Dodaj do ulubionych

bulgotanie lodówki

IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 04.02.04, 12:17
Kupiłem dwa dni temu lodówkę whirlpoola. Po włączeniu się agregatu wydaje
straszne dźwięki bulgotania, szumu itp. Domyślam się że przyczyną jest gaz.
Czy to jest normalne? Minęły dwa dni i wciąż szum jest mocno słyszalny.
Zastanawiam się czy nie wymienić ją na inny egzemplarz (mam kilka dni na
sprawdzenie). W instrukcji jest napisane, że szum jest rzeczą normalną, ale
czy to ma być tak cały czas.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: bulgotanie lodówki IP: *.katowice.pl 04.02.04, 12:38
      O tym bublu było dużo na forum DOM Usenet. Podaje niżej link do jednego z nich.
      Szczerze współczuję. Jakbys kupił Amice nie miałbyś takich problemów :

usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.rec.dom&tid=1002850
      usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.rec.dom&tid=1002058
      usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.rec.dom&tid=1001019
    • Gość: sis Re: bulgotanie lodówki IP: *.chello.pl 04.02.04, 13:08
      Sam mam Amikę. Marka nie ma tu nic do rzeczy. Agregat w mojej jest np.
      Elektroluxa, jak zresztą w wielu lodówkach innych marek. Problem faktycznie był
      juz wałkowany ze sto razy. Tak po prostu mają modele tzw. ekologiczne (sam mam
      taką właśnie) o klasie energetycznej A. Mało czerpia pradu ale mają taki
      właśnie charakterystyczny bulgot. W moim przypadku albo z czasem się zmniejszył
      albo juz się do niego przyzwyczaiłem. Raczej to drugie ;))
      • Gość: paulos Re: bulgotanie lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 04.02.04, 13:33
        No właśnie też słyszałem, że nie jest to przypadłość tylko tej firmy. I że jest
        to wina gazu tzw. ekologicznego. To znaczy chyba że trzeba to polubić.
      • zayzayer Re: bulgotanie lodówki 04.02.04, 14:44
        Gość portalu: sis napisał(a):

> Sam mam Amikę. Marka nie ma tu nic do rzeczy. Agregat w mojej jest np.
        > Elektroluxa, jak zresztą w wielu lodówkach innych marek. Problem faktycznie
        był
        >
        > juz wałkowany ze sto razy. Tak po prostu mają modele tzw. ekologiczne (sam
        mam
        > taką właśnie) o klasie energetycznej A. Mało czerpia pradu ale mają taki
        > właśnie charakterystyczny bulgot. W moim przypadku albo z czasem się
        zmniejszył
        >
        > albo juz się do niego przyzwyczaiłem. Raczej to drugie ;))

Zgadza sie.
        A + R600a + taniocha(w produkcji) = bulgotanie i takie tam różne dźwięki :)
      • Gość: Mirek Re: bulgotanie lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 01:00
        Mam Amicę i po 5 latach użytkowania bulgocze i nie mrozi,jednym słowem nigdy nie kupię Amiki
    • Gość: monika Re: bulgotanie lodówki IP: 217.96.104.* 05.02.04, 08:48
      ja też kupiłam lodóekę whirpoola jakieś kilka dni temu i te hałasy dobirgające
      z lodówki są straszne.Czy orientujecie się czy mozna lodówwkę wymienić na inną
      ale niekoniecznie whirpoola w sklepie ?
    • Gość: monika Re: bulgotanie lodówki IP: 217.96.104.* 05.02.04, 08:49
      ja też kupiłam lodóekę whirpoola jakieś kilka dni temu i te hałasy dobiegające
      z lodówki są straszne.Czy orientujecie się czy mozna lodówwkę wymienić na inną
      ale niekoniecznie whirpoola w sklepie ?
      • Gość: paulos Re: bulgotanie lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 05.02.04, 12:46
        Właśnie mam czynnik R600a w tym whirlpoorze. Dzisiaj będę w MediaMarkt podpisać
        ewentualnie gwarancję. Jednak spróbuję powalczyć, żeby dokonać wymiany lodwki
        na jakąś inną. Zobaczymy co się da zrobić, bo nie mam orginalnego opakowania
        lodówki.
        • Gość: monika Re: bulgotanie lodówki IP: 217.96.104.* 05.02.04, 13:52
          daj znac co załatwiles,
          p.s wydaje mi sie ze jestesmy sasiadami:)
          • Gość: paulos Re: bulgotanie lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 05.02.04, 14:12
          • Gość: paulos Re: bulgotanie lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 05.02.04, 14:12
          • Gość: paulos Re: bulgotanie lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 05.02.04, 14:15
            no nie wiem :)

ale jeśli z rogu swiatowida to tak

pozdrawiam
            • Gość: monika Re: bulgotanie lodówki IP: 217.96.104.* 05.02.04, 14:50
              tak , mysliborska
              daj znać co z lodówka

pozdrawiam
            • Gość: monika Re: bulgotanie lodówki IP: 217.96.104.* 05.02.04, 14:51
              tak , mysliborska rsm praga
              daj znać co z lodówka

pozdrawiam
              • Gość: paulos Re: bulgotanie lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 06.02.04, 10:23
                Moniko (sąsiadko)- nie udało nic się zalatwić z lodówką. Jeśli przyjąłem ją i
                podpisałem przyjęcie to klamka zapadła. Muszę się chyba przyzwyczaić, tak jak
                przyzwyczaiło się do tego szumu już dużo osób. Sprawdzałem w instrukcjach
                innych lodówek zawierających ten czynnik chłodniczy i np. w przypadku gorenje
                też było napisane że szumy są naturalnym objawem Czyli potwierdza to że to nie
                jest wina whirlpoola

pozdrawiam
                • Gość: monika Re: bulgotanie lodówki IP: 217.96.104.* 06.02.04, 12:32
                  więc ja tez bedę musiała sie przyzwyczaić do tych dziwnych dżwieków, moze z
                  czasem to ustanie.
                  Pozdrawiam sąsiada :)
                  • Gość: paulos Re: bulgotanie lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 06.02.04, 13:00
                    ja tez mam cicha nadzieje ze ucichnie ;)

pozdrawiam
    • Gość: Johemzajk Re: bulgotanie lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 18:52
      Ja też miałem to samo z lodówką whirlpoola. Trzeba wyłączyć z prądu. Ja u
      siebie wyłączyłem i przestała bulgotać. Poza tym jeszcze jeden plus. Zmalało
      mi zużycie energii elektrycznej. Pozdrawiam.
      • Gość: Mirek Re: bulgotanie lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 01:10
        Nie kupujcie lodówki Amica ,bo po 5 latach przestaje mrozić,oprócz lodówki wszystko co z tej firmy to bubel a miałem wszystko z Amiki.Na początku po pierwszym miesiącu urwały się rączki i to już był dla mnie sygnał o bublu,obecnie lodówka bulgocze a w euro- AGD pytają tylko o to czy opłaciłem za gwarancję od wad mechanicznych,ale jeśli chodzi o naprawę to nie nasza sprawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka