Dodaj do ulubionych

........JAKIE FARBY......

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 14:43
jakie farby sa Waszym zdaniem najlepsze do scian ( gladz gipsowa)?
Jakie kolory polecacie? Do pomalowania duzy - jasny pokoj (dwa okna), maly -
waski-ciemny, kuchnia, przedpokoj waski, lazienka. Sprzety dopiero kupie:0
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: ........JAKIE FARBY...... 11.02.04, 15:41
      ile osob tyle zapewne opini, ale osobiscie polecam Tikkurile!! rewelacja!
      pozdrawiam
      piegoosek
    • once1 Re: ........JAKIE FARBY...... 11.02.04, 18:09
      co kto lubi :). Ale moja postać nie jest w tej materii obiektywna.
      • schaetzchen Re: ........JAKIE FARBY...... 11.02.04, 18:21
        Jestem w trakcie malowania mieszkania, używam farb Flugger i mogę je z czystym
        sumieniem polecić. Duży wybór (kolory, rodzaje - mat, błyszczące, jakieś
        specjalne wynalazki do wilgotnych pomieszczeń itd). Używałam delikatnych kolorów
        (jasna oliwka) i intensywnych (bardzo ciemna zieleń), całkowity mat i satyna,
        wyglądają super. Maluje się nimi bardzo wygodnie - robiłam to pierwszy raz w
        życiu, efekty świetne. Nie wiem tylko jak będzie z trwałością, bo malowałam
        niedawno. Ale do reszty mieszkania napewno też je kupię.
        Jeśli chodzi o wybór kolorów... za mało danych. To, czy pokój jest mały czy duży
        to nie jest wystarczająca informacja. Jakie kolory lubisz, jakie wnętrza Ci się
        podobają? Masz jakieś pomysły? Czy zupełna pustka w głowie? Jeśli tak, to może
        pooglądaj jakieś pisma wnętrzarskie, mogą być bardzo inspirujące.
        • fena2 Re: ........JAKIE FARBY...... 12.02.04, 14:27
          lubie pomaranczowy, lawendowy, wrzosowy, żólty, zielona limonke
          • Gość: marta Re: ........JAKIE FARBY...... IP: 193.111.166.* 12.02.04, 18:08
            tez malowaliśmy Fluggerem, tez podobne mieszkanie:
            kuchnia - jaśniutki groszek (taki praiw biały zielony) - glazura jest
            ciemnozielona, podłoga piaskowa, meble jesion) - wygląda przepusznie, ciepło,
            wesoło i przytulnie
            sypialnia - taki "tramwajowy" pokój: zdecydowałam się na lawendę - postanowiłam
            stworzyć w tej sypialni taki lekko leniwy nastrój, lekko ja przytłumić,
            odzielic od reszty mieszkania, która jest w zdecydowanie jasnych kolorach...
            dużo śiwtała przeciez nie jest w tym pokoju potrezbne.. okazało się, że ta
            lawenda (we Fluggerze kolor nazywa sie Summer lake) doskonale komponuje się z
            parkietem (tali family), który jest ciepły i dość ciemny - jasne meble,
            wrzosoweo-lawendowe firanki dopełnia reszty
            duzy pokój wylaowaliśmy na kolor sand - to kaka ciepła i bardz mleczna kawa z
            mlekiem - wspaniale komponuje się z ciemna podłoga, tu beda stały waniliowe
            meble wypoczynkowe i ciema komoda i kredens, zieleń roślin świetnie wszytko
            ożywia i rozwesela
            przedpokój jest o 2 tony jaśniejszy od pokoju dużego i z lekka domieszka
            łososia, kolor nazywa się pale terracota - jest naprawdę przepiekny:)))
            mama nadzieje, że moje pomysły pomoga Ci w podjęciu decyzji.
            pzdr
            • Gość: fena2 jakie kolory macie u siebie??? IP: *.punkt.pl 14.02.04, 15:12
              jestem bardzo ciekwa , jakie farby polecacie i kolory?? ja kremowy -do kuchni
              i lazienek (polifarb debica:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka