Dodaj do ulubionych

czas na BALSAMY do ust

23.03.05, 11:12
było już multum o błyszczykach. porozmawiajmy teraz o balsamach.
Które sa godne uwagi?
-LRP-ceralip lub taki nowy w tubce (nie pamietam nazwy)
-L'oreal "pastel..."
-Bebe Young
inne...
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:27
      jestem absolutnie za:
      - Bebe Young - różowy
      - Neutrogena
      - Nivea - classic
      • Gość: kasik Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.bas.roche.com 23.03.05, 11:42
        ja polecam :
        1. bebe classic /niebieska
        2. nivea /zielona o smaku owocowym (mniam mniam...)
        3. tisane /w małym słoiczku o świetnym miodowym smaku
        4. avon / różowa daje ładny kolorek, szególnie fajnie wygląda w słońcu bo wtedy
        ładnie sie mieni
    • Gość: gokia Re: czas na BALSAMY do ust IP: 85.128.68.* 23.03.05, 11:41
      bebe young - różowy i zółty (z filtrem)
      Juvena Visible Lips
    • Gość: len Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.05, 11:47
      Bebe, Nivea, Neutrogena sztyft ochronny, Neutrogena balsam w tubce - wszystkie
      one wysuszaja usta. Duzo szminek ochronnych zuzylam, nim zorientowalam sie, ze
      wiekszosc z nich przede wszystkim wysusza i uzaleznia od ich stosowania. Te,
      ktore wymienilam, sa bardzo przyjemne w stosowaniu, daja mile wrazenie
      nawilzenia, usta staja sie elastyczne. Po kilku uzyciach zorientowalam sie,ze
      musze uzywac ich coraz czesciej, a jesli tego nie zrobie, usta zaczynaja pekac,
      sa spierzchniete, suche - w znacznie gorszym stanie, niz przed uzywaniem tych
      sztyftow. Najchetniej uzywam tlustych sztyftow ochronnych polskich firm, np
      szminka Flos-Lek, lub szminka z wiesiolkiem Oeparol - nie wysuszaja,
      pielegnuja, dobrze zabezpieczaja. Polecam tez balsam Tisane, sztyft ChapStick i
      szminki Labello (ale te mozna kupic chyba tylko w Niemczech i Skandynawii).

Pozdrawiam!
      • smee Re: czas na BALSAMY do ust 23.03.05, 11:55
        Labello to Nivea :) Tam gdzie nie ma szminek Labello (np. u nas), jest Nivea i
        na odwrot :) Jedne i drugie identycznie wygladaja (oczywiscie roznia sie logo),
        maja te same smaki i zapachy :) Obie produkowane przez Beiersdorf. To w ramach
        ciekwostki ;))
        Pozdrawiam
        :)
        • Gość: len Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.05, 12:08
          Tak, faktycznie ten sam producent i podobna "obudowa", ale te ktore ja mam, sa
          w wersji slonecznej z filtrami i "med repair" - nie znalazlam u nas
          odpowiednikow tych sztyftow, chociaz byl czas, ze stosowalam nasze sztyfty
          Nivea. Poza tym te Lobello nigdy nie urzadzily mi tak ust, jak Nivea czy Bebe.

Chcialam jeszcze napisac, ze te tluste wiesiolkowe lub Flos-Leku sa niezbyt
          komfortowe w uzyciu, pozostawiaja tlusta warstwe na ustach, co nie kazdy pewnie
          lubi, ale dobrze regeneruja popekane i spierzchniete wargi.
          • Gość: berchet Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:10
            zdecydowanie:
            - Tisane - najlepsza, choć niezbyt wygodna w użyciu
            - Nivea - mleko i miód - bardzo fajnie pielęgnuje suche usta
            • Gość: magda Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:18
              tylko NIVEA :)jak bylam mala uzywalam jakis nie firmowych pomadek biednych -
              odkad zaczelam uzywac NIVEA to nie kupuje innych tylko te :) teraz mam mleko i
              miod i truskawkowa sa swietne mialam jeszcze perlowa, ruzana, wisniowa i
              zielona ;) Wszystkie sa swietne i ja jak sie nie pomaluje to mam spierzchniete
              usta a nie jak sie maluje a to tez nie jest tak ze musze chodzic i sie malowac
              tylko to normalne ze trzeba ustka nawilzac ;)
    • Gość: hotka Re: czas na BALSAMY do ust IP: 195.150.224.* 23.03.05, 12:29
      Ja lubię balsamy dobrze nawilżające, dlatego polecam balsamy:
      - Lavita -fajnie pachnie , dobrze nawilża i natłuszcza usta (kupiłam w drogerii
      Natura)
      - Bebe Young też mi odpowiadało
      - Tisane
      Natomiast nie lubię pomadek Nivea - bardzo słabo nawilżają, i te dziwne kolory,
      które zostają na ustach - zwłaszcza po wiśniowej - tragedia!
    • Gość: milkie Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.blich.krakow.pl 23.03.05, 12:37
      chapstick, jezeli komus nie przeszkadza zapach kamfory na ustach, to jest
      bezkonkurencyjna, szczegolnie ta jasnoniebieska, swietnie nawilza, lekko
      natluszcza i zostawia dlugotrwaly film ochronny. i to taki nieprzeszkadzajacy.
      lubie tez tisane i "jajeczko" oriflame.
    • Gość: bajka Re: czas na BALSAMY do ust IP: 195.47.201.* 23.03.05, 12:39
      Balsam Tisane - w słoiczku, więc mniej wygodny niż sztyft, ale moim zdaniem
      rewelacyjny. I kosztuje tylko jakieś 5zł.
    • Gość: cita Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:31
      Nivea i Bebe to dla mnie totalna katastrofa, za najlepsze uważam masełka do ust
      Body Shop i balsam Sweet Balm Lamcome.
    • Gość: chihiro Re: czas na BALSAMY do ust IP: 217.204.117.* 23.03.05, 13:38
      Ja bardzo lubie Bebe zolte z filtrem, a do domu Tisane i Body Shop z orzechem
      brazylijskim. W domu moge sobie smarowac usta palcem i wycierac w chusteczke,
      ale gdy wychodze wole higieniczniejsza forme, czyli balsam w sztyfcie.
      Aha - uwielbiam wszystkie superslodkie, orzechowo-karmelowo-waniliowe zapachy i
      smaki! Chociaz papaya Body Shopu tez jest nie do pogardzenia...

A czy probowalyscie nowy blyszczyk w tubce Estee Lauder? Ja mam spora (7ml)
      probke w kolorze rozowym i wyglada slicznie na ustach (jest tez pyszna) :)
      • fairy5 Re: czas na BALSAMY do ust 23.03.05, 19:21
        czy body shop balm jest w tubce czy w pudeleczku, jak z nakladaniem??
        ja lubie chapstick i na spierzchniete usta cudenko cliniqua w tubce.
    • kaemka Re: czas na BALSAMY do ust 23.03.05, 18:21
      pomadka ochronna Melisa (w zielonym opakowaniu), dobrze natłuszcza
    • lucy215 Re: czas na BALSAMY do ust 23.03.05, 21:08
      lubię baslamy Nivea i Chapstick (chociaż truskawka pachnie mi ziemią albo
      liścmi). teraz mam Neutrogenę, nie dość ze nie nawilża to jeszcze zostawia
      lepką, białą warstę- dosyć nieestetycznie wyglada :(
      raz dałąm się skusić na promocję w rossmanie na jakis malinowy badziew za 3 zł-
      nie warto.
      • vanillaice Re: czas na BALSAMY do ust 23.03.05, 21:29
        Nivea - Tropical shake i Balsam do ust z masłem shea Avonu mmmmrrrraaauuu,
        uwielbiam ten smak i zapach...
    • Gość: derika Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.petrus.com.pl 23.03.05, 22:58
      a ja polecam posmarować usta na noc juvitem (vit C w kroplach) -zrobiłam to
      kiedyś przez przypadek i rano usta super miekkie
    • Gość: jasna_79 Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:32
      Ach, żeby tak Tisane zaistniał w sztyfcie, miałabym o tyle mniej kłopotów :)

a ponieważ nie ma Tisane w sztyfcie to metodą prób i błędów (próby - Nivea,
      rzeczywiście dziwne kolory; błędy - Avonowe szminki pielegnacyjne - rozmemłane
      dziadostwo) doszłam w końcu do tego,
      że wspaniałym balsamem jest AA Care Kiss pomadka ochronna z kompleksem Maxi
      Lip, masłem shea i witaminami C, E - biały sztyft za mniej niż 10 zł, kupiłam w
      Drogerii Natura
    • Gość: jasna_79 Re: czas na BALSAMY do ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:33
      ale jeśli chodzi o czas - to moim zdaniem teraz zaczyna się okres na błyszczyki
      właśnie, a balsamy po tym jak chroniły zimą teraz troszkę idą w cień :)
      • Gość: bi-bi Bonne Bell :)) IP: 62.111.139.* 24.03.05, 21:26
        Jak dla mnie najlepsze szmineczki do ust jakie kiedykolwiek mialam to tylko i
        wylacznie Lip Smackers firmy Bonne Bell,dostepne niestety w USA.Raz kupilam w
        Stanach 10 sztuk i nie wiedzialam ktora sie smarowac,bo wszystkie byly nie dosc
        ze pyszne,to usta byly w super stanie:))Ale juz po swietach bede ich troche
        miala i ktora chetna,to zapraszam na allegro:)
        Pozdrawiam,
        _binka_
    • Gość: bebata Re: czas na BALSAMY do ust IP: 82.160.110.* 24.03.05, 22:05
      chapstick wiśniowa, co prawda jest jeszcze truskawkowa, miętowa i bezsmakowa
      ale mnie odpowiada tylko wiśniowa; nie wysuszają ust, delikatnie je nawilżają i
      natłuszczają, używam jej już od lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka