Dodaj do ulubionych

kosmetyki z apteki

07.10.02, 19:06
Sa takie kosmetyki, ktorych nigdzie poza apteka nie sposob kupic, a poniewaz
apteki, w ktorych mozna "podotykac" to rzadkosc, moze podzielicie sie swoja
wiedza na ich temat? Np. gdyby nie to forum o odzywce henna wax (bylo tu o
niej sporo), bym sie nigdy nie dowiedziala - bo skad?
Moga byc to takze leki typu olej z wiesiolka, masc cynkowa (wysusza rozne
przykre niespodzianki, co to na twarzy wyskakuja).
Co proponujecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: elve Re: kosmetyki z apteki IP: *.netland.gda.pl 07.10.02, 21:15
      sztyft do ust oeparol. rewelacja na zimę.
    • Gość: XXX Re: kosmetyki z apteki IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.10.02, 21:21
      Ja bardzo lubię te przeróżne maseczki z glinek. Z firm aptecznych lubię Vichy,
      La Roche- Posay, Sebamed.
      • Gość: saxony Re: kosmetyki z apteki IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.10.02, 21:44
        poza kosmetykami z apteki, ktore bardzo mi sluza polecam masc aksoderm.
        zawiera retinol, jest bez recepty i doskonale radzi sobie z roznymi klopotami
        ze skora jak spierzchniete dlonie, pekajace skorki przy paznokciach czy
        luszczace sie piety. ocywiscie nie jest tak komfortowa w uzyciu jak pieknie
        pachnace kremy ale stosowana na noc szybko i skutecznie wygladza skore, juz po
        jednokrotnym zastosowaniu.

pozdrawiam. s.
    • kasiulek Re: kosmetyki z apteki 07.10.02, 21:40
      Ja wlasnie przerzucam sie powoli, ale dosyc skutecznie na kosmetyki apteczne i
      posiadam, co nastepuje:

- LRP Effaklar K - uzywam od piatku, poki co mam kilka nowych super-mega-
      pryszczy, ale np. policzki juz sa jasniejsze. Plus ladny delikatny zapach.
      - LRP woda w sprayu - niezastapiona (chociaz Avene tez jest fajna, a moze nawet
      fajniejsza).
      - Vichy Reti-C na dzien (za tlusty - moze na zime sie nada), na noc (poprawny,
      chociaz zapach mnie troche meczy) i pod oczy (wspanialy!).
      - Vichy peeling do ciala Lipidiose - bardzo mi odpowiada, nie drapie az tak
      bardzo jak Exfotonic L'Oreal, niebrzydki zapach.
      - Avene - peeling do twarzy oraz maseczka lagodzaca: kupione za rada Kim z
      Forum:) - zachwyt moj nie ma granic!!!

Poza tym mialam tez probki kilku innych kosmetykow i najlepiej z nich wypadl
      chyba krem pod oczy Thermal Vichy (chociaz Thermal 1 tez mi pasowal, a moja
      Mama - alergiczka go uwielbia!).

A moj Man ostatnio uzywal zelu-kremu po goleniu i bardzo mu odpowiadal, a teraz
      ma Mag-C i tez jest zadowolony, bo sie "nie swieci":)))

Aha, plusy aptek niemieckich: wlasciwie wiekszosc jest samoobslugowych,
      przynajmniej w dzialach kosmetycznych, wiec mozna sobie "pomacac":) i poczytac,
      a do tego daja zawsze gory probek.

Pozdrawiam:)))
    • Gość: XXX Re: kosmetyki z apteki IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.10.02, 21:54
      Ja wręcz uwielbiam krem Thermal S2 Vichy- zapomniałam o nim wcześniej napisać.
    • damona Re: kosmetyki z apteki 07.10.02, 22:09
      ostatnio zachwycam sie Lipidiose 2 - balsamem do ciala.
      Tak dobrego balsamu dawno nie mialam.
      Oprocz tego z nowych nabytkow lubie peeling Vichy do twarzy,
      krem thermal S1, i krem pod oczy Thermal S,
      bardzo lubie Effaclar LRP, mleczko do demakijazu Toleriane,
      krem toleriane, ktory pomogl mi z alergia skory, zel do mycia Effaclar - ale mi
      sie juz skonczyl.
      wode termalna Avene.

SVR - Lysanel Active krem.
      balsam do ciala Neostrata, krem na dzien z PHA.

najbardziej lubie LRP, jedyne z tej firmy co mnie rozczarowalo to podklad
      Unifiance, ale za to swietnie sie sprawdza jako korektor.

• Gość: Marta Re: kosmetyki z apteki IP: *.acn.pl / 10.130.130.* 07.10.02, 22:44
      LRP-kremy z filtrem 60. rewelacja.
      LRP-Hydranorm -krem do twarzy. Niesamowicie mi nawilżył twarz. Dla mnie cudo.

• koralik27 moje kosmetyki z apteki 08.10.02, 10:19
      1. zmywacz do twarzy AVENE (nie mleczko, nie zel, nie tluste, nie wymaga
      splukiwania woda, nie perfumowane, ogolnie rewelacja)
      2. krem nawilzajacy Hydrance Legere AVENE
      3. maseczka nawilzajaco-kojaca AVENE
      4. tonic Benzacne - smierdzi okropnie, ale jest to jedyny tonik na pryszcze,
      ktory nie zawiera alkoholu, nie podraznia i nie wysusza, a przy tym (o dziwo!)
      dziala

Koralik
    • Gość: shisha Re: kosmetyki z apteki IP: 62.233.242.* 08.10.02, 11:14
      Tak.. w aptece nie raz słyszałam za sobą w kolejce pomruki niezadowolenia,
      kiedy zanim zdecydowałam się na zakup, musiałam dokładnie przyczytać opisy z
      ulotek;)

Oto moja lista (nie jestem pewna czy niektórych nazw nie przekręciłam):
      Vichy - balsam do ciała Lipidiose.

PharmacEris A- cała seria do cery wrażliwej, szczególnie maseczka i peeling
      enzymatyczny. Jakiś czas temu te kosmetyki pojawiły się też w drogeriach.

Avene - woda termalna.

Lubex - mydło w płynie. Zastosowanie do skóry chorej, podrażnionej, z
      grzybicami itd., o działaniu dezynfekującym przede wszystkim. Myję się nim
      czasem, gdy wyskakują mi jakieś krostki (uczulenia itp).

Bepanthen - kremik w tubce extra łagodzący. Używam w razie potrzeby na noc lub
      jako maseczka, nie tylko do twarzy ale i do ciała (na np. podrażnienia po
      depilacji).

Alantan Plus - kremik o podobnym działaniu jak Bepanthen, bardziej "kremowy"
      (Bepanthen jest lżejszy).

Linoeparol - krem w tubce, na odparzenia itp., stosuję czasem jako maseczkę do
      ciała.

Pasta Lassari - maść chyba z cynkiem i kwasem salicylowym, na brzydkie
      pojedyncze wypryski i miejscowe zapalenie skóry, okropna konsystencja.

Maść z wit.A - tłusta, ale doskonała na wygładzanie skóry, np. na stopy (na
      noc, na to zakładam skarpety), lub jako taniutka maseczka na łokcie, kolana i
      inne szorstkie miejsca (1 mała tubka - niecałe 3zł!)

Bengay - balsam sportowy (czerwony), chociaż zapach jest niesamowicie
      intensywny, świetnie rozgrzewa - nie tylko przed i po treningu - dobry również
      np. na stopy na zimowe wycieczki dla zmarzluchów.

Cepan - cebulowa maść na blizny.

Jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę, pozdrawiam:)
      • Gość: shisha Re: kosmetyki z apteki IP: 62.233.242.* 08.10.02, 11:45
        Przypomniało mi się jeszcze: ampułki Radical na wzmocnienie włosów. Trudno jest
        mi określić, na ile pomogły, bo równocześnie stosowałam inne środki, ale raczej
        ok. Był tylko kłopot z nałożeniem zawartości ampułki na skórę głowy
        (rozwiązanie - strzykawka).

Na śląsku znam tylko 1 aptekę, częściowo samoobsługową - w CH Plejada w Bytomiu.

pozdrawiam:)
    • Gość: Dora Re: kosmetyki z apteki IP: *.dryvit.com.pl / 10.10.10.* 08.10.02, 11:41
      Dziewczyny! w Jankach jest apteka samoobsługowa.Można
      poogladac,pomacać,poczytać.To tak przy okazji aptek.Pozdrawiam.A i mają duży
      wybór różnych kosmetyków.
      • al_a Re: kosmetyki z apteki 08.10.02, 11:55
        Dla Krakowianeki i ewentualnych przyjezdnych. Samoobsługowa apteka jest w
        Carefourze na Czyżynach. Spory wybór kosmetyków różnych firm, np. Vichy, LRP,
        Avene, Galenic,jakieś kosmetyki z morza martwego. Jest też Dermika, Eris,
        Ziaja, AA. Można oglądać, czytać, mają też próbki. Oczywiście cześć z typowymi
        lekami, witaminami itp. samoobsługowa nie jest. A dodam, że ceny kosmetyków
        trochę niższe niż w innych aptekach (przynajmniej tych, które ja znam).
        Pzdr.A.
      • Gość: Maggie Re: kosmetyki z apteki IP: 195.94.199.* 08.10.02, 14:16
        W Wawie blizej centrum tez jest apteka w ktorej ogladac i dotykac mozna do
        woli - kolo Decoradora, w tym samym budynku. Czesc kosmetyczna ma wlasna
        obsluge i kase, wiec zadna babcia ani "pani magister" nie bedzie rzucac
        zlowrogich spojrzen, jesli sie troche dluzej mysli. Maja tam tez bogata oferte
        kolorowki LRP. Polecam!
    • ewakam Re: kosmetyki z apteki 08.10.02, 12:07
      - Lipidiose 1 balsam do ciała - dla mnie rewlacja na chłodne dni (moją zmorą
      jest gorący prysznic)
      - płyn do demakijażu oczu LRP w ampułkach - świetny również do kompresów
      (zwłaszcza z lodówki)
      - maseczki Vichy: z glinką dobrze oczyszcza i nawilżająca (chociaż odkryłam
      ostatnio maseczke z serii "Minerały" Dax Cosmetics, moim zdaniem lepsza od
      Vichy i duuuuużo tańsza!)
      - Lumineuse krem tonujący - używam od chyba 3 lat, rozświetla, nawilża ale
      nadaje się raczej na ciepłe pory roku, na chłdki może byc za lekki i niezbyt
      dobrze chroni
      • Gość: Alka Re: kosmetyki z apteki IP: proxy / 212.244.106.* 08.10.02, 15:35
        Emulsja do mycia SEBAMED. Bezapelacyjnie i już na zawsze! Stosuje się zarówno
        do mycia twarzy jak i do higieny intymnej - jest niesamowity, lagodzi, chyba
        wręcz zapobiega różnym cudom, przy tym ladnie pachnie i jest niewiarygodnie
        wydajny (kropelka wystarczy). Jestem od niego uzależniona.
        Pozdrawiam
    • Gość: Margoo Re: kosmetyki z apteki IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.10.02, 21:00
      Ja uwielbiam LRP - dzięki Effaclarowi K nareszcie wyglądam jak człowiek :-))))
      A teraz, gdy robi się chłodno, używam na dzień najpierw Effaclar K, a na to
      Hydraphase XL (no i oczywiście podkład) - mam wrażenie, że twarz "nie marznie"
      mi tak bardzo i jest rewelacyjnie nawilżona.
      Od ok. miesiąca używam na noc i pod oczy kremów Vichy Reti-C i całkiem,
      całkiem. Skóra jest gładka, miękka, rozjaśniona... ech :-0
      • kasiulek Re: kosmetyki z apteki 08.10.02, 21:04
        Zapomnialam o Lieracu - tez w koncu "apteczny"!!!
        Mam balsam do ciala Sensorielle (w ciezkim szklanym sloju), ktory baaaaardzo
        polecam dziewczynom z problemem zatrzymywania wody w organizmie np. przed
        okresem. Naprawde dziala, a poza tym pieknie wygladza skore, szybciutko sie
        wchlania i ma calkiem sympatyczny zapach.
        • Gość: Dora Re: Do Kasiulki IP: *.dryvit.com.pl / 10.10.10.* 09.10.02, 09:00

A jaka cena tego cuda,może bym się skusiła.Dzięki i pozdrawiam.

kasiulek napisała:

> Zapomnialam o Lieracu - tez w koncu "apteczny"!!!
          > Mam balsam do ciala Sensorielle (w ciezkim szklanym sloju), ktory baaaaardzo
          > polecam dziewczynom z problemem zatrzymywania wody w organizmie np. przed
          > okresem. Naprawde dziala, a poza tym pieknie wygladza skore, szybciutko sie
          > wchlania i ma calkiem sympatyczny zapach.
    • blenkitka Re: kosmetyki z apteki 22.11.02, 02:44
      zel z aktywnym kompleksem antycellulitis norela niezly lepszy chyba jest norela
      z retinolem ale aqrat nie bylo qpowalabym kosmetyki firmy galnetic nie pozwala
      mi moj budzet kolezanka zachwycala sie nimi
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka