Dodaj do ulubionych

fioletowy szampon

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 13:05
Kupilam - fioletowy szampon z serii L'oreal prof., do wlosow blond. Podobno
ma przeciwdzialac "zoltym refleksom". I tak sie zastanawiam: czy nie dalam
sie nabrac? To chyba sztucznie wykreowana potrzeba, zeby walczyc z zoltym
odcieniem wlosow blond?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monka Re: fioletowy szampon IP: *.almainternet.pl 22.08.03, 13:15
      Kiedyś, dawno temu kiedy nosiłam srebrny blond używałam takiego szamponu po
      każdym myciu... działał, ale to chyba był wella w czasrnej butelce.
      Naprawdę nie miałam żółtych włosów (przy mojej różowej buzi niewskazane)
      jedyna uwaga: musisz go dokładnie spłukiwać, bo będziesz miała taką niby
      płukankę :))
      powodzenia
      M.
    • Gość: jaagna Re: fioletowy szampon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.03, 17:14
      Używam fioletowego szamponu Welli i dzieki niemu moje włosy są naprawdę pięknie
      platynowe - bez żadnych żółtych refleksów. I polecam go wszystkim "chemicznym"
      blondynkom - efekt jest bardzo naturalnym. Ludzie ciagle pytają sie, czy mój
      kolorek włosów jest naturalny... :-)))
      Kiedyś zrobiłam sobie własnoręcznie (oj, głupia, głupia) pasemka blond L'Oreala
      i wyszło mi kurczątko na głowie - straszliwie żółty kolor. Gdyby nie fioletowy
      szampon musiałabym ogolić głowe na łyso...
      • ashanti5 Re: fioletowy szampon 22.08.03, 17:36
        Znacznie tanszym i równie skutecznym sposobem jest rozcieńczenie fioletu
        gencajanowego z wodą i płukanie tym włosów po myciu. Niech to nie będzie zbyt
        stężony roztwór bo włosy zrobią się fioletowo-popielate, ale naszczęście to
        łatywo zmyć, a nawet wyciera sie po dwóch dniach :)
    • Gość: babeczka Re: fioletowy szampon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:14
      Mam ten sam szampon L'oreala, mialam tez ten w czarnej butelce Welli, ale
      wracając do L'oreala to rzeczywiscie zastosowanie koloru fioletowego ma pomóc
      żółtym blond włosom uzyskać efekt fajnego blondu,ale to chyba ok?
      Gość portalu: nela napisał(a):

> Kupilam - fioletowy szampon z serii L'oreal prof., do wlosow blond. Podobno
      > ma przeciwdzialac "zoltym refleksom". I tak sie zastanawiam: czy nie dalam
      > sie nabrac? To chyba sztucznie wykreowana potrzeba, zeby walczyc z zoltym
      > odcieniem wlosow blond?
      • Gość: vts Re: fioletowy szampon IP: *.chello.pl 23.08.03, 00:40
        a ja polecam srebrną płukankę do włosów (w hurtowniach fryz)w małej
        buteleczce,prod. niemieckiej-nazywa się flor illum,wystarczy pięć do 10 kropli
        rozcieńczyć z wodą(po nałożeniu odżywki)i spłukać daje super srebrnno platynową
        pświatę i eliminuje żółte refleksy, a i włosy nie są sztuczne w dotyku jak po
        Regenalu Welli. Niestety trzeba stosować po każdym myciu, gdyż szampon spłukuje
        kolor.Kosztowała 8,90
        • Gość: nela Re: fioletowy szampon IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 12:54
          Dzieki za wyjasnienia :) Mam jeszcze takie pytanie: pisalyscie, ze to sie
          zmywa, czy wiec jesli kupilam tylko szampon, a potem nakladam odzywke z innej
          serii, to nic z tego, splukuje sobie te "platyne"? W takim razie trzeba kupic
          cala serie? A moze lepiej zamiast szamponu odzywke, zeby nakladac to na koncu?
          • Gość: dede Re: fioletowy szampon IP: *.gdynia.mm.pl 24.08.03, 10:17
            Mam ten szampon juz od dwoch miesiecy. Uwielbiam go! Włosy są błyszczące i
            zachowały piekny kolor.
    • Gość: pola Re: fioletowy szampon IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 15:11
      uzywam tego szamponu i odzywki i jestem zachwycona efektem-wlosy sa blyszczace,
      kolor daje piekne refleksy,a wszystko wyglada bardzo naturalnie,polecam
      zwlaszcza na blond pasemka;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka