Dodaj do ulubionych

Dom ukończony w rok

07.12.09, 20:54
co za stek bzdur.
Obserwuj wątek
    • Gość: wer Re: Dom ukończony w rok IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.12.09, 21:10
      Bardzo merytoryczny komentarz, wniósł dużo do tematu.
      Widać, że masz głowę senatorską.
      • Gość: m Re: Dom ukończony w rok IP: 78.8.25.* 07.12.09, 21:32
        niestety inaczej nie dasietego skomentować.
        ogrodzilismy dom płotem z kiełbasy, bo na baleron nas nie stać.
        • Gość: na kupnie samochod Re: Dom ukończony w rok IP: *.kki.krakow.pl 07.12.09, 22:19
          to jest bardzo przydatny artykuł, chętnie przeczytałbym również jak można
          zaoszczędzić kupując ferrari, czy np. warto wydać 100 tys. $ na markowy parasol
          do samochodu, albo czy płacić gotówką, czy złotą kartą banku Goldman-Sachs.
          • Gość: hematemesis Re: Dom ukończony w rok IP: *.mgh.harvard.edu 07.12.09, 22:34
            nawet jesli to nie stek bzdur to spis poboznych zyczen. Oczywiscie wszyscy zawsze kupuja ziemia hurtem bo akurat wszyscy znajomi sa na tym sammym etapie zycia i nie mogaz zyc bez nasz chca wziac kredyt na 30 lat zeby sprawidzic czy za 30 lat tez nas tak lubia. Oczywiscie generalny inspektor byl utrzciwy i na s butelke nie nabil a generalny wykonawca sprawdzony, rzetelny i oczywiscie tani. A no i nie bedac rozchwytywanym na rynku poswiecal caly czas i uwage naszej skromnej posiadlosci. No i oczywiscie ze jestesmy ekologiczni i zainstalujemy panele sloneczne bo mieszkamy na poludniu gdzie to sie oplaci i zwroci w przeciagu kolejnych 20 lat itd itp slowem nie zdarza sie w zyciu wiec po co takie banialuki pisac
            • Gość: er Re: Dom ukończony w rok IP: *.146.235.23.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.09, 22:43
              oczywiście, że stek bzdur.
              coś na poziomie "Ala ma kota, a As ma Alę"
              • Gość: Michał Re: Dom ukończony w rok IP: *.chello.pl 08.12.09, 17:07
                Pewnie że brednie ale dla mnie w stylu "Ala ma kota a Ola ma jelenia".
    • joanna.p-e dobra - autor nie ma pojęcia nawet co napisał 07.12.09, 23:10
      przykłady - "kupno ziemi hurtem" sorry ale to nie hurtownia tańszy to może być w
      tym tylko geodeta.
      gotowy projekt - zwykle jest w kilku wersjach wraz z kosztami budowy.
      przyłącze gazowe za 15 tys - chyba ktoś sobie jaja robi przyłącze kosztuje
      jakieś 3,5 tys. ktoś strasznie przepłacił - (wina zaufanego wykonawcy? czy ten
      co dozorował?) a jeśli ktoś miał na myśli całe centralne ogrzewanie to z piecem,
      zbiornikiem, grzejnikami... to chyba kupił jakieś dziadostwo. aaaa a jednak
      kominek - typowe tym gazem to jednak drogo co?
      kto normalny zatrudnia inspektora nadzoru budowlanego? śmieszne - oni nie bardzo
      znają się na budowaniu (oczywiście nie wszyscy) ale bardziej na prawie
      budowlanym. ma to sens jak się chce szybko zrobić i przepchnąć sprawy w urzędzie
      lub zalegalizować pewne samowole. dlaczego nie nadzór projektanta? co z
      kierownikiem budowy?
      co jeszcze - docieplenie jeżeli projekt był dobry to nie wymagał docieplenia -
      przynajmniej tej 10 na ścianach. (miało być trwale)
      niecierpliwie czekają na kanalizację - dobre woda 100% drożej (zależy gdzie
      mieszkają) dlaczego nie oczyszczalnia? tym bardziej jak mają już zapewne
      szczelne szambo z tworzywa?...
      • Gość: cromwell Re: dobra - autor nie ma pojęcia nawet co napisał IP: 94.246.163.* 08.12.09, 17:46
        dlaczego nie nadzór projektanta? co z
        > kierownikiem budowy?

kierownik budowy byl z pewnoscia zalezny od wykonawcy
        projektanta nie ma
        to gotowiec
        wiec dom projektowal jakis student
        nadzor inwestorski to sluszna decyzja
        wystarczy mi fota domku
        z mety wiem ze to gotowiec
        spojz na linie kosza lukarny
        jesli ja przedluzysz przecina okno polaciowe
        polaciowki /zwlaszcza obrotowe i klapowe/ sa uszczelniane tylko na
        opady i sciekajaca pionowo wode po poszyciu
        wszelkie strumyki z bokow latwo przedostaja sie do wnetrza

pzdr.
    • b_marciszonek Re: Dom ukończony w rok 07.12.09, 23:58
      1. dobrze, że wybudowali 250 m2. w 180 mogliby się nie zmieścić. większość ludzi
      mieszka w domach powyżej 200m2. :):)
      2.przyłącze gazowe za 15 tys... raaanyyy
      3. kupno działki hurtem: ble ble, tak jak w serialach: człowieczek w potrzebie
      akurat ma ciocie, kuzynkę, siostrę, która jedzie za granicę i za podlewanie
      kwiatków przez 10000 lat pozwoli nam mieszkać za darmo
      4. szkoda gadać, ludzie tak marudzą a wybudować dom to rach-ciach, karta
      kredytowa, mały kredycik (przecież każdy ma mieszkanie, nie???) i już mieszkasz
      w idealnym domku
      itp itd ble ble
    • joankb Dom ukończony w rok 08.12.09, 08:45
      I co ma w tym być pouczającego, ważnego dla czytelników?
      Zamożni inwestorzy wybudowali spory dom, nie motając się finansowo, nie robiąc
      (być może) głupich błędów, nie użerając się z Panem Kaziem albo z ekipą Ukraińców.
      Gratulacje, ale to nie ewenement, a o tym, że lepiej być zdrowym i bogatym to
      wiedzą wszyscy.
    • xymer10 Dom - ale najpierw trzeba dobrze wybrać działkę 08.12.09, 08:48
      najpierw trzeba dobrze wybrać działkę, a tu mogą pojawić się pierwsze kłopoty, porównaj: www.dobryebook.pl/ebook-71-0291.html
    • komentator_racjonalista Dom ukończony w rok 19.12.09, 19:45
      Artykuł napisany jak teksty w Tinie i Claudii, redaktor przeczytał jakiś
      "Poradnik budującego dom" i klepnął wierszówkę.
      Tekst porównywalny z innymi typu "Byłam kurą domową, ale zrobiłam maseczkę z
      ogórków, a dobrana przez stylistę sukienka zrobiła ze mnie atrakcyjną kobietę" :/
      Myślę że całkowicie zmyślona historia, nie pierwszy raz zresztą pod banderą
      pisma "Ładny Dom".
      Jak się nie wstydzicie w Gazecie takich banałów publikować?
      Żenada :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka