Dodaj do ulubionych

Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy(Once1

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:20
Czy mozesz mi wyjasnić tak dużą róznicę cen pomiedzy normalnym sklepem a
wirtualnym.:)
Czy to są gorsze farby ,przeterminowane zepsute albo przecenione ?
Obserwuj wątek
    • once1 Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 24.04.04, 17:31
      Sklep wirtualny rządzi sie trochę innymi prawami niż realny.Niema w nim wielu
      kosztów które występuja w normalnym sklepie (czynsz,energia el., pensje prac.
      magazyn)itd.Ten fakt przy dobrej kalkulacji pozwala utrzymać niską cenę
      produktu.Farby sprzedawane w sklepie internetowym maja pełną gwarancje i termin
      przydatności zwykle bardziej odległy niż ten ze sklepowych półek ponieważ są
      sprowadzane z fabryki bezposrednio na zamówienie klienta i dostarczane pod
      wskazany adres.
      pozdr.
      • naprawy Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 24.04.04, 18:01
        once1 napisał:

> Sklep wirtualny rządzi sie trochę innymi prawami niż realny.Niema w nim wielu
        > kosztów które występuja w normalnym sklepie (czynsz,energia el., pensje prac.
        > magazyn)itd.Ten fakt przy dobrej kalkulacji pozwala utrzymać niską cenę
        > produktu.Farby sprzedawane w sklepie internetowym maja pełną gwarancje i
        termin
        >
        > przydatności zwykle bardziej odległy niż ten ze sklepowych półek ponieważ są
        > sprowadzane z fabryki bezposrednio na zamówienie klienta i dostarczane pod
        > wskazany adres.
        > pozdr.

Każdy sposób zejścia z ceną w sprzedaży tego produktu jest dobry!
        Tym bardziej, że różnorodność farb i lakierów różnych firm jest duża,
        a jednocześnie jakość zbliżona a ceny o wiele niższe.

• Gość: jazgot Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( IP: 217.153.87.* 24.04.04, 21:26
          za cene kolorów świata można mieć kilka tysięcy odcieni (z mieszalnika) równie uznanych producentów. zaś ceny farb z mieszalnika u Onca są cenami sugerowanymi przez producenta - sprzedawca ma ok 40-45% narzutu (mieszam farby innego, znanego producenta więc wiem co to są ceny sugerowane dla klientów detalicznych)
          • once1 Re: jazgot 25.04.04, 13:11
            Gość portalu: jazgot napisał(a):

zaś ceny farb z mieszalnika u Onca są cenami sugerowanymi
            > przez producenta - sprzedawca ma ok 40-45% narzutu (mieszam farby innego,
            znan
            > ego producenta więc wiem co to są ceny sugerowane dla klientów detalicznych)
            :) skąd znasz ceny farb z mieszalnika , nie ma ich w internecie ( są
            kalkulowane indywidualnie , po złożeniu zamówienia )Po za tym mylisz ceny
            fabryczne z sugerowanymi .Gratuluje marży!
          • gillbill Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 26.04.04, 18:35
            Gość portalu: jazgot napisał(a):

> za cene kolorów świata można mieć kilka tysięcy odcieni (z mieszalnika)
            równie
            > uznanych producentów. zaś ceny farb z mieszalnika u Onca są cenami
            sugerowanymi
            > przez producenta - sprzedawca ma ok 40-45% narzutu (mieszam farby innego,
            znan
            > ego producenta więc wiem co to są ceny sugerowane dla klientów detalicznych)

jaka to za róznica jaka cena taka czy owaka dla mnie ważne , że niska i nie
            musze taszczyć wiader bo mi jeszcze przyniosą bez łachy
      • vampi_r Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 26.04.04, 18:44
        once1 napisał:

> Farby sprzedawane w sklepie internetowym maja pełną gwarancje

To jak jest z tą gwarancją?
        Jak mi coś nie wyjdzie, to mogę jedynie nabluzgać w forum ?
        hyhyhy
        ---
        Vampi_r
        Ludzi o mocnych nerwach zapraszam do Forum Horrorum
        • once1 Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 26.04.04, 20:19
          vampi_r napisał:

> once1 napisał:
          >
          > > Farby sprzedawane w sklepie internetowym maja pełną gwarancje
          >
          > To jak jest z tą gwarancją?
          > Jak mi coś nie wyjdzie, to mogę jedynie nabluzgać w forum ?
          > hyhyhy
          > ---
          > Vampi_r
          > Ludzi o mocnych nerwach zapraszam do Forum Horrorum

Normalna gwarancja Vampi_r kupujesz od realnej firmy nie od wirtualnej
          dostajesz paragon albo fakturę. Tak jak w kazdym sklepie internetowym . Tak jak
          bys kupił w normalnym sklepie tylko taniej . Tam jest nawet sprzedawca on-line
          wiec mozesz zapytac jak czegos nie wiesz :)
          zobacz regulamin sklepu ;)
          • vampi_r Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 27.04.04, 14:14
            No przecież żartuję.

Oferta sklepu internetowego jest b. interesująca.
            I zastanawiam się, czemu do tej pory ja, głupi, przepłacałem w normalnych
            sklepach.
            • Gość: blondynka Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 10:47
              gdzie jest ten sklep? bo juz sama nie wiem :(
              • vampi_r Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 06.05.04, 13:36
                A no kliknij na link w sygnaturce Once1.

PS. Rzeczywiście jesteś blondynką?
                ;-)=
                • Gość: blondynka Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 13:46
                  :) dzięki . A ty rzeczywiscie jesteś vampirem?
                  • vampi_r Re: Dlaczego w internecie dulux jest tyle tańszy( 06.05.04, 13:56
                    Tylko w nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka