15.08.06, 12:03
czy od depakine chrono i rispoleptu się tyje? Czy dziaają te leki na
bezsenność czy nie ma specjalnie objawów ubocznych? Czy można brać np.
depakinę i cital rano? ostanę stabilizator tylko nie wiem jaki ale te 2 to
chyba są najcvzęściej dawane.Drugie pytanie to takie czy można brać depakinę
albo jaki inny stabilizator z lekiem antydepresyjnym? Bo nie chcę mieć objawów
odstawiennych antydepresantów bo przypuszczam że stabilizatory nie łagodzą ich?
Obserwuj wątek
    • szyderca_i_glupawiec Re: pytanko 15.08.06, 14:05
      Suchy zapakuj sobie czysty lit w żyłę i będziesz miał napół roku spokój
    • szyderca_i_glupawiec Re: pytanko 15.08.06, 14:06
      a tak na poważnie to na własną rękę nie ładuj się stabilizatorem bo ci nery siądą
      • suchyxxx Re: pytanko 15.08.06, 14:18
        wiem ale przypuszczam że lekarz pewnie mi da stabilizator-mam tak : euforia i
        płacz,euforia i płacz i często mi się zmienia
        • euforyk Re: pytanko 15.08.06, 14:24
          to takie rzeczy sie stabiizuje? mi sie często euforia przeplata z dołem, ale to
          nie ma nic wspolnego z manią.
    • tarja30 Re: pytanko 15.08.06, 16:56
      suchy ty masz depresje i nie wmawiaj sobie czegos gorszego
      • suchyxxx Re: pytanko 15.08.06, 17:31
        jak mogę mieć ddepresję jak od dzisiaj jestem cały uśmiechnięty i zbyt pewny
        siebie-czuję że mogę góry przenosić a za parę dni znowu będzie załamka na maxa
        • anatemka Re: pytanko 15.08.06, 18:11
          suchy, może raz chociaż daj szansę psychiatrze postawić diagnozę.
          • edytunia86 Re: pytanko 15.08.06, 18:28
            Ja juz jestem załamana maksymalnie tym, ze mi lek nie pomógł i do tego nie
            wiem czy nie spowodował stnau zapalnego dziąseł i nawet che juz wiećej nie brac
            żadnych lkó dotępnych na recepte.
            • suchyxxx Re: pytanko 15.08.06, 18:52
              wiem,lekarz postawi diagnozę ale w przypadku jakby to była jednak cyklotymia czy
              dwubiegunówka to o jaki lek prosić? Bo znam się na lekach antydepresyjnych pod
              względem jak na mnie działają ale nie znam żadnych leków przeciwpadaczkowych a
              jeżeli da mi taki lek + cital to nie wiem o jaki prosić.Czy naprawdę nie ma
              jakiegoiś leku lepszego od depakiny? Nie chcę aby wypadały mi włosy ani żeby
              wątroba została zniszczona
        • tarja30 Re: pytanko 15.08.06, 18:53
          w depresji tez tak jest a szczegolnie jak sie nakrecisz
          przypomnij sobie juz wymyslales depresje maskowana
          i tez ci wszystkie objawy pasowaly
          ty masz nie tylko depresje ale chyba tez nerwice natrectw
          • suchyxxx Re: pytanko 15.08.06, 18:59
            proszę bardzo lekarz się znalazł:/ natręctwa? Ciekawe jakie
            • tarja30 Re: pytanko 15.08.06, 19:01
              suchyxxx napisał:

> proszę bardzo lekarz się znalazł:/ natręctwa? Ciekawe jakie

uwielbiasz nakrecac sie na rozne choroby
              nie jestem lekarzem i nie zamierzam byc
              ty tolerujesz tylko odp.ktore ci przytakuja
              ja znam cie juz od jakiegos czasu i wiem ze lubisz sobie wkrecac co nie co
              • suchyxxx Re: pytanko 15.08.06, 19:03
                tak ale co mam robić jak się źle czuję naprawdę? Co robić jak mam wachania
                nastroju niesamowite i fazy depresyjno-euforyczne?
                • tarja30 Re: pytanko 15.08.06, 19:04
                  suchyxxx napisał:

> tak ale co mam robić jak się źle czuję naprawdę? Co robić jak mam wachania
                  > nastroju niesamowite i fazy depresyjno-euforyczne?

spokojnie czekac na wizyte u lekarza i wierzyc ze trafi w odpowiedni w lek
                  • suchyxxx Re: pytanko 15.08.06, 19:06
                    taa ale na mnie 1 lek nie działa.żaden antydepresant nie działa.Tylko mi powiedz
                    czemu po 3 latach brania tego i owego cały czas jestem chory i ta depresja nawraca?
                    • suchyxxx Re: pytanko 15.08.06, 19:07
                      Ty za to chyba czujesz się dobrze na seroxacie? Ja widać na żadnych lekach nie
                      czuję się dobrze
                      • tarja30 Re: pytanko 15.08.06, 19:09
                        suchyxxx napisał:

> Ty za to chyba czujesz się dobrze na seroxacie? Ja widać na żadnych lekach nie
                        > czuję się dobrze

Tak czuje sie ok i nadal nie zwiekszam dawki poki co
                        Moim zdaniem niepotrzebnie wtedy zrezygnowales z citalu
                        ta przerwa wszystko zepsula
                        • suchyxxx Re: pytanko 15.08.06, 19:10
                          no ale teraz biorę ze 3 miesiące.Wtedy jak brałem to byłem strasznie nakręcony a
                          to też niedobrze
                          • tarja30 Re: pytanko 15.08.06, 19:13
                            suchyxxx napisał:

> no ale teraz biorę ze 3 miesiące.Wtedy jak brałem to byłem strasznie nakręcony
                            > a
                            > to też niedobrze

czules sie na tyle dobrze ze poczules sie zdrowy i zaczales odstawiac
                            czasem tak jest ze jak po przerwie bierzesz ten sam lek to juz tak nie dziala
    • cadiz Re: pytanko 15.08.06, 23:34
      no to suchutki straci figurę
      • euforyk Re: pytanko 15.08.06, 23:39
        jakis suchy jest, wiec moze zyska
    • tristezza Re: pytanko 16.08.06, 12:28
      oj Suchy Suchy nieladnie...
      a moze cierpisz na BPD (borderline), to jedna z mozliwych diagnoz
      • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 12:38
        na to cierpia wszyscy, ale chodzi o diagnoze szczegolowa.
        • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 12:49
          tak jasne że mam BPD-szczególnie że nie przezyłem traumy z dzieciństwa bo miałem
          udane dzieciństwo.Tak i chcę się zabić albo robić sobie krzywdę typu ciąć nożem
          ręce-tak nigdy nie robiłem i nie robię.Jestem zły bo to normalne że jak ktoś ci
          przeszkadza to może również wyprowadzić z równowagi.Pozatym moja dzisiejsza
          euforia a raczej pobudzenie sprzyja atakom złości-tak pisali o dwubiegunówce o
          biegunie "euforia" że osoba jest uśmiechnięta i pobudzona ale łatwo ją bardzo
          wkurzyć i wyprowadzić z równowagi natomiast w fazie depresji nie jest to łatwe
          bo wszystko mi wtedy wisi i nie mam siły na kłótnie.Jednak wiem że z tego wyjdę
          jak dostanę stabilizator nastroju typu "lamitrin" czy jakoś tak.Znowu będę sobą
          i może wreszcie odstawię te cholerne SSRI
          • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 12:58
            lamitrin, czyli podobno to co daja borderlineom............twoje zachowania nie
            maja nic wspolnego z mania suchy z tego co opisujesz.
            • cadiz Re: pytanko 16.08.06, 13:00
              euforyk napisał:

> lamitrin, czyli podobno to co daja borderlineom............twoje zachowania
              nie
              > maja nic wspolnego z mania suchy z tego co opisujesz.

teraz należy do Pana mówić 'doktorze'?
              • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 13:01
                pani diagnozy suchego wlasciwsze, pani doktor?
                • cadiz Re: pytanko 16.08.06, 13:37
                  nie diagnozuję suchego
                  wyrażam tylko swoje o suchym (nie o stanie zdrowie suchego) opinie
                  • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 13:40
                    hmm, a stweirdzenie o tradziku i deprywacji? zreszta co za roznica?
                    • cadiz Re: pytanko 16.08.06, 13:46
                      ma Pan pamięć iście słoniową
                      przyznaję się do świadomej współpracy
      • a.niech.to Re: pytanko 16.08.06, 14:03
        tristezza napisała:

> a moze cierpisz na BPD (borderline)
        Gdyby jeszcze CHAD... Dziesiątka! Ucieleśnione marzenie.
        • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 16:36
          chyba nie zdajecie sobie sprawy co oznacza osobowość borderline.Aż takich
          zachowań na pograniczu osobowości nie mam.Nigdy się nie ciołem,nigdy nie robiłem
          sobie na złość i nigdy nie chciałem się samodestruktować.Osoba chora na to chce
          być blisko ludzi ale uwaa ich za swoich wrogów a ja tak nie uważam-mam swoich
          przyjaciół i poznaję nowych ludzi czasami i jakoś nie sądzę aby byli moimi
          wrogami,nawet przez myśl mi nie przeszło że są moimi wrogami.Więc diagnoza
          borderline nie trafiona.
          Inna sprawa jest taka że leki ssri działają na tę chorobę a ja czuję się tak
          sobie-zmiennie na nich i bez nich też zresztą.Nie wiecie jak się teraz czuję a
          stawiacie diagnozę.Może jestem teraz roztrzęsiony i nadmiernie pobudzony po
          prawie 2 miesiącach dołku? Takie stawianie diagnoz sprawia przyjemność prawda?
          Inaczej mówiąc ujmę to tak,że poczekam do wizyty u psychiatry i sam stwierdzi
          czy mi coś dolega czy to raczej sama depresja albo sprawy nerwicowe.Pozwolicie?
          Czy dalej będą wystawiane diagnozy? Bo jak ja zacznę wystawiać diagnozy to okaże
          się że prawie wszyscy macie BPD;p
          • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 16:51
            jesteś wdziecznym obiektem diagnoz, bo łykasz wszystko jak młody pelikan.

Bo jak ja zacznę wystawiać diagnozy to okaż
            > e
            > się że prawie wszyscy macie BPD;p

NIE!!! NIE ROB TEGO. PROSZE!!! jak mi tak napiszesz to sie zabije..
            • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 16:57
              łykam? jak lekarz każe to łykam a wy co robicie? nie łykacie jak lekarz da lek?
              bardzo inteligentnie
              • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 16:58
                i co zdrowszy jestes? wczesniej miales tylko nerwice, a dzis juz CHAD ci diagnozują.
                • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:00
                  a co mam robić sherloku?
                  • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:01
                    jeżeli nie leczyłem się terapią i szybko odstawiałem leki to sorry ale coś się
                    stało.
                    • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:05
                      a może to mam przez takich ludzi jak wy? a co powiecie jak np. Tarja leczy się
                      długo i jakoś zdrowa nadal nie jest? też powiecie że łyka bezsensownie leki?
                      • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 17:08
                        suchy nic nie twierdze. ale czemu uważać nie branie leków za głupsze od brania(
                        tak odczytalem twoje "bardzo inteligentnie"), jesli branie i tak w niczym nie
                        polepsza sytuacji.
                      • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:09
                        suchyxxx napisał:

> a może to mam przez takich ludzi jak wy? a co powiecie jak np. Tarja leczy się
                        > długo i jakoś zdrowa nadal nie jest? też powiecie że łyka bezsensownie leki?

co ty sie ku.. do mnie znowu przypieprzasz
                        mi na mózg nie wali jak tobie
                        o ty porownujesz mnie do siebie???zalosne
                        dalam ci szanse po tamtym wystepku a teraz mowie WARA RAZ NA ZAWSZE jestes upierdliwy jak malo kto!
                      • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:10
                        a co powiecie jak lekarze stawiali mi złe diagnozy i l;eczyli nieprawidłowo? To
                        wy jesteście zdrowi a ja przeżyłem w życiu koszmar a wy za to macie depresję z
                        nudów a ja z prawdziwego zdarzenia zachorowałem nie tak jak wy co siedzicie w
                        domach i bierzecie te proszki bo wam sie nudzi.przynajmniej chce cos zrobic zeby
                        wyzdrowiec a wy mi nie pomagacie a jeździcie po mnie.czekam na przeprosiny w
                        strosunku do mojej osoby
                        • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:12
                          suchyxxx napisał:

> a co powiecie jak lekarze stawiali mi złe diagnozy i l;eczyli nieprawidłowo? To
                          > wy jesteście zdrowi a ja przeżyłem w życiu koszmar a wy za to macie depresję z
                          > nudów a ja z prawdziwego zdarzenia zachorowałem nie tak jak wy co siedzicie w
                          > domach i bierzecie te proszki bo wam sie nudzi.przynajmniej chce cos zrobic zeb
                          > y
                          > wyzdrowiec a wy mi nie pomagacie a jeździcie po mnie.czekam na przeprosiny w
                          > strosunku do mojej osoby

koszmar hehe
                          to ja powinnam nazwac koszmarem to ze np.ktos mnie napadl w bialy dzien?
                          a nie to ze umarlo mi dziecko
                          ty kolego masz z nudow urojenia!
                        • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:12
                          co ty sie ku.. do mnie znowu przypieprzasz
                          mi na mózg nie wali jak tobie
                          o ty porownujesz mnie do siebie???zalosne
                          dalam ci szanse po tamtym wystepku a teraz mowie WARA RAZ NA ZAWSZE jestes
                          upierdliwy jak malo kto

kochanie ja się ciebie nie uczepiłem-to nie było napisane ze złośliwości o tobie
                          tylko dałem 1 z brzegu przykład bo jakiś dać musiałem.przepraszam jeżeli uznałaś
                          to za atak
                          • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:13
                            i czemu na mnie jedziesz? co ja ci zrobiłem?
                            • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:14
                              wiesz jakbyś była w liceum nowym i nikogo nie znała i na dzień dobry by jeżdzono
                              po tobie non stop przez cały rok a na koniec cię pobito to co byś zrobiła? nawet
                              nie wiesz jakie lęki wtedy czułem codzienne ggnębienie mnie!!! i to gnębili w
                              sposób oczywisty i widoczny dla wszystkich-słownie a na koniec siłą
                              • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:16
                                suchyxxx napisał:

> wiesz jakbyś była w liceum nowym i nikogo nie znała i na dzień dobry by jeżdzon
                                > o
                                > po tobie non stop przez cały rok a na koniec cię pobito to co byś zrobiła? nawe
                                > t
                                > nie wiesz jakie lęki wtedy czułem codzienne ggnębienie mnie!!! i to gnębili w
                                > sposób oczywisty i widoczny dla wszystkich-słownie a na koniec siłą

a szukałes przyczyny?Dlaczego to robili?
                                Od dawna ci mowilam ze potrzebny ci psycholog a ty leczyles sie odstawiales itp
                                wiec czemu pytasz o rady skoro ich nie sluchasz?
                          • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:13
                            suchyxxx napisał:

> co ty sie ku.. do mnie znowu przypieprzasz
                            > mi na mózg nie wali jak tobie
                            > o ty porownujesz mnie do siebie???zalosne
                            > dalam ci szanse po tamtym wystepku a teraz mowie WARA RAZ NA ZAWSZE jestes
                            > upierdliwy jak malo kto
                            >
                            >
                            >
                            > kochanie ja się ciebie nie uczepiłem-to nie było napisane ze złośliwości o tobi
                            > e
                            > tylko dałem 1 z brzegu przykład bo jakiś dać musiałem.przepraszam jeżeli uznała
                            > ś
                            > to za atak

jest nie fair porownywanie ciebie do mnie!
                            • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:15
                              wiesz jakbyś była w liceum nowym i nikogo nie znała i na dzień dobry by jeżdzono
                              po tobie non stop przez cały rok a na koniec cię pobito to co byś zrobiła? nawet
                              nie wiesz jakie lęki wtedy czułem codzienne ggnębienie mnie!!! i to gnębili w
                              sposób oczywisty i widoczny dla wszystkich-słownie a na koniec sił
                              • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:16
                                i dziękuję że wszystkim powiedziałaś co mi się stało-chodzi o te zdanie z
                                napadem w biały dzień-to miała byźć tajemnica.rozumiem że si mścisz za tamto co
                                kiedyś powiedziałem ale tajemnicę powtórzyć i to na forum publicznym?!
                                • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:17
                                  suchyxxx napisał:

> i dziękuję że wszystkim powiedziałaś co mi się stało-chodzi o te zdanie z
                                  > napadem w biały dzień-to miała byźć tajemnica.rozumiem że si mścisz za tamto co
                                  > kiedyś powiedziałem ale tajemnicę powtórzyć i to na forum publicznym?!

tajemnice twoja trzymam
                                  a o napadzie w bialy dzien mialam siebie na mysli
                            • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 17:15
                              i tak wiadomo, ze to ja mam najbardziej zryty mozg i przez zycie jestem
                              najciezej poszkodowany, wiec sie nie licytujcie.
                              • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:17
                                ja nic euforyk nie mam do ciebie tylko ogólnie jestem zły bno tarja powiedziała
                                na publicznym co jest moim problemem a ja to jej powiedzialem w tajemnicy.w
                                poprzednim poście napisałem dokładnie co mi się stało bo tarja już zaczeła więc
                                nie ma sensu już kłamać
                                • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:18
                                  aha trzymasz moją tajemnicę? możesz jak chcesz powiedzieć. atakujesz mnie a ja
                                  tylko dałem przykład twojej osoby i nie było to zamierzone tylko tak
                                  powiedziałem bo chodziło o temat czy branie leków jest głupie
                                  • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 17:19
                                    > atakujesz mnie

suchy czyzbys swoja przyjaciolke ktorej powierzasz tajemnice uwazal za wroga?
                                    calkiem jak borderline :-D
                                  • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:20
                                    suchyxxx napisał:

> aha trzymasz moją tajemnicę? możesz jak chcesz powiedzieć. atakujesz mnie a ja
                                    > tylko dałem przykład twojej osoby i nie było to zamierzone tylko tak
                                    > powiedziałem bo chodziło o temat czy branie leków jest głupie

jesli ktos mi sie zwierza to tylko mi i nie mam potrzeby upubliczniania tego
                                    a dla mnie branie lekow nie jest glupie
                                • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:18
                                  ostatni raz powtarzam ze mialam na mysli to co mi sie przytrafilo w bialy dzien w centrum miasta i opowiadalam ci o tym wiec nie przekrecaj!
                                  • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:20
                                    mówiłaś mi o innym napadzie koło domu ale z tego co zrozumiałem to kopnełaś tą
                                    osobę i zwiałaś.o traumatycznym napadzie nie znam szczególów bo mi nie mówiłaś
                                    • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:21
                                      a ty euforyk czemu takie rzeczy piszesz? dolewasz oliwy do ognia i są takie
                                      burdy potem a ja cię lubię i przykro mi jest że nie jesteś fair
                                      • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 17:22
                                        już sie nie dąsaj. pionteczka
                                      • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:22
                                        i przyjacółką była aż do czasu-kiedyś się pokłóciliśmy ostro i od tamtej pory
                                        jesteśmy raczej obojętni dla siebie chyba że czasem wybucha coś i jest burda-to
                                        normalne że nie lubimy się jak kiedyś się piokłóciliśmy.ja próbiowałem nawet
                                        przeprosić ale widać tarja uznała mnie za wroga
                                        • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:23
                                          i do tej pory jak dam przykład na osobie Tarji to myśli że ją atakuję a tak nie
                                          jest.może to nie ja mam borderline'a?
                                          • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:24
                                            suchyxxx napisał:

> i do tej pory jak dam przykład na osobie Tarji to myśli że ją atakuję a tak nie
                                            > jest.może to nie ja mam borderline'a?

hehe
                                            kiedys ci napisalam zebys poprostu nie pisal o mnie
                                            wiec sie nie dziw...
                                      • tarja30 Re: pytanko 16.08.06, 17:23
                                        suchyxxx napisał:

> a ty euforyk czemu takie rzeczy piszesz? dolewasz oliwy do ognia i są takie
                                        > burdy potem a ja cię lubię i przykro mi jest że nie jesteś fair

przecież sam powiedział ze ma najbardziej zryty mózg wiec trzeba mu wybaczyc:)
                                        • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:24
                                          czy Tarja zrozumie że jej nie atakuję? Następnym razem dam inny przykład np.
                                          Lucyny bo ona dała mi ignora i tak mnie nie zobaczy co piszę
                                          • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:26
                                            poprostu mnie dusi to co dzieje się na forum.załóżmy ż jest wątek jakiejś osoby
                                            gdzie prosi o pomoc albo odpowiedź i ktoś (jakiś śmieszek) robi zamieszanie 1
                                            postem i pisze coś złośliwego-nie mówię tylko o sobie ale w każdym niemal wątku
                                            jest jakaś zaczepka.i jak mamy się czuć tutaj dobrze?
                                            • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:28
                                              zaraz zaczepię looserkę bo mnie denerwuje że nigdy nic nie robi a czasem jak coś
                                              robi to obcina wątki nie raniące nikogo a takich obcinać nie trzeba i nie
                                              wolno.trzeba umieć się obchodzić z nożyczkami
                                              • looserka Re: pytanko 16.08.06, 17:35
                                                suchyxxx napisał:

> zaraz zaczepię looserkę bo mnie denerwuje że nigdy nic nie robi

A co byś Suchy chciał, abym robiła? :)
                                                • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:36
                                                  no właśnie chodzi o to że jak ktoś kogoś obraża i denerwuje to chyba jego post
                                                  powinien zostać usunięty?
                                                  • looserka Re: pytanko 16.08.06, 17:40
                                                    suchyxxx napisał:

> no właśnie chodzi o to że jak ktoś kogoś obraża i denerwuje to chyba jego post
                                                    > powinien zostać usunięty?

W ten sposób, to trzeba by usuwać co najmniej połowę postów na forum ;)
                                                    Usuwam posty ewidentnie chamskie, ataki personalne nie mające nic wspólnego z
                                                    poruszanym w wątku tematem. Jeśli uważasz, że jakiś post Ciebie obraża, kliknij
                                                    w czerwony kosz przy nim.
                                                    Poza tym, Suchy, uderz się we własne piersi - Ty taki aniołek jesteś na forum?
                        • a.niech.to Re: pytanko 16.08.06, 17:35
                          suchyxxx napisał:

> wy mi nie pomagacie a jeździcie po mnie.czekam na przeprosiny w
                          > strosunku do mojej osoby
                          Przepraszam stosunek do Twojej osoby.
                          • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:36
                            no właśnie post a niech to... kpiny sobie robi i obraża mnie
                            • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:38
                              a niech to jesteś niepotrzebny w tym wątku.zaraz chyba ja złamię regulamin i
                              dostanę banana;p
                              • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:40
                                ja powinienem zostać adminem tego forumi byłoby to forum na 6 z plusem
                                • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:41
                                  loo oddaj mi proszę funkcję admina bo siedzę cały rok w domu znowu i będę miał
                                  masę czasu aby się opiekować tym forum:)
                              • looserka Re: pytanko 16.08.06, 17:41
                                Suchy, uspokój się :)
                                Trochę dystansu do siebie i poczucia humoru!
                                • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:42
                                  teraz widzicie dlaczrgo psycholog nie chciała mnie wziąć jeszcze do grupy? bo
                                  bym wszystkim na terapi uprzykszał życie:)
                                • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 17:43
                                  looserka napisała:

> Suchy, uspokój się :)

jak ma sie uspokoic jak ma manie? jakby depresyjnemu mowic wez sie w garsc
                              • a.niech.to Re: pytanko 16.08.06, 17:44
                                suchyxxx napisał:

> a niech to jesteś niepotrzebny w tym wątku.
                                Gdzie wskażesz mi miejsce banicji? Faktycznie_ pytanko_ nie do mnie. Sama mam
                                setki pytań.
                            • a.niech.to Re: pytanko 16.08.06, 17:42
                              Obrażam stosunek do Twojej osoby, a z Ciebie troszeczkę żartuję.
                              • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:44
                                mania swoją drogą ale chodzi o to że jestem wkurzony a to normalne u każdego
                                człowieka ż się czasem złości-już to pisałem zresztą
                                • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 17:45
                                  podobno borderlajny to straszne zlosniki
                                  • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:46
                                    ale ja nie mam bordrline'a
                                    • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:47
                                      www.maxior.pl/?p=index&id=22049&0 ;p
                                    • euforyk Re: pytanko 16.08.06, 17:48
                                      czytalem ze borderlajny zawsze zaprzeczaja swojej diagnozie
                                      • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:49
                                        ale nie jesteś lekarzem więc jakoś nie kieruję się sugestjami innych
                                        • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:50
                                          a nawet jak mam tę dolegliwość czy jak kto woli chorobę to nie należy się śmiać
                                          i złościć takich osób? prawda?
                                          • a.niech.to Re: pytanko 16.08.06, 17:53
                                            Złościć nie należy nikogo, niejeden i bez dopingu ma chęć wybuchnąć w
                                            niekontrolowany sposób.
                                      • a.niech.to Re: pytanko 16.08.06, 17:51
                                        Czytałam, że są na tyle super, że to nie jest w porządku w odniesieniu do
                                        zachowań stadka.
                                    • a.niech.to Re: pytanko 16.08.06, 17:49
                                      A chciałbyś? Są do szpiku kości uczciwi, nieprzyzwicie wierni, fenomenalnie
                                      oddani, skłoni do największych poświęceń...Mamo, kup mi bordeline`a!
                                      • suchyxxx Re: pytanko 16.08.06, 17:53
                                        borderline ma problemy ze znalezieniem przyjaciół bo jest zupełnie inny niż jak
                                        to napisałeś a.niech.to
                                        • a.niech.to Re: pytanko 16.08.06, 17:54
                                          Ma swoje wady, nie przeczę, lecz któż jest od nich wolny?
                                        • cadiz a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n/t) 16.08.06, 17:55

• suchyxxx [...] 16.08.06, 17:57
                                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                          • euforyk Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 17:58
                                            moze puchnie od depakiny
                                            • cadiz Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 17:59
                                              wy, chłopaki
                                              nie umiecie się bawić
                                            • suchyxxx Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 18:00
                                              nie biorę depakiny ani innego stabilizatora clownie
                                              • euforyk Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 18:05
                                                a czas zacząć, bo nie wiem czy forum czytam, czy oglądam "pogranicze w ogniu"
                                                • suchyxxx Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 18:07
                                                  no przecież mówiłem że idę dolekarza i on mi albo coś da albo nie.
                                                  • euforyk Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 18:11
                                                    > on mi albo coś da albo nie.

albo ...albo... to podobno myslenie charakterystyczne dla borderlajnow.
                                                  • suchyxxx Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 18:13
                                                    no i po co robisz zadymę? sorry ale z takimi debilami nie rozmawiam
                                                  • euforyk Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 20:32
                                                    suchyxxx napisał:

> no i po co robisz zadymę? sorry ale z takimi debilami nie rozmawiam

borerlajny obwiniają innych za swoje zachowania
                                                  • a.niech.to Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 23:05
                                                    euforyk napisał:

> borerlajny obwiniają innych za swoje zachowania
                                                    Nieprawda, winy innych przyjmują na siebie. Idealizują wybranych po granice
                                                    boskości. Są skłonni za nich umrzeć lub za ich miłość.
                                                  • cadiz Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 23:08
                                                    sami spece od bordersów
                                                  • euforyk Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 23:13
                                                    a.niech.to napisała:

> euforyk napisał:
                                                    >
                                                    > > borerlajny obwiniają innych za swoje zachowania
                                                    > Nieprawda, winy innych przyjmują na siebie. Idealizują wybranych po granice
                                                    > boskości. Są skłonni za nich umrzeć lub za ich miłość.

zawsze więc robią na opak
                                                  • cadiz Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 18:14
                                                    euforyk napisał:

> albo ...albo... to podobno myslenie charakterystyczne dla borderlajnow.

wmów mu lepiej syfilis

wprost.pl/ar/?O=93368
                                                  • suchyxxx [...] 16.08.06, 18:15
                                                  • suchyxxx [...] 16.08.06, 18:16
                                                  • suchyxxx [...] 16.08.06, 18:18
                                                  • euforyk Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 18:18
                                                    osobnikow tych charakteryzuja agresywne zachowania i wulgarne odzwyki...

na jaką litere?

B jak Bordelajn
                                                  • suchyxxx [...] 16.08.06, 18:19
                                                  • suchyxxx [...] 16.08.06, 18:21
                                                  • euforyk |||||||||||||||||||||||||||| 16.08.06, 20:30
                                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub
                                                    regulaminu.

osobnikom takim zdarza sie wchodzić w konflikt z prawem, ze wzgledu na
                                                    impulsywne zachiwania.

jakim osobnikom?

pogranicznikom
                                                  • maliana Re: |||||||||||||||||||||||||||| 16.08.06, 22:04
                                                    czyli to ich choroba zawodowa... pograniczników znaczy :P
                                                  • a.niech.to Re: |||||||||||||||||||||||||||| 16.08.06, 23:08
                                                    euforyk napisał:

> osobnikom takim zdarza sie wchodzić w konflikt z prawem, ze wzgledu na
                                                    > impulsywne zachiwania.
                                                    Nie uznają podwójnej moralności. Łamią zastane konwencje, są orędownikami
                                                    postępu.
                                                  • a.niech.to Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 19:04
                                                    Czasami, gdy ktoś/coś doprowadzi ich do szewskiej furii.
                                                  • a.niech.to Re: a w stosunku do czego się suchutki nadyma? (n 16.08.06, 19:03
                                                    Są bardzo zasadniczy.
    • maliana Re: pytanko 16.08.06, 19:55
      Mnie przybyło na depakinie, no, ale to zależy od przypadku. Owszem, można brać
      depakine + antydepresant, rano czy wieczorem. Na reszte pytan nie znam
      odpowiedzi, ale lekarz powinien je znać, choć nie zawsze chetnie sie nimi
      podzieli. Odnosze wrażenie, ze dobrze będzie poczekać do decyzji lekarza, nie
      ma się co nakręcać ex ante. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka