Dodaj do ulubionych

Make UP UP UP ;)

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.11.05, 22:50
Puder. Podklad. Fluid. Baza pod puder. Róż. Korektor.
Rany julek. Ja sie pytam: co jest co i do czego.
Konczy mi sie puder, i musze cos dokupic. ALe co, aby aniknac wrazenia 'maska&tapeta" w dzień?
Radźcie dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Make UP UP UP ;) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.11.05, 00:27
      up
    • bzzzk Re: Make UP UP UP ;) 14.11.05, 21:37
      najlżejszy puder, to sypki. ale nawet z takim w kamieniu chyba ciężko osiągnąć
      maskę na twarzy, więc bez obaw:) no, chyba że miałaś na myśli puder w kremie (=
      podkład = fluid) ?
      pzdr.
      • Gość: szuwareq Re: Make UP UP UP ;) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.11.05, 16:20
        ja nie wiem co dokladnie mialam na mysli :P bo sie nie orientuje cy podklad to ten pod puder, czy jednak pod puder to baza, i ktore mozna zamiennie stosowac.

I gdybyscie mogły... jakis taki wlasnie kosmetyk doradzic.. :)
        • justa_79 Re: Make UP UP UP ;) 15.11.05, 16:53
          podkład wyrównuje koloryt cery, jeśli jest kryjący, to kryje jakieś
          niedoskonałości itp. jeśli masz cerę mieszaną lub tłustą, to na podkład możesz
          nałożyć puder sypki (do poprawek w ciągu dnia - puder w kamieniu, bo trudno
          nosić w torebce puder sypki i pędzel ;) ). jeśli nie masz nic do ukrycia, a
          jedynie chcesz zmatowić skórę, to nie musisz używać podkładu, tylko sam puder.
          a jeśli masz suchą skórę, która się nie błyszczy, to np. sam podkład, bez
          pudru. bazy pod podkład nie musisz stosować, chyba, że chcesz. taka baza może
          przedłużyć trwałość makijażu, rozświetlać albo matować. róż możesz stosować do
          podkreślenia kości policzkowych. korektor - do ukrycia tego, czego nie zakryje
          podkład (na naczynka korektor zielony, pod oczy zawsze płynny).
          polecam kurs makijażu na wizażu:
          www.wizaz.pl/?content=category&id=11
          znajdziesz tu więcej informacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka