17.07.12, 16:27
Założyłem to forum, ponieważ trudno było się bezczynnie przyglądać, jak jakaś swołocz bezkarnie próbuje kogoś zniszczyć. Abstrahując od wielu zdań - że to tylko forum, sieć i tak dalej - nie, nie tylko - osoba tak potraktowana, nie odbiera tego, jako głupiej pyskówki na głupim forum.

Nie spodziewałem się takiego odzewu - a to dopiero początek - co dzień dołącza do nas kolejna osoba, zbulwersowana poziomem - kurestwa - jak to zostało zgrabnie określone - każda obecność jest potwierdzeniem, że i normalni jeszcze ludzie tu bywają. Większość zostawiła przed drzwiami swoje anse do innych, którzy gdzieś tam kiedyś czy całkiem niedawno byli czy są "wrogami" po to, żeby wyrazić zdanie o tej tu sytuacji.

To nieprawda że w sieci nie można kogoś skrzywdzić. Można. Siedząc przed monitorem, nadal jesteśmy ludźmi i z ludźmi tu się spotykamy. Więc gnojek, który zrobił to co zrobił - nie naubliżał nickowi Yuka tylko Dorocie. Nie zastraszył nicków, tylko konkretne dziewczyny. Jest ich naprawdę sporo. Mam nadzieję, że to co tu zostało i zostanie jeszcze napisane - da do myślenia paru innym.

a Wam dzięki - bo to bardzo pozytywne zjawisko. Net to nie tylko trolle i chamstwo. Sami go sobie tworzymy.
Obserwuj wątek
    • Mądrze napisałeś Kogucie cieszę się, że tyle ludzi odezwało się w obronie Yuki, bo tak nie można, nie można przyklaskiwać komuś kto zachowuje się w ten sposób, ujawnia korespondencję prywatna. Nie można pisać o kulturze nie zachowując się kulturalnie, to co spotkało Dorotę jest naprawdę nie do pozazdroszczenia.
      • to nie tylko korespondencja. To bardzo osobiste rozmowy, które prowadzi się z osobą, obdarzoną sporym zaufaniem.
        • tak źle się wyraziłam
    • I faktem jest, że normalnych ludzi jest sporo.
      Podobnie o pewnych sprawach myślimy.
      I naprawdę, nie lubimy kurewstwa..., z tym, że czasem trudno się zorganizować w zgrabnym szeregu.
      Ty Kogucie często łączysz ludzi...
      co wcale nie znaczy, że zawsze jesteś doskonały.

I ... to co mnie liczbowo zadziwia, to fakt, że w sumie niewielka ilość ... lisioczerwonych... potrafi normalnym ludziom tyle szkód i nieprzyjemności narobić.
      Naprawdę uważam, że należy reagować...
      Nie mozna zagubić się w meandrach względności... niepewności...układów...
      W sumie to długo p[iszemy na forum... i dosyć szybko rozpoznajemy... np. szczucie i kurewstwo.

nie byłbym sobą... :P:P:P
      Gdybym nie dodał tutaj..., że naprawdę!!!!
      KOBITKI!!!
      NO BĄDŹCIE OSTROŻNIEJSZE!!! Nie dajcie się tak łatwo nabierać na miłe słówka!
      Dla mnie... to nadmiar słodkości od samego początku... zawsze budzi niepokój...

Co praaawdaaa..... noooo...:>
      Jaaaa przecież taaaakiii doskonaaałyyy jeeeZdeeem! :P:P:P
      • A w dodatku nikt mi miłyych słóóówek nie piiiszeee! :D:P:P:P:P
        • Nieprawda, ja Ci piszę miłe słówka, nawet trzy:
          - dobry Delkos, dobry :D
          • Aaaaaaa! :D
            no to mnie kupiłaś Karen!
            I co terozki zrobisz???????:D:D:D
            • Świetnie!
              No to...
              mo-tto! :D:D

[img]https://img.wiocha.pl/linkimages/a/c/ac83997890ce00a3468d08186d38feb2.jpg[/img]

[IMG]http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg[/IMG]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka