Gość: Misia IP: *.normanet.pl 10.02.04, 15:55 Mam problem z jasną cerą, nawet solarium nic nie daje:( co robić? Pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasssia Re: Jasne cera.. IP: *.normanet.pl 10.02.04, 15:57 Pij więcej soku z marchwi, pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:00 Tak, wiecej soku z marchwi, i wogole jedz wiecej marchwek :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.jarzombek Re: Jasne cera.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 16:02 pij pij pij i jeszcze raz pij sok z marchwii , na śniadanie marchewka i sok marchewkowy , na obiad zupa marchewkowa a na kolacje 2 marchewki ... miesiąc takiej diety i będzież czarna jak asfalt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzia Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:04 A moze samoopalacz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronia Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:47 e,po co se niszczyc cere?? zaakceptuj swój wygląd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franca Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:56 murzynek bambo w afryce mieszkał... ta jaki głupiutki był?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Jasne cera.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 15:58 zaakceptuj ten koloryt i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiak Re: Jasne cera.. IP: *.normanet.pl 10.02.04, 15:59 Też mam taki problem :) I szczerze powiedziawszy tez nie wiem co robić :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:06 bierz przykład z rad innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.02.04, 21:10 powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mary-anna Re: Jasne cera.. 10.02.04, 16:03 Tez mam taka. Dawniej to sie nazywala alabastrowa. Sok z marchewki jak pisza wczesniej. Samoopalacz, krem tonujacy. Nie "walcze" z ta jasnoscia a "oswoilam" ja :) ------------- mary-anna gg 7984181 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Jasne cera.. IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 10.02.04, 16:04 moja rada - ciesz sie ta jasna cera :) Jakies 3/4 dziewczyn na swiecie ci jej zazdrosci - wszystkie Hinduski oddaly by za nia naparwde wiele! A ty masz ten skarb za darmo - uczyc z tego swoj atut!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Jasne cera.. IP: *.normanet.pl 10.02.04, 16:10 No widzisz.. trzeba sie wszytskim cieszyc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:48 prosze o uśmiech :D czis :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 21:13 i od razu milej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doli Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 16:50 ja sie zgodzę :D i sama zazdroszcze, bo moja jest sniada, ale bardzo zszarzała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Jasne cera.. IP: *.giszowiec.sti.net.pl / *.crowley.pl 10.02.04, 16:19 musisz pic duzo soku z marchwi tam jest karoten i on nadaje barwnika cerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmel-ek Re: Jasne cera.. IP: 213.17.227.* 10.02.04, 17:24 Polubić. Jasna cera jest piękna i dłużej wygląda młodo. Ewentualnie stosować samoopalacze. Z sokiem z marchwi nie przesadzaj, zawiera beta-karoten, potrzebny jak najbardziej, ale jako pochodna witaminy A w nadmiarze jest szkodliwy. Efekt będzie taki, że zżółkną ci stopy i dłonie (to efekt przedawkowania beta-karotenu i sygnał, że należy zmniejszyć wypijane ilości) a twarz dalej pozostanie jasna. Długotrwałe spożywanie dużych ilości soku z marchwi może trwale uszkodzić wątrobę o czym niestety nie wszyscy wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Jasne cera.. IP: *.chello.pl 10.02.04, 21:15 a skąd masz takie informacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmel-ek Re: Jasne cera.. IP: 213.17.227.* 11.02.04, 08:52 Skąd mam takie informacje? O witaminach uczą już w szkole (że dzielą się na rozpuszczalne w wodzie i tłuszczach), a ja jako osoba mająca wokół siebie prawie samych lekarzy zmuszona czasami jestem do słuchania o czym rozmawiają i żeby nie wyjść na ignorantkę czytam te wszystkie medyczne piśmidła, które znoszą do domu. Witamina A rozpuszcza się w tłuszczach i jako taka nie jest wydalana z organizmu tylko magazynuje się w wątrobie. A beta-karoten jest pochodną witaminy A. Szklanka soku z marchwi dziennie jest jak najbardziej zdrowa ale litr już niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Jasne cera.. - soki IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 11.02.04, 10:59 Czy kazdego soku, czy np. chodzi raczej o sok zageszczony, a juz np. Dr Witt mozna pic czesciej? Ja pije dosc duzo sokow typu wlasnie Dr Witt - powinnam sie ograniczac, czy moge pic zawsze, gdy mam ochote? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmel-ek Re: Jasne cera.. - soki IP: 213.17.227.* 11.02.04, 13:28 Nie wolno dać się zwariować. Soki są zdrowe (te niesłodzone najbardziej)a w nadmiarze szkodzi wszystko. Jeżeli masz ochotę to pij. Efektem przedawkowania beta-karotenu jest między innymi żółknięcie dłoni i stóp i to jest właśnie sygnał żeby się ograniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś