Dodaj do ulubionych

demakijaż oczu

22.01.07, 16:14
Mam pytanie - co naturalnego mogłybyście polecić do demakijażu oczu?
Teraz używam płynu L'Oreala, który jako jedyny z wielu
wypróbowanych "normalnych" kosmetyków nie podrażnia mi spojówek, ale
chciałabym zamienić go na coś naturalnego. Mam mleczko dr. Hauschki, ale nie
cierpię zmywać oczu mleczkiem.
Poradżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • naturalny_chomik Re: demakijaż oczu 22.01.07, 16:52
      jak nie mleczko, to albo olej na wacik, albo mydło (szczypie - więc nie polecam
      raczej) - albo myślę, że najbardziej optymalne rozwiązanie chyba - czyli olejek
      myjący z Mazideł - makijaż zmywa, a i buzi dobrze robi.:o)
      innych zmywaczy nie znam :o)
      • dama_pikowa1 Re: demakijaż oczu 22.01.07, 17:09
        Dzieki za odpowiedz. Masz na mysli strone Mazidla? Szukalam, ale nie znalazlam
        olejku myjącego. Podeślij mi proszę link. Ten olejek myjący stosuje się z wodą?
        Pozdrawiam
        • naturalny_chomik Re: demakijaż oczu 22.01.07, 19:04
          Tak, tak - mam na myśli strone www.mazidla.com. Olejek jest banalnie prosty do
          zrobienia, używa się go z wodą. Możesz np nanieść sam olejek na twarz pomasować
          i zwilżyć wodą, pomasować i spłukać. Albo wymieszać na dłoni olejek z odrobiną
          wody (emulguje i zmienia kolor na mleczny) i tym zmyć twarz. Bardzo fajny
          sposób mycia buźki - nie wysusza, a ładnie zmywa wszystko. Stosowałam go 2 tyg.
          a potem mama mi go zakosiła i jest zachwycona. Tu masz link przykładowy:

www.mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=2
          oleje można używać różne i wogóle można robić różne kombinacje - jak nie
          będziesz wiedziała co i jak to napisz do Lidki na pewno ci doradzi. A może ktoś
          będzie miał jeszcze jakiś pomysł na demakijaż:o)

pozdrawiam :o)
          • laurka2005 Re: demakijaż oczu 22.01.07, 20:31
            Ja używam zwykłej oliwy (olej winogronowy, albo z oliwek), przed chwilą zmywałam
            olejem lnianym i muszę powiedzieć, że żaden specyfik z kupowanych do tego celu
            lepiej się nie sprawdził - wszystko idealnie się zmywa - tzn. cienie z oczu,
            puder, maskara.
            Potem robię sobie tonik z octu jabłkowego i dodatkowo przecieram.
            Polecam!
          • dama_pikowa1 Re: demakijaż oczu 22.01.07, 21:15
            Dzieki za porady! Jeszcze nic sama z kosmetykow nie "upichcilam", ale mam ochote :)
            Musze sprobowac z oliwa lub olejem.... Ciekawe, co piszecie. Odkad sie maluje, do zmywania uzywam
            mleczka + plynu do demakijazu oczu, musze przelamac bariere psychologiczna :))
            • very.martini Re: demakijaż oczu 22.01.07, 22:35
              ja po najmniejszej linii oporu - olej-z-czego-tam-sobie-kupie i po krzyku.
              Barbarzyństwo:)
              • jess6 Re: demakijaż oczu 25.01.07, 21:09
                a ja np oliwką zwykłą, ale trochę tłusto potem...Do oczu polecam Ziaję-kosztuje
                4 zł a w ogóle nie podrażnia oczek:)
    • mycha664 Re: demakijaż oczu 25.01.07, 21:42
      Też używam olejów do demakijażu oczu.
      Odkryłam ostatnio gąbeczki z celulozy, których używam zamiast płatków do
      demakijażu. Najpierw oczy, później całą twarz (płatki dodatkowo delikatnie
      masują skórę) :)).
      • marisaa Re: a nie macie uczucia dyskomfortu? 29.01.07, 09:32
        Sprobowalm zmyc oczy olejem.Owszem,zmywa sie niezle,ale potem ma sie takie
        tluste oczy,ja czuje jeszcze dlugo taki tluszczyk na rzesach i cos jakby mi
        przeszkadzalo.Myjecie potem oczy jeszcze ciepla woda??Pozdrowienia.
        • laurka2005 Re: a nie macie uczucia dyskomfortu? 29.01.07, 21:10
          Jak dla mnie, większy dyskomfort odczuwałam, myjąc oczy jakimś chemicznym
          szitem, który zwyczajnie pali w oczy!
          Po oleju używam tylko toniku z octu jabłkowwego - delikatnie wokoło oczu
          przemywam i jest fantastycznie :D
        • asiabed Re: a nie macie uczucia dyskomfortu? 29.01.07, 22:17
          ja mieszam olej z mydlem (naturalnym) - i jest oki.
        • kropelkaa3 Re: a nie macie uczucia dyskomfortu? 30.01.07, 15:13
          Ja mam :( Niestety z naturalnych do oczu nic mi nie pasuje i troche sie męcze.
          mam mleczko lavery, ale szczypie, olejek jojoba za tłusty.
      • wallis Re: demakijaż oczu 17.02.07, 18:24
        www.greenplanet.pl/product_info_nes.php/cPath/24_56_70/products_id/285
        • nina_d Re: demakijaż oczu 23.02.07, 09:54
          a może olejkiem rycynowym? jednocześnie traktując go jako odżywkę do rzęs? co
          myślicie? (muszę wypróbować! ;)
          • asiabed Re: demakijaż oczu 25.02.07, 13:29
            uwazaj, aby nie dostal sie do oczu. moim zdaniem jest bardziej drazniacy niz
            olej migdalowy czy z kielkow pszenicy (ktore sama stosuje do demakijazu oczu).
            pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka