Dodaj do ulubionych

French manicure - samodzielnie!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 12:37
Czesc!
Mam kilka pytan do dziewczyn, ktore same wykonuja french manicure w domku:)
Napiszcie prosze jakich uzywacie lakierow - chodzi mi o nazwy firm, nr
lakierow it.(jakie polecacie, ktore sa trwale itp.).A poza tym jakie jeszcze
inne akcesoria sa potrzebne aby wykonac samodzielnie taki manicure. Slyszalam
o jakichs paseczkach ale nie maja one chyba dobrej opinii.Co wy na to?Poza
tym bylabym wdzieczna za wskazowki (tak lopatologicznie) jak to wykonac
samemu, zeby pazurki wygladaly ladnie i estetycznie. Z gory dziekuje za info.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: EMI Re: French manicure - samodzielnie! IP: 212.244.180.* 12.07.04, 12:46
      1)trzeba byc cierpliwym
      2)lakiery Sally Hansen albo Inglot
      3) pasków nie uzywałam, ale robi je Avon
      4) zwykły sprzet do manicure wystarcza
      POWODZENIA
    • livett Re: French manicure - samodzielnie! 12.07.04, 13:27
      Gdzie mozna zakupic Sally Hansen? Widzialm chyba w Rossmanie, ale nie jestem
      pewna. I jak jest cena takiego zestawu do manicure?. Macie moze jakies swoje
      typy lakierow do paznokci? Sprawdzone, warte polecenia, ktore dlugo utrzymuja
      sie na paznokciach i oczywiscie w rozsadnych cenach.:) Piszcie wszystko, jakich
      uzywacie odcieni (nr kolorow), jakie firmy. Jestem zupelnym laikiem w tej
      materii, totez kazda wskazowka bedzie dla mnie cenna.Czekam.Pa:)
      • Gość: NIcole Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 12.07.04, 14:21
        Sally Hansen można zakupić w Galerii Centrum.Nie wiem dokladnie ile kosztuje,
        jeden lakier ok.30 zl.Polecam Ci lakiery Inglota, ja ich używam i dla mnie są
        najlepsze.Bialy lakier nr.38 i jasno różowy nr.52.Jako utwardzacza na calość
        możesz użyc lakieru UV-ULTRAFIOLET,też Inglota.Super efekt!Nie polecam za to
        pasków, lepiej samemu na początku trochę popróbować a napewno dojdziesz do
        wprawy i efekt będzie lepszy!
        • karol512 Re: French manicure - samodzielnie! 12.07.04, 17:13
          no właśnie, do tego przede wszystkim potrzebna jest wprawa. Ja zaczęłam od
          naklejania paseczków ale to była męka. w końcu zaczęłam bez paseczków (takie
          paseczki ma avon, a ostatnio kupowałam inglota i dostałam do tego takie właśnie
          paseczki). najpierw maluje przezroczysta odżywką. potem końcówki jednym ruchem
          pędzelka. i tu uwaga: zwykle lakier nakłada sie jakby wzdłuż paznokcia a te
          białe końcówki musisz jakby zrobić w poprzek. nie wiem jak to wytlumaczyc, po
          prostu ta kreska ma być jednym pociągnięciem zrobiona. Białą warstwę nakładam
          dwa razy - za drugim razem ewentualnie odrobine można poprawić jak coś wyszło
          krzywo.
          Na poczatku miałam też taki zwyczaj że jak coś wyszło krzywo to brałam patyczek
          do uszu taki z watką na koniec ze zmywaczem i poprawiałam (są też takie
          specjalne zmywacze w formie długopisu ale uważam to za zbytek). ale wtedy ta
          bezbarwna warstwa sie psula. wiec albo bez bezbarwnej warstwy albo bez
          poprawiania. no i na koniec lakier jasno różowy (bo za beżowym nie przepadam).
          teraz jeśli chodzi o lakiery: biały wcześniej miałam avon a teraz mam inglota
          (właśnie z nim dostałam paseczki). a jasno różowy mam z L'oreal z takiej serii
          Pastel które są zarazem odżywką (ale paznokcie i tam mi sie rozdwajają;-).
          czasami też zamiast jasno różowego używam taki jasny inglota - biały perłowy -
          ale to już taka wariacja, fajnie wygląda na stopach..
          jakbyś miała jakieś pytania wal śmiało - i nie przejmuj sie na poczatku bywa
          różnie, czasami trzeba zmyć, czasami paseczki różnej szerokości wychodzą, ale
          generalnie im dalej w las....
          życze powodzenia
        • Gość: myszz Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:16
          Kurcze, mi Inglot zszedł płatami na własnym ślubie........

nr 82

z innych jestem zadowolona, moze ten jest felerny
    • triola Re: French manicure - samodzielnie! 12.07.04, 17:25
      Witam, polecam zestaw do frencha firmy Pierre Arthes, kosztuje 10 zł, jest
      bladorózowy duży lakier i biały mały z małym pedzelkiem , co moze ułatwi Ci
      pierwsze paski:)pamiętaj o oparciu dla łokci, nie za dużo białego lakieru,
      spróbuj tez na koniec utwardzacza Inglota. powodzenia!!!
      • Gość: jlive Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.merck.pl / 212.244.157.* 23.07.04, 15:46
        > Witam, polecam zestaw do frencha firmy Pierre Arthes, kosztuje 10 zł

a gdzie mogę go kupić w warszawie??
    • Gość: nissia Re: French manicure - samodzielnie! IP: 80.51.245.* 12.07.04, 20:39
      Ja używan Inglota.Różówy nr.82 i biały nr.38.Jestem z nichzadowolona.A
      paseczków ni używam,raz je wypróbowałam i stwierdziłam że więcej z nimi
      problemów niż korzyść.Teraz sama maluję kreski.Mam też zmywać w sztyfcie i jak
      coś żle wyjdzie wymazuję.
      Powodzenia w próbach
      • Gość: Mango Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 10:53
        Do frencha używam: białego Pierre Rene, różowego Maybeline (najfajniejsze są lakiery Revlona, ale od dawna ich nie widzę),paseczków Top Choice (za 4.60), pęsetki(do zdejmowania pasków), korektora KillyS lakieru podkładowego i nabłyszczająceo - oba Sally Hansen. Kojejność działania: paseczki, odżywka na końcówki,biały lakier, zdejmowanie pasków, odżywka na pozostałą część płytki, różowy lakier, nabłyszczacz. Cierpliwości i powodzenia! ostatnio kosmetyczka zrobiła mi frencha, ale wcale nie wyglądał lepiej niż mój amatorski. Pozdrawiam! :)
    • Gość: livett Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:37
      Może jeszcze ktoś sie pochwali w jaki sposób samodzielnie robi frencha?
      Z góry dziękuję za info.Pa:)
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 11:23
      Ja robię taki u stóp. Mam takie samoprzylepne białe karteczki (mama używa ich
      do opisywania kompotów, ogórków kiszonych itp...). Kroję je na paseczki,
      naklejam na pzanokieć, maluję białym lakierem (akurat Pierre Rene mam) i
      zdecydowanym ruchem po chwili odrywam. Potem na to wszystko lakier bezbarwny
      albo odżywka w jakims jasnym, transparentnym kolorku.
    • Gość: Joanna Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:23
      Ja w sprawie paskow :-)
      Wlasnie dzisiaj je uzylam-totalna klapa!!! Chyba nie umiem ich uzywac. Moja
      plytka z biala czescia paznokcia jest taka w polksiezyc, a te paski sa prawie
      jak kreseczki. Wiec na moich paznokciach nie yszlo to dobrze. Zmylam wiec to i
      pomalowalam "od reki". Troche sie nameczylam. Moze nie jest zbyt rowno, ale
      efekt jest super.
      Uzylam Inglota 82 i 38. I ozdywke na paznokcie 028 (chyba).

Pozdrawiam!
      • Gość: ania Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 20:25
        Ja do French'u zamiast paseczków używam specjalnej białej kredki do manicuru.
        Trzeba ją zwilżyć wodą i pomalować płytkę od spodu. Wygląda to estetyczniej i
        naturalniej moim zdaniem.
        • Gość: nadzieja Re: French manicure - samodzielnie! IP: *.chello.pl 25.07.04, 23:42
          Mze i lakier Sally Hansen kosztuje 30zl, ale w zestawie taniej - 48zl w Galerii
          Centrum...
          ja uzywam paskow i nie mam z tym problemow... trzeba tylko poczekac az lakier
          wyschnie i szybkim ruchem odkleic... Nie umialabym sama namalowac kresek - rece
          mi sie zbyt trzesa :-)))
          Tanszy jest zestaw Avonu - w sumie niezly jak dla mnie, ale jesli masz wiecej
          kasy to lepiej kupic Hansen...
          Pozdrawiam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka