ralston 13.10.03, 15:11 Znalazłem ciekawy artykuł o trzecim programie PR. Kiedyś moim ulubionym... kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1136538&KAT=720 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
habitus Re: Trujka 13.10.03, 15:43 Mam wrażenie, że nawet ci redaktorzy, których nie wyrzucono przyjęli kierunek debilnego gaworzenia rodem z "Przychodzi Sławoń..." i konkursów dla radiosłuchaczy. UUUUch te konkursy mnie doprowadzają do szału. Durna papka dla tych, którzy mogą się skupić nie dłużej niż 3 minuty. Zresztą zgodnie z wytycznymi. Ci co pozostają skupieni dłużej są zbyt wolni. Nie "o take" wolność walczyliśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Trujka 13.10.03, 18:21 smutno sie robi, ze stacja ktorej mozna bylo kiedys sluchac na okraglo, teraz zeszla na przyslowiowe psy. nie moge przebolec ze nie ma juz w 3 Hanny Marii Gizy i wielu innych Osob ... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Trujka 13.10.03, 18:23 Też bardzo lubiłem jej Klub ludzi ciekawych wszystkiego. Teraz już tylko fragmentarycznie słucham. Wybranych audycji. Kiedy z Trójki odejdzie jeszcze Niedźwiecki, to już chyba nic z tego radia nie zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Trujka 13.10.03, 18:30 to fakt, bez Niedzwiedzia beda mogli przestac nadawac! pa Rals , spokojnego wieczoru i dobrej nocy ! Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Trujka 13.10.03, 21:11 ralston napisał: > Znalazłem ciekawy artykuł o trzecim programie PR. Kiedyś moim ulubionym... No i wlasnie to "kiedys" jest chyba najczesciej powtarzanym slowem gdy mowi sie o Trojce. Teraz pozostala tylko Trujka:( Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Trujka 13.10.03, 21:17 Faktycznie. Pamięcią sięgam Trójki prawie od początku jej istnienia a dziś to Trujka. Miałem kumpla ze specyficzną dolegliwością stóp. Jak przyszedł i zostawił buty w przedpokoju zaraz przybiegał mój małoletni wtedy syn i rozgorączkowany szeptał mi na ucho: "- Tatuś - buciki-truciki!!!":) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Trujka 13.10.03, 22:36 Kiedyś całe popołudnia i wieczory spędzałem przy Trójce. Przy niej odrabiałem lekcje, przy niej kleiłem modele. Teraz częściej włączam CD... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Trujka 13.10.03, 22:47 Ja też. Podłączałem ruskiego Okieana do magnetofonu MK 122 i już miałem muzykę do wymiany w szkole. A na osobnych kasetach zbierałem audycje "60 minut na godzinę", było z czego się pośmiać. Dziś satyryka? - można wyć do księżyca, ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Trujka 13.10.03, 22:51 ogabignac napisał: > Dziś satyryka? - można wyć do księżyca, ehh... A kiedyś wyło się ze śmiechu przy "Nie tylko dla Orłów"... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Trujka 13.10.03, 22:58 Trójka błyszczała dowcipem i satyrą pod nieodżałowanym "Studiem 202 z Wrocławia" Jan Kaczmarek Jerzy Plaskota Andrzej Waligórski Andrzej Zaorski . . . kto jeszcze? I programy "Rycerze trzej" "Kolega kierownik" "Dobry film wczoraj widzialem" "Z pamiętnika młodej lekarki" Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Trujka 13.10.03, 23:07 ogabignac napisał: > Trójka błyszczała dowcipem i satyrą pod nieodżałowanym "Studiem 202 z Wrocławia > " > Jan Kaczmarek > Jerzy Plaskota > Andrzej Waligórski > Andrzej Zaorski > . > . > . > kto jeszcze? > I programy > "Rycerze trzej" > "Kolega kierownik" > "Dobry film wczoraj widzialem" > "Z pamiętnika młodej lekarki" Tadeusz Ross Kociniak Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Trujka 13.10.03, 23:10 Jak można było dopuścić, żeby się taka ekipa rozleciała... Eeech! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Trujka 13.10.03, 23:47 Naturalna erozja. Wyjechali za granicę, niektórzy zachorowali, inni wręcz umarli, część ekipy poszła w komercję... Życie. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny.zalogowany Re: Trujka 14.10.03, 13:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=6510764&a=6622726 Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marzyciel1 Re: Trujka 15.10.03, 13:16 nie znam osobiscie osoby, ktorej forma terazniejszej trujki by odpowiadala. nawet z tego co sie czyta to tu to tam, to duza liczba ludzi jest przeciwna temu co sie dzieje w starym programie polskiego radia 3. a szefostwo jak lało tak leje dalej. nie moge mowic o 3 bez emocji! zostalem wychowany na tym radiu, a teraz nie ma kogo co by mnie za raczke poprowadzil. moje rozwiazanie bylo proste: jedynka i radio bialystok. i jakos leci do przodu. pozdrawiam, dyzio Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Trujka 15.10.03, 14:00 dyzio_marzyciel1 napisał: > nie znam osobiscie osoby, ktorej forma terazniejszej trujki by odpowiadala. > nawet z tego co sie czyta to tu to tam, to duza liczba ludzi jest przeciwna > temu co sie dzieje w starym programie polskiego radia 3. > > a szefostwo jak lało tak leje dalej. nie moge mowic o 3 bez emocji! zostalem > wychowany na tym radiu, a teraz nie ma kogo co by mnie za raczke poprowadzil. > > moje rozwiazanie bylo proste: jedynka i radio bialystok. i jakos leci do > przodu. > > pozdrawiam, > dyzio > Też jeszcze takiej osoby nie spotkałem. Sam teraz częściej włączam radio Jazz. I od czasu do czasu próbuję słuchać Trójki, ale coraz częściej po kilku minutach sieczki wyłączam... Odpowiedz Link Zgłoś
desjudi Re: Trujka 15.10.03, 13:51 w zamierzchłych latach 80. magnetofon kasprzak + radiowa trójka były nieodłączne. gdzies tam nawet mam jeszcze stare, stareńkie kasety z najlepszymi piosenkami listy Niedzwieckiego. obecnie trojka to jedyne radio, ktorego sluchanie jest prawie bezbolesne. prawie, bo dźwięki hip-hopowe, aquillery i inne nie nstrajają optymistycznie, nawet Niedzwiecki, choc glosu nie stracil, to nie fascynuje tak bardzo. na glowe bije go Pawel Kostrzewa z Trojkowym Expressem. niemniej - co ma mnie budzić o 7 rano? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cezarygrodzki Re: Trujka 15.10.03, 23:54 to wszystko to jeszcze nic... jaja sobie z nas robią - co powiecie na czarny piątek ? ;-) . My tu gadu gadu , a co jakiś czas i tak wchodzą nowosci dla dzieci z deskorolkami w plecakach i spodniach w kroku. Trujka zeszła na psy już dawno. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na 4 częsc przyjacieli Karpia. Wesołych Świąt. Ces ( zalogowany ) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Trujka 16.10.03, 00:04 cezarygrodzki napisał: > Trujka zeszła na psy już dawno. Raczej zeszła na "dwójkę". Proszę nie obrażać psów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Trujka 16.10.03, 01:05 Mozna sobie stworzyc ulude ze nic sie nie zmienilo. Wystarczy wlaczyc radio dopiero o 22:30 a wylaczyc o 9 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marzyciel1 Re: Trujka 16.10.03, 08:34 chatka_ napisała: > dopiero o 22:30 a wylaczyc o 9 rano. oj niee. poranna audycja jest imho _najgorsza_ ze wszystkiego zlego co teraz w 3 mozna odnalezc. dyzio Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Trujka 16.10.03, 09:48 awee napisała: > cezarygrodzki napisał: > > > Trujka zeszła (...). > > Raczej zeszła (...);) > Jeszcze nie zeszła, jeszcze oddycha... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marzyciel1 Re: Trujka 16.10.03, 08:32 desjudi napisał: [...] > obecnie trojka to jedyne radio, ktorego sluchanie jest prawie bezbolesne. ?? haha. nawet nie wiesz jak ja cierpie slyszac te same piosenki 20 razy dziennie, nawet nie wiesz co moja dusza przezywa jak slysze gadki o dupie marynie w dawniej szanowanym radiu. nie zdajesz se sprawy jak ta muzyka co jest grana w 3 dziala mi na nerwy, ot tak po prostu(to co leci w 3 leci tez w jard 2; moze jard 2 wzbija sie do gory, co). > niemniej - co ma mnie budzić o 7 rano? ;) :D o tej porze sa najglupsze dyskusje prowadzone przez najglupszych dziennikarzy, no i dla wyluzowania pomiedzy gadaniem o dupie maryny - hi hi hi, hahahaha. imho kostrzewa sprzedal sie kapitalizmowi, porzucil idee (ha! wszyscy dziennikarze z 3 porzucili je) i stal sie przydupasem dyrekcji. co do dzwiekow hiphopowych - nie slyszalem jesce tej audycji (czrny piatek), ale podchodze do tego optymistycznie. w 3 zawsze byl duzy rozrzut muzyczny, tylko teraz przechodzi on do zawezania w kregi muzyki pop, a takim jest hiphop. dyzio Odpowiedz Link Zgłoś
desjudi Re: Trujka 16.10.03, 09:31 dyzio_marzyciel1 napisał: > haha. nawet nie wiesz jak ja cierpie slyszac te same piosenki 20 razy > dziennie, nawet nie wiesz co moja dusza przezywa jak slysze gadki o dupie > marynie w dawniej szanowanym radiu. dlatego napisalem: PRAWIE bezbolesne:) irytujace, zmienione nie do poznania, ale wciaz da sie go sluchac, w wybranych porach, wybranych audycji. > :D o tej porze sa najglupsze dyskusje prowadzone przez najglupszych > dziennikarzy, no i dla wyluzowania pomiedzy gadaniem o dupie maryny - hi hi > hi, hahahaha. mam mały, plastikowy budzik, ma 4 przyciski, produckji szwabskiej. nastroić moge jedynie 8 programów: 1, 3, Jard 1, Jard 2, RMF, Zet, Bialystok i audycje ojca opatrznosciowego Rydzyka. wyluzowana gadka o dupie maryni obecna w 'trujce' lepsza jest zdecydowanie od bzdur puszczanych w wymienionych wyzej radiach:) > imho kostrzewa sprzedal sie kapitalizmowi, porzucil idee (ha! wszyscy > dziennikarze z 3 porzucili je) i stal sie przydupasem dyrekcji. byc moze sie stal, byc moze i nie, wiem jedno za to: doskonale sie Trojkowego Ekspresu slucha, choc nie zawsze muzyka Kostrzewy do mnie trafia. nie znosze numetalu, a tym czesto serwuje, jednak zignorowac The Mars Volta, Damiena Rice'a, Pogodno nie sposób, a te przeca zaistnialy ostatnio. uswiadczysz podobnych dzwiekow w rmf czy zet majac tak nedzny wybor jaki ja mam? :) > nie slyszalem jesce tej audycji (czrny piatek), ale podchodze do tego > optymistycznie. w 3 zawsze byl duzy rozrzut muzyczny, tylko teraz przechodzi > on do zawezania w kregi muzyki pop, a takim jest hiphop. hiphop to nie jest pop, choc nim bywa [powiem lakonicznie:)] czarny piatek bylby naprawde ciekawy gdyby ograniczono sie do muzyki szerzej nieznanej, nieobecnej w Polsce, nieobecnej w tv. niestety tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marzyciel1 Re: Trujka 16.10.03, 23:49 desjudi napisał: > wyluzowana gadka o dupie maryni obecna w 'trujce' lepsza jest zdecydowanie > bzdur puszczanych w wymienionych wyzej radiach:) widzisz, ja do tych gadek podchodze tak: dla mnie gadka-szmatka w radiu to jest marnowanie czasu antenowego i zasmiecanie duperelami glowy sluchacza. czasem 'rozmowy niedkonczone' w rm sa dobre ;) > byc moze sie stal, byc moze i nie, wiem jedno za to: doskonale sie Trojkowego > Ekspresu slucha, choc nie zawsze muzyka Kostrzewy do mnie trafia. nie znosze ... > podobnych dzwiekow w rmf czy zet majac tak nedzny wybor jaki ja mam? :) terazniejsza nazwa audycji 'trojkowy express' daleko imho odbiega od tego co bylo. przede wszystkim jingle! kiedys byl to najlepszy jingiel w calej 3, nie to co teraz. i pora mi bardziej odpowiadala. nie koncentruje sie na nazwach zespolow, muzyce itepe - ale to co slysze w 3 wrzucam do jednego worka (komercja). w zadnym radiu muzyki egzotycznej (nieobecnej w pl) nie ma. kiedys w radiostacji - ech, teraz tez tam maja ceregiele. > hiphop to nie jest pop, choc nim bywa [powiem lakonicznie:)] afformative dyzio Odpowiedz Link Zgłoś