Dodaj do ulubionych

Suszenie lakieru

24.10.10, 16:31
Jak w temacie. Uzywacie jakichś przyspieszaczy, utwardzaczy? Które są naprawdę skuteczne?
Szlag mnie trafia, że to musi tak długo trwać. I zawsze, kiedy paznokcie wydają się już suche, jakieś mocniejsze dotknięcie pozostawia ślad.
Obserwuj wątek
    • lupa_87 Re: Suszenie lakieru 24.10.10, 16:40
      Na wierzch zawsze szybkoschnący utwardzacz (u kosmetyczki tak samo). Możesz też wsadzić ręce do lodówki lub podmuchać zimnym nawiewem z suszarki.
      • czarownica_ja Re: Suszenie lakieru 24.10.10, 19:08
        raczej nie używam utrwardzaczy,ani przyspieszaczy. po prostu jak maluję paznokcie liczę się z tym,że będą wysychać jakiś tam czas. chyba,że mi się spieszy. czasem jak podeschnie,wsadzam na chwilę do zimnej wody. i opanowałam niektóre ruchy tak,żeby nie ruszyć paznokcia ;).
      • kacha262 Re: Suszenie lakieru 26.10.10, 23:10
        Ja mam utwardzacz ASTORa - jeśli chodzi o przyspieszenie suszenia lakieru to owszem działa szybciutko, fajnie także utwardza lakier, ale zmienia troszkę jego kolor- co nie zawsze mi się podoba.
    • kasha77 Re: Suszenie lakieru 24.10.10, 20:28
      opi..coś tam drops..poza tym,że szybciej lakier schnie to nawilża skórki,ale jeszcze nie znalazłam nic co by wysuszało naprawdę szybko.
    • hankaanka11 Re: Suszenie lakieru 24.10.10, 20:43
      Dzięki wszystkim.
      Na to, aby suszyć zimnem, nigdy bym nie wpadła :) myślałam, że jak każdą wilgoć, i tę należy potraktować wyższą temperaturą. Na pewno wypróbuję lodówkę albo zimną wodę :)))
    • lady.godiva Re: Suszenie lakieru 24.10.10, 21:21
      Polecam środek w sprayu Avonu, odkąd go używam nie mam problemów z długo schnącymi paznokciami.
    • nothing.at.all Re: Suszenie lakieru 24.10.10, 21:30
      Ja maluję, czekam 2 minuty i wkładam do zimnej wody palce:). Szybciej wysycha niż normalnie pozostawione.
      • malwina79 Re: Suszenie lakieru 24.10.10, 21:57
        Kiedyś stosowałam zimną wodę, ale zauważyłam, że lakier szybciej pęka i odpryskuje. Sprejów też używałam i tworzyły się bąbelki. Moja koleżanka kosmetyczka polceiła mi preparat Sally Hasnen INSTA-DRI (generalnie nie lubię ich kosmetyków, uważam, że lakiery są kiepskie) ale ten preparat jest super. Oprócz tego, że przyśpiesza wysychanie to dodatkowo ładnie je nabłyszcza. Kupowałam w Douglasie za ok 40zł.
        • littlefrog Re: Suszenie lakieru 24.10.10, 23:00
          popieram, insta dri jest świetny. zdarzało mi się położyć spać 15min po pomalowaniu paznokci i rano zero śladów poduszki na paznokciach ;) ma formę bezbarwnego lakieru, maluje się nim paznokcie 2min po nałożeniu lakieru.
    • klakierka Re: Suszenie lakieru 25.10.10, 08:04
      seche vite
      Po nałożeniu na lakier nabłyszcza i utwardza całość tak że nawet jak za chwile po pomalowaniu ide spać to nie ma szans żeby odbiła mi się pościel. O tym cudzie dowiedziałam się z forum paznokciowego i youtuba :). Kosztuje dość sporo ale jest wydajny i spełnia swoją rolę.
      • myszmusia > seche vite 25.10.10, 08:54
        a gdzie kupic w realu?
        • klakierka Re: > seche vite 26.10.10, 07:59
          ja kupowałam na all
          • myszmusia Re: > seche vite 27.10.10, 05:18
            dzieki
    • lucyna_n Re: Suszenie lakieru 25.10.10, 19:22
      wypróbuj "wysuszacz" sally hansen. 30 sekund i załatwione.
    • lawendowata Re: Suszenie lakieru 25.10.10, 19:22
      Używam utwardzacza Essie Good To Go. Tworzy fajną, gładką powłokę na lakierze, dość szybko schnie, ale jakiś czas po nałożeniu unikam ciężkich robót, w których mogę podrapać paznokcie ;)
    • paulie75 Re: Suszenie lakieru 25.10.10, 20:05
      Najlepsze utwardzacze - wysuszacze to Mega shine i Insta dry-Sally Hansen, Diamond Inglota, oraz wysuszacz firmy CND. Ogólnie lakierów szybkoschnących nie polecam bo tak jak szybkoschnące tak są szybkoodpadające:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka