Dodaj do ulubionych

pomocy - zlew i pion?

IP: 217.11.133.* 12.03.04, 12:07
prosze o rade czy zlew moze byc oddalony 7 m od pionu. Przenosze kuchnie i
mam watpliwosci - hydraulik sie podjął od razu ale nawet nie wymierzyl
odległości - a moze polecicie dobrego hydraulika w Warszawie?

wanda
Obserwuj wątek
    • izalil Re: pomocy - zlew i pion? 12.03.04, 12:21
      Ja mam zlew oddalony od pionu ok. 5 m a zaraz za zlewem jest jeszcze zmywarka.
      Nie ma z tym żadnego problemu. Należy tylko pamiętać o lekkim spadku rury
      odpływowej.
    • glenn1 Re: pomocy - zlew i pion? 12.03.04, 20:01
      Gość portalu: wanda napisał(a):

> prosze o rade czy zlew moze byc oddalony 7 m od pionu. Przenosze kuchnie i
      > mam watpliwosci - hydraulik sie podjął od razu ale nawet nie wymierzyl
      > odległości - a moze polecicie dobrego hydraulika w Warszawie?
      >
      > wanda
      Witam jeżeli chcesz hydraulika to podam namiary mejlem.wglenn@op.pl
      Pozdrawiam
      • Gość: jas Re: pomocy - zlew i pion? IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 15:16
        Cwaniaku jesteś elektrykiem, a się wszędzie wtryniarz. Podajesz swoją pocztę
        internetową i myślisz , że złapiesz naiwnego. Widocznie taki z ciebie
        fachowiec, że siedzisz w domu i nie masz roboty. Dobry fachowiec ma zawsze
        robotę. Podnajmujesz wykonawców - z reguły najgorszych w branży, bo nie
        sprawdzonych i paprochów. Który dobry fachowiec pracuje dla kogoś takiego,
        nawet by na ciebie nie spojrzał.
        • glenn1 Re:Dla jasia 13.03.04, 21:17
          Jasiu nie obraź się ale jesteś głupi jak but z lewej nogi i
          przestań "tykać"kogoś kogo nieznasz,czy elektryk nie może zrobić gładzi czy nie
          może połozyć płytek czy nie może zrobić podłogi nie ja pierwszy i nie ostatni
          podaję mejla i niemam najmniejszego zamiaru łapać kogoś nato że jak domnie
          napisze to jest on naiwny i zacznę jego kręcić jeżeli ktoś pyta o konkretne
          informacje to wmiarę możliwości ich udzielam,pozatym jak możesz wysuwać
          oskarżenia wobec kogoś kto nigdy nie wykonywał dla ciebie roboty nie widziałeś
          moich ludzi nie widziałeś ich roboty a więc przestań ich przynajmniej obrażać.
          Widzę że komuś wszedłem w paradę
          • Gość: jas Re:Dla jasia IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.04, 09:06
            Masz rację elektryk może położyć gładź, zrobić podłogę, tylko czy zrobi to
            dobrze?. Wydaje mi się, że nawet wynajęcie podwykonawców czsami nic nie da, bo
            mogą spartolić robotę w ręku "nie fachowca". Lepiej żeby nimi kierował
            budowlaniec z krwi i kości. Ty jako elektryk (mierny chyba bo bez robót
            elektrycznych) nie powiesz że się znasz na innych robotach. Inne dziedziny
            wiedzy wymagają swojej dogłębnej wiedzy, kruczków i nie chce mie się wierzyć,
            że jesteś omnibusem.Jednego takiego znamy to Waliłko , może jeszcze Mc
            Gaywer.Liczę na mądrość forumowiczów w doborze fachowców. Znasz przysłowie, że
            chwalone gówno warta. Nie pień się tak bo nikogo nie obrażam, to tylko moje
            zdanie. Wybór jednak należy do klienta . Skąd wiesz czy cie nie znam?.
    • Gość: jacek Re: pomocy - zlew i pion? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 12:36
      Tak ale spadki 2% m i odpowietrzenie na koncu.
      • Gość: Adam Re: pomocy - zlew i pion? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 14.03.04, 18:29
        Glen szkoda ze nie podales ze to nie jest takie proste podprowadzic tak daleko
        pion.
        Poczytaj sobie to sie dowiesz ze pionu kanalizacyjnego moze byc odprowadzenie
        najdalej 3 metry.Potem by musial byc odpowiednie odpowietrzenie wyprowadzone
        ponad dach.
        Mozna to zrobic tylko nie zapomnij o zaworze napowietrzajacym na koncu.Dzialac
        to bedzie dzialalo bez tego zaworu ale lepiej dac ten zawor.
        Koszt niewielki a przyjamniej jest pewnosc ze bedzie hulalo.
        I tak jak wspomnial Jacek zeby byl odpowiedni spadek
        • glenn1 Re: pomocy - zlew i pion? 14.03.04, 18:54
          Gość portalu: Adam napisał(a):

> Glen szkoda ze nie podales ze to nie jest takie proste podprowadzic tak
          daleko
          > pion.
          > Poczytaj sobie to sie dowiesz ze pionu kanalizacyjnego moze byc odprowadzenie
          > najdalej 3 metry.Potem by musial byc odpowiednie odpowietrzenie wyprowadzone
          > ponad dach.
          > Mozna to zrobic tylko nie zapomnij o zaworze napowietrzajacym na
          koncu.Dzialac
          > to bedzie dzialalo bez tego zaworu ale lepiej dac ten zawor.
          > Koszt niewielki a przyjamniej jest pewnosc ze bedzie hulalo.
          > I tak jak wspomnial Jacek zeby byl odpowiedni spade

Witam nic nie mówiłem na temat pionów i nie pionu tylko odpływu,ktoś pytał o
          namiary na hydraulika to podałem mejla i z niego mogę podać namiary bo niepodam
          imienie nazwiska i nr.telefonu prywatnego na forum.
          Pozdrawiam.
    • Gość: wanda Re: pomocy - zlew i pion? IP: 217.11.133.* 15.03.04, 11:53
      dzieki za podpowiedzi - slyszam o tym odpowietrzeniu a teraz juz jestem pewna -
      tylko czy ten moj hydraulik to zastosuje? Przeciez nie bede go sprwdzac -
      nawet nie wiem jak to odpowietrzenie wygląda!! Teraz przynajmniej wiem o co
      prosić. Mam jeszcze jedno pytanie z serii kobieta i remont - czy moze wiecie
      jak jest stara instalacja elektryczna to sie ja wymienia czy kladzie nowA. Aha
      i kto sie zajmuje kaloryferami (lokal wykupiony) - ADK, spec, czy wymiane
      kaloryferów robi sie w sezonie grzewczym czy po? Co do namiarow - uwazam ze
      mozna podawac namiary fachowców na forum - fachowcy raczej sa zadowoleni jak
      klienci sami robia pierwszy krok - a potem to juz jak sie rozmowa potoczy.
      Jak ktos jest na forum to jawnie - od tego jest forum,

wanda
      • Gość: Adam Re: pomocy - zlew i pion? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 17.03.04, 23:32
        Jezeli kuchnia jest przesuwana te kilka metrow to ciezko bedzie zrobic
        odpowietrzenie.Robi sie je ponad dach.Latwiej jest zamontowac zawor
        napowietrzajacy.Ciezko wytlumaczyc jak cus takiego wyglada.Mozna sobie zobaczyc
        na stronie wavina tylko w cenniku nie widac dokladnie jak wyglada.Ale mysle ze
        w sklepie hydrauliczym czy jakies innej Castoramie czy Praktikerze beda
        wiedzieli co to.

Co do instalacji elektrycznej to tzreba by bylo sprawdzic czy jest aluminiowa
        czy miedziana.Jezeli miedziana to zostawic a jak aluminiowa to wymienic.Nieraz
        jest w rurkach i jezeli nie bedzie wielkich zmian w umiejscowieniu gniazdek czy
        wylacznikow to mozna wymienic bez kucia.Troche wiecej "zabawy" ale tak tez
        mozna :).
        Co do kalafiorow , tzn kaloryferow to najlepije zapytac sie w administracji.
        Kaloryfery najlepiej wymienic po sezonie grzewczym.Chociaz mozna tez w czasie
        sezonu.

Pozdrawiam
        • Gość: wanda Re: pomocy - zlew i pion? IP: 217.11.133.* 18.03.04, 09:38
          Bardzo dziękuje za WSZYSTKIE odpowiedzi. Instalacja elektryczna jest chyba
          miedziana i nie w rurkach bo z lat 50-tych. Boje sie ze to wszystko wyskoczy w
          czasie prac a kosztorys tego nie przewidział. Bardzo mi pomogłeś!!

Wanda
          • Gość: Adam Re: pomocy - zlew i pion? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 18.03.04, 17:00
            Jak z lat 50-tych to moga byc w rurkach i miedziana :)
            Nie martw sie,napewno wszystko bedzie dobrze :)
            • Gość: wanda Re: pomocy - zlew i pion? IP: 217.11.133.* 19.03.04, 12:33
              DZIEKI, DZIEKI, DZIEKI

wydrukuje mail od Ciebie i powiesze na ścianie - jedynej, ktora sie po
              remoncie "ostanie"

wanda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka