Dodaj do ulubionych

Zakup nowej pralki

02.02.04, 22:00
Chce kupic sobie nowa pralke. Mysle o waskiej 40 cm/60. Po wejsciu do Media
Markt spotkal mnie kolorowy zawrot glowy.... Opcji tysiace, pralek tez dosyc
duzy wybor.
Moze ktos jest w stanie powiedziec na co szczegolniezwrocic uwage przy
wyborze pralki (czy pranie reczne jest przydatne, dodatkowe plukanie,
deszczowe zraszanie, obrotow 600, 800 czy 1000). Chcialbym kupic cos
praktycznego co posluzyloby lata (i zeby nie za duzo kosztowalo). Chyba
wiecej nie musze nic pisac. Dzieki z gory za opinie.
PS. Czy ktos wie cos na temat pralek BEKO????
Czekam na opinie w tym wzgledzie
Obserwuj wątek
    • busstop Re: Zakup nowej pralki 03.02.04, 10:33
      Bosch/Siemens - to polecam

nie kupuj badziewia, które kusi niską ceną przy znakomitych parametrach.

za 5 lat bedziesz jezdzic po serwisach i pytac o częsci do BEEEEEEEEEKO itp.
      zaoszczedzisz pare złotych przy zakupie, stracisz wiecej. a ceny bischa wcale
      nie są takie wygórowane!
      • angelika15081 Re: Zakup nowej pralki 09.05.13, 10:39
        Zgadzam się z Tobą, lepiej kupić lepszą pralkę, do której z łatwością znajdziesz w razie popsucia części. Ja tez mam pralkę boscha i nowy filtr kupowałam w north.pl. płaciłam chyba ze 40 zł z przesyłką i następnego dnia był u mnie, mąż wkręcił i działa jak nowa.
        A z tymi innymi firmami pralek to własnie różnie bywa, niby ładna pralka niska cena, ale później jak się popsuje to części nie kupisz, musisz zaraz wymienić całą pralkę.
    • Gość: cromwell Re: Zakup nowej pralki IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.13, 13:46
      najważniejszy jest dźwiek żeby nie była za głośnia głośne pralki niszczą mózg
      • baba-baba Re: Zakup nowej pralki 10.05.13, 17:57
        Przesadzasz z tym wyborem pralek w MM albo zle patrzyłaś.O takich wymiarach co piszesz jest kilka albo mniej sztuk i nie tylko w MM.Ja bym nie brała jeśli ma poniżej 1000 obrotów.Program pranie ręczne jest bez sensu.Pralka raz obróci pranie,czeka 3-5min,znowu obrót,znowu czeka itd.Najpierw myślałam,że program szwankuje ale wcześniejsz pralka,inna,tez tak miała.Najważniejsza jest ilośc wsadu i czy można ustawic na pół.Ja patrzyłam też czy ma program prania krótkiego dla ciuchów noszonych pół dnia i bez plam.Do tego cena i tyle.Porównaj a zobaczysz,że może nawet nic nie wybierzesz.
        • Gość: cromwell Re: Zakup nowej pralki IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 10.05.13, 19:50
          chodzi o pralke czy wibrator z mm?
          • Gość: werasza Re: Zakup nowej pralki IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 09:45
            Też stałam przed tym wyborem i podobne parametry pralki brałam pod uwagę. Ostatecznie wczoraj wybór padł na Whirpool AWSP63213P, bo:
            1)wąska 45 cm przy 6 kg wsadu
            2) program krótki 15 minut
            3)mozliwośc ustawienia czasowego zakończenia prania, czego brakowało przy starej pralce
            4) dają żelazko Phillipsa gratis ;)

Jakieś "inteligentne" programy, czy eco monitor mniej mnie interesował. Nie wypowiem się jeszcze co do jakości, bo dopiero wczoraj zamówiłam, więc będzie za pare dni, a podłączona dopiero w lipcu.
            • Gość: Tomek22123 Re: Zakup nowej pralki IP: *.210.25.77.intelkom.eu 17.06.13, 09:40
              Jestem tego samego zdania co mój przedmówca. Pralka Whirlpool AWSP63213P jest bardzo energooszczędna i cicha. Duża pojemność i wiele funkcji na pewno Ci się spodobają. Pozdrawiam
        • Gość: ada Re: Zakup nowej pralki IP: *.231.7.146.koba.pl 11.08.13, 12:13
          Do prania takich ciuchów bardzo dobrze się sprawdza pranie parowe z funkcja odświeżania. Ja mam taka pralkę od LG i bardzo sobie te funkcje chwalę
      • Gość: maria Re: Zakup nowej pralki IP: *.182.235.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.08.13, 07:00
        Wczoraj trafiłam w Multikinie na wystawę tych najnowocześniejszych pralkę LG, można sobie pooglądać i porównać. Parametry i funkcje mają warte uwagi
    • Gość: Edek Re: Zakup nowej pralki IP: 81.219.241.* 21.08.13, 12:14
      Polecam obiektywny test pralki Samsung Eco Bubble

"Pralka Samsunga jest bardzo elegancka, ma duży i czytelny wyświetlacz. Pranie ustawia się dużym pokrętłem, a dodatkowe funkcje (np. łatwe prasowanie) lub zmianę ustawień (obroty, temperatura) wykonuje się przy pomocy przycisków przy wyświetlaczu.
      Testowałam pralkę prawie cały miesiąc. Nie sprawdziłam wszystkich programów (np. prania wełny), ale z tych programów, które poznałam, jestem bardzo zadowolona. I dziwią mnie głosy, które krytykują te pralki. Ja ją przetestowałam i polecam!"
    • Gość: andrzejw Re: Zakup nowej pralki IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 22:04
      Jeżeli chodzi o trwałość i niezawodność do zobacz rankingwm.com
    • sympatic80 Re: Zakup nowej pralki 14.10.13, 22:12
      Właśnie w zeszłym tygodniu kupiłem pralkę Boscha w Euro Rtv i jestem bardzo zadowolony. Jest cichutka, ma trochę tych bajerów, odlicz czas do końca prania itd. Właśnie wąska 60/40 ale ładowana od przodu nie od góry. Naprawdę szczerze polecam...

----------------------
      Elementy złączne nierdzewne: www.e-nierdzewne.pl
    • Gość: chińskie Re: Zakup nowej pralki IP: 193.46.186.* 15.10.13, 12:56
      Już tak nie wychwalaj tego Bosha/siemensa. Firma leci na marce. Nie wiem czy wiesz, że tylko najdroższe produkty tych firm sa produkowane w Niemczech, reszta produkcji odbywa się w Chinach.
      • milus_inski Re: Zakup nowej pralki 23.10.13, 16:37
        A co w dzisiejszych czasach pominąwszy auta NIE JEST produkowane w Chinach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka