Dodaj do ulubionych

Z kawa w Pomsocu

02.01.08, 09:47
Siedze. Hala pusta. Ksiazki wchodkowe i wychodkowe - poginiete. Podobno wzieli
do archiwum. Kadry znikly, podobnie jak kilka lat temu kucharki. Stroz
nieobecny, szlaban otwarty. Palacza ni ma, wiec zimno. Cienie nowego przemykaja.
Mimo ze pan Kanuk o tradycji wspomnial, to jakos nikt nie wpadl w poslizg na
zamarznietej wodzie ze sledzi ani innych atrakcji okoloswiatecznych, w tym
paczek, i noworocznej imprezy w kotłowni z ogniskiem, nie bylo.
No luuuuuudzie - tu zaciagne sie po pępek Carmenem, ze znalezionej w
szufladzie z narzedziami paczki - i jak tu isc na zasluzona emeryture?
Obserwuj wątek
    • brezly Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 09:57
      Nie isc, tylko na rowerze jechac.
      Nie, pani Fiurko, ten zaklad nas potrzebuje, strazniko tradycji co to zupe sobie
      grzeja na elektrycznych grzalkach i rzadza dzialkami pracownizymi, co nie?
      • millefiori Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:03
        Panie Brezly, predzej jednak na hulajnodze, co zamierzam ja nabyc, tylko sie
        obustronnie dostroic trzeba, zeby potem, jak ten wrobelek, nie miec jednej nozki
        bardziej. Pan wie, na delegacjach i urlopach okolicznosciowych do dzis jechalam,
        a teraz chyba musze o dlugi bezplatny lub wczesniejsza emeryture, bo wizja
        osmiornictwa sie zmaterializowala w przedpokoju i na pokoje rozpelzla.
        • brezly Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:07
          Osmiornictwa w sensie "pucu pucu chlastu chlastu nie mam macek jedenastu" czy
          wrecz przeciwnie?
          • millefiori Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:13
            Strategia dostosowywana jest do ruchow lub zastygniec przeciwnika.
            Tradycyjne dostarczanie wizji i dobroradztwa z dodatkiem min i komentarzy co do
            braku umiejetnosci pracy w zespole.
            • millefiori Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:17
              To jeszcze, zanim rusze korzystajac z opustoszalych przedpoli, na parapecie zapale jednego. U mnie od wczoraj nie wolno, a od dzis maja ganiac lotne patrole sprawdzac stopien przestrzegania i egzekwowac.
              • brezly Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:21
                Panstwowo nie wolno?
                • millefiori Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:24
                  Aha, od wczoraj, generalnie i wbrew protestom.
                  fotoforum.gazeta.pl/3,0,1012397,2,10.html
                  • brezly Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:27
                    A po domach bedo chodzic?
                    • millefiori Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:27
                      Moze jak sasiedzi donioso, ze sie u mnie z kuchni kuebi...
                      • millefiori Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:33
                        To lece, panie Brezly, ku obowiazkom. Tymczasowe pa!
                        • brezly Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:36
                          Pa :-)
                          • zielonamysz Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 10:58
                            O!! szesz.Jest pani Milka.A ja jej majlnela coby wrocila.No i prosze.
                            Przynaszam resztki sernika swiatecznego suchego ale do kawy ujdzie. Proszem. I
                            nie marudzic ze suchi.Ma byc suchi bo inny byc nie moze. A ja ide spac na
                            bele.Osttanio odkrylam w sobie czarowna nowa umiejetnosc Moge spac
                            wszedzie.Ta.Czolgam sie...
                            • lira_korbowa Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 11:54
                              Witojcie! A może to brak Paniomilkowej kawy? Bo ja mogę spać 10
                              godzin, bez drgnięcia, i jeszcze mi mało. Dziś powrót do krosna -
                              łoj, ciynszko bedzie.
                              To spalstwo to chyba zaraźliwe?
                              • millefiori Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 14:17
                                Pani Zielona kochana, noz znalazlszy w gazetowej @ od-paninego i wzruszylam sie
                                jak stary siennik. Zaraz od@. Tez a l'occasion sie ocknelam, ze przekierowanie
                                pocztowe przestalo dzialac od wczoraj. Ide z-aktualizowac.
                                Pani Liro droga, podobnie jak niespalstwo. Zaraza, wypisz, wymaluj szronem na
                                szybie i nożem po szkle. Ma pani zapewne racje co do brakow kawinych o poranku i
                                po poludniu. Wnosze wiec kolejny pelny dzbanek swiezej kawy i siadam z kubkiem i
                                cigarettem humanitarnie przy lufciku, coby wyrownac opadly poziom nikotyny i
                                kofeiny. Swieczke uprzednio antytabakionistyczna humanitarnie zapaliwszy, zeby
                                zniwelowac inhalacje biernych palaczy.
                                Nam palic zakazano...
                                • millefiori Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 14:56
                                  A zebym ci ja jeszcze sie mogla do wlasnej skrzynki dostac...:(
                                  • czajnik40 Re: Z kawa w Pomsocu 02.01.08, 15:40
                                    Pani Myszo, pani mnie nie zauwazyla, a ja tu na tej beli spie od przedwczoraj
                                    juz, odkad Pani Lirowa taku pieknou bajkou mnie do snu utulila. Pani Myszo, to
                                    Pani sie kladzie a ja wstane zobaczyc co z tou kawou i czy nie moge czegos dla
                                    zakladu zrobic ( a dacjie wy spokoj z tymi zupami na grzalce, teraz czajnik jest
                                    i mozna te zupy na parze zaparzac )))).
                                    Acha, dzien dobry wszystkim.
                                    Po kawe wstapie obejrzec te wode po zamarznietych sledziach czy tez i odwrotnie,
                                    jakby je wrzatkiem chlusnac to by moze i slizgawka dluzsza byla a i sledzie
                                    mozeby puscily i mielibysmy oderwane jak znalazl wkladkowo do zupy .;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka