Dodaj do ulubionych

Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis

27.05.09, 11:17
Jednym z celow ostatniej wyprawy byly znow krypty. Obejrzalam zawodowym okiem
setki zmumifikowanych zwlok, zarejestrowalam, odnotowalam i wypelzlam na
swiatlo dzienne. Popijajac kawe zajrzalam do miejscowej gazety.
Tylko dzieki przytomnosci pana M przezylam i nie trzeba
bylo w ramach pointy skorzystac z oferty, z powodu ktorej zadlawilam sie kawa
i omal nie opuscilam tego padolu:
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1820927,2,1.html
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 11:46
      traslatiooo, tranlatiooo! prego!
      • millefiori Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 12:25
        Prosze, panie Drzejmsie, takie bardziej zgrubne, ale oddajace atmosfere:

"- Nekrolog on line? Od dziś jest to możliwe!
        Bezpośrednio z twego domu, bez kolejki w biurze ogłoszeń.
        Kliknij na link www… lub www…,
        Zarejestruj się i będziesz mógł opublikować
        W dzienniku La Sicilia
        Nekrolog, informację o rocznicy, itd.
        Płatnosc karta kredytowa.
        Publikacja mozliwa dla wiadomości przeslanych do godz. 20:30 w przededniu
        publikacji."
        • brezly Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 12:41
          Yhyhy,

Pani Fiorciu, ddybry, ale na to spa czekam :-)
          • millefiori Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 13:28
            Pchnelam na fabryke i priv propozycje.
            • brezly Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 13:32
              Dziekuje, wlasnie przeczytalem i bede sie zastanawial. Wielce, wielce :-)
              • millefiori Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 14:41
                Czy cos z tego uda sie panu do konceptu dopasowac? W razie czego bede z
                przyjemnoscia lapac kolejne stopklatki, wedle instrukcji.
                • brezly Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 14:49
                  Sie tak zastanawiam, poki co. Ta pierwsza jakby najbardziej.
                  • millefiori Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 14:51
                    Tak myslalam, ze pierwsze skojarzenie najlepsze. Jeszcze mi sie po glowie
                    kolacze jeden taki obrazek, nie moge sobie przypomniec tytulu ni autora, ale
                    zawsze mi sie z Przybyszewskim kojarzyl. Tez kawiarniany.
                    • brezly Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 14:56
                      Mnie sie z nim Munch kojarzy :-)
                      • millefiori Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 27.05.09, 15:07
                        Tez, ale to chyba nie on. Pan pamieta taka scene przy stole: na pierwszym planie
                        diaboliczny, rozwalony na krzesle facet z bezczelnie usmiechnieta geba; obok
                        niego placzaca kobieta, oparta glowa o blat. Taka kompozycja w rozwartym kącie -
                        z jednej strony bezmiar rozpaczy, z drugiej triumfujaca morda.
                        • brezly Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 04.06.09, 17:02
                          Aha, aha. Bylo.

Ale ja o czym innym.
                          Zas nie mialem aparatu. A jedziem z P. na dwukolkach do H. a tu nagle tereny dla
                          przyczep campingowych.Tu taka moda ze niektorzy cale lato tak.

I nagle miedzy tymi przyczepami campingowymi i samochodami mieszkalnym -
                          normalna przyczepa dwukolka. Taka ze sie wypozyczna jak trzeba cos przewiezc. Z
                          takich wiekszych. Przechylona. A nie dwukolkce druga dwukolka - znaczy rydwan.
                          Na rydwanie gosc z brazu, w czapce jakby Hermesa, a do rydwanu zaprzegniete dwa
                          konie, ale skrzydlate. Znaczy rydwan zaprzezony w Pegazy. Calosc z brazu,
                          wyglada jak zwienczenie jakiej Bramki Brandenburskiej, bo ciut mniejsze, ale
                          raczej naturalnych wymiarow. Na przyczepie numer telefonu komorkowego i napis ze
                          "na sprzedaz".

PS. Dla wyjasnienia roznicy miedzy kwadryga a rydwanem zajrzalem do Wikipedii:

pl.wikipedia.org/wiki/Rydwan
                          Nic tam nie ma o Hermesie i Pegazach ale fajne jest ostatnie zdanie:

"Wdzisiejszych czasach jest to pojazd zapomniany i wyparty przez samochody i
                          motocykle, ale jest kilka półbogów którzy z niego korzystają do dzisiejszych
                          czasów min. Metakles"
                          • drzejms-buond Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 18.06.09, 16:51
                            deser.pl/deser/1,97052,6731829,Bozocielne_oltarze_niespodzianki__A_to_Polska_wlasnie___.html
                            • brezly Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 18.06.09, 16:58
                              O kurcze..... :-))
                              • around_the_sun Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 19.06.09, 12:45
                                bywa i tak:

img41.imageshack.us/i/kopiadsc00048.jpg/
                                img31.imageshack.us/i/kopiadsc00049.jpg/
                                • brezly Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 19.06.09, 12:55
                                  Czesc Sloneczko. Zmoglo mnie wirusisko w pielesze, wiec mam dlugi weekend.

Bywa i tak:

www.youtube.com/watch?v=qDUimSSiFCs
                                  (R-ty przyslala)
                                  • around_the_sun Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 19.06.09, 14:09
                                    Oj, to się Brezluś kuruj, byle skutecznie.
                                    Jak to dobrze, że Ty jeździsz po szynach co nie są złe :)
                                    • brezly Traktorem po dnie morza 06.09.09, 17:34
                                      fotoforum.gazeta.pl/a/37965.html
                                      • drzejms-buond Re: Traktorem po dnie morza 08.09.09, 10:32
                                        stary traktor i morze...ech...
                                        sprząta czy rozrzuca?
                                        • brezly Re: Traktorem po dnie morza 08.09.09, 10:46
                                          A nenene, czesc Dzimi. To bylo cos innego. Jak jest odplyw to mozna dnem morza
                                          przejsc do takiego kawalka ladu co jest wyspa w czasie przyplywu. Atrakcja
                                          turystyczna jest tam pojechac wozem w konie zaprzezonym. Jakos jednak te trzy
                                          zaprzegi wyszly za szybko, kiedy dno bylo jeszcze mokre i grzaskie i jeden z
                                          wozow utknal. Dziwnym sposobem wyprzegnieto z niego konie, miast poprosic
                                          turystow by zeszli i pozwolic koniom wyciagnac woz. Emeryt wycieczkowy nie po
                                          to placil kilkadziesiat euro za jazde wozem, zeby szpilki w TV Shopie kupione,
                                          na zloto zdobione, w blocie utytlac. Musial wiec z "wysepki" dnem morza
                                          podjechac traktor, woz wyciagnac i pozowlic koniom ciagnac dalej. Obserwowalim
                                          to z upodobaniem. Nasuwaly nam sie refleksje ze ten traktor sunacy pustym
                                          krajobrazem to sen radzieckiego sekretarza od kolchozow (z czasow Brezniewa czy
                                          Chruszczowa), po podstepnym upaleniu go poprzez domieszanie marihuany do
                                          papierosa "Bielamorkanal"
                                          http://www.rejsymorskie.net/locja/belomorkanal/zdjecia/belomorkanal.jpg
                                          • brezly Re: Traktorem po dnie morza 08.09.09, 10:47
                                            en.wikipedia.org/wiki/Belomorkanal_(cigarette)
                                            • drzejms-buond Re: Traktorem po dnie morza 08.09.09, 12:23
                                              a witam.
                                              a wiesz pan,ze i ja natrafiłem na podobne?
                                              tylko że:
                                              a)była to wisła
                                              b)była to pozostałość po wiśle
                                              c)chwilowa nieobecność wisły

człowiek jedzie rowerkiem wzdłuż królowej wód
                                              aż tu trafia na kilometrową drogę pełną piachu
                                              po powrocie i wygooglaniu okazało się, ze byłem NA/PRZY wyspie
                                              będącej wyspą jedynie w porze monsunowej.
                                              no dobra powiedzmy sobie szczerze.
                                              BYŁEM NA DNIE.
                                              między wyspą a lądem.
                                              maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=ciszyca&sll=52.092164,21.205845&sspn=0.049992,0.109005&ie=UTF8&ll=52.102136,21.202497&spn=0.003124,0.0109&t=h&z=17
                                              ta wąska szczelina wodna jest obecnie drogą, reszta ZATRAWIONA.
                                              żeby wyjść z tego labiryntu trzeba było przejść CAŁY TEN PIACH w KORYCIE!

przyznam, marzyłem wtedy o traktorze...

a tego ruskiego nawet próbowałem.
                                              to nie dla RUMCAJSÓW! O NIE!

• brezly Re: Traktorem po dnie morza 08.09.09, 12:43
                                                Ja "Bielomora" palilem. Przezycie z gatunku ekstremalnych, fakt.
    • anchan Re: Landszafciki i obrazki nie wiem ktore bis 24.09.09, 18:50
      lesne robotki na drutach
      merrberr.exblog.jp/11841435/
    • anchan pozdrowienia z Cuzco 24.09.09, 19:04
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1978970,2,1,inka.html
      • brezly Re: pozdrowienia z Cuzco 25.09.09, 08:38
        Oooo, witaj Anchan :-)
        Oba mocne :-)
        • modliszka61 Re:... pozagrobowego 29.10.09, 12:54
          Skoro świt,po Wielkiej Wodzie,sprawdzałam co przyniosła.Pouwalniałam spod śmieci
          zwierzątka i delikatnie patyczkiem pasowałam na rycerza,a one pozdrawiały mnie
          po nazistowsku.Wtedy poczułam się dziwnie.Długo przeglądałam się potem w
          znalezionej łyżeczce,robiąc groźne dąsy...
          img5.imageshack.us/img5/8026/img1357lm.jpg
          img21.imageshack.us/img21/9088/img1373y.jpg
          • modliszka61 Re:... pozagrobowego 29.10.09, 12:58
            img692.imageshack.us/img692/6715/img1399.jpg
            • zbyfauch Re:... pozagrobowego 29.10.09, 19:53
              modliszka61 napisała:
              > img692.imageshack.us/img692/6715/img1399.jpg

Boskie!
              Kogokolwiek by sobie za sprawcę (palące ryby, bądź palących ludzi) wyobrazić.
              • modliszka61 Re:... pozagrobowego 30.10.09, 10:41
                zbyfauch napisał:
                > Boskie!
                Wiem,wiem.Jak wszystko co zdejmuję ;-}
                Dla utrwalenia postanowienia:

img5.imageshack.us/img5/4994/img1400wr.jpg
    • anchan utylizacja odpadow 29.10.09, 19:28
      z produkcji centaura
      pliki.lm.pl/public/cbbc40/219c50/Kon004b56eca.jpg
      i syreny
      farm1.static.flickr.com/109/269434890_52bb594d01.jpg?v=0
      • modliszka61 Re:Zgodnie z wolą K. 30.10.09, 10:47

Proszę Państwa!
        Zgodnie z wolą i życzeniem K.,w zeszłą środę na molo zakończył się komunizm.

img97.imageshack.us/img97/9567/img1362k.jpg
        • millefiori Re:Zgodnie z wolą K. 30.10.09, 14:29
          Obok tej plazy z hekatomba?
          • millefiori Antyreklama czy liczenie na cud? 30.10.09, 14:34
            Okulisty po sasiedzku w miescie L. szukalam, i znalazlam. Ordynuje przy ulicy
            Jana Ślepego.
          • modliszka61 Re:Zgodnie z wolą K. 31.10.09, 12:36
            millefiori napisała
            > Obok tej plazy z hekatomba?
            Ofiara o charakterze lokalnym była niezbędna w zamian za ramię skierowane na Wschód.
            • millefiori Re:Zgodnie z wolą K. 31.10.09, 14:25
              Zwizualizowalo mi sie to ramie kladace ofiary pokotem w ruchu przesuwnym na
              wschod...
              • modliszka61 Re:Zgodnie z wolą K. 01.11.09, 14:46
                Wizualizacja nieco idealistyczna ;-},Pani Millko.
                Fakt : ramię nie oddzieliło się drogą naturalną jak człon solitera,po cichu i z
                gracją.Wielka Woda wyszarpała je niby rekin ze zdrowej tkanki,próbowała pogryźc
                i połknąc,ale rady nie dała i wypluła te zmemlane członki na linii wydm.Razem z
                białymi zębami ławeczek.
                Takie były realia....
                • brezly Obrazki z Nielogu Ojczyznianego 02.11.09, 14:13
                  fotoforum.gazeta.pl/a/40118.html
                • millefiori Re:Zgodnie z wolą K. 03.11.09, 12:00
                  Pani Modliszko, inaczej nie udaje mi sie wizualizowac. Choc przyznam,
                  przypomniala mi pani wyjatek, gdy z racji wizualizacji odmowilam wyprawy na ryby
                  do stawow kolo Verdun, gdzie miejscowe kolko wedkarskie chetnie polawia.
                  • brezly Dali wysiada 10.11.09, 20:49
                    englishrussia.com/images/soviet_photo2/34.jpg
                    • brezly Ostalgia 11.11.09, 08:42
                      wyborcza.pl/duzy_kadr/1,97904,7220375,NRD___kraj_mlekiem_i_miodem_plynacy.html
                      • brezly Zapomniany jezyk 12.11.09, 14:58
                        cotoha.info/wp-content/uploads/2007/11/dont-do-wrong-things.jpg
    • anchan A Chinczycy 08.09.10, 19:55
      to podobno jedza psy
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2414931,2,2,poledwica.htmlv
      • brezly Re: A Chinczycy 09.09.10, 09:06
        I z przerazeniem mowia o naszych sklepach spozywczych?
        • brezly przychodnia stomatologiczna w Sokołowie Podlaskim. 11.09.10, 20:55
          raider55.blox.pl/resource/sokolow_podlaski.jpg
          • brezly Re: przychodnia stomatologiczna w Sokołowie Podla 07.12.10, 09:42
            Czlowiek widziany w pociagu. Kapelusz tyrolski. Z piorkiem i drewnianymi zoledziami. Zamiast tradycyjnej zielonej tasiemki dookola - wstazka w kolorwach BRD: zlotym, czarnym i czerwonym.
            Na razie sie zgadza.
            Tylko geba pod kapeluszem jakby z Bollywoodu, w tej odmianie mocno smaglej.

Przypomina mi sie fragment z "Adriana Mole'a", opis festynu ulicznego na okolicznosc zaslubin Di i Charles'a: a potem chcielismy zaspiewac "Rule us, Britannia", ale tylko pan Singh znal slowa.
            • drzejms-buond Re: przychodnia stomatologiczna w Sokołowie Podla 08.12.10, 09:27
              ;]
              dla porządku przypomnę naszego GÓRALA z Koniakowa
              pl.wikipedia.org/wiki/Krystian_Legierski
              a czy ten on miał krótkie, skórzane spodenki do kompletu?
              • brezly Re: przychodnia stomatologiczna w Sokołowie Podla 08.12.10, 09:31
                Khem, a co to znaczy ze on jest wegetarianinem "prywatnie"? A sluzbowo?
                • brezly Rysunek na podkoszulce 04.06.11, 20:14
                  Wracam rano z piekarni z bulkami, a kolo restauracji nieopodal, takiej z aspiracjami by byc "kultowa", wchodzi mi trawersem na chodnik facet toczacy spod samochodu kosz sklepowy, wypelniony ziemniakami, pomidorami, porami, etc. Podaza w kierunku wejscia do tej knajpy, musi pracownik, badz wspolwlasciciel. Na t-shircie na plecach mial rysunek nastepujacy:
                  -trupia czaszka
                  -zamiast piszczeli noz i widelec, na krzyz skosny ulozone
                  -na czaszka czapka szefa kuchni
                  -tekst: all cooks are bastards!
                  • brezly Podwojnie modliszkowo 26.07.11, 14:47
                    wszystkozle.pl/2011/07/slowo-na-niedziele-3/
                    • modliszka61 Re: Podwojnie modliszkowo 27.07.11, 09:50
                      Wie Pan co ?Trochę jakby mi przykro, bo to jednak ruinki. Ale szybko żal ustąpił takiemu uczuciu, do którego nikt nie chce się przyznać, a jest to uczucie rejestrowane przez mózg jako forma przyjemności porównywalna do spożywania czegoś pysznego. Ono, to uczucie nazywa się Schadenfreude , ale u mnie bynajmniej nie wystąpiło ono na widok tego człowieka na palu zawieszonego, ino tego, do czego dopuścili ludzie mieniący się wyznawcami Onego.
                      • modliszka61 Re: Podwojnie modliszkowo 27.07.11, 09:55
                        Bramo niebieska
                        Królowo dziewic
                        Matko Przedziwna
                        Módl się za nami...
                        img20.imageshack.us/img20/5799/img7930x.jpg
                        • brezly Re: Podwojnie modliszkowo 27.07.11, 10:34
                          Wie Pani, na skutek dyskusji z Panią patrzę na to i widzę przykład sztuki użytkowej.
                          • modliszka61 Re: Podwojnie modliszkowo 27.07.11, 10:41
                            jak szampon wash & go Matka Przedziwna (;}}}) umyje Cię z grzechów, gdy jej użyjesz & go, synu, idź i grzesz dalej ;-]]
                            • modliszka61 Re: Podwojnie modliszkowo 27.07.11, 10:41
                              a w ogóle to dzień dobry :-}
                              • brezly Re: Podwojnie modliszkowo 27.07.11, 10:49
                                Czołem i szalom!
                                • drzejms-buond poćtufki snat krawęci 19.08.11, 13:05
                                  fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2841173,5,24,60809,pralnia150,pralnia150.html
                                  szczałko w lewo, proszę...w lewo...( u góry po prawo, taka petita niebieska)

• drzejms-buond cień wielkiej chmury 29.08.11, 09:38
                                    łiiird! rili łiiird!
                                    www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cf0GO0cq448
                                    • drzejms-buond nieUFOjcie soczewkom 04.10.11, 11:28
                                      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2893103,2,4,slonce-wedlug-nokii.html
                                      • drzejms-buond lanszaft widzę ogromny 07.10.11, 09:58
                                        www.evk2cnr.org/WebCams/PyramidOne/everest-webcam.html
                                        • anchan panie majster 10.10.11, 20:57
                                          cos pan roztargniony ostatnio
                                          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2900167,2,1,drabina.html
                                          • drzejms-buond plus na minusie 12.10.11, 09:48
                                            wysyłam do plusa sms'a z prośbą o uruchomienie czegośtam, jak zwykle...
                                            wysyłam trzy razy
                                            dostaję "zwrotkę", kolejną...
                                            ale ta ostatnia była najzabawniejsza
                                            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2901563,2,1,plus-na-minusie.html
                                            • drzejms-buond niepodległość 19.10.11, 17:07
                                              internowani.xg.pl/gfx/ogloszenia/11.11.08krakow.jpg
                                              językowa , wszak polaki nie gęsi i swą gęgawę mają
                                              • drzejms-buond niech żyje! 24.10.11, 11:22
                                                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2914737,2,2,gargamel-niech-zyje.html
                                                gargamelia polska
                                                www.tabex-ozmo.pl/
                                                • brezly Re: niech żyje! 27.10.11, 14:13
                                                  Interferencja

bi.gazeta.pl/im/9/10545/z10545499X,Autostradowa-Obwodnica-Wroclawia---Most-Redzinski.jpg
                                                  • brezly Uwazne spojrzenie 07.12.11, 20:15
                                                    www.fotocommunity.de/pc/pc/display/1544904
                                                  • lira_korbowa Re: Uwazne spojrzenie 07.12.11, 20:28
                                                    A Pan Brezly obiera jabłuszka?
                                                    www.fotocommunity.de/pc/pc/cat/732/display/26535463
                                                  • anchan skutki naduzywania 10.12.11, 21:47
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2974860,2,1,a.html
                                                  • modliszka61 Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 10:13
                                                    img337.imageshack.us/img337/1156/grunwald066.jpg
                                                    img829.imageshack.us/img829/3941/grunwald069.jpg
                                                    img32.imageshack.us/img32/7927/grunwald074.jpg
                                                    img843.imageshack.us/img843/5512/grunwald075.jpg
                                                    img32.imageshack.us/img32/180/grunwald077.jpg
                                                  • brezly Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 10:50
                                                    Yyhyhyhy, "Modliszka pod Grunwaldem" :-))

Gupawki dostalem :-))
                                                  • modliszka61 Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 11:09
                                                    Pan się tak nie śmieje, bo od przedwczoraj z traumy nie mogę wyjść. ;-] To straszne jechać w miejsce, którego nigdy bym nie wybrała. Załagodzić chcieli sytuację i była inicjatywa, żeby ruin kaplicy pobitewnej poszukać, żebym tak z kfitkiem nie wróciła, ale to tylko mnie rozsierdziło.
                                                    Kaplica pobitewna , proszę Pana. Jak to brzmi ! Absurd - nie chciałam tego oglądać.
                                                  • brezly Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 11:21
                                                    Wie Pani (kaplica pobitewna nalozyla mi dodatkowa faze na chichot), bo mi sie ta perspektywa antropocentryczna ukazala. Ze my tu Grunwald, a tam codziennie w trawie wojna na smierc i zycie.
                                                    Kojarzy pani piesn?
                                                    franzmauler.wrzuta.pl/audio/4kpWd4fBTA1/jan_kaczmarek_-_jeziora_pozornie_sa_takie_spokojne
                                                  • modliszka61 Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 11:39
                                                    Nut sympatycznych po raz enty wysłuchałam z nastawieniem na tu i teraz i lekka zalała mnie falka. Pod tą kaplicę modlitewną. Bo niby ja słodyczą anielską się miewam, ale licho zgryźliwe, nerwowe , sprawiło, żem poczuła tą jedną niemiłą świadomość dźgnięcia rozpalonym prętem gdzieś i rozszedł się swąd przypalanej szynki i łzy krokodyle jak groch polały się.
                                                    Jak gdyby przypadkiem znowu...;-D
                                                  • brezly Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 11:55
                                                    Szynka z modliszki... Pani mnie dzis wykonczy.... :-(( :-DDDD
                                                  • modliszka61 Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 12:14
                                                    Szynka modli'ego - metafizyczny odrzut importu - "humanitarna " technika wykończeniowa
                                                    lepiej się przeżegnać ;-}
                                                  • brezly Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 13:03
                                                    Ehe, Modligliani :-)
                                                  • drzejms-buond w gooren! nach narten, nach villach! byte! 27.12.11, 15:41
                                                    via ...szczecin... :-[
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2985662,5,45,28606,warszawavillach,warszawavillach.html
                                                    przy okazji...
                                                    deser.pl/deser/1,111858,10851245,Sympatyczny_pan_ze_strony_PKP_odpowie_na_Twoje_pytanie_.html
                                                  • modliszka61 Re: w gooren! nach narten, nach villach! byte! 27.12.11, 17:28
                                                    Na pytanie czy zajedziemy na czas , sympatyczny pan z pekape odpowie jak Kasia N.
                                                    " Cóż, jedną matkę jaką znasz, jest nadzieja... głupią matkę znasz. Jeśli wiesz, co chcę powiedzieć.. I jutro gdy obudzisz się, poczujesz swą w nocniku dłoń. Jeśli wiesz, co chcę powiedzieć..."
                                                  • modliszka61 Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 17:23
                                                    Pan to się artyzmu doszukał, a ja o drukach przecież co do ócz się pchają i wywołują to i owo
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,12233,131630728,131698275,Re_Wiedzom.html
                                                    bo jakoś tak o kaplicach pobitewnych mi niezręcznie rozprawiać ..;-}}
                                                  • brezly Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 18:39
                                                    Pani wybaczy, to ukaszenie kanukowskie.
                                                  • modliszka61 Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 20:07
                                                    Kanuk w kaplicy pobitewnej ? A co on niby tam robił ? W dodatkowej fazie chichotu ?
                                                    No wie Pan ?
                                                    Przecież w salonowca nie gramy.
                                                    Niedziewiarskie to, oj , nie-dzie-wiar-skie...
                                                  • brezly Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 20:44
                                                    Prosze Pani: jak ktos rozmawiajac z Modliszka wystawia sobie Modliglianiego, bo akurat o sztuce jest, to to jest tzw. ukaszenie kanukowskie. Z tego nie ma wyjscia :-((
                                                  • modliszka61 Re: Piławki - wieś szalona na punkcie własnym 27.12.11, 21:55
                                                    To fajnie. Przynajmniej umrę z miłości. Bo jestem uczulona na jad.
                                                  • brezly Szykuje sie impreza 03.01.12, 20:44
                                                    c.asset.soup.io/asset/2598/3724_6d4e.jpeg
                                                  • modliszka61 Re: Szykuje sie impreza 04.01.12, 10:47
                                                    mi to wygląda na transparent witających w hali przylotów.z szerokom łelkam
                                                  • brezly Re: Szykuje sie impreza 04.01.12, 11:11
                                                    Yhyhyhyhyhy, pani Modliszko :-)

Pani zna to?

www.youtube.com/watch?v=iU8tRIIGrVo
                                                  • modliszka61 Re: Szykuje sie impreza 04.01.12, 11:29
                                                    Nie znałam. Ale osobiście wolę szerokie łelkam na wpiernicz, niż hosanny i zapewnianie boga co ma chwiejne ego, że on jest fajny i że zawsze będę mu służyć ;-}
                                                  • brezly Re: Szykuje sie impreza 04.01.12, 11:34
                                                    To jest jeden z przykladow ze alternatywy dwuczlonowe sa zbyt proste na nasz swiat.

Jak pisal Ijon Tichy, w Instytucie Maszyn Dziejowych wciaz zaczepial go, chwytajac za rekaw, jakis czlowiek ktory koniecznie chcial go przekonac ze kwarki nie sa ani prawe ani lewe, tylko TRZECIE. :-)
                                                  • modliszka61 Re: Szykuje sie impreza 04.01.12, 19:25
                                                    hi, hi ;-}
                                                    to mi się kawał na tą okoliczność przypomniał :
                                                    Ateista po śmierci trafił do piekła. Pierwsze, co zrobił, to zapytał diabła, jak tam jest.
                                                    -Nie ma się czego bać, tu jest naprawdę fajnie. Chodź ze mną to ci pokażę.
                                                    Przechodzą korytarzem i mijają kina, restauracje, puby, domy publiczne, teatry, kluby, kręgielnie... Normalnie życie jak w Madrycie, dla każdego coś miłego. Ateista jest już prawie całkowicie przekonany, że będzie mu tu lepiej niż na ziemi, kiedy nagle widzi otwarte drzwi, a za nimi ściana ognia i przytłumione krzyki ludzi...
                                                    -A to co ma znaczyć, diable? Miało być fajnie.
                                                    -Spokojnie, to tylko katolicy. Jak sobie wymyślili-tak mają.
                                                  • drzejms-buond "masterpis" 11.01.12, 11:30
                                                    www.youtube.com/watch?NR=1&v=pGJCBGhyO7o&feature=endscreen
                                                  • matta.hari Re: "masterpis" 11.01.12, 11:45
                                                    oczień interesno :)))
                                                    SztukMistrz.
                                                  • ewakurz chomo sapieus 11.01.12, 14:54
                                                    dajerade.com/obrazek/330/#relikt
                                                  • drzejms-buond wypas 17.01.12, 10:44
                                                    czad.blox.pl/resource/20050731K_baltyk.jpg
                                                  • brezly Anarchia 19.01.12, 08:53
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3005757,2,1,anarchyUK.html
                                                  • lilith_weaterwax Re: Anarchia 19.01.12, 08:59
                                                    Uwielbiam. To wlasnie ten barok bez ozdobek, niedoscigniony ideal elokucyjny. Gdziezby splagiowac?
                                                  • brezly Re: Anarchia 19.01.12, 09:03
                                                    A jakby wg pani anarchia helwecka wygladala?
                                                  • lilith_weaterwax Re: Anarchia 19.01.12, 09:28
                                                    1. wersja oficjalniejsza:
                                                    - salusawa? (witaj, czy wszystko dobrze?)
                                                    - salusawapa. (witaj, a wlasnie ze NIE dobrze)

2. wersja imtymniejsza, poranek miedzy dziadkami milionerami np. w takim www.sgkgs.ch/index.php?page=1808, co tam blisko zreszta CyM rezydzil:
                                                    - witaj, jak co dzien, w komunalnej knajpce serem pachnacej, sasiedzie win producencie z dziada pradziada. Czy moge ci ofiarowac pierwszy poranny kieliszek?
                                                    - nie, dziekuje Ci z duszy serca, sasiedzie mily. Moj przyjaciel z Senegalu namowil mnie na abstynencje.
                                                    (moze tez byc wersja "przeczytalem KSIAZKE ktora mnie zainteresowala, chcialbym KONTUNUOWAC CZYTANIE, a po rannym piciu mam trudnosci z abstrakcyjnym mysleniem)
                                                  • drzejms-buond Re: Anarchia neonowa 20.01.12, 10:06
                                                    www.widelec.pl/widelec/1,111648,10985515,22_neonowe_wpadki.html
                                                  • brezly Re: Anarchia neonowa 20.01.12, 10:17
                                                    IMHO, nic nie przebije starego warszawskiego "UB CIEBIE I TWOJE MIENIE":-ß
                                                  • modliszka61 Re: wakacyjna miłośc 23.01.12, 14:07
                                                    Tak moje dziecię zatytułowało folder. Bo tak fokle w naszej wsi strasznie się lubi dzieci. I one dlatego mają wakacje już od miesiąca.
                                                    img217.imageshack.us/img217/4347/wakacyjnamio005.jpg
                                                  • ewakurz Wersja XL i XS 11.09.12, 18:59
                                                    Ta pani z interii ma XL:
                                                    fakty.interia.pl/galerie/galerie-zdjec/wizerunek-zmarlego-meza-pojawil-sie-na-scianie/zdjecie/duze,1678354,1,268
                                                    A ja, nie chwalac sie, XS:
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3223028
                                                    Ta plama w lewym dolnym rogu to moj brudny paluch. Dodaje dla miary i proporcji, mocium panie.
                                                  • kanuk Re: Wersja XL i XS 11.09.12, 19:19
                                                    XS citing ! format de preference.
                                                    a mje sie pewna znana od dwoch milleniow twarz pojawila na zelazku.
                                                  • brezly Re: Wersja XL i XS 11.09.12, 19:22
                                                    "Na tapecie mam teraz męża"
                                                  • ewakurz Re: Wersja XL i XS 11.09.12, 19:58
                                                    He he. A ja jakiegos rozmytego anonimowego goscia.
                                                    Jak zwykle.
                                                  • brezly Re: Wersja XL i XS 11.09.12, 20:02
                                                    Gall?
                                                  • ewakurz Re: Wersja XL i XS 11.09.12, 20:21
                                                    Calkowity anonim :)
                                                    Ten na scianie znaczy. Ten intra muros to Wiking. Ale najczesciej wygalowany.
                                                  • kanuk Słota 14.09.12, 19:12

Polska Jesień
                                                  • kasia_bzdeta_wons Re: Słota 15.09.12, 19:45
                                                    Kanuku przestań krakać. jest pięknie, dziś się nawet kąpałem w jeziorze :)) akurat złapałem dziurę słońca pomiedzy chmurami :))
                                                  • kanuk Zostanie Ściana Południowa. 29.09.12, 12:56

Bo północna się topi.

Odwrotnie jakoś. Co na to słońce ,Słoneczko ?
                                                  • ewakurz Droga 19.10.12, 08:55
                                                    Jezdzac po trasie szkola - dom, natykamy sie regularnie z Potomkiem na tutejszych, najwyrazniej, Don Quichote i Sancho Pansa. Na rowerach pobiezaja. Jeden ma wielki rower, a sam jest malutki - chudziutki z tycim plecaczkiem, a akolita jego rowereczek ma jak Pan Maluskiewicz lodeczke, a sam duzy niczem Wieloryb (ten od Pana Maluskiewicza wlasnie), z plecakiem jak spod Verdun.
                                                  • brezly Re: Droga 19.10.12, 09:23
                                                    :-)
                                                    Mnie się przypomniało jakeśmy pojechali tam gdzie Tour de France testuje pod górę osiagnięcia farmacji. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2011205,2,50,Alpy-jeszcze-raz.html

Samochodzik się spocił, wysiedlim przy TYM podjeździe, a droga czarna od rowerzystów co postanowili się z TYM zmierzyć.
                                                  • ewakurz Re: Droga 19.10.12, 09:35
                                                    Khekhe :)
                                                    Potomkini sie niedawno pytala Ojca, zaniepokojona wielce, czy potem ryby cos maja z TEJ uryny.
                                                  • immanuela Re: Droga 19.10.12, 11:21
                                                    ewakurz napisała:

> Jezdzac po trasie szkola - dom, natykamy sie regularnie z Potomkiem na tutejszy
                                                    > ch, najwyrazniej, Don Quichote i Sancho Pansa. Na rowerach pobiezaja. Jeden ma
                                                    > wielki rower, a sam jest malutki - chudziutki z tycim plecaczkiem, a akolita je
                                                    > go rowereczek ma jak Pan Maluskiewicz lodeczke, a sam duzy niczem Wieloryb (ten
                                                    > od Pana Maluskiewicza wlasnie), z plecakiem jak spod Verdun.

mię się widzi, Pani Effciu, że temu małemu to rodzice rower kupili z nadzieją, że jeszcze urośnie, natomiast rodzice tego drugiego byli nieprzewidujący ;-)
                                                  • ewakurz Re: Droga 19.10.12, 11:24
                                                    :-))))
                                                    Albo obaj dostali rowery po tatusiu. I teraz tatusiowie patrza podejrzliwie na mamusie.
                                                  • immanuela Re: Droga 19.10.12, 11:37
                                                    o tak, taka opcja też jest prawdopodobna :-)))
                                                  • ewakurz Anchan kiedys 25.10.12, 07:56
                                                    wkleila przetwory z dzieci. Chcialam sie dokleic z wyrobem transcendentalnym, ino musze Potomstwo wiezc do Kaganca Oswiaty, wiec wklejam tu:
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3268360,2,1,boska-kielbasa.html
                                                  • brezly Re: Anchan kiedys 25.10.12, 08:24
                                                    Ojej. Ten cuit to kielbasa po fr? Czy raczej "krajanka". O i budyn antylski widze, znaczy kaszanke (tu białą).
                                                  • ewakurz Re: Anchan kiedys 26.10.12, 08:44
                                                    Halo Halo :)
                                                    Cuit znaczy "gotowany". Dla mnie fonetycznie dreszczorobne, bo w kosciele sie tu mowi "Rzeziu Kri", a w Rzezni "Rzeziu Kwi".
                                                  • brezly Re: Anchan kiedys 26.10.12, 08:56
                                                    Horror, pani, sodomia i gomoria. A takoz masoneria.
                                                  • immanuela Re: Anchan kiedys 26.10.12, 10:19
                                                    i cykliści!
                                                    Bry
                                                  • ewakurz Re: Anchan kiedys 26.10.12, 10:24
                                                    A w Sapkowskim wozacy!

Bry Imci :)
                                                  • ewakurz Z wozakami to mi sie przypomnialo 02.11.12, 07:09
                                                    ... jak onegdaj do znajomego, zalozyciela i derektora dynamicznej firmy spedycyjnej, zadzwonili z Duzej Gazety ze chca go zamiescic, wywiad zrobiwszy. Ucieszyl sie a zarazem zafrasowal, ze ojej, taka reklama byc moze, tylko zeby czegos nie chlapnal niewlasciwego, jejku-jejku. Pana reportera zapowiedziala sekretarka, ze tym a tym pociagiem o tej i o tej godzinie. Wyjechal na dworzec asystent. Na peronie stanal. Z tabliczka. Przez Wszystkich Pasazerow zostal pominiety. Na pustoszejacy peron konduktor wytoczyl w koncu cos sflaczalego, w Opary szczelnie owinietego. Jako ze asystent nie mial zbyt wielkiego wyboru, wzial co bylo i zawiozl do szefa. Okazalo sie, ze dobre, bo mialo kartke z pytaniami oraz badz prasowy. Znajomy poslal asystenta po pol litra Na Wszelki Wypadek, zaparkowal sie w biurze z nieprzytomnym reporterem i saczac z nim przyniesione pol, skrzetnie wypisal odpowiedzi na pytania z karteczki. I chyba - nie pamietam - nawet nie przespali tego reportera, tylko rychtyk curyk w pociag wsadzili, sekretarke uprzedziwszy, ze jedzie. Nastepnie znajomy dostal pierwodruk do korekty i Duza Gazeta, za jedyne pol litra kosztow, opublikowala mu samodzielnie napisana reklame ze zdjeciami (bo tez zrobil i dolaczyl).
                                                    Ech, wozacy.
                                                  • brezly Foto Aga, znowu. 04.11.12, 14:08
                                                    agapiet.blox.pl/2012/11/Chleba-naszego-powszedniego.html
                                                  • brezly Estetyka w technice 06.11.12, 08:46
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3278733,2,1,Nowe-trendy-w-kolorystyce-urzadzen-technicznych.html
                                                  • ewakurz Re: Estetyka w technice 06.11.12, 08:57
                                                    ... czy dlatego wklepal Pan Guglowi "Anna Sut"?
                                                    Jesli zbyt drastyczne to prosze zmilczec me pytanie.
                                                  • brezly Re: Estetyka w technice 06.11.12, 09:00
                                                    Nie, to przez paniową "sutannę".
                                                  • ewakurz Re: Estetyka w technice 06.11.12, 09:05
                                                    Ojej.

Dziekuje. Juz lapie. Znaczy, juz mi sie trojkat ugryzl we wlasny ogon.
                                                    Chyba juz naprawde czas prasowac ;)

• modliszka61 Re: Estetyka w technice 06.11.12, 11:22
                                                    brezly napisał:

> rel="nofollow">fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3278733,2,1,Nowe-trendy-w-kolorystyce-urzadzen-technicznych.html
                                                    Gdyby tak obok tych różowych położył zapalniczkę, to by można było się domyślać, czy one są dla Anny, czy też dla pacyfisty Fernanda.
                                                  • brezly Insektenhotel 08.11.12, 07:43
                                                    Produkt przyuważony w sklepie typu Dom i Ogród. Hotelik taki.

www.livingathome.de/pflanzen_gaertnern/neuheiten/images/hotel_gr.jpg
                                                  • millefiori Re: Insektenhotel 08.11.12, 10:39
                                                    To sie nazywa proekologiczne podejscie;-)

Wczoraj przemknęłam do Lublina i z powrotem. W Garbowie dostrzegłam reklamę przydrożną dwóch w jednym:
                                                    "Dom Weselny
                                                    Hurtownia AGD".

Liste de mariage na miejscu;-)
                                                  • brezly Re: Insektenhotel 08.11.12, 10:41
                                                    "Hurtownia Weselna".
                                                  • modliszka61 Re: Odkrycie 09.11.12, 14:28
                                                    Zwiedziłam "górny stryszek" nad strychem w mojej chałupie. I dostałam to, com chciała dostać. W tzw. koszu dachowym mieszkała dawna rodzinka w obrazkach. Zaprosiłam do siebie i doprowadziłam do przyzwoitości. Bardzo często zdarza się tak, że pod pleckami obrazka znajduje się jeszcze jakiś gratis. I tak też było. Zajrzałam, kto też mieszka pod piękną kobietą, a tam dziecięca wątła rączka się wyłoniła i kawałek koszulki jak u Chełmońskiego. Uwolniłam dziecinkę powoli, na koniec zostawiając buźkę. No i na ten koniec trochę się pokomplikowało. Mimo, że wąs srogi temu chłopczykowi jeszcze się nie sypie , jakoś fryzurka mnie się nie widzi, a ta rączka też tak jakoś niepokojąco zwisa . No sama nie wiem, może to tylko jakie uprzedzenie ? Zawiesić go ?
                                                    img132.imageshack.us/img132/1409/nocmuz028.jpg
                                                    img442.imageshack.us/img442/706/niewiemcoto006.jpg
                                                    img19.imageshack.us/img19/7417/niewiemcoto005.jpg
                                                    img716.imageshack.us/img716/9398/niewiemcoto007.jpg
                                                  • ewakurz Re: Odkrycie 09.11.12, 17:11
                                                    Ojacie! Kraina Oz. Pewnie masz legiony krasnoludkow na uslugi i zawolanie, Modliszko.
                                                    A te mieciutkie lapeczki po lewej to cijetocije?
                                                  • brezly Re: Odkrycie 09.11.12, 18:42
                                                    Modli, a skończył się już sezon na gazety? :-)
                                                  • modliszka61 Re: Odkrycie 10.11.12, 10:41
                                                    brezly napisał:

> Modli, a skończył się już sezon na gazety? :-)
                                                    A ne, ne :-} Coś tam nazbierałam. A obrazki wprawiłam w ramki.
                                                    No dobra, zaraz zrobię foto i podzielę się. A co tam ;-}
                                                  • modliszka61 Re: Odkrycie 10.11.12, 10:37
                                                    ewakurz napisała:

> Ojacie! Kraina Oz. Pewnie masz legiony krasnoludkow na uslugi i zawolanie, Modl
                                                    > iszko.
                                                    > A te mieciutkie lapeczki po lewej to cijetocije?
                                                    To kwestia nastawienia na konkretne fale. Z zamiłowania jestem śmieciolożką i składam zamówienie do Wszechświata na to, czym mało kto się zainteresuje. I dostaję :-]
                                                    A te łapki to są Rysiowe. On towarzyszy mi przy wielu czynnościach wymagających precyzji. Taki mocno wyuczony kocurek ;-}
                                                  • brezly Re: Odkrycie 10.11.12, 10:52
                                                    A propos kotów, to przed chwilą się przekonałem że również kocie ziewanie jest zaraźliwe.

Ten kot:
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3282655,2,1,Kotoryfer.html
                                                  • modliszka61 Re: Odkrycie 10.11.12, 11:22
                                                    u mnie sezon spartański. bez miękkich podkładek
                                                    img685.imageshack.us/img685/7914/niewiemcoto016.jpg
                                                  • modliszka61 Re: Odkrycie 10.11.12, 11:27
                                                    gdybym wcześniej, przed zdarciem tego z belek nie porobiła zdjęć, zostałabym z kupką setek umytych i wyprasowanych żelazkiem, nic nie znaczących skrawków ;-}
                                                    img826.imageshack.us/img826/3320/niewiemcoto092.jpg
                                                    img132.imageshack.us/img132/9881/niewiemcoto093.jpg
                                                    img9.imageshack.us/img9/5939/niewiemcoto094.jpg
                                                    img96.imageshack.us/img96/8224/niewiemcoto095.jpg
                                                    img9.imageshack.us/img9/2043/niewiemcoto096.jpg
                                                    img803.imageshack.us/img803/3478/niewiemcoto098.jpg
                                                  • zbyfauch Re: Odkrycie 10.11.12, 11:41
                                                    Na ostatnim zdjęciu są nagłówki dodatków do lokalnych gazet.
                                                    Najmłodsze one nie są.
                                                  • brezly Trzy słońca 10.12.12, 15:41
                                                    www.naszesudety.pl/?p=artykulyShow&iArtykul=10199
                                                  • brezly Spacerkiem po Chamburku 17.02.13, 14:37
                                                    Przedszkole "Jaskinia zbójców" i żłobek "Powstanie krasnoludków" (w sensie "rewolucja").

Ulica zwana Elbchausse, mooooocno bezczelnie drogie wille. Strona z numerami nieparzystymi droższa, bo widok na port (znaczy wodę i jakbymorze) lepszy, ulica się wzdłuż ujścia rzeki ciągnie. Domek na końcu tej ulicy, tańszy adres bo na mieszkania chałupa podzielona. Na balkon wyrzucona komoda w stylu kolonialnym a na niej dwa marmurowe popiersia. Wszystkim miejsca brakuje.
                                                  • modliszka61 Gwiazda 25 18.04.13, 15:43
                                                    Po bliższym kontakcie z ową gwiazdą, nasunęły mi się wątpliwości czy cykl prac pt. "Szczeliny" artysty Kobzdej Cegłę to czysta abstrakcja. Dla mnie to jednak martwa natura trompe l'oeil.
                                                    img705.imageshack.us/img705/8408/piaskikwie118.jpg
                                                    img59.imageshack.us/img59/4638/piaskikwie123.jpg
                                                    img843.imageshack.us/img843/2280/piaskikwie151.jpg
                                                    img401.imageshack.us/img401/6348/piaskikwie154.jpg
                                                    img845.imageshack.us/img845/1526/piaskikwie134.jpg
                                                  • brezly Re: Gwiazda 25 19.04.13, 09:12
                                                    Hmmm.:-) Mam dziwne skojarzenia z książką co niedawno czytałem.

lubimyczytac.pl/ksiazka/88056/czarny-mlyn
                                                    Z tego może coś niedobrego wyniknąć, pani Modliszko :-)
                                                  • drzejms-buond Ab ovo 19.04.13, 09:39
                                                    względem tych landzafcików pragnę odnotowacć iż NIGDZIE, zaprawdę powiadam wam NIGDZIE
                                                    nie ma już śladu śniegu na wiosce.
                                                    NIGDZIE oprócz półmetrowej zaspy śniegu pod trzepakiem, podektóren zwykłem doczepiać rowerek.. Wiosna usiłuje mi coś powiedzieć...?
                                                    Hmmmm....Podobno złośliwość jest naturo ludzko?

To mówiłem ja, Dżejmsu. dnia dziewiętnastego,kwietniowego, piątkowego
                                                  • papuas.pionty Re: Ab ovo 19.04.13, 10:30
                                                    zaprawdę. ambiwalentny ten poczontek
                                                  • modliszka61 Re: Gwiazda 25 19.04.13, 13:17
                                                    brezly napisał:
                                                    > Z tego może coś niedobrego wyniknąć, pani Modliszko :-)
                                                    Po lekturze Czarnego Młyna czytanej z latarką pod kordłą - to raczej tak. Pan wie , mnie zawsze pociągało piękno agonii. Taki już mój gatunek ;-}}
                                                    Może przekonam Pana, że ma ona drugie oblicze, ale trza się do niego dostać.
                                                    Te gruzy zbierałam dwa lata bo wisiały na drugim piętrze spalonego pałacu przeznaczonego do rozbiórki. Na pierwszy rzut oka wyglądały na tandetny współczesny odlew, potraktowane warstwą wapna czy też kredówki, która , popękana od deszczu , dała się dość łatwo usunąć. no i ukazało mi się to, czego oczekiwałam. Zeszłej soboty własnoręcznie przykleiłam to po całej długości ściany i nie mogę oczu oderwać od tych detali. Mają drugie życie, a ja poruszam się w atmosferze pałacowej.
                                                    img547.imageshack.us/img547/4789/klejesobie006.jpg
                                                    img802.imageshack.us/img802/3870/klejesobie015.jpg
                                                  • brezly Re: Gwiazda 25 19.04.13, 13:41
                                                    Faktycznie ajlawjuiczne są te konstrukcje.

Agonia jest super, pewnie już to wklejałem z pięć razy ale niech będzie. Ponoć Hanysa poznać po upodobaniu do takich ruin:

photo-industrial.blogspot.de/2010/03/blog-post.html
                                                    fototapeta.art.pl/2004/wwk.php
                                                    Agonia - przeciwieństwo biegunki?
                                                  • modliszka61 Re: Gwiazda 25 19.04.13, 15:04
                                                    Takie miejsca jeździłam namiętnie fotografować, gdym jeszcze nie wiedziała, że to industrial urbex. Każde z nich emanuje jakąś własną energię. Jak od pałaców zawsze bije cicha niemoc i rozpacz, to industrial zieje zimną dumą. Z obiektów, które nawiedziłam , najpotężniejszą moc odczułam w Żarnowcu. Podobnie czułam się w Abu Simbel.
                                                    Śląsk mnie bardzo kusi i już a priori wiem, że tam tylko na biało czarny przełączę aparat.
                                                    > Agonia - przeciwieństwo biegunki?
                                                    Przeciwieństwem biegunki jest też zastój, który ma podobny charakter do biegunki, jednak bez oczekiwanych efektów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka