Dodaj do ulubionych

Jak dbacie o swoją urodę?

01.11.14, 16:26
Jak dbacie o swoją urodę? Macie jakieś sprawdzone sztuczki, które czynią was niedrogim kosztem piękniejszymi?
Obserwuj wątek
    • rencymenna Re: Jak dbacie o swoją urodę? 01.11.14, 17:32
      -codzienny jogging, nic nie kosztuje, a świetnie wpływa na urodę
      -kosmetyki ZIAJA- niedrogie a dobre
      -kolagen naturalny noble medica- koszt 50 zł a działa lepiej niż niejeden krem przeciwzmarszczkowy
      -unikam stresu
      -nie farbuję włosów, regularnie podcinam końcówki sama w domu
    • merlinee Re: Jak dbacie o swoją urodę? 08.11.14, 17:54
      uprawiam sport:)
    • pani.truskawka Re: Jak dbacie o swoją urodę? 18.11.14, 18:13
      Ja dobrze wyglądam, kiedy jestem wypoczęta, staram się więc spać 8 godzin dziennie i dbać o swoje samopoczucie, a także zdrowie, odpowiednio się odżywiając i uprawiając sport.
    • rin.ga90 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 18.08.15, 13:55
      dużo kosmetyków robię sama, naturalne są zawsze lepsze niż sklepowe;)
    • asia.k21 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 18.08.15, 20:51
      piję dużo wody mineralnej, nie maluję się na co dzień, piję siemię lniane - fajnie wpływa na skórę;)
    • big_benka Re: Jak dbacie o swoją urodę? 24.08.15, 18:27
      staram się wysypiać i nie jeść niezdrowych rzeczy;)
    • aniela_asnyk Re: Jak dbacie o swoją urodę? 25.08.15, 14:52
      ja staram się używać tylko naturalnych , delikatnych kosmetyków. Ostatnio zamówiłam sobie krem z naturalnym kolagenem na i-styl.pl. Nie maluję się tez za dużo. Piję dużo wody i regularnię ćwiczę - no dobra może niezwasze :)
    • microbot12 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 26.08.15, 12:02
      Ja ostatnio zaczęłąm używać olejku arganowego i kilku odżywek do rzęs - efekt jest naprawdę fajny. Wiadomo, nie jest to efekt sztucznych rzęs ani nic w tym stylu, ale po pociągnięciu tuszem rzęsy są widocznie dłuższe i grubsze :) Z odżywek to long4 lashes stosowałam:)
    • gazetna Re: Jak dbacie o swoją urodę? 09.09.15, 10:33
      Przede wszystkim zdrowy tryb życia, dużo ruchu na świeżym powietrzu, odpowiednie odżywianie.
      Od czasu do czasu maseczka lub peeling i odpowiednio dobrany krem do twarzy.
      Warto też wybrać się do kosmetyczki, szczególnie teraz gdy po lecie jest przesuszona skóra
      z przebarwieniami. Myślę o wybraniu się do gabinetu kosmetycznego Wyspa Piękna we Wrocławiu.
      Podobno mają tam zabiegi z kwasem azelainowym , który ładnie wyrównuje kolor skóry, oczyszcza skórę i wygładza.

• kosmotynka Re: Jak dbacie o swoją urodę? 12.11.15, 11:44
        Przede wszystkim staram się codziennie zadbać o wszystkie zabiegi urodowe, takie jak balsamowanie ciała czy nakremowanie twarzy, stóp czy rąk. Dwa razy w tygodniu robię również peeling.
    • marcin.heclik Re: Jak dbacie o swoją urodę? 10.09.15, 18:22
      Ja i żona mamy problemy ze suchą skórą. Każe mi używać Dry - Skin Efektimy. I ma rację. Ale jej nie mówcie:)
      • katbor203 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 14.09.15, 13:38
        Dużo snu to podstawa :)
    • mama.laurki Re: Jak dbacie o swoją urodę? 11.10.15, 14:41
      Używam tylko kosmetyków naturalnych. Pozbyłam się całej chemii jaka miałam w domu. Kąpiel z dodatkiem soli morskiej. Olejek migdałowy na ciało. Masło Shea na dłonie i stopy. Mieszanka olejków na twarz i czuję się doskonale. A jak kobieta czuje się doskonale to wygląda też doskonale... Podobno ;)
    • monikbel Re: Jak dbacie o swoją urodę? 15.10.15, 18:43
      Nawilżam ciało przede wszystkim, poza tym codziennie robię sobie masaże , mam taka fajna szczotkę do ciała - brista dzięki nim skóra jest piekna, elastyczna, jędrna, poza tym nigdy nie chodzę spać z makijażem.
      • lucyy3 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 16.10.15, 13:27
        ja podobnie jak przedmówczyni kładę duży nacisk na nawilżenie ciała szczególnie że mam bardzo suchą skórę. Jednak dużo większa wagę przywiązuję do fryzury, ogólnie bardzo podobają mi się kręcone włosy które do tej pory kręciłam na papilotach. Jednak jest to zbyt czasochłonny proces który postanowiłam nieco ukrócić decydując się na zakup lokówek spiralnych na pro-sprzet.pl w zależności d tego czy chcę mieć bardziej albo mniej zakręcone włosy. Natomiast po zabiegu kręcenia włosów używam masek odżywczych opartych na bazie naturalnych składników, olejek kokosowy na końcówki i generalnie staram się je w miarę możliwości nawilżać i odżywiać.
    • basiulazdrowa Re: Jak dbacie o swoją urodę? 09.11.15, 14:37
      ja codziennie po dokladnym demakijazu oczywisxcie krem pod oczy i krem nawilzajacy na noc, 2 razy w tyg peeling enzymatyczny, dwa razy w miesiacu maseczka, raz na 3 miesiące kosmetyczka i tam zabiegi nawilzajace i dokladne oczyszczanie twarzy :)
      • morwa23 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 16.11.15, 18:33
        U mnie tak rożnie , oczywiście nie mowię o podstawach które są oczywiste z innych rzeczy to:
        - rano na czczo szklanka cieplej wody
        -jak mam czas to przed śniadaniem 1-2 łyżki odtrąb pszennych podpite 1-2 szklankami wody
        - w okresie jesienno-zimowo-wiosennym owsianka z owocami , wiórkami kokosowymi ,żurawina, pestkami słonecznika i płatkami migdaliowymi ( to podstawowy zestaw czasem może sie zmienić)
        -w lecie na wakacjach nauczyłam sie co 2-3 dni olejować włosy w czasie dnia na plaże , efekt: włosy po ostrym słońcu nie sa wogóle zniszczone , teraz olejuje 2 x w tygodniu , właśnie zaopatrzylam sie w termiczny turban
        -codziennie 1-2 szklanki kefiru z łyżka oleju lnianego i łyżka mielonego(w domu) siemienia lnianego
        - 1/2-1 łyżeczki ostropestu mielonego popijam woda ( to od Bonifratrow na wątrobe)
        -pije dużo zielonej herbaty
        -chleb jem jedynie na zakwasie z mąki żytniej lub razowej
        -pije dużo zielonej herbaty
        -przygotowując jedzenie staram sie żeby było przygotowane jak najzdrowiej ,np. ziemniaki gotuje na parze, jem razowy ryż, omleta smażę na oleju kokosowym , spagetti przygotowuje z makaronem razowym , jem dużo czosnku - gotowanego , łącze chilli z kurkuma lub curry-tu tez jest kurkuma ( działanie przeciw wolnym rodnikom i przeciw altzhaimerowi)
        - stosuje r?żne zabiegi scierajce , m.in. mikrodermabrazja
        -od niedawna farbuje regularnie włosy
        - mam zawsze obcięte paznokcie
        -lubię dobrze zjeść ale zawsze stram sie zeby to miało jakieś plusy
        -nie jem hamburgerow, chipsów ale np sama robie czasem chipsy w domu, i np sezamki, ostatnio robiłam wafle przekładane masąz gorzkiej czekolady i płatków żytnich
        -pod oczy nakładam gruba warstwę kremu Nanobase
        -w okresie jesiennym odwiedzam kosmetyczke/dermatologów
        - robię przeglądy i naprawy, np ostatnio zrobiłam sobie na zamowienie wkładki ortopedyczne
        -"cieszę oko i dusze" czyli oglądam co lubię i jem co lubię ale z uwagami jak wyżej
        - staram sie zawsze mieć przy sobie zdrowa przekąskę a jak nie mam to w rossmanie kupuje mini marchewki i najmniejszą paczkę orzechów i gotowe

Oczywiscie wszystkich rzeczy nie stosuje naraz ale w większości udaje mi sie zrealizować

Morwa
    • magda_ul Re: Jak dbacie o swoją urodę? 24.11.15, 13:07
      Stawiam na diete i odpowiednie nawodnienie organizmu. Skóra nie wyciąga tylko składników odżywczych z kremów ale przede wszystkim z tego co jemy. Dlatego jem dużo owoców, warzyw i codzinnie wypijam co najmniej litr Piwniczanki. Ma fajny smak, więc wypicie takiej ilości wody nie stanowi problemu. Wapń dodatkowo wzmacnia włosy i paznokcie, a taka ilość wody dobrze nawadnia skórę od środka.

Do tego fajnie ze dwa razy w tygdoniu zrobić masaż twarzy, który rozluźni mięśnie twarzy. Na razie nie chodzę do kosmetyczki, radzę sobie takimi domowymi sposobami :)
    • elvis.alive Re: Jak dbacie o swoją urodę? 27.11.15, 11:47
      Polecam zrobić maseczkę domową np. miód+jogurt. Naturalna a niedroga no i oczywiście bardzo skuteczna
    • tamari15 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 07.12.15, 09:18
      Dużo peelingów, balsamowania skóry. Do tego zdrowe odżywianie, dużo wody. I na blizny pooperacyjne - Bio Oil ;-)
    • kasidysisko Re: Jak dbacie o swoją urodę? 07.12.15, 13:34
      Zależy kiedy. Ja jestem teraz w ciąży i koleżanka poleciła mi serię Efektimy Mama Care, Bardzo przyjemne, delikatne kosmetyki, mam nadzieję z czasem, że ustrzegą mnie przed zgubnymi skutkami ciąży
      • kasidysisko Re: Jak dbacie o swoją urodę? 07.12.15, 13:36
        I jeszcze dużą ilością naturalnych rzeczy. Wiecie ile dobroci daje herbata?
    • stargateatlantis Re: Jak dbacie o swoją urodę? 02.01.16, 10:50
      Odkryłam takie cudo ostatnio SUNFREE-SPA - Chusteczka samoopalająca. Pięknie się rozprowadza, cudnie stosuje, a cena jest bardziej niż zachęcająca.
      • kosmotynka Re: Jak dbacie o swoją urodę? 27.01.16, 11:52
        Ja teraz często szukam domowych sposobów na pielęgnację ciała. Jednym z nich jest peeling miodowy do ust.
      • kosmotynka Re: Jak dbacie o swoją urodę? 05.04.16, 10:11
        Ja ostatnio odkryłam cudowne właściwości wody ryżowej. Stosuję ją teraz na twarz oraz jako płukankę do włosów.
    • fiolkowa1 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 12.01.16, 14:14
      Piję dużo dużo wody + unikam jedzenia z fast foodów. Lubię biegać i jeździć na rowerze. Od czasu do czasu chodzę na siłownię. Jak dopadnie mnie przeziębienie to najpierw stosuję mleko z miodem i czosnkiem a nie antybiotyki. Ogólnie preferuję zdrowy tryb życia. A co do kosmetyków to sięgampo markę Nivea do cery wrażliwej albo lvpolska.pl
    • nejtaan Re: Jak dbacie o swoją urodę? 01.02.16, 16:54
      a kapsułki z Royal collagen są dostępne na allegro? Jak Ty kupowałas?
    • anetka0412 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 02.02.16, 14:52
      hej ja polecam peeling migdałowy, wykonuję go 3 razy w roku w bytomskiej klinice Amaryllis, koszt nie jest wygórowany bo tylko 150 zł ale efekty rewelacyjne, cera gładka, jędrniejsza, bez przebarwień, po prostu cera odzyskuje po nim młodzieńczy blask a tak po tym to stosuję zwykły krem bambino dla dzieci
    • stargateatlantis Re: Jak dbacie o swoją urodę? 08.03.16, 14:14
      Na moją beznadziejnie suchą skórę żel z aloesem od Floslek. Mój ukochany...
      • 9agatka Re: Jak dbacie o swoją urodę? 20.10.16, 15:15
        U mnie nawilżanie, nawilżanie i jeszcze raz nawilżanie. Poza tym - zdrowa dieta.
      • kasidysisko Re: Jak dbacie o swoją urodę? 14.11.16, 13:15
        Też miałam ten żel od Floslek, potwierdzam, że wspaniale działa.
    • zapasniczka4 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 08.03.16, 18:39
      -kremy i balsamy nawilżające- polecam algi morskie od bielendy- bardzo dobre mleczka do ciała.
      - 4 razy w tygodniu sport
      - unikanie słodyczy
      - sen min. 8 godzin
      - dużo wody
      • teresa22022 Re: Jak dbacie o swoją urodę? 31.03.16, 21:21
        U mnie ze spaniem niestety różnie bywa, a to jednak bardzo ważne :( Staram się zdrowo odżywiać: dużo wrzyw, mało tłustego i mało mięsa - próbuje w ogóle porzucić mięso, ale niestety lubię :/ Codziennie nawilżam skórę i wieczorem zmywam makijaż. Raz na tydzień robię maskę z glinki. Co kilka miesięcy odwiedzam moją ulubioną klinikę Viva-Derm i robię mikrodermabrazję i kwasy. Albo coś innego jak pani stwierdzi, że się przyda skórze :)
    • stargateatlantis Re: Jak dbacie o swoją urodę? 06.04.16, 09:44
      U mnie największym problemem jest skóra, nie dość, że alergiczna to po ciąży jeszcze strasznie zmęczona. Pomogły bardzo kosmetyki z Mama Care Efektimy. Wszystko powoli dochodzi do siebie. Uff..
      • marta.czabala Re: Jak dbacie o swoją urodę? 03.06.16, 14:20
        Też miałam Mama Care, ale tutaj najlepiej sprawdziła mi się kuracja do zmęczonych nóg. Cudo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka