kingaf3 01.02.05, 14:47 Slyszalam ze hindusi uzywaja do wlosow olejku jasminowego, prosze o informacje. Gdzie go mozna zdobyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: DO WLOSOW OLEJEK JASMINOWY? 02.02.05, 09:45 jesteś pewna, że chodziło o jaśminowy? bo ja słyszałam o migdałowym. olejek jaśminowy to olejek eteryczny i można go kupić tam, gdzie inne olejki eteryczne (apteka, sklepy zielarskie itp.). ale olejki eteryczne stosuje się zawsze rozcienczone, jeśli chcesz nakładać na włosy, więc dobrze też kupić jakiś olej bazowy, np. migdałowy i dodawać do niego po kilka kropli olejku jaśminowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaf3 Re: DO WLOSOW OLEJEK JASMINOWY? 03.02.05, 12:52 MOZLIWE ZE SIE MYLE I CHODZI O MIGDALOWY. ALE MYSLE ZE JEST TO SPECYFIK ZDECYDOWANIE PRZEWIDZANY DO WLOSOW, TYLKO CZY KTOS SIE Z TYM SPOTKAL? Odpowiedz Link Zgłoś
avf07 Re: DO WLOSOW OLEJEK JASMINOWY? 03.02.05, 19:04 Z tego,co mi wiadomo, chodzi o olejek kokosowy, sprzedawany jest w stanie stalym, nie jak tradycyjny olejek, trzeba go podgrzac, wtedy sie rozpusci i mozna nakladac na wlosy. A, jest bez zapachu. Kupilam w sklepie zielarskim, na opakowaniu jest ladna Hinduska, wiec przpuszczam, ze o to Ci chodzilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kingaf3 Re: DO WLOSOW OLEJEK JASMINOWY? 03.02.05, 19:50 No to chyba jestem na wlasciwym tropie. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
mila25 Re: DO avf07...-moje pytanie:) 05.02.05, 12:25 Witaj.Powiedz mi prosze, na ile wystarcza Ci taki olejek,ile jest go w opakowaniu oraz co jaki czas nalezy go stosowac? Pozdrowienia i z góry Wielkie Dzieki za odpowiedź Monika Odpowiedz Link Zgłoś