Dodaj do ulubionych

Węzły chłonne

21.03.09, 20:43
Witam.
Od pewnego czasu zauważyłam ze mam strasznie powiększony węzeł chłonny z lewej
strony. Gdy dotykam palcami na szyi to go wyczuwam i czuje jakby sie ruszal
tam. W dodatku, tek że po lewej stronie mam na szyi gulke ktorą wyczuwam
palcami. Nie wiem czy ma z tym jakiś związek to, że bolą mnie kolana, nie moge
długo siedziec i co jakis czas musze prostowac nogi.
Pomóżcie! Wiecie co to moze byc? Bardzo mnie to niepokoi.
Obserwuj wątek
    • agat-ka33 Re: Węzły chłonne 23.03.09, 10:30
      moze to byc chlonniak, albo zapalanie , trzeba zrobic dalsze badania
      bo to moze minac po antybiotykach.
    • green_land Re: Węzły chłonne 23.03.09, 14:40
      Może nie zauważyłaś go wcześniej? Dość często się to zdarza.
      Zrób morfologię z rozmazem ręcznym i pokaż sie lekarzowi.
      Można jeszcze zrobic usg "podejrzanych" węzłów, coś mi sie kojarzy że w poradni
      onkologicznej /spokojnie, tylko tak strasznie brzmi, tam po prostu są najlepsi
      lekarze, którzy znają sie na rzeczy/.
      Pozdrawiam
      • genova51 Re: Węzły chłonne 24.03.09, 07:58
        Od lat mi "coś" przeszkadzało po prawej stronie, w okolicach migdałka /którego
        już od lat nie mam/. Dopiero ok. miesiąc temu wyczułam przypadkowo palcami, że
        tam jest guzek! Zaraz na drugi dzień pobiegłam do lekarza rodzinnego. Ten mnie
        uspokajał, że to może być zapalenie ślinianki, kamień lub piasek w śliniance i
        mam się nie martwić na zapas. Zlecił wykonanie badań morfologia z rozmazem, OB,
        CRP i mocz. Wyniki okazały się idealne. Zlecił jeszcze wykonanie usg, na którym
        wyszło, że to nie ślinianka, a powiększony węzeł chłonny. Dostałam skierowanie
        do onkologa /skierowanie do tego specjalisty nie jest potrzebne/ i po dokładnym
        przebadaniu, pani onkolog powiedziała, że jest to zwłókniały węzeł chłonny /po
        jakiejś wcześniejszej infekcji/ i tak już pozostanie. Na wszelki wypadek jeszcze
        zleciła badanie LDH. Wynik w normie. Za rok mam się pokazać do kontroli.
        Tak, że nie musi to być coś niedobrego, ale jednak trzeba to sprawdzić. Jeśli
        już te podstawowe badania z krwi, które ja miałam, okażą się w normie, to nie
        masz się co martwić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka