Dodaj do ulubionych

opalanie natryskowe

02.07.14, 12:05
Zastanawiam się nad wykonaniem zabiegu opalania natryskowego przed weselem (nie mogę się opalać na słońcu bo mam bardzo jasną karnację i natychmiast robią mi się poparzenia...) Warto nie warto? Proszę o jakieś wskazówki co zrobić, żeby wyszło ok..
Obserwuj wątek
    • lamiamoda Re: opalanie natryskowe 03.07.14, 22:54
      Witaj,
      Ja uważam, że warto. Opalałam się natryskowo tak jak Ty, przed weselem. Opalenizna nawet długo się utrzymywała, była naturalna (zupełnie jak opalenizna słoneczna). Ja przed zabiegiem wykonałam sobie peeling całego ciała. Chwyciło równomiernie, ale to głównie zasługa pani kosmetyczki, która bardzo dokładnie rozprowadzała samoopalacz.
      • majkowa88 Re: opalanie natryskowe 04.07.14, 09:19
        Na stronie internetowej poświęconej opalaniu natryskowemu znalazłam informację, że za pomocą tego zabiegu można optycznie rzeźbić sylwetkę np. wyszczuplić nogi ( opalanienatryskowe.pl/czym-jest-opalanie-natryskowe/ ). Miałaś tez tak? faktycznie to się tak robi??
        • lamiamoda Re: opalanie natryskowe 04.07.14, 09:55
          Mi bardziej chodziło o zatuszowanie białych pasków na ramionach, bo wcześniej opaliłam się na słońcu i niestety miałam białe ślady z ramiączek. Kosmetyczka w tym miejscu nałożyła mi grubszą warstwę środka, więc myślę, że w przypadku modelowania sylwetki jest podobnie. W konkretnych miejscach nakłada się grubszą warstwę. Ale to tylko moja opinia, najlepiej zapytać kosmetyczki jak to w rzeczywistości wygląda. Acha i jeszcze Ci dodam, że opalenizna schodzi równomiernie. Po prostu jaśnieje tak jak zwykła opalenizna. Nie robią się jasne plamy jak po samoopalaczu.
          • majkowa88 Re: opalanie natryskowe 04.07.14, 10:48
            Dzięki, chyba mnie przekonałaś :) Żałuję tylko, że nie zrobiłam sobie zabiegu "na próbę". Chociaż to nie moje wesele więc mogę zaryzykować :)
            • lamiamoda Re: opalanie natryskowe 04.07.14, 11:37
              Spokojnie, ja też robiłam przed weselem i było ok :-) Tylko wybierz dobry salon :-)
    • kluzeczka Re: opalanie natryskowe 11.11.14, 20:07
      Opalanie natryskowe jest bardzo dobrą alternatywą na uzyskanie pięknego ciała dla osób właśnie takich jak Ty. Uważam, że warto. Brązowy kolorek dodaje nam uroku ;-)
    • wios-na14 Re: opalanie natryskowe 23.10.15, 22:16
      Możesz skorzystać z oferty www.instytutluisa.pl/ jest to salon w Sosnowcu, który poleca min opalanie natryskowe., Sam zabieg trwa około 10 minut. A jest bezpieczny dla ciała i efekt trwalszy. No i nie ma takiego zagrożenia jak przy opalaniu w solarium.
    • stargateatlantis Re: opalanie natryskowe 22.01.16, 11:21
      o-you.pl/opalanie-natryskowe-fakty-i-mity/
    • iwonka-poz Re: opalanie natryskowe 03.02.16, 15:37
      Dawno zamieniłam solarium na opalanie natryskowe, nie szkodzi skórze, efekt utrzymuje się u mnie około 10 dni i nie śmierdzi jak samoopalacz. Jestem z Poznania i dzwoniłam po babkę, która przyjeżdża do domu i używa dobrych kosmetyków Fake Bake. U każdego może inaczej wyjść i są różne odcienie do wyboru, więc radzę zrobić próbę wcześniej gdzieś z dwa tygodnie, a potem tak 3 dni przez weselem będzie ok. I pamiętaj o nawilżaniu skóry, wtedy jest ładniej i na dłużej. :) Tu poczytasz co robić przed i po: fakebake.pl/?p=opalanie_natryskowe
    • matka-polka098 Re: opalanie natryskowe 07.02.16, 20:30
      Też opalałam się z Fake Bake, chyba najlepsze kosmetyki i fajnie, że w Poznaniu przyjeżdża pani do domu, nie trzeba wychodzić z domu, próbowałam też sama nakładać kosmetyki, ale jednak efekt jest o wiele lepszy po opalaniu natryskowym, bo jest równo. Mogę polecić: www.monalisa-poznan.pl/cennik/pielegnacja-ciala/opalanie-natryskowe-fake-bake/
    • doris098 Re: opalanie natryskowe 17.02.16, 12:04
      Ja też korzystałam z Fake Bake z Mona Lisy w Poznaniu przyjeżdża pani, rozkłada taką kabinę przenośną, która wygląda jak namiot i w tym spryskuje całe ciało. Była u mnie maks 30 minut, potem musiałam ok. 6 godzin odczekać w luźnych ciuchach i następnie zmyć wstępny kolor. Efekt rewelacyjny, wybrałam odcień gold dla jasnej karnacji i wyszło super, zwykle mam szarą, ziemistą cerę, a po opalaniu skóra była taka złota, oliwkowa, wyglądało to bardzo naturalnie, a nie narażasz skóry na poparzenia. Musisz tylko pamiętać o nawilżaniu skóry codziennie, żeby jak najdłużej utrzymać efekt. Ja się wkręciłam, uważam że warto. :)
    • aifela Re: opalanie natryskowe 21.02.16, 20:40
      ja własnie zawsze się obawiałam opalania natryskowego, ale moze skusze sie bo również idę na wesele a nie mogę latem się opalać...
      • doris098 Re: opalanie natryskowe 29.02.16, 11:47
        Nie ma się czego obawiać, wychodzi równomiernie, nie zostawia plam, szybki efekt i naprawdę ładnie to wygląda. Mój facet też nie był przekonany, gdy mówiłam, że chcę wypróbować opalanie natryskowe, ale gdy zobaczył moje opalone ciało powiedział, że mogę stale tak się opalać. :D Kiedyś stosowałam czasem samoopalacz, ale nigdy nie wyszło mi tak ładnie i równo, a do tego kosmetyki Fake Bake ładnie pachną w przeciwieństwie do samoopalaczy...
    • techio Re: opalanie natryskowe 11.03.16, 23:51
      Ja chyba pozostanę wierna samoopalaczom, tym bardziej, że w końcu znalazłam taki który nie pozostawia smug (nakładam go za pomocą specjalnej rękawicy) i ma bardzo naturalny odcień - w postaci balsamu, z St. Moriz. Nie lubię być blada, a niestety matka natura nie obdarzyła mnie 'zdrowym' odcieniem skóry ;)
    • pati-mycha Re: opalanie natryskowe 18.04.16, 23:02
      Koniecznie peeling całego ciała przed, a zaraz po najlepiej siedzieć w domu w luźnym ubraniu i zmyć dopiero po 6-7 godzinach. A następnego dnia na wesele i będziesz miała piękną, naturalną i przede wszystkim równomierną opaleniznę! Ja tak robię dzień lub dwa dni przed każdą większą imprezą i jestem zachwycona! W Poznaniu jest opalanie natryskowe Fake Bake: www.facebook.com/opalanienatryskowepoznan/
    • snowwwhite Re: opalanie natryskowe 13.05.16, 16:09
      może przed samym weselem nie. spróbuj wcześniej, w razie jakby coś poszło nie tak
      • kosmotynka Re: opalanie natryskowe 09.09.16, 12:51
        Ja bałabym się, że będę nierówno opalona. Dlatego pogodziłam się ze swą bladością.
    • wellness11 Re: opalanie natryskowe 13.09.16, 14:14
      Ja byłam raz przed weselem ( nie swoim ;) i byłam bardzo zadowolona. Nie szkodzi na skórę, jest szybko ( nie trzeba kilka razy przychodzić) i profesjonalnie. Polecam ;)

100club.pl
    • slikbela Re: opalanie natryskowe 20.10.16, 19:21
      Moje kochane druhny zabrały mnie na małe spa przed weselem z okazji wieczoru panieńskiego. Nie było klubu i alkoholu, tylko relaks i piękno :D Właśnie w swoim pakiecie prezntowym miałam opalanie natryskowe, dzięki temu byłam kuszącą czekoladką na swoim ślubie bo opalenizna mi się ładnie utrzymała, nic nie spłynęło, efekt bardzo naturalny i trwały :) Ja robiłam w Krakowie w salonie jadoreinstytut.com/
    • wikjank Re: opalanie natryskowe 21.10.16, 18:24
      w opalaniu natryskowym można podobno (jeżeli trafi się na dobrą kosmetyczkę) zrobić tak że po nałożeniu różnych odcieni osiągnąć efekt wyszczuplenia nóg
      • k_a_s_i_aa Re: opalanie natryskowe 15.12.16, 21:26
        To usługa odpowiednia dla wszystkich, także tych którzy pragną cieszyć się zdrową opalenizną i źle reagują na promieniowanie UV, np. osób z jasnym fototypem i alergiami. Odcień opalenizny dobierany jest indywidualnie do karnacji klienta, zaś preparaty używane do zabiegu są bezwonne, nie zawierają alkoholu, perfum ani konserwantów, dlatego usługa proponowana jest także kobietom w ciąży oraz osobom z wrażliwą skórą czy bielactwem.
        Jest to idealny zabieg na okazje takie jak ślub.
        Więcej informacji o opalaniu natryskowym na waxstudio.pl/opalanie-natryskowe/. W Gdańsku i Gdyni polecamy Wax Studio.
    • snowwwhite Re: opalanie natryskowe 19.01.17, 17:29
      wydaje mi się, że musisz ten zabieg poprzedzić porządnym peelingiem ciała :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka