okina 23.10.03, 12:22 Czy w basenie mozna zarazić się od kogoś innego grzybicą albo jakimiś innymi świństwami (kłykciny itp.) czy chlor lub ozon w ogóle na to nie działają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flyngirl Re: basen a grzybica 23.10.03, 17:18 oj można, można.. ja właśnie tak się grzybicy nabawiłam. Odradzam pójście na basen w trakcie okresu z tamponem. Tampon namaka basenową wodą a grzybek ma pożywkę w postaci krwi. pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: basen a grzybica 25.10.03, 20:41 Wydaje mi się że niekiedy po basenie rozwija się grzybica na skutek podrażnienia chlorem śluzówek sromu i pochwy- powastaja korzystne warunki do wzrostu grzybów , które bytuja w pochwie- niekoniecznie jest to wiec zarażenie się grzybica. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: basen a grzybica 26.10.03, 14:48 Czyli jesli mam grzybice, odradza mi pani pojscie na basen? Odpowiedz Link Zgłoś
okina Re: basen a grzybica 27.10.03, 14:02 Dla mnie to jest normalne ze gdy ma sie grzybice to sie nie chodzi na basen chociazby dlatego ze mozna innych pozarazac. Odpowiedz Link Zgłoś