Gość: ciekawa_zocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:20 Czy mozesz mi wyjasnić tak dużą róznicę cen pomiedzy normalnym sklepem a wirtualnym.:) Czy to są gorsze farby ,przeterminowane zepsute albo przecenione ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
once1 Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 24.04.04, 17:31 Sklep wirtualny rządzi sie trochę innymi prawami niż realny.Niema w nim wielu kosztów które występuja w normalnym sklepie (czynsz,energia el., pensje prac. magazyn)itd.Ten fakt przy dobrej kalkulacji pozwala utrzymać niską cenę produktu.Farby sprzedawane w sklepie internetowym maja pełną gwarancje i termin przydatności zwykle bardziej odległy niż ten ze sklepowych półek ponieważ są sprowadzane z fabryki bezposrednio na zamówienie klienta i dostarczane pod wskazany adres. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawy Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 24.04.04, 18:01 once1 napisał: > Sklep wirtualny rządzi sie trochę innymi prawami niż realny.Niema w nim wielu > kosztów które występuja w normalnym sklepie (czynsz,energia el., pensje prac. > magazyn)itd.Ten fakt przy dobrej kalkulacji pozwala utrzymać niską cenę > produktu.Farby sprzedawane w sklepie internetowym maja pełną gwarancje i termin > > przydatności zwykle bardziej odległy niż ten ze sklepowych półek ponieważ są > sprowadzane z fabryki bezposrednio na zamówienie klienta i dostarczane pod > wskazany adres. > pozdr. Każdy sposób zejścia z ceną w sprzedaży tego produktu jest dobry! Tym bardziej, że różnorodność farb i lakierów różnych firm jest duża, a jednocześnie jakość zbliżona a ceny o wiele niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazgot Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( IP: 217.153.87.* 24.04.04, 21:26 za cene kolorów świata można mieć kilka tysięcy odcieni (z mieszalnika) równie uznanych producentów. zaś ceny farb z mieszalnika u Onca są cenami sugerowanymi przez producenta - sprzedawca ma ok 40-45% narzutu (mieszam farby innego, znanego producenta więc wiem co to są ceny sugerowane dla klientów detalicznych) Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: jazgot 25.04.04, 13:11 Gość portalu: jazgot napisał(a): zaś ceny farb z mieszalnika u Onca są cenami sugerowanymi > przez producenta - sprzedawca ma ok 40-45% narzutu (mieszam farby innego, znan > ego producenta więc wiem co to są ceny sugerowane dla klientów detalicznych) *************************************** :) skąd znasz ceny farb z mieszalnika , nie ma ich w internecie ( są kalkulowane indywidualnie , po złożeniu zamówienia )Po za tym mylisz ceny fabryczne z sugerowanymi .Gratuluje marży! Odpowiedz Link Zgłoś
gillbill Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 26.04.04, 18:35 Gość portalu: jazgot napisał(a): > za cene kolorów świata można mieć kilka tysięcy odcieni (z mieszalnika) równie > uznanych producentów. zaś ceny farb z mieszalnika u Onca są cenami sugerowanymi > przez producenta - sprzedawca ma ok 40-45% narzutu (mieszam farby innego, znan > ego producenta więc wiem co to są ceny sugerowane dla klientów detalicznych) jaka to za róznica jaka cena taka czy owaka dla mnie ważne , że niska i nie musze taszczyć wiader bo mi jeszcze przyniosą bez łachy Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 26.04.04, 18:44 once1 napisał: > Farby sprzedawane w sklepie internetowym maja pełną gwarancje To jak jest z tą gwarancją? Jak mi coś nie wyjdzie, to mogę jedynie nabluzgać w forum ? hyhyhy --- Vampi_r Ludzi o mocnych nerwach zapraszam do Forum Horrorum Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 26.04.04, 20:19 vampi_r napisał: > once1 napisał: > > > Farby sprzedawane w sklepie internetowym maja pełną gwarancje > > To jak jest z tą gwarancją? > Jak mi coś nie wyjdzie, to mogę jedynie nabluzgać w forum ? > hyhyhy > --- > Vampi_r > Ludzi o mocnych nerwach zapraszam do Forum Horrorum ************************************************************** Normalna gwarancja Vampi_r kupujesz od realnej firmy nie od wirtualnej dostajesz paragon albo fakturę. Tak jak w kazdym sklepie internetowym . Tak jak bys kupił w normalnym sklepie tylko taniej . Tam jest nawet sprzedawca on-line wiec mozesz zapytac jak czegos nie wiesz :) zobacz regulamin sklepu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 27.04.04, 14:14 No przecież żartuję. Oferta sklepu internetowego jest b. interesująca. I zastanawiam się, czemu do tej pory ja, głupi, przepłacałem w normalnych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 10:47 gdzie jest ten sklep? bo juz sama nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 06.05.04, 13:36 A no kliknij na link w sygnaturce Once1. PS. Rzeczywiście jesteś blondynką? ;-)= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 13:46 :) dzięki . A ty rzeczywiscie jesteś vampirem? Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 06.05.04, 13:56 Tylko w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś