Dodaj do ulubionych

BEZ KOMENTARZA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 13:42
www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=65449
Obserwuj wątek
    • b.7 I dobrze, że tyle mają 22.06.05, 13:53
      ... akurat na takich stanowiskach im się należy. I można się zastanawiać, czy
      nie jest to za mało:)

Szkoda, że nikt nie weźmie RENTOWNYCH i NIERENTOWNYCH spółek państwowych pod
      lupę i nie poda ile tam zarabiają np. Prezes TVP, TPSA, Poczty itp. To jest
      problem, a nie ludzie odpowiadający za cały kraj lub dany dział administracji
      rządowej.

Wg. mnie nie jest to za wiele.
    • Gość: ja Re: BEZ KOMENTARZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:34
      b.7 chyba jesteś jednym z nich skoro tak uważasz
      • Gość: * ZAWIŚĆ<ZAWIŚĆ<ZAWIŚĆ...... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.06.05, 14:44
        Ja nie jestem jednym z nich i zgadzam sie z b7....
        A najlepiej zeby premier,prezydent zarabiali minimum socjalne....
      • b.7 no co TY? 22.06.05, 14:46
        Zarabiam duuuużo mniej, ale uważam, że akurat władze powinny zarabiać
        odpowiednio. Odpowiedzialność mają przecież ogromną - spory kraj i 40 mln
        obywateli.

Poza tym uważam, że należy skończyć z typowym myśleniem - oni mają za dużo -
        trzeba im zabrać, tylko samemu weźmy się do roboty. Jak jeszcze trochę
        popracuję będe miał więcej niż oni, ale będzie to zasługa tego, że sam na to
        zapracowałem, a nie zabrałem komuś:)

Nie zazdroścmy i nie bądźmy zawistni, ale pracujmy na siebie i kraj.

Pozdrawiam
        b.7
        • koza16 Re: no co TY? 22.06.05, 16:48
          100 % racji b.7!
    • Gość: * BEZ KOMENTARZA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.06.05, 14:50
      To powinno Cie dzidek bulwersować
      www.przekroj.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=48
      • Gość: marcin Re: BEZ KOMENTARZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:23
        i jeszcze to www.cire.pl/item,17872,1.html
        • Gość: marcin Re: BEZ KOMENTARZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:36
          a za chwlkę www.cire.pl/item,17874,1.html
      • Gość: dzidek Re: BEZ KOMENTARZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:53
        Bulwersuje mnie CAŁKOWITA BEZKARNOŚĆ "naszych" rządzących,i to niezależnie od
        opcji politycznej jaką "reprezentują".NIKT ZA NIC NIE ODPOWIADA,CO NAKRADNĄ TO
        ICH.Ustawa o konfiskacie mienia nabytego nieuczciwie,uchylona (o ile dobrze
        pamiętam w 1989r.)A więc "hulaj dusza piekła nie ma",cztery lata
        bezkarności.Opozycja się odgraża,rozliczymy rządzących,i na odgrażaniu się
        kończy.Bo za cztery lata to ich powinno się rozliczać.I tak to się ciągnie już
        szesnasty rok.
    • Gość: rik Re: BEZ KOMENTARZA IP: 213.42.2.* 22.06.05, 18:05
      Nie jest problemem wysokosc tych zarobkow.Dla mnie moglyby byc i znacznie
      wieksze.Problem lezy w kompetencji i osobistej odpowiedzialnosci za podejmowane
      decyzje.Niestety owi politycy nieodpowiadaja za swoje zawodowe czyny.Innym
      problemem jest tez ich ilosc we wszelkiej masci radach.W Nowym Yorku dla
      porownania jest podobna ilosc radnych jak w Walbrzychu.Komentowac nie trzeba
      raczej.
      • Gość: * Re: BEZ KOMENTARZA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.06.05, 07:58
        Gość portalu: rik napisał(a):
        Niestety owi politycy nieodpowiadaja za swoje zawodowe czyny.Innym
        > problemem jest tez ich ilosc we wszelkiej masci radach
        ============
        Potrzena jest oczywiście gruntowna reforma państwa, inny podział kompetencji,
        jaśniejsze okreslenie roli prezydenta RP (fundujemy sobie kwiatek do kożucha za
        grube miliony zł)zmiana kompetencji rad(zmniejszenie ich)wzmocnienie pozycji
        burmistrzów,prezydentów ,marszałków co za tym idzie jeszcze wieksze
        zmniejszenie ilości radnych na wszystkich szczeblach...
        Wszyscy mówią o okręgach jednomandatowych, to niech ktoś mi wytlumaczy w jaki
        sposób powoła sie rząd przy rozdrobnionym parlamencie, zanim się zacznie mówić
        o okręgach jednomandatowych należy zmienić ustroj panstwa z parlamento-
        gabinetowego na prezydencki.Ale tego przypuszczam nie zrobią politycy, tutaj
        przydałoby sie referendum

Co do odpowiedzialności i kompetencji polityków to nie zapomnaj ,że ktoś ich
        wybiera...ktoś kiedyś powiedział, że jakie społeczeństwo taka jego reprezentacja
        • koza16 Re: BEZ KOMENTARZA 23.06.05, 10:17
          A kto powiedzila ze JOW doprowadza do rozdrobnienia parlamentu? Zazwyczaj jest
          wrecz przeciwnie, JOW prowadza do systemu dwupartyjnego.
          • Gość: * Re: BEZ KOMENTARZA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.06.05, 19:16
            koza16 napisał:
            A kto powiedzila ze JOW doprowadza do rozdrobnienia parlamentu? Zazwyczaj jest
            > wrecz przeciwnie, JOW prowadza do systemu dwupartyjnego.
            ===========
            Teza rodem z samoobrony......
            Rozbuduj uzasadnienie, bo zdaje mi sie ze nie masz pojęcia o polityce....
            Jeżeli będzie 460 okręgów wyborczych(tyle jest miejsc w parlamencie)i w kazdym
            okręgu kazda partia wystawi swojego kandydata(to chyba logiczne)do tego dojda
            tak zwane autorytety lokalne, plus oczywiście młodzi i gniewni.. to wutłumacz
            mi jak z tej mieszaniny wyłoni się system dwupartyjny?
            20% bierze PO, 20% PiS 20% pozostałe partie, 20 % autorytety lokalme i 20 %
            młodzi, inie mów mi że partie nie będą brały aktywnego udziału w wyborach JOW,
            przykładem tego były wybory bezpośrednie burmistrzów i prezydentów no i
            oczywiście wybory do senatu były podobne jak JOW

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka