Dodaj do ulubionych

DIETA A ZDROWE WLOSY

27.04.04, 17:55
witamprosze o rade co nalezy jesc zeby wlosy mialy zapewnione dobre warunki
do wzrostu jestem w trakcie zapuszczania dlatego zalezy mi na informacjach na
ten temat pozdrawiam dorota
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: DIETA A ZDROWE WLOSY 28.04.04, 09:55
      www.puella.pl/artykul/130
      blubit.com.pl/science/08/tresc.htm
      www.bizz.pl/serwis_uroda/index.php?engine=tekst&nid=2063
      www.joanna.pl/porady/artykuly/wlos_doskonaly.asp
      www.najpiekniejsza.pl/wlosy/wlosy1.html
    • oksana.zarewicz Re: DIETA A ZDROWE WLOSY 03.05.04, 14:53
      Witam Pani Doroto,
      Życzę, żeby się Pani udało zapuścić piękne i zdrowe włosy. Wiele ciekawych
      informacji na temat tego, co warto jeść a czego unikać, żeby mieć zdrowe włosy,
      znajdzie Pani w wątku 1013. Zapraszam tam serdecznie.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • gmaj9 Re: DIETA A ZDROWE WLOSY 09.05.04, 23:47
      Ostrożnie z jedzeniem węglowodanów: cukru, białej mąki, słodkich owoców, ciast
      itp. Zapotrzebowanie na węglowodany zależy od wieku, stanu zdrowia i aktywności
      (praca, sport), ale generalnie na cały dzień wystarczy zjeść 1 kromkę
      pełnoziarnistego chleba, 300 g warzyw (głównie gotowanych), 1 ziemniak, pół
      grejfruta, parę śliwek suszonych, jeśli sok, to kieliszek własnoręcznie
      wyciśniętego. Na śniadanie jajka, które zawierają niemal wszystkie potrzebne
      mikroelementy i witaminy (ilość zależnie od wieku, aktywności - ja jem 1 całe i
      2 żółtka - z masłem, boczkiem, własnej roboty majonezem itp.) i ew. kromkę
      chleba. Na obiad kawałek ogotowanego lub upieczonego / usmażonego tłustego
      mięsa / ryby / wątróbki z ziemniakiem i gotowanymi / duszonymi warzywami z
      dobrym tłuszczem. Kolacja - kwaśny owoc, śliwki suszone. W ciągu dnia można
      przegryźć gorzką czekoladę, migdały lub inne orzechy. Jeśli lubisz desery, raz
      na jakiś czas dobra jest bita śmietana bez cukru ( do ubicia można dodać pół
      łyżeczki Śnieżki) z gorzką czekoladą, niewielką ilością owoców itp. Tak jedząc
      jesteś zawsze najedzona, zdrowa, masz silne kości, zęby i włosy i nie
      potrzebujesz szkodliwych dla zdrowia ciast, gotowych lodów, soków i napojów
      gazowanych, nawet nie masz na nie chęci. Trzeba też dbać o równowagę
      hormonalną. To z grubsza, a jeśli dieta Cię interesuje, to poczytaj stronę o
      żywieniu optymalnym. Powodzenia, Elko, w zapuszczaniu włosów - Grażka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka