henna12 17.12.09, 16:39 Witajcie! W mieszkaniu mam idiotycznie zamontowany termostat - mimo, że w pokoju jest zimno, termostat ma ciepło, więc odcina kaloryfer. Podobno można go całkowicie zdemontować, ale nie wiem jak? Czy ktoś wie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: demontaż termostatu IP: 94.246.163.* 17.12.09, 17:13 wtf idiotycznie? apeluj do administratora albo do wspolnoty jezeli nie masz podzielnikow nie masz prawa zdejmowac glowicy z grzejnika samowolnie to zerowanie kosztem lokatorow sie kurde cwaniara znalazla pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
henna12 Re: demontaż termostatu 17.12.09, 20:33 bardzo grzeczna odpowiedź, dziękuję za wspaniałą radę. A tak poważnie to nie rozumiem, czego jak mam 18 stopni w mieszkaniu, to nie mogę podnieść tej temperatury do dopuszczalnych 21 stopni. I na czym ma polegać zerowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: demontaż termostatu IP: 94.246.163.* 18.12.09, 11:56 modernizacja ogrzewania ma na celu oszczednosci na ogrzewaniu i lepszy komfort uzytkowania nie po to wybulilas kase na glowice zeby jej sie pozbyc zglos zarzadcy glowice maja nastawe wstepna jezeli cos jest nie tak mozna ja regulowac pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monterco Re: demontaż termostatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 16:33 zaznaczam - ja się na tym nie znam wg cromvel 'a ale > glowice maja nastawe wstepna > nie głowice tylko zawory !!! a tak wogóle to nie jestem pewien czy chodzi o termostatyczną głowicę na zaworze czy o termostat pokojowy. pozdr moter co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: demontaż termostatu IP: 94.246.163.* 19.12.09, 11:07 nie bede ciagle wszystkiego udowadnial faktem jest ze matka zalozycielka ma klopoty z automatyka lepiej regulowac jak sie jej pozbyc pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś