Dodaj do ulubionych

BOJÓWKI - STYL MILITARNY.

IP: 217.153.152.* 13.06.03, 09:14
Podoba Wam się ten styl ? Bo mnie bardzo !!!
Spodnie bojówki za kolana w kolorze khaki, bluzeczka również zielona.....
Super !
Obserwuj wątek
    • Gość: loczki Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 09:19
      ja nie moge zniesc tych bojoowek i butoow na obcasie:) militarna bluzeczke
      jedna sama posiadam:)
      • Gość: zeta Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.pl / 192.168.100.* 13.06.03, 09:57
        Bojówki nie dla wszystkich. Małe i grube dziewczyny wyglądaja w nich smiesznie.
        Ale szczupłe i wysokie - owszem. Lubię bojówki, ale wyłącznie w damskim stylu
        np. z jedwabiu, satyny i do tego lekkie sandałki na obcasie, raczej nie
        adidasy. Bo to bylyby juz dwa grzyby w barszczu.
        • Gość: mała i szczupła Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 14:23
          Na wysokich i szczupłych to wygląda dziwnie, ale na małych i szczupłych są ok,
          bo się fajnie marszczą przy butach i są szerokie
    • alassea Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. 21.06.03, 14:43
      Bojówki i obcasy? Buhahaha! Przecież to wygląda przekomicznie. Zresztą o
      gustach sie nie dyskutuje. W każdym razie ja bym nigdy do bojówek nie założyła
      do butów na obcasie. Jak styl militarny, to militarny - wyłącznie glany, a na
      cieplejsze dni adidasy. Też wygląda bardzo kobieco, szczególnie z dopasowaną
      górą, no i nie trzeba robić z siebie pajaca.
      • pevoo Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. 21.06.03, 20:54
        Nie wiem, o co Ci chodzi, ale odnosisz się do tego kontrastowego połączenia z
        pogardą. Mówisz, że o gustach się nie dystkutuje. Mówisz to chyba na pokaz. Mi
        się np podoba takie coś! Obcisłe bojówki-rybaczki ściągane i sznurowane na dole
        i do tego szpile. Bardzo trendy, ostatnio modne. Mi się nie podoba połączenie
        bojówek z glanami, ale z tego nie szydzę i nie nazywam Cię pajacem. Za kogo Ty
        się masz?! Alfa i Omega? Będziesz mówić, co jest dobre, a co nie? Szpanujesz
        czyimś cytatem i szydzisz z innych. Takie zachowanie świadczy o Tobie...
        Przemyśl to.
      • Gość: Vera Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 08:53
        Są różne style bojówek - te z wąskimi nogawkami (najczęściej do pół łydki)
        satynowe lub atłasowe pasują praktycznie tylko i wyłącznie do szpilek. Fakt,
        bojówki z drelichu ze szpilkami wyglądają komicznie, ale takich połączeń to
        jeszcze nie widziałam.
        pozdr.
        Vera
    • pevoo Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. 21.06.03, 20:50
      Czy mi się podoba? Jeszcze się pytasz... To mój styl! :) Mam 3 bluzki w moro, 1
      top w moro i 1 bluzkę militarną bez moro - bordową. Widziałam niedawno, jak
      byłam na pejdżesie Orsaya (www.orsay.com/) lovely rybaczki-bojówki w
      kolorze khaki. Normalnie się w nich zakochałam ;) Aktualnie siedzę przed kompem
      w 1 z moich 3 bluzek z moro, ale moro jest tylko na rękawach. Ogólnie cała jest
      militarna. To, co jest w moro od zawsze przyciągało mój wzrok.
      • kika_kika Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. 22.06.03, 00:17

A ja do zielonych bojówek zakładam sandały na obcasach i... czerwony topik na
        cienkich ramiączkach... mój mąż wtedy sie ślini :D
        Za nic nie założyłabym do bojówek adidasów czy glanów... brrrrrr

Pozdrawiam,
        KIKA

• Gość: mermaid Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 14:33
      Śmieszy mnie nowy niby "trendy" styl ze szpilkami do bojówek. Przecież bojówki
      wywodzą się w prostej linii z wojska. Widział ktoś kiedyś jakąś żołnierkę w
      szpilkkopodobnych + bojówki? To jest udziwnianie na siłę. Niedługo będzie się
      nosić szerokie różowe sp.ódnice do rozmemłanych, powyciąganych bluz i swetrów.
      Zamiast ślepo gonić za modą zastanówcie się w co tak naprawdę się ubieracie.
      Natomiast bojówki z jakichś atłasów i to wszystko niby military co można
      spotkać np w Terranovie - bojówki z cekinami, bluzki moro z koronką- boki
      zrywać. I te nieszczęsne szpile + bojówki... Koszmar
      • Gość: Vera Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 17:08
        Ja tam uważam, że pięknej kobiecie we wszytkim ładnie nawet w różowej spódnicy
        z rozmemłaną bluzką.
        Trochę mniej krytycyzmu wobec innych, a więcej tolerancji życzę.
        Vera
        • Gość: mag Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: 80.51.244.* 22.06.03, 18:18
          bardzo lubie khaki i w ogóle militarne kolory.mam mnóstwo ubrań w takich
          barwach. nie mam zadnych bluzek ani spodni moro. mam jedne bojówki,ale to nie
          sa typowe bojówki-maja hafty na nogawce-jakies rosliny i motyla.jesli chodzi o
          buty,to nosze do nich delikatne japonki na prawie płaskiej podeszwie. planuje
          zakup takich bojówek-bojówek:))))
          • Gość: mermaid Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 22:02
            Właśnie. B fajne połączenie. Mogę sobie wyobrazić jak to wygląda i bardzo mi
            się podoba. Z resztą sama kocham japonki.
        • Gość: mermaid Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 22:01
          Ostatnio widziałąm piękną kobietę. Podejrzewam że byłą po prostu hmmm...
          wariatką. Umalowała się tak, że wyglądała jak panda. To nie jest taka sobie
          przesada, że tak piszę, tylko autentycznie miałą wypełnione na czarno od rzęs
          do brwi, poza tym od dolnej powieki jakieś 1cm-1.5cm w dół też czarno. Usta.
          Jak mała dziewczynka, która najadła się węgla. Od linii ust do nosa - czarno,
          od linii ust pół cm w dół - czarno. Po prostu wyszła poza kontur ust jakieś pół
          cm w każdą stronę. Dalej - bluzka - bardzo szeroka, żółta jak pole rzepaku
          koszula, jednocześnie bardzo krótka i szeroka na górze, w dodatku nie miała
          stanika. Ta kobieta musiała przytrzymywać tą koszulę rękami, bo opadła jej
          całkowicie z ramion. spodnie - tak samo żółte jak koszula, o kroju trochę
          bardziej zabudowanych majtek. Butów nie pamiętam, chyba czarne klapki. Włosy
          jakoś strasznie rozwalone. Stałą przed wystawą jakiegoś sklepu z bielizną na
          chmielnej w warszawie i się uśmiechała do siebie, jakby się solidnie naćpała.

Miała dość ładną figurę, regularne rysy, ale wierz mi - nie było jej w tym
          ładnie - wypisz wymaluj wariatka. Jakby uciekła z jakiegoś szpitala.

Poza tym to nie jest wyśmiewanie się z czyjegoś stylu, tylko krytyka
          wszechobecnej beznadziejnej mody. Proponuję ci, żebyś wyszła na ulicę w
          koronkowym staniku i futrzanej spódnicy. Jak jesteś ładna to nie powinno być
          przecież przeszkód, prawda?
          • Gość: Vera Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 22:33
            Gość portalu: mermaid napisał(a):

> Ostatnio widziałąm piękną kobietę. Podejrzewam że byłą po prostu hmmm...
            > wariatką.
            Nie wydaje Ci sie, że takie ocenianie ludzi po wyglądzie jest straszzzzzznie
            płytkie.
            Ponadto troszkę chyba nie do końca zrozumiałaś moje przesłanie o pięknych
            kobietach bo piękno to nie tylko regularne rysy i ładna figura ale coś więcej.

Proponuję ci, żebyś wyszła na ulicę w
            > koronkowym staniku i futrzanej spódnicy. Jak jesteś ładna to nie powinno być
            > przecież przeszkód, prawda?
            Może poza małymi klimatycznymi bo trudno wyczuć taką pogodę coby się nie
            zgrzać u dołu i nie przeziębić u góry jednocześnie.
            Ale jeśli bym się dobrze w tym czuła to zapewniam Cię, że nie zwracałabym
            uwagi na takie opinie w stylu Twojej "wariatki", bo one raczej świadcza o tych
            którzy je wydają.
            Nie wiem ile masz lat ale nie mogę zrozumieć jak młodzi
            "postępowi i tolerancyjni ludzie" - mogą tak krytykować wszelką odmienność.

pozdrowienia
            Vera
            • Gość: mermaid Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 21:28
              ^To nie jest jakaś tam odmienność, tylko autentyczny objaw obłędu. Jak
              wyjdziesz na ulicę w samych majtkach to a)ludzie będą się na ciebie gapić jak
              na stukniętą b)Zgarnie cię Straż miejska. Niby dlaczego? Wolny kraj,
              tolerancja, o co chodzi? Ludzie mogą przecież ubierać się jak chcą. Jeśli nie
              podobał ci się przykłąd z futrzaną spódnicą, proszę - inny - zwiewny top i
              chłopskie spodnie do pracy w polu. Może jeszcze z toczkiem a la Jackie
              Kennedy. Pasi? A na wierzch szlafrok na chłodniejszą pogodę. I bardzo trendy
              bombki w uszach zamiast kolczyków. Oczywiście, nikt nie zabroni ci się w ten
              sposób ubrać, tylko licz się z tym, że wywołasz pewne poruszenie jak będziesz
              tak szła środkiem chodnika. A wolny kraj i wolność ogółem, pozwala również na
              komentowanie obleśnych nowych trendów polegających na dobieraniu spodni i
              butów z zupełnie innej parafii. I polega również na tym, że mogę kiedy chcę
              powiedzieć, że jak ktoś się ubierze jak żółta ladacznica, a umaluje jak panda,
              to wygląda BEZNADZIEJNIE
          • Gość: Tomasz P. Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.star.net.pl 22.06.03, 22:53
            Mermaid a podeszłas do tej"Wariatki" i sprawdziłas jej METKI ???
            (niepoinformowanych odsyłam do topiku "Co masz teraz na sobie" :):))
            • Gość: mermaid Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 09:33
              tomasz, zejdź ze mnie. Jesteś niepocieszony, bo ktoś inny też cię opierniczył?
    • Gość: Magnolia Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.crowley.pl 23.06.03, 11:08
      Ja tego stylu nie cierpie nawet u mojego męża. Styl militarny jest do wojska.
      Jakbym chciała chodizć w mundurze albo czymś takim tobym sie zaciągnęła.
      A bojówki sa dla mnie skrajnie niekobiece.
      Tylko że o gustach sie nie dyskutuje- jak ktoś lubi to niech sobie nosi do woli-
      z szpilkami, japonkami czy glanami. Mamy wolnośc w końcu!
      • Gość: mercuria Re: BOJÓWKI - STYL MILITARNY. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.03, 12:00
        Ha, to był od zawsze mój styl, zanim każda bywalczyni dyskoteki zaczęła
        być "bojowa". Smutno mi, że pół ulicy biega tak jak ja, ale na szczęście za
        rok, dwa coś innego będzie "super ekstra piękne" i się skończy.

Mi bojówki i tego typu styl zawsze kojarzył się z pewną postawą, stylem życia,
        chociażby słuchaną muzyką. To co widze na ulicach mnie załamuje, ale cóż, mamy
        wolnośc i każdy może ubierać co chce.
    • alassea Re: WIEŚ! 23.06.03, 14:07
      Pogarda to nie to słowo, raczej śmieszy mnie takie połączenie. Wygląda
      idiotycznie. Jak ktos lubi Tak wyglądać to prosze bardzo. Według mnie to
      talalne bezguście i wiocha. Bojówki to spodnie militarne, do biegania po
      lasach i bagnach. Oczywiście prawdziwa damulka nawet po lasach i bagnach
      potrafi biegać w szpilkach:D

Możlwe, że moja poprzednia wypowiedż zawierała nutę pogardy, ale to właśnie
      czuję wobec coraz nowszych i debilniejszych trendów w modzie. kazdy powinien
      ubierać się tak jak lubi i gdybym takie połączenie (bojówki+szpilki) zobaczyła
      u kilku dziewcząt/kobiet to zapewne bym się tym nie przejęła. Jednak w
      momencie gdy jedna czwarta miasta ubiera się w ten sposób śmiem twierdzić, iż
      większość zakłada na siebie takie dziwaczne stroje tylko i wyłącznie dlatego,
      iż są one modne. To jakaś paranoja. Ludzie przesatja sie kierować własnym
      gustem i dają sobie wmawiać, że jakiś ciuch jest oszałamiający i piękny. I
      wydają kasę, na coś co jest modne tylko przez sezon lub dwa. Polewam z takich
      ludzi. Uważam, że wszelkiego rodzaju odmiany bojówek z świecących materiałów,
      z doszywanymi kwiatuszkami czy innymi bzdetami to totalna żenada. W dodatku to
      połaczenie ze szpilkami... brrr. To moje zdanie i nie zamierzam się z nim kryć.
      • Gość: nanaN Re:? IP: *.otosf.com.pl 23.06.03, 14:13
        GDZIE KUPIE PRAWdziwe bojówki (AUTENTYCZNIE WOJSKOWE)? szukam takich spodni do
        tarzania sie w lesie :) bo takie mam plany wakacyjne, musię wiec miec ciuchy
        nie do zdarcia. Na stadionie może?
        • alassea Re:? 23.06.03, 14:38
          To zależy z jakiego miasta jesteś. Ale w każdym większym mieście jest sklep
          harcerski. We Wrocławiu pełno ciuchów stylu militarnym("prawdziwym") jest w
          sklepie przy ulicy Na ostatnim groszu(jeseli jeszcze tam jest). Pozatym zawsze
          w Feniksie był duzy wybór bojówek (na 5 piętrze). Ostatnio widziałam tez
          normalne bojówki w Arenie (niedaleko dworca głw.) ale nie wiem czy
          sprawdziłyby się w terenowych warunkach.
        • Gość: mermaid Re:? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 21:14
          Czyżbym wyczuwała nutkę ironii? Ja się w pełni zgadzam ze zdaniem tej
          dziewczyny. Bojówki to w żadnej postaci nie są spodnie na salony. Jeśli
          faktycznie będziesz biegać po lasach i tarzać się w błocie to idź do pierwszej
          lepszej składnicy, demobilu lub army shopu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka