Gość: fanka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 12:28 z okazji Dnia Kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fnoll Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: *.bydgoska.krakow.pl 08.03.02, 12:49 dziekuje ci z glebi kobiecego bieguna mojej natury :))) a niech i tobie sie wiedzie... :))) [czyz nie byloby pieknym gdyby tego dnia mezczyzni swietowali kobiety w sobie?] androfnoll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 13:08 byłoby pięknym ale kiedy kobiety mają obchodzić święto męskiej części swojej natury ?!? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: 198.208.26.* 08.03.02, 13:15 Najlepiej nigdy. KObieta nie powinna miec ani gram meskiej natury w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 13:17 a co ma zrobić jeśli ma??? fanka fnolla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: 198.208.26.* 08.03.02, 13:19 Niech potraktuje to jako pokute dana na czas bytu na tym ziemskim padole. Niech to w sobie nosi ale bron boze nikomu nie mowi (w szczegolnosci facetom). Wkoncu to przez was wywalili nas (facetow) z raju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 13:21 ale tu w necie jest demokracja nie ma nas i was, kobiet i mężczyzn co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: 198.208.26.* 08.03.02, 13:24 Ja tam wole rozrozniac. Z reszta az strach pomyslec ze moglbym rozmawiac o nkektorych sprawach z jakims "bezplciowcem" plci meskiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: Wszystkiego najlepszego fnollu 08.03.02, 14:19 Gość portalu: ccc napisał(a): > Najlepiej nigdy. KObieta nie powinna miec ani gram meskiej natury w sobie. a ja tam lubie moje meskie pierwiastki, hehe ;oP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: 198.208.26.* 08.03.02, 14:25 No niech bedzie. Ale zalezy jeszcze jakie to konkretnie pierwiastki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka meskie pierwiastki 08.03.02, 14:28 Gość portalu: ccc napisał(a): > No niech bedzie. Ale zalezy jeszcze jakie to konkretnie pierwiastki. mam meski umysl ;o) to moja GŁÓWNA zaleta ;o) dlatego lubie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: meskie pierwiastki IP: 198.208.26.* 08.03.02, 14:33 A w czym sie to przejawia ?? Lubisz ogladac mecze pilkarskie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: meskie pierwiastki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 14:37 ja lubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: meskie pierwiastki IP: 198.208.26.* 08.03.02, 14:41 No to musze przyznac ze to bardzo dobry pierwiatek. Byle te mecze nie dotyczyly ligi wloskiej bo wtedy mialbym obawy co do szczerego zainteresowania futbolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: meskie pierwiastki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 14:43 wolę Argentyńczyków (Veron, Batistuta, Roa, Chamot, a przede wszystkim Goycoechea, tylko, czy ktoś go jeszcze pamięta?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: meskie pierwiastki IP: 198.208.26.* 08.03.02, 14:50 O rany Ty sie faktycznie znasz ! Ale ..... widze ze jednak wolisz aktorow od samego widowiska. Jako dobry kolega radze Ci zerknac na Kewella z Leeds. Podobno wszystim panna w anglii miekna kolana na jego widok ;) p.s. Mi nie miekna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: meskie pierwiastki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 14:56 e, pewnie za młody jak dla mnie fanka fnolla i futbolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: meskie pierwiastki IP: 198.208.26.* 08.03.02, 15:01 Nie wiem. Ma tyle co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: meskie pierwiastki 08.03.02, 15:05 drogi(a) ccc: po pierwsze chyba mylisz mnie z fanka (a piszemy pod innymi nickami) po drugie nie mam tv, wiec nie moge ogladac niczego po trzecie nawet gdybym mogla, to mecze mnie nie interesuja ;oP po czwarte meskosc mego umyslu polega (przynajmniej taka jest potoczna opinia nt. tego czym sie rozni umysl kobiecy od meskiego) na ... hm ... mysleniu logicznym, umiejetnosci analizy, inteligencji (nie tej emocjonalnej) itp. pozdrawiam bardzo kobieco sie usmiechajac ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: meskie pierwiastki IP: 198.208.26.* 08.03.02, 15:09 No, ten kobiecy usmiech na koncu rozwial moje watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: meskie pierwiastki 08.03.02, 15:20 Gość portalu: ccc napisał(a): > No, ten kobiecy usmiech na koncu rozwial moje watpliwosci. watpliwosci dotyczace czego, slonko? czyzbys watpil(a) w moja kobiecosc? - masz prawo, nick o niczym nie swiadczy ;oP o mojej kobiecosci nie swiadczy jednak tylko nick i usmiech (sposord rzeczy "widocznych" w wirtualu) ;o) pozdrawiam kokieteryjnie mruzac oczka (hehe, paleta KOBIECYCH zachowan jest ogromna!!!!) ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: meskie pierwiastki IP: 198.208.26.* 08.03.02, 15:24 Watpliwosci takie ze kobieta ze zbyt duza iloscia meskich pierwiastkow traci swoj osobisty urok i wyrachowanie z niej przemiawia. Tobie jednak to nie grozi :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: meskie pierwiastki 08.03.02, 15:27 Gość portalu: ccc napisał(a): > Watpliwosci takie ze kobieta ze zbyt duza iloscia meskich pierwiastkow traci > swoj osobisty urok i wyrachowanie z niej przemiawia. Tobie jednak to nie > grozi :) mniam ;o) dzieki ;o)))) to mile bylo ;o) w dodatku w TAKI dzien ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: meskie pierwiastki IP: 198.208.26.* 08.03.02, 15:30 Cala przyjemnosc po mojej stronie :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: meskie pierwiastki 08.03.02, 15:44 Gość portalu: ccc napisał(a): > Cala przyjemnosc po mojej stronie :) oj, nie, nie zabieraj calej przyjemnosci dla siebie ;oP zostaw cos dla mnie (duze cos) ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: meskie pierwiastki IP: 198.208.26.* 12.03.02, 09:38 Tak sie zajadalem ta przyjemnoscia ze dopiero dzisiaj doszedlem do siebie. Ale nie martw sie jeszcze tego troche dla Ciebje zostalo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: meskie pierwiastki 16.03.02, 23:03 Gość portalu: ccc napisał(a): > Tak sie zajadalem ta przyjemnoscia ze dopiero dzisiaj doszedlem do siebie. Ale > nie martw sie jeszcze tego troche dla Ciebje zostalo ;) nie jestem wielka ;o) pzdrwm ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll święto mężczyzn? nie ma? dlaczego? IP: *.bydgoska.krakow.pl 08.03.02, 13:51 Gość portalu: fanka napisał(a): > byłoby pięknym > ale kiedy kobiety mają obchodzić święto męskiej części swojej natury ?!? ups, to nie ma święta mężczyzny? jakiś dni marsowych czy coś? co za biała plama na mapie kultury! a ja sobie ostatnio pomyślałem, że faceci w dzisiejszych wyzwolonych, emancypujących, a przez to i odslaniajacych androgynicznosc ludzkiej natury czasach mają większy zgryz od kobiet - bo łatwiej kobiecie wyzwolić w sobie pierwiastki męskie (pożądane społecznie), co prawda z ryzykiem dla swego kobiecego bieguna (wymaga to sztuki balansowania między "pracą" a "domem"), niż przeciętnemu mężczyźnie odkryć kobietę w sobie (pierwiastki tradycyjnie dyskryminowane, grożące "zdeklasowaniem") słowem: dla kobiet androgynicznosc wolnego człowieka to awans, dla "tradycyjnych" mężczyzn zaś zagrożenie a kobiecość nieuświadomiona u mężczyzny, która chcąc nie chcąc dochodzi do głosu, im bardziej tłumiona tym bardziej pożera "męskość" - uzyskujemy kobiecych (częściowo - poprzez bierność) mężczyzn z napadami agresji (męskie ekstremum), sprzecznych wewnętrznie i poplątanych tak sobie myśle... :) pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: święto mężczyzn? nie ma? dlaczego? 08.03.02, 15:24 podobno swieto mezczyzn jest - wtedy gdy jest 40 meczennikow - nie mam kalendarza ze swietami religijnymi, wiec musisz sam sprawdzic (jakos na wiosne) jest takze swieto ojca - 23 czerwca ;o) pzdrwm ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: święto mężczyzn? nie ma? dlaczego? IP: *.bydgoska.krakow.pl 08.03.02, 15:35 na 40-stu meczennikow? no prosze, w jaki kobiecy dzien! ;) przyznasz jednak, ze nie ma SWIETOWANEGO swieta mezczyzny, no nie? nawet dzien ojca wypada blado przy dniu matki sie ta "meskosc" boi stanac w swietle swiatecznych reflektorow czy jak? ;) pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: święto mężczyzn? nie ma? dlaczego? 08.03.02, 15:49 Gość portalu: fnoll napisał(a): > na 40-stu meczennikow? no prosze, w jaki kobiecy dzien! ;) -----> nie ja to wymyslilam ;oP 40 meczenniekow to kobiecy dzien??? nie wiedzialam ;oP > przyznasz jednak, ze nie ma SWIETOWANEGO swieta mezczyzny, no nie? -----> ja nei swietuje, za to DZIEN CHLOPAKA (30 wrzesnia) bardzo propoaguje i swietuje, skladajac zyczenia wszystkim (no.. prawie wszystkim) znanym mi lub spotkanym tego dnia mezczyznom ;o) > nawet dzien ojca wypada blado przy dniu matki ------> ja rownie serdecznie zycze w danym dniu mojej mamie jak i tacie ;o) ale tobie pewnie chodzi o POPULARNE swietowanie ... czy zalezy ci na audycjach w radiu i tv na ten temat? czy na milym spedzeniu tych swiat z bliskimi? ;o) > sie ta "meskosc" boi stanac w swietle swiatecznych reflektorow czy jak? ;) ----> a tego to JA nie wiem ;oP > pzdr > fnoll ----> ja rowniez ;o) BĘC ;O) czaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: święto mężczyzn? nie ma? dlaczego? IP: *.bydgoska.krakow.pl 08.03.02, 16:09 czarodziejka napisał(a): > Gość portalu: fnoll napisał(a): > > na 40-stu meczennikow? no prosze, w jaki kobiecy dzien! ;) > -----> nie ja to wymyslilam ;oP > 40 meczenniekow to kobiecy dzien??? nie wiedzialam ;oP domyslam sie, ze nie ty to wymyslilas :))) kojarzy mi sie kobieco bo meczenstwo wydaje mi sie takie bardziej kobiece - tzn. mezczyzni staja sie slawni poddajac sie mu okazjonalnie, a u wielu kobiet w wielu mesko-centrycznych kulturach jest to, coz, niegodna chwaly codziennosc > > nawet dzien ojca wypada blado przy dniu matki > ------> ja rownie serdecznie zycze w danym dniu mojej mamie jak i tacie ;o > ) > ale tobie pewnie chodzi o POPULARNE swietowanie ... tak - bo to cos mowi o "popularnej" kulturze :))) pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: święto mężczyzn? nie ma? dlaczego? 08.03.02, 16:47 Gość portalu: fnoll napisał(a): > kojarzy mi sie kobieco bo meczenstwo > wydaje mi sie takie bardziej kobiece - tzn. mezczyzni staja sie slawni poddajac > sie mu okazjonalnie, a u wielu kobiet w wielu mesko-centrycznych kulturach jest > to, coz, niegodna chwaly codziennosc ja tam sie nie znam na swietach religijnych, ale tych 40 meczennikow to chyba byli FACECI ... a jeszcze a propos meczennstwa: wydaje mi sie, ze w historii wiecej bylo facetow meczennikow, ascetow, umartwiajacych sie, swietych, niz takich kobiet ... ale jak napisalam wyzej - ja na religii nie za bardzo sie znam na tego typu historiach - tez nie ;o( Odpowiedz Link Zgłoś
sabe-na Re: Wszystkiego najlepszego fnollu 08.03.02, 15:19 Gość portalu: fanka napisał(a): > z okazji Dnia Kobiet! > A mnie sie kiedys wydawalo (teraz juz mniej ale jesli to prawda - prosze o przyznanie sie)ze Fnoll pisze na przemian ze swoja zona.;-)) Dlatego w jego postach raz pierwiastek meski raz kobiecy dominuje. Raz potrafi byc lagodny a innym razem prawie brutalny w swoich fnollowych wypowiedziach. Dlatego dolaczam sie do zyczen. Duzo dobrego! S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 15:22 a czy fnolla żona jest psycholożką? (ciekawość to moja jedyna zaleta :)) (ja nigdy bym nie pomyślała, że jego teksty pisze kilka osób...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: *.bydgoska.krakow.pl 08.03.02, 15:51 Gość portalu: fanka napisał(a): > a czy fnolla żona jest psycholożką? nie, i to chyba dobrze, bo ponoc procent rozwodow w "psychologicznych" malzenstwach jest znaczaco wyzszy od sredniej krajowej ;), choc z drugiej strony zywy czlowiek to przeciez nie jednostka statystyczna i czemu by milosna para psychoksztalconych nie miala dozyc wspolnie milosnej starosci? z trzeciej strony milo jest nie mieszac profesji z zyciem domowym :))) pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
sabe-na Re: Wszystkiego najlepszego fnollu 08.03.02, 16:15 Gość portalu: fnoll napisał(a): z trzeciej strony > milo jest nie mieszac profesji z zyciem domowym :))) To u Fnolla medal ma trzy strony?..;-) czy to sie nie nazywa czasem KANT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: *.bydgoska.krakow.pl 08.03.02, 16:29 kant w medalu to jest akurat strona czwarta i piata ;)))) tylko co kant na to? Odpowiedz Link Zgłoś
sabe-na Nowe przyslowie... 08.03.02, 20:39 Gość portalu: fnoll napisał(a): > kant w medalu to jest akurat strona czwarta i piata ;)))) Czyli: kazdy medal ma trzy strony - i dwa kanty?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: Wszystkiego najlepszego fnollu IP: *.bydgoska.krakow.pl 08.03.02, 15:45 sabe-na napisał(a): > A mnie sie kiedys wydawalo (teraz juz mniej ale jesli to prawda - prosze o > przyznanie sie)ze Fnoll pisze na przemian ze swoja zona.;-)) dementuje, kazdy z nas ma swoj biegun kobiecy i meski, i niektorzy w mniejszym, inni w wiekszym stopniu potrafia sie miedzy nimi przemieszczac :))) czasem to zalezy od pogody, ksiezyca, gwiazd, plam na sloncu i kto wie czego jeszcze ;) dziekuje za zyczenia, przyjmuje je samozwanczo w imieniu wszystkich kobiet w mezczyznach :))) pozdrawiam i zycze harmonijnych wewnetrznych ukladow damsko-meskich :))) fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne i znow sie spoznilam na impreze 08.03.02, 15:29 to przesuniecue czasu. :( Dziwnym trafem, zgodnym chorem (maz i ja) zaczelismy spiewy: "MArzec, Marzec wyjal grosik srebrny teraz, teraz bedzie mu potrzebny do kwiaciarni Marzec pobiegl, kupic kwiat na Swieto Kobiet zapamietaj sobie, dzisiaj jest Dzien Kobiet zapamietaj sobie, dzisiaj jest Dzien KOBIET" - prawda ,ze urocze? A dla panow pocieszenie, bodajze 11 marca jest ICH swieto = 40 MECZENNIKOW pozdrawiam serdeczenie, zza gozdzika, tulac do siebie pudelko z rajstopami :)) Roseanne Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: i znow sie spoznilam na impreze 08.03.02, 16:50 roseanne napisał(a): > A dla panow pocieszenie, bodajze 11 marca jest ICH swieto = 40 MECZENNIKOW ----- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi meski umysl IP: 192.168.5.* / *.wbpg.org.pl 08.03.02, 18:20 Czarodziejka napisala, ze ma meski umysl, tj. umysl jej posiada cechy uznawane za meskie, a wsrod nich: inteligencje, umiejetnosc analizy i logicznego myslenia. Zastanawiam sie zatem dlaczego kobiety uznawane sa za idiotki, a jesli nie sa, to po prostu przejawiaja cechy MESKIE, np. inteligencje. Hmmm. A kto mowi, ze to cechy meskie, czarodziejko? A w ogole o co chodzi z ta biegunowoscia i pierwiastkami uznawanymi za takie czy owakie? 'Polowanie na mamuta' juz dawno nie oznacza koniecznosci posiadania znacznej sily fizycznej i tym podobnych atrybutow, co sprawialo, ze byla to dzialka mezczyzn; dlaczego wiec o kobiecie robiacej tzw. kariere i majacej dzieci i meza mowi sie, ze laczy w sobie cechy meskie i kobiece? A dlaczego dom to kobiecosc? Dzieci wychowuje matka czy rodzice? Mezczyzni nie sa ciepli i nie umieja gotowac? Dlaczego takie kobiety pyta sie 'Jak radzisz sobie majac i prace i dom?' Dlaczego takiego pytania nie zadaje sie mezczyznie? Nie wyobrazam sobie, ze bede sama tworzyla tzw. dom, z dziecmi czy bez, to sie robi razem. A w Szwecji nie istnieje juz pojecie urlopu macierzynskiego, tylko rodzicielskiego, panowie bardzo sobie chwala, kwitna wiezi rodzinne, a HR rozplywaja sie nad tym, jak to urlop pozytywnie wplywa na panow i na ich prace po powrocie. Toi, wsciekle kobieca Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: meski umysl 08.03.02, 18:29 Gość portalu: Toi napisał(a): > Czarodziejka napisala, ze ma meski umysl,> .... > ....Toi, wsciekle kobieca Oj TOI, to ja mam meski umysl, sprawdzalam testami ;o) pozdrawiam zza wielkiej wody roseanne Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: meski umysl 08.03.02, 18:42 Gość portalu: Toi napisał(a): > Czarodziejka napisala, ze ma meski umysl, tj. umysl jej posiada cechy uznawane > za meskie, a wsrod nich: inteligencje, umiejetnosc analizy i logicznego > myslenia. Zastanawiam sie zatem dlaczego kobiety uznawane sa za idiotki, a > jesli nie sa, to po prostu przejawiaja cechy MESKIE, np. inteligencje. Hmmm. A > kto mowi, ze to cechy meskie, czarodziejko? ------------->>>>> slonko, napisalam "meskosc mego umyslu polega (przynajmniej taka jest potoczna opinia nt. tego czym sie rozni umysl kobiecy od meskiego) na ... hm ... mysleniu logicznym, umiejetnosci analizy, inteligencji (nie tej emocjonalnej) itp. zauwaz ten nawias, prosze ;o) ja nie wnikam jak jest naprawde, ja mowie, ze taka jest obiegowa opinia obiegowa opinia jest zas taka, ze powstaja kawaly o blondynkach (jestem blondynka), a "slodka idiotka"? - skad sie wzial ten stereotyp? ja z tym nie dyskutuje, ja sie na to "powoluje" a swoja inteligencje bardzo cenie ;o) i wcale przez to nie uwazam sie za mniej kobieca ;o)))) pozdrawiam kobieco, ale nie wsciekle (uwazam sie za dosc lagodna, aczkolwiek zdecydowana kobiete) ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa pierwiastki 08.03.02, 18:52 jesli chodzi o pierwiastki nie oszczedze przypowiastki troszke wegla, atom chloru, tlenu garstka i wodoru i sladowych dla wigoru co nam daje ta mieszanka? moze czlowiek, mrowka moze, rownie dobrze tez i szklanka. ale w tym tkwi caly trik by proporcje odkryc w mig. potem dojda interackcje, kompilacje, komplikacje. i juz jasne jest jak dyszcz, ze pierwiastek to jest pryszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: pierwiastki 09.03.02, 00:36 mariposa serdenko, nam nie chodzilo o pierwiastki chemiczne ;oP ale wierszyk dobry, dzieki (haha) ;o))) pozdrowki ps. jestes z krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Wszystkiego najlepszego FANKA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.03.02, 14:45 Fanka a co on zrobil takiego ,ze ty jestes taka jego fanka i o dziwo skladasz mu (jej?) zyczenia z okazji Dnia Kobiet? Czy nie powinno byc odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka WSZYSCY wszystkiego najlepszego ;o) 09.03.02, 23:39 z okazji dnia kobiet, z okazji dnia mezczyzny, z okazji dnia matki, dnia ojca, dnia dziecka .. z okazji dnia wiosny z okazji swiat wielkanocnych z dowolnej okazji i bez okazji wszystkiego najlepszego ;o) badzmy dla siebie zyczliwi z okazja i bez okazji ;o)))) pozdrawiam ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna Re: WSZYSCY wszystkiego najlepszego ;o) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 19:17 dzieki!!!!! nawzajem !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Wszystkiego najlepszego FANKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 17:18 po prostu lubię czytac to co pisze fnoll, dlatego czasami mam ochotę zrobić coś, zeby było mu przyjemnie nie jest dla mnie specjalnie ważne czy to kobieta, czy facet, więc wszystko jedno kto komu powinien składac 8-marcowe życzenia dzięki za zyczenia Lila! Odpowiedz Link Zgłoś