Dodaj do ulubionych

Chore drzewo

17.04.26, 18:46
Czy to drzewo jest chore? Jak je wyleczyć? Skąd wziąć lekarza drzew, który zaleci jakąś kurację i uratuje drzewo?

Jest to orzech włoski, bardzo stary, myślę, że ma około 80 lat.
Obserwuj wątek
    • misiamama Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:28
      lekarz drzew nazywa się dendrolog, wpisz w google to znajdziesz u siebie. W Warszawie rok temu porada dendrologa na miejscu kosztowała 500 zł, oczywiscie leczenie osobno płatne. Nie zdecydowałam się na tę poradę, no ale to nie był 80 letni okaz.
      • agnes_gray Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:40
        Dziękuję, zastanawiałam się właśnie czy dendrolodzy świadczą też usługi medyczne 🙂

Drzewa byłoby bardzo szkoda, jest rozłożyste i daje cień, bez niego ogród byłby łysy.
      • bmtm Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:51
        Wrzucić zdjęcie do gtp i masz za darmo poradę.
    • szarmszejk123 Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:55
      Mgliście pamiętam, że kiedys orzech mojej babci coś takiego miał i był to jakiś grzyb, drzewa nie udało się uratować, trzeba było ściąć, bo zaraza była w głębi pnia i drzewo zrobiło się niestabilne i niebezpieczne.
      U ciebie to chyba nie zaszło aż tak daleko, może da się uratować.
      • agnes_gray Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:57
        O nie 😰 zaraz będę szukać tego dendrologa, bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez orzecha 😧
        • szarmszejk123 Re: Chore drzewo 17.04.26, 20:07
          Szukaj, bo faktycznie szkoda.. to chore miejsce jakie jest w dotyku? Ten mojej babci zrobił się taki gąbczasty jakby.
          • agnes_gray Re: Chore drzewo 17.04.26, 20:24
            Ja nie dotykałam, ale chyba miękkie, bo szwagier tą chorą materię wyjmował reką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka