Dodaj do ulubionych

odległość od drogi ekspresowej

14.10.10, 10:41
Właśnie się dowiedziałam, że w okolicy mojej działki, na której planuję wybudować dom planowana jest budowa drogi ekspresowej. Będzie to około 1,1 km odległości od działki. Na tej linii są w większości łąki i pola, pojedyńcze domy jednorodzinne, troche drzew, małe wzniesienie terenu.
Przyznam, że się mocno tym faktem zmartwiłam i zastanawiam się co robić? Czy przypadkiem nie sprzedać działki i nie poszukać czegoś innego. Ale to oczywiście będzie wymagało bardzo dużo zachodu i pewnie kasy. Nie wiem czy warto się szarpać. Może ktos z Was ma podobne doświadczenia i mieszka w pobliżu takiej drogi. Napiszcie czy bardzo mocno obniża to komfort mieszkania.
Obserwuj wątek
    • Gość: rubinowa Re: odległość od drogi ekspresowej IP: 150.254.245.* 15.10.10, 08:38
      Witam, widzę, że nikt nie jest zainteresowany, aby ulżyć Twoim obawom. Powiem Tobie jedno: sprzedaj. Mieszkałam przez 10 lat "na środku skrzyżowania", a moje okna wychodziły na podporządkowaną, tak więc może mam fobię na tym punkcie. Szukając działkę, gdyby nie ten fakt, w życiu nie patrzyłabym na wybór pod tym kątem, ale nie ma tego złego...Między innymi przymierzaliśmy się do ładnej, nad zalewem, piękne położenie. Kiedyś, późnym, pięknym wieczorkiem podjechaliśmy, aby napawać się tym miejscem, pomarzyć jak to będzie. Jak wielkie było rozczarowanie, gdy zauważyliśmy, że coś szumi lecz inaczej, ale to nie był las, który gdzieś na kilometr, no może trochę mniej, przedzielał obwodnicę. Czar prysł, w dzień tego nie było słychać, ale nocą bardzo niesie: otworzysz okna a tu kicha, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka