copec 22.04.10, 12:36 Witam po raz pierwszy na forum. Mam pytanie jaki materiał będzie estetycznie wyglądał na parapety wewnętrzne. Dodam, że okna pcv brązowe będą. Drugie pytanie: estetyka swoją drogą a co z użytkowaniem? Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: Parapety wewnętrzne 22.04.10, 13:33 jedni poleca drewniane inni granit czy konglomerat, jeszcze inni plastikowe, czy z plyty oklejane... niestety musisz sam/a wybrac :) osobiscie polecam marmurowe, w odcieniach bezu! ale to tez kwestia gustu! moje sprawuja sie rewelacyjnie! oczywiscie jak przy innych materialach i na te trzeba uwazac: zwykla woda nie zostawia plam, ale np. zostawione jablko, gdzie kwas z jablka ma styk z kamieniem, niestety go zmatowi... troche sie tez rysuja, ale to raczej kazdy material sie rysuje :) zawsze mozna zawolac kamieniarza do wypolerowania! Odpowiedz Link Zgłoś
copec Re: Parapety wewnętrzne 22.04.10, 13:36 a można na wzór jakąś fotkę prosić. mam 1000 pomysłów/minutę. fajnie byłoby się czymś zasugerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Parapety wewnętrzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 13:40 postforming blyszczący lub mat, jak kto woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Parapety wewnętrzne IP: 80.50.131.* 22.04.10, 13:58 Witam Ja polecam granit paradiso indyjski. Dość łatwo dostępny w Polsce, po oszlifowaniu i wypolerowaniu wygląda naprawdę ładnie. Ja mam go zestawionego z oknami kolor złoty dąb i wygląda to nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Parapety wewnętrzne 22.04.10, 14:18 do ciemnych okien na pewno ciemny parapet bedzie wygladal dobrze! np. na tej fotce: fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/evWWL6ZUDePIccNBNB.jpg mam biale okna, ale mysle, ze bezowy parapet rowniez z ciemnymi oknami bedzie dobrze wygladal; to moj parapet, mam tylko takie zdjecie, sorki :) w naturze jest odrobine ciemniejszy: fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/eGQ6r5ae4N4afpZSgB.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
copec Re: Parapety wewnętrzne 22.04.10, 20:22 Dziękuję za podpowiedzi.Skłaniam się ku marmurowym ciemnym. Dzięki piegoosek za utwierdzeniu mnie w tym pomyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyy Re: Parapety wewnętrzne 23.04.10, 14:49 może ten tekst pomoże Ci w wyborze parapetu - parapety Odpowiedz Link Zgłoś