Dodaj do ulubionych

Co po Eluage?

22.10.11, 22:18
Wykończyłam właśnie porcję Eluage i zastanawiam się co dalej. Myślałam o Glyco A 12% i Triacnealu. Czy to można łączyć ze sobą? Widziałam też w mojej aptece Neostratę AHA 15% Creme Plus, ale się zastanawiam, czy to nie za duże stężenie jak na pierwszą Neostratę. Poradzicie coś? ;-)

Aha, czy Cleanance Mask i Cleanance Gel Avene to coś dobrego? Dostałam próbkę i teraz myślę, czy warto tego spróbować.
Obserwuj wątek
    • coco_angel Re: Co po Eluage? 22.10.11, 22:36
      to zalezy jak Ty reagujesz na kwas:)
      patrzac na stezenia najpierw lepiej zaczac od triacneal 6 % glikolu, no i silniejszy retinalaldehyd...
      • kasha77 Re: Co po Eluage? 22.10.11, 22:54
        ja bardzo lubię avene cleanance maseczkę,lekko szczypie ale fajnie oczyszcza.
      • cannella Re: Co po Eluage? 23.10.11, 22:41
        Po tych kwasach, z którymi miałam do czynienia, reagowałam bardzo dobrze. A jeśli bym zaczęła od Triacnealu, to Glyco A 12% kwalifikuje się przy tym jako silnieszy retinalaldehyd, czy nie?

Strasznie to wszystko skomplikowane, ale dzięki za opinie :-)

• issey_miyake Re: Co po Eluage? 23.10.11, 22:58
          cannella napisała:

> A jeś
          > li bym zaczęła od Triacnealu, to Glyco A 12% kwalifikuje się przy tym jako siln
          > ieszy retinalaldehyd, czy nie?

Glyco A nie zawiera retinaldehydu, tylko kwas glikolowy. Bywa bardziej drażniący niż Triacneal.
    • issey_miyake Re: Co po Eluage? 23.10.11, 23:00
      cannella napisała:

> Wykończyłam właśnie porcję Eluage i zastanawiam się co dalej. Myślałam o Glyco
      > A 12% i Triacnealu. Czy to można łączyć ze sobą? Widziałam też w mojej aptece N
      > eostratę AHA 15% Creme Plus, ale się zastanawiam, czy to nie za duże stężenie j
      > ak na pierwszą Neostratę. Poradzicie coś? ;-)

Jaką masz skórę? Czego oczekujesz i chcesz od takiego kremu? Neostrata może się okazać zbyt mocna, ale nie musi.

> Aha, czy Cleanance Mask i Cleanance Gel Avene to coś dobrego? Dostałam próbkę i
      > teraz myślę, czy warto tego spróbować.

Mask nie do końca, żel owszem.
      • cannella Re: Co po Eluage? 24.10.11, 21:08
        Skórę mam mieszaną, w sumie w porządku. Dobrze reaguje na kwasy. Raczej nie mam problemów typu zapchane pory lub wypryski. Przydałoby się pewnie trochę nawilżyć i rozświetlić. A jeśli coś z aptecznych retinoidów, to co na początek?
        • issey_miyake Re: Co po Eluage? 24.10.11, 21:34
          cannella napisała:

> Skórę mam mieszaną, w sumie w porządku. Dobrze reaguje na kwasy. Raczej nie mam
          > problemów typu zapchane pory lub wypryski. Przydałoby się pewnie trochę nawilż
          > yć i rozświetlić. A jeśli coś z aptecznych retinoidów, to co na początek?

Differin krem
    • balbina_alexandra Re: Co po Eluage? 29.10.11, 22:27
      Z kosmetyków: Triacneal.
      Z retinoidów na receptę: Locacid.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka