Dodaj do ulubionych

najlepszy laser

08.10.08, 06:18
drogie Panie i Panowie jezeli depilacja laserowa to tylko na
dobrym , powtarzam na dobrym urzadzeniu do tego typu zabiegow
nadzaje sie TYLKO lasery diodowe , zadne IPL ani inne peseudo
lasery ! jezeli nie chcecie miec raka skory za jakis czas to: po 1
sprawdzic urzadzenie, po 2 musi byc konsultacja lekarska - jest mase
przeciwskazan ! to jest laser i ni ema zartow ogromna grupa lekow w
ktorej nie mozan brac np vit c ale teraz tez vit B! i takie niby nic
a jednak wazne , szukajcie najnowszego lasera z 2008 roku ktory sie
nazywa LIGHT SHEER XC! tylko ten konkretny(wazne XC) laser
gwarantuje ze : wystarczy mala ilosc zabiegow ok 3 max 5!(oczywiscie
zalazy to od osoby wykonujacej ale ta firma szkoli rzetelnie i ma
ogroman wiedze -producent usa )po 2 mozna sie opalac( tydzien przed
zabiegiem nie wolno i tydzien po ) ! po 3 - jest to jedyny laser na
rynku z takimi mozliwosciami , po 4 zabiegi robimy co 9-10
tygodni!!!!!! jak robia wczesniej albo pozniej niz 3 - mc
zapomnijcie o dobrych efektach,zatem serdecznie polecam !
Obserwuj wątek
    • sarisz Re: najlepszy laser 08.10.08, 09:43
      witaj , czy może wiesz gdzie w warszawie mają ten LIGHT SHEER XC?
      • cailabeauty Re: najlepszy laser 08.10.08, 13:13
        gabienet nedycyny estetycznej i laserowej warszawa , 022 673 44 09
        maja xc jako jedni z nielicznych w warszawie
        • pyzula3 Re: najlepszy laser 08.10.08, 16:50
          Skad wiesz ze tylko ten laser jest dobry? Pracujesz w tym zakladzie
          i robisz reklame?
          • cailabeauty Re: najlepszy laser 08.10.08, 23:15
            po 1 jestem fizykiem i na codzien zajmuje sie laserami , (roznych
            firm- lasery do depilacji byly temetem moje pracy dyplomowwej )
            po 2 jestem po zabiegach depilacji laserowej na tym urzadzeniu i na
            innych , mam porownanie
            po 3 uwazam ze rzetelne salony nalezy reklamowac - jak najbardziej -
            tam ludzie maja pojecie o tym co robia a laser to nie zabawka -
            moze zabic
            • pyzula3 Re: najlepszy laser 09.10.08, 14:34
              a ja robilam depilacje laserem Laser Sheer TM. Dlaczego ten laser
              jest wedlug ciebie gorszy od Laser Sheer XS?
              • pyzula3 Re: najlepszy laser 09.10.08, 14:35
                XC mialo byc
              • woypa Re: najlepszy laser 10.10.08, 11:40
                "TM" oznacza "Trade Mark" Light Sheer jest zastrzeżonym znakiem
                towarowym :)

Każdy LightSheer jest tak samo dobry, przewagą modeli XC jest
                jedynie szybkość wykonania zabiegu na większych powierzchniach. Ma o
                30% większą plamkę- zamiest 9x9mm- 12x12mm. Przy jednym strzale
                usuwa włosy z większej powierzchni (niestety wiąże sie to z nieco
                większym bólem). Parametry zabiegowe ma identyczne jak inne
                LightSheer'y i w niczym ich nie przewyższa (gęstośc energii, czas
                trwania impylsu, rodzaje diód, większa moc szczytowa wiąże się
                jedynie z większą głowicą).

pozdrawiam
                • pyzula3 Re: najlepszy laser 10.10.08, 13:17
                  Szybkosc to zadna przewaga, bo jak sama piszesz wiaze sie z tym
                  wiekszy bol, wiec ja wole mniejsze partie z mniejszym bolem.
                  W kazdym razie wcale mnie nie przekonalas do XC a raczej wrecz
                  przeciwnie.
                  • cailabeauty Re: najlepszy laser 24.10.08, 23:34
                    nie zgadzam sie z woypa bo to nie tylko taka roznic przede wszystkim
                    moc jeset wieksza ma 100J a stary light sheer ma tylk 60 J , XC moze
                    pracowac na ciemnych skorach bo ma taka opcje jak 400ms - tzw
                    impuls , zatem mozan byc opalonym, oczywiscie , lepiej nie ale mozna
                    wykonywac zabieg na azjatach i murzynach a to juz duze spektrum
                    dzialania.
                    • felixs Re: najlepszy laser 25.10.08, 19:04
                      I to ma być argument decydujący o tym że wszyscy powinni właśnie korzystać z
                      tego modelu? Kolejna jedynie słuszna ideologia czy kryptoreklama?
                      Napisz parę artykułów do periodyków kobiecych to może darmową sesję Ci ufundują
                      na tym super hiper cudownym urządzeniu z 2008 roku...
                      • pyzula3 Re: najlepszy laser 27.10.08, 11:52
                        Wlasciwie to po co jest ta moc 100 jc skoro na 40 juz nie mozna z
                        bolu wytrzymac?
                      • emhr Re: najlepszy laser 31.10.08, 01:17
                        No cóż...
                        Trudno się nie zgodzić moim przedmówcą.
                        To może teraz autor wątku, Pani fizyk (jak się przedstawia) nam
                        maluczkim objaśni jaka jest zasadnicza różnica w działaniu falą
                        świetlną na barwnik pomiędzy IPL i laserem i jak od niej zależy
                        skuteczność tych właśnie urządzeń...
                        Przedstawi Pani jakieś badania porównawcze...
                        Czekamy (wszyscy, prawda?) z niecierpliwością ;-)
                    • woypa Re: najlepszy laser 31.10.08, 14:20
                      ... to nie jest kwestia zgadzania się lub nie. W gabinecie mamy trzy
                      lasery LightSheer, żaden nie jest XC i każdy dysponuje parametrami
                      100J i 400ms. JEDYNĄ przewaga modelu XC jest duża głowica (12x12mm).

Pozdarawiam
                      Wojtek
                      • tu_nia Re: najlepszy laser 05.08.09, 17:49
                        Laser diodowy Qantel Derma EPI Leda 808 /EPI 980 na stronie dystrybutora w
                        Polsce znalazlam ze ma najwieksza plamke 12x51mm, i dlatego jest najszybszym
                        obecnie na swiecie. i jak to sie ma do tego light sherrrr???
                        • emhr Re: najlepszy laser 23.09.09, 20:15
                          :)
                          Każdy swoje chwali ;)
                          Generalnie i obiektywnie jest tak:
                          "...Na dzisiaj nie jest dostępne ŻADNE sensowne opracowanie medyczne
                          traktujące o skuteczności IPL laserów diodowych i
                          aleksandrytowych... poza jednym.
                          Jest to opracowanie z grudnia 2003 roku przygotowane przez zespół
                          Prof. Dr. D Neumeier, Doc. Dr. M. Drosner i Prof. Dr. H. Behrendt z
                          Uniwersytetu w Monachium.
                          Testowano w trakcie tego cyklu badań 4 urządzenia: stary ipl
                          pierwszej generacji, IPL drugiej generacji, laser diodowy i
                          aleksandrytowy.
                          Wyniki uzyskiwano po zadawaniu impulsów na małych energiach (maks
                          40J/cm2). Poza tym próba była bardzo mała ze statystycznego punktu
                          widzenia (12 osób!), co w podsumowaniu przyznają sami autorzy.
                          Wyniki są dość ciekawe i praktycznie porównywalne.
                          Najlepszy wynik miał IPL i laser diodowy.
                          IPL ma efekt ubytku lepszy o 7% po 5 zabiegach niż laser diodowy.
                          Jest to niewiele i moim zdaniem mieści się w granicach tolerancji.
                          Poza tym, jak pisałam, grupa była mała i energia niewielka.
                          Przypuszczam, że przy emisji np. 70J/cm2 różnica będzie jeszcze
                          mniejsza.
                          Jako jeszcze jedną ciekawostkę dodam, że wpływ (nawet do 5%
                          większego ubytku!) miał sposób chłodzenia powierzchni na którą
                          zadawany był impuls. I tak najlepszy efekt dawały próby z użyciem
                          chłodzącago żelu zamiast chłodzenia samym powietrzem lub kombinacją
                          powietrze/żel.
                          Poza tym badania były wykonywane 5 lat temu z dostępnym już wtedy
                          sprzętem a sami wiemy, jak technologia poszła na przód.
                          Zatem moim zdaniem uznać należy, że lasery diodowe nowej generacji i
                          IPL nowej generacji dają praktycznie takie same efekty zabiegów
                          fotoepilacji."
                          Zatem- zrób impuls próbny na dobrym IPL i na laserze i sama
                          zadecyduj :)
                          • maelunia Re: najlepszy laser 02.10.09, 11:21
                            Jejkuuu!!!

Zwariować można od natłoku tych wszystkich informacji :/
                            Dobrze emhr napisała,że każdy swoje chwali :(
                            Chcę się zdecydować na epilację, ale najpierw podowiaduję się
                            troszkę na temat tych laserów.

Proszę powiedzcie mi tylko czym powinnam się kierować w doborze
                            odpowiedniego lasera, tzn na co zwrócić uwagę, o co pytać i co
                            powinno wyróżniać ten NAJSKUTECZNIEJSZY sprzęt?
                            Jak już gdzieś wyczytałam chodzi o długość chyba fali świetlnej(czy
                            cos w tym stylu), czyli jaka powinna ona być???

Jeżeli ktoś się na tym zna, błagam POMOCY!!!
                            Czekam na wszystkie opinie, wyjaśnienia, kometarze... Z góry
                            dziękuję :)))
                      • pimpek30 Re: najlepszy laser 04.10.09, 17:51
                        Witam,Chciałabym poddać się depilacji laserowej. Generalnie jestem
                        zdecydowana,że zrobię to laserem diodowym Light Sheer XC lub TM.
                        Czy ma to zasadnicze znaczenie, którym modelem? Który jest bardziej
                        skuteczny?
                        Z góry dziękuję za pomoc,
                        Ania

• karrika Re: najlepszy laser 21.09.11, 23:48
                      Czy laser Lightsheer ST (rok produkcji 2010) jest nowocześniejszy od lasera XC? Moc lasera ST to 40 J, w XC zakres jest do 60 J, jednak podobno w praktyce nawet moc 40 J jest wykorzystywana bardzo rzadko - tak twierdzi moja kosmetyczka. Czy to prawda?
                      Pozdrawiam
      • real_alx7 Re: najlepszy laser 10.03.10, 17:24
        XC jest starszym modelem, sprawdź Lightsheer DUET, który jest
        najnowszy i ma dwie głowice. Jest ich mało jeszcze w Polsce. Jedna
        głowica jest tradycyjna mała, a druga 22 x 35 mm i podsysa skórę
        dzięki czemu zabieg jest mniej bolesny i nieporównywalnie szybszy
        niż "dziobanie" całych nóg malutką głowiczką. Robiłam bikini (3
        sesje) i pachy (3 sesje) na zwykłym lightsheer i efekty były bardzo
        ładne. Nogi robiłam (2 sesje) też na lightsheer i ok jednak teraz
        poszłam na lightsheer DUET na zabieg i rewelacja!!! Nie potrzeba
        znieczulenia (dotąd znieczulałam się kremem emla przed zabiegiem) i
        nogi zamiast 2 godziny, trwają 0,5h-45 min, zależy od wprawy.
        Krócej, komfortowo a ceny takie same. Mało gabinetów go ma, więc
        mało się o nim pisze. Sprawdźcie hasło lightsheer DUET.
    • white_black_currant Re: najlepszy laser 06.10.09, 21:42
      W kwestii najlepszego lasera - dużo szumu zrobiło się wokół najnowszej wersji Lumenis Light Sheer - DUET. Zebrał niezbyt pochlebne opinie - za mała moc na dużej końcówce ale ciekawe czy ktoś coś wie realnie.

B_W_C
      • maelunia Re: najlepszy laser 08.10.09, 14:00
        :/ Ja niestety "realnie" nic nie wiem.
        Próbuję coś poczytać na temat laserów, ale nie bardzo to wszystko
        rozumiem :(
        Czy to prawda, że IPL to nie jest w ogóle laser? :/ Bo z tego co
        wiem to z laserów eliminujących włosy wyróżnia się rubinowy,
        aleksandrytowy, diodowy i nd:YAG, z czego CHYBA najskuteczniejszy
        jest diodowy... to prawda?
        Znalazłam tu jakiś artykuł www.bio-
        med.pl/metoda_depilacji.html

Czy ktoś to się na tym zna mógłby się na ten temat więcej
        wypowiedzieć??? I błagam prostym, a nie fizyczno-medycznym
        językiem ;)
        Proszę piszcie- w końcu wypadałoby się na coś zdecydować, bo mam
        dość tych włosów :(((
        • leatika Re: najlepszy laser 10.10.09, 02:38
          ja wiem,ze diodowy musi byc,zeby byl efekt,zadne tam aleksandretowe,czy ipl. tylko lasery diodowe,tyle wiem.
          boli zabieg,wiec cos chyba musi sie tam dziac,czy myle sie , juz sama nie wiem co o tym myslec,tyle tu roznych opini.:(
          • maelunia Re: najlepszy laser 14.10.09, 18:56
            Kurde jak człowiek sam z siebie nie zrobi królika i nie przetestuje,
            to chyba tak można gdybać w nieskońcvzoność który laser
            najskuteczniejszy :(
            Zdecydowałam się na Ligt Shera, bo już trzeba się na coś zdecydować,
            ale nie wiem czy to jest najlepszy wybór. Tym bardziej, że to ponoć
            boli :/
            Cholerka, no nic zobaczymy! Chcesz być piękna- cierp :((
            • lililive Re: najlepszy laser 13.11.09, 17:54
              ja przetestowalam na sobie nowy light sheer -taki z dwoma glowicami-Duet i musze
              przyznac ze jestem mile zaskoczona. ..poprzednia depilacja nog na tej starszej
              wersji lasera to byl koszmar a jedyne co uslyszalam od kosmetyczki to ze zeby
              byc piekna trzeba cierpiec...Niedawno kolezanka polecila mi gabinet w ktorym
              maja ten najnowszy LIGHTSHEER DUET i naprawde go polecam.Zabieg jest o wiele
              krotszy-bo depilacja nog trwala 40min i nie byla tak bolesna-odczucia jak po
              masazu drenujacym-takze czasem bylo nawet milo...ceny maja takie same jak
              wszedzie wiec stwierdzilam ze jak juz mam sie pozbyc wlosow i wydac na to
              oszczednosci to przynajmniej komfortowo !!!
              • white_black_currant Re: najlepszy laser 13.11.09, 19:00
                Jakiś cud - końcówka ta sama jak w starych modelach ale w TEJ wersji nie boli ?? Hm...
      • lililive Re: najlepszy laser 13.11.09, 18:04
        white_black_currant napisała:

> W kwestii najlepszego lasera - dużo szumu zrobiło się wokół najnowszej wersji L
        > umenis Light Sheer - DUET. Zebrał niezbyt pochlebne opinie - za mała moc na duż
        > ej końcówce ale ciekawe czy ktoś coś wie realnie.
        >

Na swiecie zrobil rzeczywiscie duzo szumu i chyba nie bez podtawnie...ja zanim
        zrobilam z siebie krolika doswiadczalnego pogrzebalam troche na zagranicznych
        forach i nie spotkalam sie ze zlymi opiniami-z reszta LIGHT SHEER jest juz tak
        znany i uznany za dobry ze skoro wypuscili nowszy typ to chyba musi byc cos w
        tym ze jest lepszy!!!!ja z czystym sumieniem polecam gorąco!!!

to strona w USA-najlepiej samemu przeczytac!!!
        www.aesthetic.lumenis.com/wt/page/lightsheerduet
        • white_black_currant Re: najlepszy laser 13.11.09, 18:58
          lililive napisała:

> white_black_currant napisała:
          No tak strona producenta to naprawdę wiarygodne źródło ....
          Bez komentarza - jak się reklamować to nie nachalnymi opiniami o sobie samym
          >
          > > W kwestii najlepszego lasera - dużo szumu zrobiło się wokół najnowszej we
          > rsji L
          > > umenis Light Sheer - DUET. Zebrał niezbyt pochlebne opinie - za mała moc
          > na duż
          > > ej końcówce ale ciekawe czy ktoś coś wie realnie.
          > >
          >
          > Na swiecie zrobil rzeczywiscie duzo szumu i chyba nie bez podtawnie...ja zanim
          > zrobilam z siebie krolika doswiadczalnego pogrzebalam troche na zagranicznych
          > forach i nie spotkalam sie ze zlymi opiniami-z reszta LIGHT SHEER jest juz tak
          > znany i uznany za dobry ze skoro wypuscili nowszy typ to chyba musi byc cos w
          > tym ze jest lepszy!!!!ja z czystym sumieniem polecam gorąco!!!
          >
          > to strona w USA-najlepiej samemu przeczytac!!!
          > <a href="http://www.aesthetic.lumenis.com/wt/page/lightsheerduet"

W_B_C
          target="_blank">www.aesthetic.lumenis.com/wt/page/lightsheerduet</a>
          • lililive Re: najlepszy laser 14.11.09, 12:51
            White black currant sorry ale nie jestem pracownikiem firmy lumenis takze
            niestety nic nie mam z ich reklamy...z tego co mi sie wydaje to takie fora
            istnieja po to aby informowac o wlasnych doswiadczeniach,miejscach i nowosciach
            godnych polecenia!!!!jezeli uwazasz je za miejsce nachalnych opini to po co tu
            zagladasz!!!w dodatku to ja nie opisuje siebie-bo jestem czlowiekiem a nie
            laserem:):):):)tylko ciagnelam watek ktory sama zaczelas-najnowszego lasera do
            depilacji!!!!!. zachowujesz sie jak szef jakiegos salonu kosmetycznego ktory
            strasznie sie boi konkurencyjnych nowych sprzetow!!!wyluzuj troche!!!!
            • white_black_currant Re: najlepszy laser 14.11.09, 22:03
              No cóż - chyba trafiłam w czuły punkt Pani lekarz która dopiero co skończyła
              staż i nie ma żadnego doświadczenia a wystawia swojemu gabinetowi sama opinie
              ew. przez pracowników.

w_b_c
              • lililive Re: najlepszy laser 16.11.09, 12:34
                no prosze ile to sie mozna dowiedziec o sobie w internecie-wczesniej niby
                promowalam laser a teraz z dnia na dzien stalam sie lekarka z wlasnym
                gabinetem!!!fajnie by bylo!!! ha...chyba mialam racje-ktos sie strasznie boi
                nowego sprzetu skoro ma takie pomysly...ehhh...szkoda tu wogole wchodzic bo
                widac ze pisza tu same salony kosmetyczne...gdzie tu obiektywizm!!!!
                • shinaaa Re: najlepszy laser 18.11.09, 14:01
                  ale tu zadyma !
                  ja na pewno nie prowadzę gabientu,bo mogę wam ewentualnie załatwić
                  kredyt :)
                  ale byłam na depilacji na laserze diodowym, light sheer,co jak
                  co ,ale ma najlepsze opinie,oprócz tego jednak najlepsze efekty.
                  Więc nie wiem,po co te spory,wystarczy się dobrze zagłębić w nawet
                  to zwykłe forum i będziecie wiedziały jaki sprzęt wybrać.
                  We wrocławiu light sheer jest na ruskiej,oni maja nawet chyba dwa.
                  Ale nie wybierajcie IPl,moja koleżanka wydała na to kupe pieniędzy i
                  nic !
                  a tu jest gwarancja,że włosy sie usuną :)
              • woypa Re: najlepszy laser 20.11.09, 10:52
                Witam,

na temat dueta jakieś miarodajne wnioski będziemy mogli wyciągnąć za
                minimum rok. Laser na rynku jest od ok. pół roku, zakładając cztery
                zabiegi na nogi co dwa miesiące plus minimum pół roku "odpoczynku"
                po tym czwartym zabiegu (a lepiej byłoby rok). W tej chwili moim
                zdaniem jest dużo za wcześnie wypowiadanie się na temat skuteczności
                dueta w porównaniu z tradycyjną rączką. Każdy kto w tej chwili się
                nim depiluje jest królikiem doświadczalnym. My na razie się
                wstrzymujemy gdyż utrata wiarygodniści i reputacji w tej branży jest
                nie do odbudowania (gdyby okazało się, że jego skuteczność jest
                słaba). Sześć czy siedem lat temu też nikt nie wiedział czy
                LightSheer jest skuteczny... potrzebne są lata, aby sprzęt zdobył
                zaufanie i renomę... kilka miesięcy to za mało. Je życzę duetowi
                powodzenia :)

pozdrawiam
                Wojtek
                • neila83 Re: najlepszy laser 22.11.09, 20:19
                  ja jakieś 5 lat temu chodziłam na IPL - bikini. Miałam ok 8 zabiegów i jakiś
                  szczególnych efektów nie było!!! Zniknęło mi jakieś 40% włosów... co nie było
                  satysfakcjonujące przy założeniu, że po 3-4 razach zniknie jakieś 60%, po ósmym
                  zabiegu zrezygnowałam, straciłam sporo kasy i nadzieje, że za 10-tym razem
                  będzie lepiej. Teraz wróciłam na to forum, bo zamierzam zaryzykować i spróbować
                  z laserem diodowym, może to poskutkuje bardziej...
                  • gabi.1234 Re: najlepszy laser 23.11.09, 10:10
                    Witajcie.
                    Faktycznie jest tu wielkie zamieszanie na temat jaki laser ?
                    W wielkim skrócie powiem , że moja przyjaciółka prowadząca gabinet
                    kosmetyczny w Wawie zakupiła rok temu Ipl+rf. Wydała nie małe
                    pieniądze na zakup sprzętu do depilacji i do wszystkiego innego.
                    Więc na początku miała niezły ruch i w pewnym momencie staneło. Jak
                    się okazało zabieg depilacji był na tyle nieskuteczny < po 6 razach
                    na tych samych partiach ciała >
                    że zaprzestała wykonywać depilacji na tym sprzęcie a tak naprawdę go
                    odsprzedała. Mnie odrazu wysłała do gabinetu gdzie pracują na
                    laserze diodowym Lightsheer. Ja jestem zadowolona i mogę polecić
                    sprawdzony i chyba jedyny skuteczny laser.
                    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i nie dajcie się omamić w
                    urządzenia co są do wszystkiego.
                    • betii32 Re: najlepszy laser 24.11.09, 16:36
                      Jakiś rok temu miałam depilowane nogi i pachy laserem lightshir.
                      Powiem szczerze,że efekt był bo po jednym razie odrosło mi mniej
                      włosów.
                      Jednak nie zdecydowałam sie więcej na zabieg trwało to około 3
                      godzin i bardzo bolało. To było dla mnie nie do wytrzymania
                      Dopiero teraz dowiedziałam sie od koleżanki o nowym laserze, który
                      ma nową końcówke. Robi sie ten sam zabieg w ciągu 30minut i efekt
                      tak samo dobry jak po tamtym laserze sprzed roku, do tego zabieg był
                      bezbolesny w porównaniu do poprzedniego. Polecam laser lightshir
                      duet.
                      • white_black_currant Re: najlepszy laser 09.01.10, 23:26
                        A jakim cudem można ocenić efekty od razu po zabiegu jak trzeba odczekać okres między cyklami wzrosty włosa czyli od 6 do 10 tygodni ???

Znowu autoreklama ?

W_B_C
                        • lalola Re: najlepszy laser 11.01.10, 19:53
                          Jaki Ty jesteś męczący white_black_currant.
                          A teraz powiedz mi Wróżko kim jestem,

Byłam na depilacji w Skin Laser Studio w Katowicach ( laser Gentlemax) jedyny taki w POlsce i trzeci w Europie. Poszłam bez zastanawiania się., nic mnie nie bolało, po pierwszym zabiegu, zostało mi bardzo mało włosów. Byłam po 6 tygodniach na drugim zabiegu i zostały pojedyncze włosy.
                          Jestem zachwycona i dlatego zajrzałam na to forum,
                          A teraz cieszę się, że nie zaglądałam tu pzred zabiegiem bo pewnie bym nie poszła
                          • woypa Re: najlepszy laser 12.01.10, 14:32
                            Witam,

nie robić ludziom wody z mózgu :)
                            GentleMax to połączenie lasera GentlaeYAG (laser jagowy- do naczyń)
                            z GentleLASE (laser aleksandrytowy). Ten drugi stosowany jest do
                            depilacji od kilkunastu lat. Nie zmienia to mojego zdania- gdybym
                            miał iść na depilację i nie miałby to być LightSheer wybrałbym
                            właśnie GentleLASE (w przeciwieństwie do innych sprzętów zdarzają
                            się osoby zadowolone z depilacji tym laserem). Jego wadą jest brak
                            aktywnego chłodzenia konatktowego.
                            pzdr.
                          • white_black_currant Re: najlepszy laser 03.03.10, 20:08
                            Kim Ty jesteś ?

cóż - pytanie do Stwórcy ... osobą z problemem ?
                            Nd-Yag jest stosowany jako laser do naczyń niebieskich i tu jest nie do pobicia.
                            Czasem jest skuteczny w depilacji ( przy okazji tak naprawdę )ale tylko w pewnych trudnych wypadkach jest lepszy od diody 810 nm.
                            Brak chłodzenia i mała plamka powodują wiele problemów typu ból, bardzo długi zabieg itp.. metody zastępcze jak bardzo dobra wprawa personelu, dodatkowe chłodzenie itp. mogą skorygować te błędy

W_B_C

• real_alx7 Re: najlepszy laser 10.03.10, 17:30
                      Bo tak naprawdę to tylko diodowy lightsheer działa na włosy. A
                      laserów w gabinetach na pęczki i każdy "najlepszy".
                      Lightsheerów też jest kilka, więc szukajcie Lightsheer DUET, który
                      ma dwie głowice. Jest ich mało jeszcze w Polsce. Jedna głowica jest
                      tradycyjna mała, a druga 22 x 35 mm i podsysa skórę dzięki czemu
                      zabieg jest mniej bolesny i nieporównywalnie szybszy niż "dziobanie"
                      całych nóg malutką głowiczką. Robiłam bikini (3 sesje) i pachy (3
                      sesje) na zwykłym lightsheer i efekty były bardzo ładne. Nogi
                      robiłam (2 sesje) też na lightsheer i ok jednak teraz poszłam na
                      lightsheer DUET na zabieg i rewelacja!!! Nie potrzeba znieczulenia
                      (dotąd znieczulałam się kremem emla przed zabiegiem) i nogi zamiast
                      2 godziny, trwają 0,5h-45 min, zależy od wprawy. Krócej, komfortowo
                      a ceny takie same. Mało gabinetów go ma, więc mało się o nim pisze.
                • real_alx7 Re: najlepszy laser 10.03.10, 17:34
                  W Stanach jest dłużej niż pół roku i ma świetne rezultaty. Wiem, bo
                  tam pracowałam wiele lat. A głowica na podobnych zasadach co
                  tradycyjna, to samo swiatło, tyle, że większa, vacuum, szybsza i
                  mniej bolesna. Pewnie że od października 2009 nie można za wiele
                  powiedzieć, kiedy to został zaprezentowany po raz pierwszy. Ale
                  miałam zabieg na obu i jestem zachwycona.
    • real_alx7 Re: najlepszy laser 10.03.10, 17:21
      Bo tak naprawdę to tylko diodowy lightsheer działa na włosy. A
      laserów w gabinetach na pęczki i każdy "najlepszy".
      Lightsheerów też jest kilka, XC czy ET są starszymi modelami.
      Najnowszy jest Lightsheer DUET, który ma dwie głowice. Jest ich mało
      jeszcze w Polsce. Jedna głowica jest tradycyjna mała z XC, a druga
      22 x 35 mm i podsysa skórę dzięki czemu zabieg jest mniej bolesny i
      nieporównywalnie szybszy niż "dziobanie" całych nóg malutką
      głowiczką. Robiłam bikini (3 sesje) i pachy (3 sesje) na zwykłym
      lightsheer i efekty były bardzo ładne. Nogi robiłam (2 sesje) też na
      lightsheer i ok jednak teraz poszłam na lightsheer DUET na zabieg i
      rewelacja!!! Nie potrzeba znieczulenia (dotąd znieczulałam się
      kremem emla przed zabiegiem) i nogi zamiast 2 godziny, trwają 0,5h-
      45 min, zależy od wprawy. Krócej, komfortowo a ceny takie same. Mało
      gabinetów go ma, więc mało się o nim pisze. Sprawdźcie hasło
      lightsheer DUET.
      • christine5 Re: najlepszy laser 29.04.10, 15:54
        Zgadzam sie ze lightsheer duet jest bardzo skuteczny i bezbolesny.
        Robilam w ny laser center w Warszawie. Po 3 zabiegach znikly mi
        zupelnie wrzystkie wlosy na nogach. Goraco Polecam
        • asteraki Re: najlepszy laser 21.09.10, 16:04
          no dobra, minął rok, wiec już coś można powiedzieć o skuteczności :)

jakie wyniki obserwacji? faktycznie duet jest tak samo dobry jak jego starszy brak? jest mniej bezbolesny, ale tak samo skuteczny?
          • kerabol Re: najlepszy laser 02.11.10, 23:21
            IPL nie jest laserem ! nadal tego nie wiecie,ja chyba poszukam artykulu ktory o tym mowi,albo go stworze,bo to juz jest jakis koszmar !
            IPL to jest jakies tam swiatlo,laser moze byc diodowy lub aleksandrytowy,moze byc tez inny,ale do innych spraw,nie do wlosow
            IPL TO NIE JEST LASER !!!!!!!!!!!!!
            to jest bzdura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Niech wam pokaza certyfikat poswiadczajacy,ze to jest laser,pokaaaaaaaaaazcie mi go dam wam nobla !
            sprawdzilam wszystko,doktorzy juz zaczynaja walke,ze duzo sprzetow jest nazwanych dumnie laserem,a wcale nim nie jest !
    • trzcinac Re: najlepszy laser 24.01.11, 21:16
      Light sheer XC Akademia Urody Kabaty
    • skinlaserstudio Re: najlepszy laser 07.04.11, 10:43
      Skin Laser Studio jest jedną z dwóch placówek w Polsce które mają najnowszy laser;) POLECAM:)
    • njut Re: najlepszy laser 24.04.12, 10:56
      Odświerzam temat po roku od ostatniego wpisu. Czy coś się zmieniło na rynku laserów?
      Na początku roku robiłam 2 zabiegi laserem diodowym Leda EPI 808. Po pierwszym zabiegu super - pozostał jasny meszek więc zgoliłam nogi tuż przed drugim zabiegiem, który zrobiłam 4 tyg później. Minęły 2 miesiące i musiałam wrócić do golenia maszynką. Pachy i bikini zarosły jak wcześniej a łydki i uda wyglądają lepiej. Przeczytałam gdzieś, że nie powinno się golić nóg po epilacji ale pani która wykonywała zabieg mówiła co innego i teraz nie wiem czy sama sobie zaszkodziłam czy coś jest nie tak. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie nie golić nóg między zabiegami, które z tego co się dowiaduję powinny być wykonywane co 3 miesiące a nie co miesiąc.
    • gosiakot2 Re: najlepszy laser 28.01.13, 02:19
      wg mnie prym w dziedzinie laserów wiedzie GB5D Glam Beauty www.glambeauty.eu/oferta/produkty/gb5d
    • lajfentuzjast Re: najlepszy laser 31.01.13, 11:49
      Oczywiście zgadzam się z tym, że sprzęt na którym się wykonuje zabiegi depilacji powinien być najwyższej jakości, ale z tym co piszecie na temat IPL się nie zgadzam. To jest totalna bzdura!! IPL nie powoduje raka a wręcz jest znacznie bezpieczniejszy od standardowych laserów!!! A to dlatego, że rozproszone światło (nawet przy nieodpowiednio ustawionej długości fali) może wyrządzić mniej szkód tkankom niż światło skoncentrowane. Tak czy inaczej poziom bezpieczeństwa zależy i tak od osoby przeprowadzającej zabieg depilacji (jej doświadczenia i kompetencji)
      Depilacja IPL jest mniej bolesna od typowej depilacji laserowej, aczkolwiek również może generować dość nieprzyjemne uczucia u osób szczególnie wrażliwych na ból. Sama miałam robiony zabieg systemem Harmony XL i przyniósł oczekiwane efekty w postaci pozbycia się włosów z nóg.
      • wizia Re: najlepszy laser 01.02.13, 13:57
        Można również kupić urządzenie IPL Silk'n - model podstawowowy do używania samodzielnie w domu. Jest to bardzo skuteczny pod wrunkiem, że się nie oczekuje cudów raz i na zawsze.
        Jego używanie jest łatwe, a poziom mocy można ustalić wg własnego odczuwania bólu. Wg mnie tylko lekki dyskomfort.
        • dyzurna Re: najlepszy laser 08.05.13, 23:11
          depiluje sie laserowo od kilkunastu lat, tak kilkunastu.
          wszytskie zabiegi robilam light sheer i powiem wam ze nadal te zabiegi robie bo wlosy jak rosna tak rosna, jest ich mniej, sa cienkie i zadkie ale nadal w niepozadanych miejscach.
          po 3-5 zabiegach na pewno nie pozbedziecie sie wlosow na zawsze, zapomnijcie o tym , mowi to stara laserowa weteranka ;)
          • arshak Re: najlepszy laser 24.01.14, 16:30
            jest w tym prawda ale i tak oplaca sie to bardzo bardzo.
    • barbrakakol Re: najlepszy laser 09.01.14, 13:35
      A nie wiesz może czy w Trójmieście jest jakiś salon kosmetyczny który oferuje zabieg depilacji takim laserem???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka