiętacie w Szkle Kontaktowym jak Michnik zamiatał nogą rozlaną wodę na
        spotkaniu z Solaną?
    • Gość: to fakt Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:31
      Kaczorom idzie świetnie to fakt, gorzwej z resztą narodu :P
      • Gość: kaczorus_rex ROTFL 10/10 :D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 19:22
    • Gość: tetradrachma widzisz, od "jakały" to ja mogę się coś nauczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:28
      a od tej kanalii, nic.
    • Gość: mayenne Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 21:36
      Jąkanie to wada, z której nieładnie się śmiać. Co innego ignorancja (znasz
      takie słowo?).
      Minister G, wielbiciel Sienkiewicza, nie dowiedział się dotąd, że słowa "quo
      vadis" pochodzą z łaciny (mnie uczyli tego w szkole) i czyta się je "kwo wadis"
      a nie "kło wadis". Podobnie jak np. pochodzące od słowa aqua (woda) akwarium
      czy akwen, a których nie wymawiamy przecież "akłarium" i "akłen". Widać,
      minister G wiedzę czerpie z reklam takich jak "akła minerale" albo "akłafresz",
      albo też wydaje się sobie wówczas bardziej światowy gdy "zangielszcza" jak leci.
    • Gość: dffd Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.eimperium.pl 04.07.07, 22:34
      Ja po prostu nie moge wytrzymac ze czlowiek ktory nieraz byl wiazany z faszyzmem i nazizmem ma mi mowic co mam czytac obowiazkowo, jak taka osoba ma decydowac o edukacji mlodyach polakow, my sie jeszcze potrafimy wybronic ale co z osobowosciami malych dzieci !!! blagam was nie glosujcie na koalicje VI RP, chce aby minister edukacji byl wolny od podejrzen o nazizm.
    • dybuk42 Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 23:39
      ten śmieszny i straszny jak piszesz jąkała współsprawił że możesz synku
      wypisywać bezkarnie wypisywać te swoje głupoty.Gdzie byłeś jak sadzali i łamali
      kręgosłupy za kolportaż bibuły?Wpieluszce z tetry to wybaczam a może byłeś
      rozsądnym obywatelem?Dzisiaj jesteście wszyscy mądrzy ale ja pamiętam i znam z
      autopsji te czasy bo 3 lata odpowiedzialnie współpracowałem z opozycją.Nie
      popieram bezkrytycznie naczelnego GW ale takie teksty to chamstwo i skrajny
      prymitywizm.W tamtych czasach 90%trzęsło dupami i myślę że jeżeli byłeś wówczas
      już dużym chłopcem w co wątpię to właśnie się tak się zachowywałeś.Polecam Jan
      Kamyczek "savoir-vivre" dla młodzieży od tego zacznij.
    • vik50 Rołman haz a wery najs smajl on de pikczer 05.07.07, 00:08
      Wery najs: naczural ent czarming. Lajk olłajs
    • Gość: kati Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 01:02
      BRAKUJE MI SŁÓW POWIEDZCIE MI JAK TO SIĘ STAŁO ŻE ONI RZĄDZĄ NASZYM KRAJEM TO
      JEST ŻENUJĄCE NICH TO SIĘ WRESZCIE SKOŃCZY MUSZĘ TU ZOSTAĆ BO MAM MAŁE DZIECI
      TAKI WSTYD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka