Dodaj do ulubionych

Makijaż na SYLWESTER

IP: 195.82.167.* 11.12.04, 14:27
Chciałabym, abyście mi doradziły, jaki makijaż wykonać na imprezę
sylwestrową :) To, co napsizę będzie b. długie, ale proszę - przeczytajcie i
doradźcie! :-)

1. TYP URODY
Mam włosy brązowe(w sumie krótkie, wypazurkowane, 'wywijane' na zewnątrz)...
Cerę mam bladą, "szarą", w ogóle się nie rumieni :( Oczy b. ciemne - ciemny
brąz, niektórzy mówią, że brązowy odcień czerni ;-) Rzęsy i brwi czarne -
niestety niezbyt gęste brwi (reguluję je), ale rzęsy OK. Mam brązowe cienie
wokół oczu :/

2. CERA
Mam cerę tłustą, bardzo tłustą :/ Strasznie zanieczyszoną (dużo wągrów),
skłonną do wyprysków... I cholernie się świeci.

3. JAK SIĘ MALUJĘ NA CO DZIEŃ?
Staram się nie malować :) Tzn. obowiązkowo używam błyszczyku i bezbarwnej
odżywki do rzęs lub brązowego tuszu. Nakładam beżowy cień do powiek (taki w
kolorze skóry - w ogóle go nie widać, jest on tylko po to, żeby zakryć moje
brązowe cienie wokół oczu) i róż (żeby buzia nie była taka 'smutna' i szara).

Na noc sylwestrową chciałabym wyglądać jakoś inaczej, nie tak jak na co
dzień... Ale równocześnie nie chcę wyglądać jak wytapetowany plastik :/ Chcę,
żeby znajomi mnie poznali ;-)) Ale byli mile zaskoczeni moim image'm :)

Co proponujecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ffffeeerr Re: Makijaż na SYLWESTER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 14:41
      pomaluj sobie twarz czarnym węglem i natapiruj włosy.nikt cie nie pozna -
      gwarantowane!!nie bedzie widać wagrów ani swiecącej skóry:) i napewno wszstkich
      zaskoczysz takim nowym image
      • Gość: małolatka_15;-) Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 11.12.04, 15:22
        Liczyłam na życzliwe odpowiedzi... :/ i chyba się przeliczyłam ://
        • Gość: ffffeeerr Re: Makijaż na SYLWESTER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 15:25
          sorry za ten komentarz ale jak go pisałam to byłam w fatalnym nastroju:
          ((...zreszta dalej jestem...narazie z tym makijarzem nic mi nie przychodzi do
          głowy.jak cos wymysle to napisze/pozdrowonka i... przepraszam
          • Gość: małolatka_15;-) Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 11.12.04, 15:31
            Heh, wybaczam :] Każdy ma czasem gorsze dni :-P Ale na drugi raz postaraj
            wyładować się gdzie indziej, nie na forum;-)
            Pozdrawiam, 3maj się :]
    • Gość: szesnastka Re: Makijaż na SYLWESTER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 15:31
      Kochaniutka, ja mam odwrotnie bo mam bladą cere, blade niewidoczne brwi i
      rzęsy. Nosek mam czyściutki od wągrów, bo sobie co tydzień oczyszczanie robie.
      Cieni brązowych pod oczami nie posiadam, ale za to mam rozszerzone naczynka.
      Jestem bardzo jasną blondynką (ale to akurat z mojego wyboru-pasuje mi to).
      Jedyne co nas łączy to cholernie błyszcząca morda. Mam 16 lat i kurw..ca mnie
      bierze ze ten ryj mi się tak świeci. Wrrr. A na sylwestra zostaje w domu.
    • Gość: małgo Re: Makijaż na SYLWESTER IP: *.crowley.pl 11.12.04, 16:54
      Prezentuje taki sam typ jak ty moja droga.Z tym ze włosy mam bardzo ciemne a
      kłopoty z cerą to u mnie max podraznienia. Moj makijaz to podkład, korektor pod
      oczy ,tusz wyłącznie na gorne rzesy,gorna powieka muśnieta intensywną
      brzoskwinią(absolutnie nie jest to blady odcien)+ gwiezdny pył sephory daje
      fajny opalizujący efekt,w wewnetrznych kacikach oczu jasny cien w kremie,na
      dolnej powiece maluje kredką pomiedzy rzesami kropeczki co daje efekt
      zageszczenia.Roz na policzki , na usta bezbarwny błyszczyk lub w naturalnym
      kolorze ust aplikowany gąbeczką.To jest taka bezpieczna wersja makijazu w jakim
      czuje sie dobrze.Generalnie nie podobaja mi sie oczojebne zestawienia
      kolorystyczne, natomiast w tym roku na bal hausowy na ktorym bedziemy tylko z
      mezem ,zamierzam przyszalec i wystąpie w niebieskim złamanym zielenią makiajzu
      oczu(ciezko opisac ten kolor ale to zaden błekit ktorego nie znosze fujjj)
      Pozatym na oczkach podoba mi sie rowniez sliwka, opalizujący grafit połączony z
      bielą...
    • hana0 Re: Makijaż na SYLWESTER 11.12.04, 19:46
      zacznij od korektora w odcieniu zielonkawym aby zatuszowac wypryski nastepnie
      naloz podklad matujacy a na koniec roz na policzki w odcieniu malwy, burgunda
      lub odcienie przydymione zrezygnuj z kolorow ceglastych i bardzo cieplych!!
      kolej na oczy... wyeksponuj oczy malujac je na kontrastowy odcien w stosunku do
      teczuwek np srebrzysty, szary lub antracytowy (granat z szarym) . malujac oczy
      na czarno uzyskasz nieladny efekt 2 plam na twarzy!! wytuszuj rzesy czarna
      mascara lub zaszalej i czern zamien na kolor cienia! jesli chodzi o usta to
      masz dwa wyjscia ...1. przy mocnym makijazu oczu pociagnij usta samym
      blyszczykiem albo nawet pomadka ochronna bezbarwna . w ten sposob uzyskasz
      efekt z lat 60. ...2. mozesz przystopowac troche z oczami a na usta nalozyc
      pomadke w kolorze ognistej czerwieni, purpury , rozu fuksji lub burgunda.
      pamietaj zeby raczej zrezygnowac z odcieni ceglastych. pamiatej zeby makijaz
      blyszczal wiec na powieki mozesz nalozyc brokat lub poprostu blyszczacy cien !
      pamiataj ze gny mocna podkreslasz oczy to usta potraktuj ulgowo z makijazem i
      na odwrot!! a tak wogle to pocwic z doborem kolorow wczesniej nie w dzien
      imprezy!!
      • hana0 Re: Makijaż na SYLWESTER 11.12.04, 19:49
        dla podkreslenia efektu mozesz podfarbowac wlosy na ciemniejsze np ciemnybraz
        lub nawet czarne!!
        • Gość: małolatka_15;-) Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 11.12.04, 20:03
          No właśnie, chyba się podfarbuję troszkę ;-)

A czmemu mam tak unikać koloru cegły?:> :D
          • zielona_herbatka Re: Makijaż na SYLWESTER 11.12.04, 21:16
            Witaj
            nie mam Twojego zdjęcia więc powiem Ci jak ja to sobie wyobrażam:
            zafarbuj sobie włosy zmywalną szamponetką na jakiś czekoladowy odcień brązu lub
            bardziej zaszalej z kolorami i zrób sobie jakieś szalone zmywalne pasemka( przed
            Sylwestrem zawsz pojawia sie pełno różnych zmywalnych farbek do włosów)
            Oczy możesz pomalować albo na jakiś jasny perłowy odcień, wtedy będzie fajny
            kontrast z Twoimi tęczówkami, lub użyj jakiegoś śliwkowego kolorku ( bardzo
            modny w tym sezonie) rzęsy wytuszuj czarną maskarą. Pod łukiem brwiowym
            pociągnij jaśniutkim cieniem, albo najlepiej białą kredką do oczu ( rozjaśni i
            odświerzy to Twoje spojrzenie) Jesli chodzi o cerę to ja tez mam taki
            problem:((( po prostu min. tydzień przed imprezą stosuj częściej peelingi i
            nawilżaj po nich cerę jakimś lekkim żel-kremem. Ja używam kremu matującego nivea
            z serii young (ok17 zeta) Nie nakładaj zbyt jasnego podkładu, a raczej jakiś
            odcień pośredni, pózniej możesz całą twarz, szyję i dekolt ozłocić jakimś pudrem
            opalizującym z drobinkami złota, kości policzkowe możesz musnąć nieco mocniej.
            Do takiego makijazu usta raczej powinny zostać jak najbardziej naturalne:)
            pozdrawiam
            • Gość: małolatka_15;-) Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 14.12.04, 16:04
              Fotkę chętnie prześlę :)
              Tylko podaj e-mail ;-)
          • hana0 Re: Makijaż na SYLWESTER 12.12.04, 00:01
            masz jasna cere i ciemne oczy przy takiej urodzie sprawdzaja sie fajnie
            kontrasty wiac ciemne wlosy !! a odcienie ceglaste pasuja do urody cieplej ze
            zlotymi refleksami!! masz jeszcze jedno fajne wyjscie tylko bardziej
            radykalne... zafarbowac sie na rudy i makijaz zrobic we fioletach ...haha
            ps. polecam sie na przyszlosc
          • hana0 Re: Makijaż na SYLWESTER 12.12.04, 12:25
            odcienie ceglaste pasuja do osob z karnacja "opalana" ze zlotymi refleksami na
            wlosach i w cerze... z tego co napisalas wnioskuje ze masz jasna ziemista
            karnacje wiec sprawdza sie u ciebie kontrasty
          • filizanka007 Re: Makijaż na SYLWESTER 17.12.04, 20:58
            ja to bym Ci radzila zadbaj o cere a nie zabawiaj sie w robienie makijazy skoro
            masz 15 lat(tak wnioskuje z pseudo) to na nic nie jest ci to potrzebne.
            przeciez przez te pudry i inne "diady" skora nie oddycha. mam duzo znajomych-
            dziewczyn ktore nawet nie potrafia poprawnie rozprowadzic rozu a maja sliczne
            buzie, a takie "plastiki" sa malo schludne. tym bardzij skoro nie masz kasy na
            kosmetyczke to zapewne kosmetyki nie beda super jakosci .buble ktorymi rynek
            jest przepelniony mozna wrzucic do jednego wora i pod porzeczki.:))pozdrawiam
            • Gość: małolatka_15;-) Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 18.12.04, 14:41
              Ale kto tu mówi o jakichś fluidach, pudrach, megatapetach..;-)

To może zadam inne pytanie: jaki makijaż oczu będzie dla mnie odpowiedni? :)
    • Gość: małolatka_15;-) Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 12.12.04, 12:08
      A, jakby co, to mogę foto przesłać, jeśli by Wam to ułatwiło coś i mogłybyście
      mi trafniej doradzić ;-)
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Makijaż na SYLWESTER 12.12.04, 12:45
        Idź do kosmetyczki.
        W tamtym roku zapłaciłam 15 zł za zniewalający makijaż. Nie chciałam go później
        zmyć ;-)

Aaa, i powiedz jej, jak będziesz ubrana (w jakim kolorze), bo to jest dosyć
        istotne.

Pzdr
        • Gość: małolatka_15;-) Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 12.12.04, 18:17
          Hm, chętnie bym poszła... Tyle że u mnie kosmetyczka jest droga [np za
          oczyszczanie twarzy bierze 70zł...]
          A poza tym rodzice by mnie chyba zabili :)
          • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Makijaż na SYLWESTER 14.12.04, 17:41
            No Boshheshhh Ty mój....
            Przeciez wiadomo, że za oczyszczanie twarzy bierze się więcej !
            • Gość: justa Re: Makijaż na SYLWESTER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 10:45
              może i za oczyszczanie więcej, ale i tak nie widziałam nigdzie makijażu za 15
              zł :) poniżej 50 zł nie widziałam nawet. poza tym, zrobiony przez kogoś makijaż
              nie zawsze musi Ci się spodobać, możesz się w nim źle czuć... i co wtedy? 50 zł
              do kosza, zmywamy ten makijaż czy poprawiamy? albo płacimy drugie tyle za
              próbny?
    • Gość: up Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 16.12.04, 15:21
      up
      • Gość: . Re: Makijaż na SYLWESTER IP: 195.82.167.* 17.12.04, 20:33
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka