bea569 07.05.07, 12:28 Czy któras z was wie jak to zrobić?Przyznam się,że pierwszy raz otym słysze.No i chce sprawdzić metode.Mam dosyć golenia golarką,bo mam przez to krostki! Napiszcie jak tego używać.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnessa788 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 07.05.07, 22:42 na wizazu kiedys widzialam jakis sprawdzony przepis, takze na forum o2 cos bylo,,,musialabym siegnac ma pamiecia w otchlan lub przejrzec moj komputer,,jak znajde czas, ochote, chwile itd to cos podesle na mejla PS. nie uzywalam pasty, ale chyba wyprobuje. Odpowiedz Link
bea569 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 08.05.07, 11:52 Dzięki za odpowiedz i chęci!:)poczekam cierpliwie.Gdybyś cosik znalazła to może daj tu najpierw znać.Bardzo dziękuje Odpowiedz Link
bea569 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 08.05.07, 12:04 Zapomniałam podać gazetowy bea569@gazeta.pl Odpowiedz Link
brunetka91 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 08.05.07, 20:56 Ja zrobilam pierwszy raz i jestem bardzo zadowolona. proste w obsludze, nic nie boli. kosztuje to 10 groszy, zadnych podraznien...mija juz kilka dni a nic nie wyrasta, nie mowiac o wrastaniu:P zoabcze jak dalej. Odpowiedz Link
bea569 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 09.05.07, 12:34 Aczy robiłas tą pastą okolice bikini?Bo ja mam z tymi miejscami problem!Woskiem nie da rady!Nawet nic nie drgnie!Jak już zrobilaś te paste,to jak ją nakładasz i ściągasz?Dodam,że okolice bikini próbowałam potraktować depilatorem,ale to okropnie boli. Odpowiedz Link
kochhana Re: Jak zrobic paste cukrowa? 13.05.07, 15:39 proponuję, abyście napisały na forum ten przepis. sama jestem zainteresowana tym sposobem. Jak się to "obsługuje"? Odpowiedz Link
katom3 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 29.05.07, 22:37 Wczoraj poczytałam,dziś wypróbowałam pastę cukrową.Jest super.Troszkę ją wzbogaciłam.Podaję swój przepis: 1\4 szklanki wody(ja zamiast wody dałam napar z rumianku ze względu na działanie kojące i rozjaśniające}, 1\2 szklanki cukru,sok z połowy cytryny{małej}.Gotować koniecznie na maleńkim ogniu,aż delikatnie zmieni kolor na bursztynowy.Początkowo masa ma konsystencję bardzo płynnego miodu,jednak stygnąc tężeje.Z brzegów garnka zebrałam łyżką gęstą masę i spróbowałam ją ugnieść,zbyt mocno kleiła się.Podgrzałam ponownie garnek i dorzuciłam ok.2 łyżek cukru,podgotowałam jeszcze chwilkę.Ponowna próba udała się.Wyszła jasna pasta o konsystencji plasteliny.Wydaje mi się,że o plastyczności tej masy decyduje sok z cytryny{to jeszcze z czasów dzieciństwa,gdy robiło się domowe lizaki w dobie kryzysu}.Śmiało próbuj,w końcu musi sie udać.Powodzenia. Odpowiedz Link
katesmith Re: Jak zrobic paste cukrowa? 02.06.07, 21:02 Dziewczyny i co z tą masą się robi? Bo ja pierwszy raz słyszę? Nakłada jak wosk? Odpowiedz Link
eli007 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 07.06.07, 01:27 ja tez proszę o instrukcję użycia tego specyfiku :) Odpowiedz Link
artemisia_gentileschi Re: Jak zrobic paste cukrowa? 08.06.07, 09:14 Ugniatasz w palcach jak plasteline, robisz placek, przyklejasz pod wlos i od razu zrywasz. Niestety boli, ale i tak o niebo lepiej niz przy depilatorze. Odpowiedz Link
olencja86 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 11.06.07, 20:08 Zrobiłam wg przepisu i proporcji (nawet dodałam potem więcej cukru) i co? To w ogóle nie zastyga, ma konststencję miodu, nie nałożę tego, bo potem nie zejdzie. Jak to przygotować, żeby można było użyć? Odpowiedz Link
artemisia_gentileschi Re: Jak zrobic paste cukrowa? 12.06.07, 10:27 Musisz dluzej gotowac, powinna miec ciemny kolor (jak miod gryczany), ale tez trzeba uwazac, zeby nie przypalic. Ja robilam metoda prob i bledow, wyszlo za trzecim razem:) Odpowiedz Link
aluchelek Re: Jak zrobic paste cukrowa? 18.07.07, 18:52 łeeeee, a mi ciągle wychodzi płynna....chyba powinno być na starcie więcej cukru... :-/ Odpowiedz Link
lidek0 Re: Jak zrobic paste cukrowa? 23.07.07, 06:47 Jeżeli z tym ma być tyle zabawy to wosk jest zdecydowanie szybszy a po posmarowaniu skóry Emla nic nie boli. Odpowiedz Link
pastsimple Re: Jak zrobic paste cukrowa? 31.07.07, 09:19 jaka jest minimalna dlugosc wlosa dla ktorej ten specyfik bedzie dzialac? Odpowiedz Link