koguciik-2972
17.07.12, 16:27
Założyłem to forum, ponieważ trudno było się bezczynnie przyglądać, jak jakaś swołocz bezkarnie próbuje kogoś zniszczyć. Abstrahując od wielu zdań - że to tylko forum, sieć i tak dalej - nie, nie tylko - osoba tak potraktowana, nie odbiera tego, jako głupiej pyskówki na głupim forum.
Nie spodziewałem się takiego odzewu - a to dopiero początek - co dzień dołącza do nas kolejna osoba, zbulwersowana poziomem - kurestwa - jak to zostało zgrabnie określone - każda obecność jest potwierdzeniem, że i normalni jeszcze ludzie tu bywają. Większość zostawiła przed drzwiami swoje anse do innych, którzy gdzieś tam kiedyś czy całkiem niedawno byli czy są "wrogami" po to, żeby wyrazić zdanie o tej tu sytuacji.
To nieprawda że w sieci nie można kogoś skrzywdzić. Można. Siedząc przed monitorem, nadal jesteśmy ludźmi i z ludźmi tu się spotykamy. Więc gnojek, który zrobił to co zrobił - nie naubliżał nickowi Yuka tylko Dorocie. Nie zastraszył nicków, tylko konkretne dziewczyny. Jest ich naprawdę sporo. Mam nadzieję, że to co tu zostało i zostanie jeszcze napisane - da do myślenia paru innym.
a Wam dzięki - bo to bardzo pozytywne zjawisko. Net to nie tylko trolle i chamstwo. Sami go sobie tworzymy.