xarte Re: o czym swiadczy nagminne uzywanie zdrobnien? 18.11.08, 00:12 A propos raczka - kilka innych nietypowych zdrobnień: policyjka hitlerek raneczka grożbeczka tyranek Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka2 Re: o czym swiadczy nagminne uzywanie zdrobnien? 18.11.08, 04:17 Moj byly mial sklonnosc do takich "zdrobnionek". Flagowym tekstem bylo "poloz mi kwitus na biureczku" oraz "mam sraczunie". Odpowiedz Link Zgłoś
only_isabelle Re: niedojrzałość 18.11.08, 22:43 moja ciotka mówi do męża: chodź Heniusiu idziemy papusiać (jeść)/ciapusiać (myć się), :-DDDDDDDDDDDDDDDD masakra ja w czyms takim widze zaleznosć małego dziecka, on się stawia w roli dziecka, takiego potrzebujacego opieki, czasem, jak ją nereczki bolą, to mąż rezygnuje ze swoich spraw (np. spotkań), by popieścić po nereczkach, brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: o czym swiadczy nagminne uzywanie zdrobnien? 21.11.08, 11:18 mnie sie wydaje, że zdrabniacze są po to, zebysmy mogli sobie z nich porobic jaja bez wiekszych wyrzutów sumienia. sa wytworem szatana z boską twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś