Dodaj do ulubionych

chce wziac 28 tabletek-pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:51
chce wziac cale opakowanie tabletek i 7 z kolejnego opakowania.(nie chce brac
dwoch na raz bo kiedys tak zrobilam i czulam sie fatalnie-cala napuchnieta)
moje pytanie brzmi czy mozna tak zrobic?? czy efekt antykoncepcyjny nie
zostanie zaklocony? czy lepiej wziac 2 opakowania. a chce przesunac okres o
tydzien
Obserwuj wątek
    • Gość: :::: Re: chce wziac 28 tabletek-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:21
      chyba lepiej już dwa. albo 28 - przerwa i potem normalnie 21. nic nie powinno się zakłócić.
    • annalalik Re: chce wziac 28 tabletek-pytanie 29.08.05, 10:25
      Jesli wezmiesz 7 z drugiego opakowania to nie bedziesz zabezpieczona podczas 7
      dniowej przerwy. Co wiecej wtedy moze dojsc do owulacji. Poza tym namieszasz
      sobie w gospodarce hormonalnej. Lepiej wez 2 opakowania w całości lib 21 -
      przerwa 7 dni - 21.
      • Gość: ola Re: chce wziac 28 tabletek-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:29
        tez tak myslalam. wezme dwa. przmecze sie ten miesiac.
    • trosia Re: chce wziac 28 tabletek-pytanie 29.08.05, 11:58
      Ja zażywałam Microgynon i lekarz ginekolog powiedział żebym wzięła tylko 7
      tabletek z kolejnego opakowania, potem przerwa i nowe opakowanie już normalnie
      (21 tabletek). Też chodziło o to żeby okres przesunąć o tydzień. W ciążę nie
      zaszłam, a był to nasz miesiąc miodowy...
      Czułam się bardzo dobrze, okres był normalny.
      • aguacate Re: chce wziac 28 tabletek-pytanie 29.08.05, 14:04
        ja też przesuwałam okres o tydzień. wzięłam 7 tabletek z następnego opakowania,
        w dniu spodziewanego okresu miałam plamienie, a potem po tygodniu normalny
        okres. w ciąże nie zaszłam. a następne opakowanie zaczęłam normalnie. zawirowań
        hormonalnych też nie stwierdziłam. tylko jedyna rada: rozpoczęte opakowanie
        odłóż i w nowym cyklu zacznij kolejne, od początku, bo łatwo się pogubić
        powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka