agnes_gray 17.04.26, 18:46 Czy to drzewo jest chore? Jak je wyleczyć? Skąd wziąć lekarza drzew, który zaleci jakąś kurację i uratuje drzewo? Jest to orzech włoski, bardzo stary, myślę, że ma około 80 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiamama Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:28 lekarz drzew nazywa się dendrolog, wpisz w google to znajdziesz u siebie. W Warszawie rok temu porada dendrologa na miejscu kosztowała 500 zł, oczywiscie leczenie osobno płatne. Nie zdecydowałam się na tę poradę, no ale to nie był 80 letni okaz. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_gray Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:40 Dziękuję, zastanawiałam się właśnie czy dendrolodzy świadczą też usługi medyczne 🙂 Drzewa byłoby bardzo szkoda, jest rozłożyste i daje cień, bez niego ogród byłby łysy. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:51 Wrzucić zdjęcie do gtp i masz za darmo poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:55 Mgliście pamiętam, że kiedys orzech mojej babci coś takiego miał i był to jakiś grzyb, drzewa nie udało się uratować, trzeba było ściąć, bo zaraza była w głębi pnia i drzewo zrobiło się niestabilne i niebezpieczne. U ciebie to chyba nie zaszło aż tak daleko, może da się uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_gray Re: Chore drzewo 17.04.26, 19:57 O nie 😰 zaraz będę szukać tego dendrologa, bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez orzecha 😧 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Chore drzewo 17.04.26, 20:07 Szukaj, bo faktycznie szkoda.. to chore miejsce jakie jest w dotyku? Ten mojej babci zrobił się taki gąbczasty jakby. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_gray Re: Chore drzewo 17.04.26, 20:24 Ja nie dotykałam, ale chyba miękkie, bo szwagier tą chorą materię wyjmował reką. Odpowiedz Link Zgłoś