Gość: Adik IP: *.novartis.com 04.07.07, 13:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lalalala Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:14 zdałam tegoroczną mature i ciesze sie ze ten pan juz mnie niczym zaskoczy( na maturze z polaka powiedzenie słowa "fińczyk" wiązałoby sie z utrata punktów a zeby ja zdac trzeba mieć 30 proc. jak dobrze ze jest amnestia .......) Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 14:40 Bo do wpadek bez konsekwencji mają u nas tylko prawo urzędnicy i politycy;) Ale niestety mniej wykształconemu elektoratowi widać takie zachowania sie podobaj, skoro takich przedstawicieli sobie wybierają - podobnie sie do niego wysławiających;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom... IP: 192.193.245.* 04.07.07, 13:24 A ja proponuje serie naglupsze rzeczy w zyciu Redaktora Naczelnego Gazety Wyborczej - Adama Michnika. To bedzie sie z czego posmiac... Aha i wazne... Prosze o rownie kretynskie tendencyjne ujecia foto jak Ministra Giertycha... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grako17 Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 13:31 A co ma pienik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
grako17 Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 13:32 A co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Pomiem tak "Uczył Marcin Marcina a sam głupi IP: *.novartis.com 04.07.07, 13:49 jak..." lub też "Przyganiał kocioł garowi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:11 Nie da się tak,bo p.Michnik nie jest kretynem no i do tego nie jest Zombi. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 Michnik nie jest ministrem edukacji... 04.07.07, 14:18 Michnik nie jest ministrem edukacji, jest naczelnym GW - tak wiec poki spolka nei ma nic przeciwko - on moze sobie gadac co mu sie podoba, nawet najwieksze glupoty. Giertych jest ministrem edukacji w RP i jego zadaniem jest NIE gadanie glupot i NIE robienie gaf!!! Jezeli jeszcze glupku nie rozumiesz roznicy - to ta zasadnicza jest nastepujaca: - TEN PIERWSZY NIE JEST UTRZYMYWANY ZA PINIADZE PODATNIKOW TYLKO UTRZYMUJE SIE ZE SPREZDAZY SWOJE GAZETY - TAK WIEC JAK CI SIE WYBORCZA NEI PODOBA, TO NIE ROZUMIEM CO TY ROBISZ NA TYM FORUM??? - TEN DRUGI JEST UTRZMYWANY Z PINIEDZY PODATNIKOW I ODPOIWADA PRZEDE MNA I TOBA I WSZYSTKIMI LUDZMI W KRAJU. Nie wiem czy jestes te roznice w stanie pojac. Wracajac do meritum - Giertych nie jest dobrym ministrem. Dobry minister (nie intersujemnei tutaj partia, moze sobie byc z SLD/PIS/PO/UPR itd itd) powinien miec wiedze, maniery i klase. Jest wielu ktorzy by sie na tym stanowisku sprawdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: Michnik nie jest ministrem edukacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:50 Nie wiem co to są piniądze?. Zapomniałeś, że Adaś jest utrzymywany z pieniędzy pochodzących z kantów jego nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Michnik nie jest ministrem edukacji... 04.07.07, 21:02 @pytający: Zapomniałeś, że Giertych sam jest umaczany w sprawę WBR oraz ostatnio przekrętów z budżetu państwa (nielegalne przepływy, fikcyjne ekspertyzy itp.). Jako pracodawca Giertycha mam prawo wymagać, by był godzien miana ministra. Jeśliby pełnił funkcję ministra nieodpłatnie, nic mnie do tego. Ale to są moje pieniądze i moje prawo do oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: Michnik nie jest ministrem edukacji... IP: *.crowley.pl 04.07.07, 21:17 A czy można krytykować Michnika za rzetelność tekstów zamieszczanych w jego gazecie? Czy ten REDAKTOR NACZELNY odpowiada za nie? Czy mogę wytykać brak rzetelności dziennikarskiej? Manipulowanie? Stronniczość? Brak obiektywizmu? Szukanie łososia w menu? Dlaczego twierdzisz, że można krytykować Giertycha, a nie można Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czapel Re: Michnik nie jest ministrem edukacji... IP: *.net.autocom.pl 05.07.07, 08:21 Dlatego ze Wyborczej mozesz nie czytac a do szkoly chodzic trzeba, i to powinno wystarczyc do tego zeby tego kretyna kazdy szanujacy sie czlowiek krytykowac mogl, a nawet powinien bo kazdy kiedys moze miec dzieci;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssssss Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.gazownia.pl 04.07.07, 14:53 Ale On ma idiotyczny wygląd i pomóc może tylko operacja. Musi wziąść udział w programie ,,CHCĘ BYĆ PIĘKNY'' o ile taki powstanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:53 A ty musisz wziąć udział w wakacyjnym kursie języka polskiego. Może się dowiesz, że nie pisze się "wziąść" tylko "wziąć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.crowley.pl 04.07.07, 14:03 Dlaczego nie napiszecie o 'wszystkich wpadkach Michnika'? Albo chociaż Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasnowidz Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:55 Sprawa jest bardzo prosta, bo jest ich tak dużo, że nikt nie ma tyle siły aby temu podołać. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 21:46 Gość portalu: Ogr napisał(a): > Dlaczego nie napiszecie o 'wszystkich wpadkach Michnika'? Albo chociaż Tuska? Jak ci się Michnik nie podoba to go nie czytaj.Tusk jak narazie nie jest urzędnikiem państwowym, tylko posłem więc ma mniejszy wpływ na moje życie.Gdyby gadał jakieś idiotyzmy/jak masz jakiś prykład to podaj/ to najwyżej można by się pośmiać i nie głosować na niego. Natomiast to wielkie, głupie jest nie tylko preziem LePRy ale i ministrem odpowiedzialnym za kształcenie młodzieży, więc jego ignorancja i zadufanie jest o wiele niebezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.crowley.pl 04.07.07, 23:10 Wytłumacz proszę, dlaczego wolno krytykować ministra edukacji, a nie wolno krytykować redaktora naczelnego jednej z gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Michnik jest nie wiele lepszy od Giertycha! IP: *.aster.pl 04.07.07, 14:04 Przyganiał kocioł garnkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:08 Oj chciałbyś być TAKIM jąkałą,nic z tego nie dała Bozia rozumku.Fajnie-to po chrześcijańsku i w imię Boże,co?Kretyństwo absolutne!!!!!!!!!!!Odrażający typ jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cis mol Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.petrus.com.pl 04.07.07, 14:14 jak widac pelno tu oddelegowanych inaczej myslacych i szczekajacych pisiakow z rodowodem adolfa znanego jako firer czy jak mu tam , pozdrawiam wszystkich pokrakow z lpr a moze z pgr u. Odpowiedz Link Zgłoś
facelift Pani sztuczna szczęka - do sądu 04.07.07, 14:16 Drugi filmik pokazuje jak wspaniale jacy ludzie popierają LPR. Nie ważne, że są śmieszni, groteskowi i głupi, ważne, że z taką łatwością przychodzi im obrażanie innych, nawet przed kamerami. Pani ze straganu powinna ją podać do sądu za obrazę. Odpowiedz Link Zgłoś
tegiede Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. 04.07.07, 14:50 ok...niech romanek sobie gada tak do lustra,do okna,do swojego pitbulla,ale na konferencji to ten prostak MOJE[i nie tylko]imię zbeształ. już dawno powinno odbyć sie referendum czy nie uśpić co durniejszych z [nie]wybranych ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filolog Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.kalisz.mm.pl 04.07.07, 15:29 P. minister duka po angielsku jak uczeń z gimnazjum. Ponadto proponuję przeszkolić i przeegzaminować wszystkich dziennikarzy z "Quo Vadis" i powieści Dobraczyńskiego.Jak może pisać i troszczyć się o duszę narodu ktoś, kto nie zna tych dzieł? A swoją drogą nie wiem, czy Sienkiewicz nie obraziłby się za stawianie go w jednym szeregu z Dobraczyńskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.aster.pl 04.07.07, 20:56 >Ponadto proponuję przeszkolić i przeegzaminować wszystkich dziennikarzy z "Quo Vadis" i powieści Dobraczyńskiego. Pełna rozmowa między panem ministrem a dziennikarką wyglądała mniej więcej tak: - To niech pani wymieni bohaterów "Quo Vadis". - Nie podejmę tej gry. - Nie potrafi pani wymienić ani jednego? - Nie podejmę tej gry. - To niech pani chociaż wymieni jakiegoś bohatera "Ferdydurke". - Jeśli pan naprawdę jest ciekaw, to wymieniam ich w swoim artykule... (i tu podane gdzie i kiedy artykuł się pojawił). Niestety w filmiku na stronie nie słychać wypowiedzi dziennikarki, więc gdy pan G. mówi "Nie potrafi pani wymienić?", automatycznie dopowiadamy sobie, że dziennikarka rzeczywiście nie wie. Z powodu jakości filmiku prowokacja pana ministra zadzałała tu tak, jak miała, podczas gdy w rzeczywistości dość się ośmieszył. (Ten sam film puszczano w ostatnim "Szkle kontaktowym", stąd wiem, co mówiła dziennikarka.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.crowley.pl 04.07.07, 21:10 Sory ale co to za 'gra' wymienić bohaterów 'Quo Vadis'? Gdyby to dziennikarzyna wybiórczej pytała Giertycha, a on by nie odpowiedział, następnego dnia na pierwszej stronie wybiórczej mielibyśmy tytuł 'MINISTER EDUKACJI NIE CZYTAŁ 'QUO VADIS?' z jak zawsze rozkosznym znakiem zapytania. Może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEfi. Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.sttb.pl 04.07.07, 21:48 co do znaku zapytania, to powieść sienkiewicza MA znak zapytania na końcu :) "QUO VADIS?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.crowley.pl 04.07.07, 23:15 Chyba nie chcesz powiedzieć, że wybiórcza popełnia błąd, wymieniając ten tytuł bez znaku zapytania. Mylić to się może Giertych czy Kaczyński, ale nie wybiórcza. "W projekcie znalazły się, jak zapowiadał wicepremier minister edukacji Roman Giertych, cztery powieści Henryka Sienkiewicza. W podstawówce lekturą będzie "W pustyni i w puszczy, w gimnazjum "Krzyżacy", w szkołach ponadgimnazjalnych "Potop" i "Quo Vadis"." serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,4282793.html Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 23:59 Gość portalu: Ogr napisał(a): > Sory ale co to za 'gra' wymienić bohaterów 'Quo Vadis'? No o to chodzi, co to za gra!! On po prostu chciał się popisać że taki oczytany,hi, hii. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 23:57 Gość portalu: lena napisał(a): > Niestety w filmiku na stronie nie słychać wypowiedzi dziennikarki, więc gdy pan G. mówi "Nie potrafi pani wymienić?", automatycznie dopowiadamy sobie, że > dziennikarka rzeczywiście nie wie. Z powodu jakości filmiku prowokacja pana > ministra zadzałała tu tak, jak miała, podczas gdy w rzeczywistości dość się > ośmieszył..) Oglądałam konferencję "na żywo".Tak, pokazał swój infantylizm dokładnie.Chciał wciągnąć dziennikarkę w "przechwalanki" jak głupi Jasio na podwórku - zyg, zyg ja wiem kto miał Asa w elementarzu a ty nie wiesz.No powiedz, jak wiesz, no powiedz.Wielkie, głupie i do tego nie wie że jest głupie.Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
prosolidarny1 Prymitywne zachowania czlowieka 04.07.07, 15:35 Jakie wpadki? To po prostu czesto zachowania prymitywne. Gdyby w ubieglym roku odbyly sie przyspieszone wybory, ten czlowiek juz by nie istnial na scenie politycznej! On dobrze o tym wie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
k.kedzierska Adik... 04.07.07, 15:43 Gość portalu: Adik napisał(a): > Zajmijcie się lepiej swoim śmiesznym i strasznym jąkałą. Adik jesteś głupim i żałosnym małym człowieczkiem. Tak cię śmieszą wady wymowy?tylko to potrafisz skrytykowac?żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yolarz jaki to jezyk nie angielski? IP: *.mysmart.ie 04.07.07, 15:51 pierwszy raz widzialam owe wystapienie w jezyku obcym. pytanie tylko jaki to jezyk. gdyz z pewnoscia nie angielski. w kazdym razie chcialam romusiowi podziekowac. mialam ubaw po pachy i moi anglojezyczni znajomi tym bardziej. jeden chcial mnie nawet adoptowac i dac obywatelstwo irlandzie abym nie musiala sie wiecej wstydzic. brawo romek... nastepnym razem sprobuj w kabaretonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jq adik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.07.07, 16:10 Adik do budy i tam ujadac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adik Do budy to możesz wpychać IP: *.novartis.com 05.07.07, 09:43 Palestyńczyków w siebie w kraju. Ja jestem Polakiem i mieszkam w Polsce i żaden skundlony michnikolub nie będzie mi mówił co mam robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: jaki to jezyk nie angielski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 17:00 Gdzie leży Irlanda, która nadaje takie obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.abhsia.telus.net 04.07.07, 16:14 Rili. Ju hef tu beliwe as. powinno brzmiec: Rili. Ju hef tu beliwe ass. LG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuva Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:37 wery gud inglisz. rili rili. congratulejszons for polish minister of edukejszon...gud dżob Odpowiedz Link Zgłoś
mastaof Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 16:39 Adik, mimo ze jąkała, to przynajmniej inteligentny. Nie to co ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:41 Świetny post. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus508 Romus jest dobrym faszysta 04.07.07, 17:46 Romus jest goot faszysta zawsze jak go widze i slysze to jednak mysle ze ewolucja miala miejsce a on jest brakujacym ogniwem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Romus jest dobrym faszysta IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 04.07.07, 18:28 to prawda on jest faszysta to niebezpiecznny czlowiek i nie nadajacy sie do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Kto następnym celem gazety IP: *.zetosa.com.pl 04.07.07, 18:10 po Lepperze i Giertychu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Re: Kto następnym celem gazety IP: *.teoc.pl 04.07.07, 18:49 Pamiętacie w Szkle Kontaktowym jak Michnik zamiatał nogą rozlaną wodę na spotkaniu z Solaną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to fakt Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:31 Kaczorom idzie świetnie to fakt, gorzwej z resztą narodu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetradrachma widzisz, od "jakały" to ja mogę się coś nauczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:28 a od tej kanalii, nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayenne Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 21:36 Jąkanie to wada, z której nieładnie się śmiać. Co innego ignorancja (znasz takie słowo?). Minister G, wielbiciel Sienkiewicza, nie dowiedział się dotąd, że słowa "quo vadis" pochodzą z łaciny (mnie uczyli tego w szkole) i czyta się je "kwo wadis" a nie "kło wadis". Podobnie jak np. pochodzące od słowa aqua (woda) akwarium czy akwen, a których nie wymawiamy przecież "akłarium" i "akłen". Widać, minister G wiedzę czerpie z reklam takich jak "akła minerale" albo "akłafresz", albo też wydaje się sobie wówczas bardziej światowy gdy "zangielszcza" jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dffd Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.eimperium.pl 04.07.07, 22:34 Ja po prostu nie moge wytrzymac ze czlowiek ktory nieraz byl wiazany z faszyzmem i nazizmem ma mi mowic co mam czytac obowiazkowo, jak taka osoba ma decydowac o edukacji mlodyach polakow, my sie jeszcze potrafimy wybronic ale co z osobowosciami malych dzieci !!! blagam was nie glosujcie na koalicje VI RP, chce aby minister edukacji byl wolny od podejrzen o nazizm. Odpowiedz Link Zgłoś
dybuk42 Re: Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki R 04.07.07, 23:39 ten śmieszny i straszny jak piszesz jąkała współsprawił że możesz synku wypisywać bezkarnie wypisywać te swoje głupoty.Gdzie byłeś jak sadzali i łamali kręgosłupy za kolportaż bibuły?Wpieluszce z tetry to wybaczam a może byłeś rozsądnym obywatelem?Dzisiaj jesteście wszyscy mądrzy ale ja pamiętam i znam z autopsji te czasy bo 3 lata odpowiedzialnie współpracowałem z opozycją.Nie popieram bezkrytycznie naczelnego GW ale takie teksty to chamstwo i skrajny prymitywizm.W tamtych czasach 90%trzęsło dupami i myślę że jeżeli byłeś wówczas już dużym chłopcem w co wątpię to właśnie się tak się zachowywałeś.Polecam Jan Kamyczek "savoir-vivre" dla młodzieży od tego zacznij. Odpowiedz Link Zgłoś
vik50 Rołman haz a wery najs smajl on de pikczer 05.07.07, 00:08 Wery najs: naczural ent czarming. Lajk olłajs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Wakacje z ministrem, czyli wszystkie wpadki Rom.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 01:02 BRAKUJE MI SŁÓW POWIEDZCIE MI JAK TO SIĘ STAŁO ŻE ONI RZĄDZĄ NASZYM KRAJEM TO JEST ŻENUJĄCE NICH TO SIĘ WRESZCIE SKOŃCZY MUSZĘ TU ZOSTAĆ BO MAM MAŁE DZIECI TAKI WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś